- הוסף לסימניות
- #1,301
תבדוק את זה אחרי התשלום.הגיוני שכבר כמה חודשים אני משלם משכנתא והיתרה לסילוק עדיין יותר גבוהה ממה שלקחתי למרות שלא לקחתי שום מסלול צמוד?
אתה שומע כרגע גם את הקרן וגם את התשלום הקרוב המצטבר
תבדוק את זה אחרי התשלום.הגיוני שכבר כמה חודשים אני משלם משכנתא והיתרה לסילוק עדיין יותר גבוהה ממה שלקחתי למרות שלא לקחתי שום מסלול צמוד?
אחרי התשלום זה יורד, ואז במשך החודש עולה עד שלפני התשלום הבא זה חוזר לאותו סכוםתבדוק את זה אחרי התשלום.
אתה שומע כרגע גם את הקרן וגם את התשלום הקרוב המצטבר
לא הגיוני. תבדוק אם זה יורד מעט לפחות.אחרי התשלום זה יורד, ואז במשך החודש עולה עד שלפני התשלום הבא זה חוזר לאותו סכום
בהתחלה זה ככה, הקרן בקושי יורדת. לאט לאט זה משתפרככה זה אמור להמשיך?
תשלח אלי דוח יתרות למייל.אם עכשיו אני משלם 5000 כמה בערך אני ישלם אם אני מקצר ל25 שנה?
יש לי מל"צ כל שנה שמשתנה בעוד שמונה חודשים, אם ארצה למחזר עדיף לחכות לשינוי?
בריביות של היום במשכנתא ל-30 שנה לפי לוח שפיצר רק כ-20%-25% מההחזר החודשי הולך לצמצום הקרן וכל השאר (כ-75%-80%) לריבית.שאלה:
הגיוני שכבר כמה חודשים אני משלם משכנתא והיתרה לסילוק עדיין יותר גבוהה ממה שלקחתי למרות שלא לקחתי שום מסלול צמוד?
בדוח יתרות המשכנתא יש סעיף שנקרא: "יתרת קרן", תבדוק אם זה יותר גבוה או נמוך.שאלה:
הגיוני שכבר כמה חודשים אני משלם משכנתא והיתרה לסילוק עדיין יותר גבוהה ממה שלקחתי למרות שלא לקחתי שום מסלול צמוד?
חוץ ממשנה 1 למחזר הכלהאם זו נקראת משכנתא טובה, או שכדאי למחזר? אולי רק הצמוד מדד? אילו הצעות טובות אפשר לקבל היום?
הייתי אומרת שגם היום זה גבוה בטח 1.אני לקחתי משכנתא לפני כ 5 שנים של כמה מסלולים וחלק מהמסלולים זה משתנה צמוד כל 5 שנים
1]סכום של 160000 שקל בריבית של 3.01
2]בסכום של 164000 שקל בריבית של 2.78
ושתיהם זה צמוד למדד
השאלה
א] היא אם זה ריבית טובה או שצריך לעשות מחזור
ב] וכן אם אפשר לדעת כמה האג"ח היה לפני 5 שנים כי בעוד חצי שנה זה הולך להשתנות ואני רוצה לדעת בכמה זה הולך לעלות כי בינתיים האג"ח מאד גבוה
תודה רבה נשמח לתגובות
למחזר בהקדם כנראה הולך לעלות ב2-3 אחוזאני לקחתי משכנתא לפני כ 5 שנים של כמה מסלולים וחלק מהמסלולים זה משתנה צמוד כל 5 שנים
ושתיהם זה צמוד למדד
השאלה
ב] וכן אם אפשר לדעת כמה האג"ח היה לפני 5 שנים כי בעוד חצי שנה זה הולך להשתנות ואני רוצה לדעת בכמה זה הולך לעלות כי בינתיים האג"ח מאד גבוה
תודה רבה נשמח לתגובות
עמלות היוון זה לא שייך רק למי שפורע הלוואה מוקדם?הגיוני שיש עמלות היוון שמציברות שגורמות ליתרה לסילוק לעלות
נראה שיש כדאיות מחזור. לא רשום מה התוספת לעוגן אבל מניח שבתקופה הזאת (שנת 2020) התוספת הייתה גדולה ולא כמו היום. אם יש יכולת החזר גדולה יותר ממה שאתה נמצא בו היום הייתי ממליץ לבדוק מלצ כל שנתיים. ריביות יותר גבוהות ממה שאתה משלם כרגע אבל יתחיל מייד להפחית את הקרן מה שכרגע לא ממש קורה בגלל ההצמדה שלך ובנוסף אם יהיה ירידות בפריים כנראה שזה ישפיע על העוגן ותהנה ממנו בעוד שנתייםאני לקחתי משכנתא לפני כ 5 שנים של כמה מסלולים וחלק מהמסלולים זה משתנה צמוד כל 5 שנים
ושתיהם זה צמוד למדד
השאלה
תודה רבה נשמח לתגובות
משלמים את זה רק עם פורעים אבל בדוח זה מופיע ביתרות לסילוק.עמלות היוון זה לא שייך רק למי שפורע הלוואה מוקדם?
נ.ב. אתה בוגר של נ.ח.?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים