עזרה הצילו!! יתכן שעושקים אברך!!

• הוסף לסימניות
אם רב יגיד לך שלא צריך לשלם, אז לא צריך עו"ד אמיתי, מספיק שיהיה לך חבר שיש לו קול בריא ואומץ, שיתקשר ויציג את עצמו כעו"ד ויאמר שעל פי חוק לא צריך לתת לך כלום, בטח לפני שאתה מראה את המסמך, וזהו
לא כדאי להתחזות לעו"ד, סביר להניח שזה לא חוקי.

• הוסף לסימניות
יש לי חבר אברך יקר, שנתקל עכשיו בסיפור הבא:

לפני 5 שנים, מתווך מסויים הראה לו דירה (לקנייה). המחיר היה לו יקר.
כעבור חצי שנה בערך, אותו מתווך הראה לו דירה אחרת, והחתים אותו על בלעדיות. הוא לא קנה דרכו. וכאן נפרדו דרכם של חברי והמתווך.
עברה עוד חצי שנה בערך (כשנה מאז הדירה הראשונה), והוא ראה בפרסום בעיתון על דירה מסויימת למכירה עם מחיר שמתאים לו. כשהוא יצר קשר עם המוכר, הוא הבין שזו אותה דירה ראשונה שהמתווך הראה לו (כשנה לפנ"כ), אלא שכעת המחיר שלה ירד. הוא קנה את הדירה.

השבוע, המתווך ההוא התקשר אליו, והוא טוען שכשהוא החתים אותו בבלעדיות (על הדירה השנייה כזכור), הוא החתים אותו ג"כ שגם דירות שהוא כבר הראה לו לפנ"כ - יש לו עליהן בלעדיות. כמובן שחברי לא זוכר כזה דבר, אבל הוא לא מוכן לשלוח לו צילום של המסמך, אלא רק כשהוא יבוא לשלם בפועל והוא יראה את הצ'קים - אז הוא יראה לו את המסמך. כבר נשמע חשוד, כי מה איכפת לו להראות צילום?
בנוסף, כדי להלחיץ את ידידי, הוא אומר לו שבעיקרון הוא צריך לשלם גם ריביות על האיחור, ורק אם הוא ישלם לו צ'יק-צ'אק הוא יוותר לו על הריביות.
חבר שלי אמר לו - בוא נלך לרב או לדין תורה, אבל הוא לא מסכים - רק בית משפט (מדובר במתווך חרדי מבני ברק!)
השאלה היא, האם מבחינה משפטית הוא חייב או לא??? מדובר בהרבה כסף, והוא ממש לחוץ מזה... אנא עזרכתכם!
מי שמכיר כאן מתווך מקצועי או עו"ד - אנא תייגו אותם
@עו"ד נתן רוזנבלט
להורים שלי היה סיפור דומה לפני 20 שנה אבל אותו עיקרון,
מתווך החתים אותם על מסמך כלשהו,
אחרי כמה וכמה חודשים ראו מודעה ברחוב, בסופו של דבר סגרו על הדירה
והמתווך בא אליהם בדרישה לתשלום
הלכו לדין תורה והפסק המיידי היה שהם לא חייבים לשלם אגורה

• הוסף לסימניות
יש לי חבר אברך יקר, שנתקל עכשיו בסיפור הבא:

לפני 5 שנים, מתווך מסויים הראה לו דירה (לקנייה). המחיר היה לו יקר.
כעבור חצי שנה בערך, אותו מתווך הראה לו דירה אחרת, והחתים אותו על בלעדיות. הוא לא קנה דרכו. וכאן נפרדו דרכם של חברי והמתווך.
עברה עוד חצי שנה בערך (כשנה מאז הדירה הראשונה), והוא ראה בפרסום בעיתון על דירה מסויימת למכירה עם מחיר שמתאים לו. כשהוא יצר קשר עם המוכר, הוא הבין שזו אותה דירה ראשונה שהמתווך הראה לו (כשנה לפנ"כ), אלא שכעת המחיר שלה ירד. הוא קנה את הדירה.

השבוע, המתווך ההוא התקשר אליו, והוא טוען שכשהוא החתים אותו בבלעדיות (על הדירה השנייה כזכור), הוא החתים אותו ג"כ שגם דירות שהוא כבר הראה לו לפנ"כ - יש לו עליהן בלעדיות. כמובן שחברי לא זוכר כזה דבר, אבל הוא לא מוכן לשלוח לו צילום של המסמך, אלא רק כשהוא יבוא לשלם בפועל והוא יראה את הצ'קים - אז הוא יראה לו את המסמך. כבר נשמע חשוד, כי מה איכפת לו להראות צילום?
בנוסף, כדי להלחיץ את ידידי, הוא אומר לו שבעיקרון הוא צריך לשלם גם ריביות על האיחור, ורק אם הוא ישלם לו צ'יק-צ'אק הוא יוותר לו על הריביות.
חבר שלי אמר לו - בוא נלך לרב או לדין תורה, אבל הוא לא מסכים - רק בית משפט (מדובר במתווך חרדי מבני ברק!)
השאלה היא, האם מבחינה משפטית הוא חייב או לא??? מדובר בהרבה כסף, והוא ממש לחוץ מזה... אנא עזרכתכם!
מי שמכיר כאן מתווך מקצועי או עו"ד - אנא תייגו אותם
@עו"ד נתן רוזנבלט
מנסיון שלי שישאל רב/ דיין אם חייב או לא ואחכ הוא יהא רגוע ב100 אחוז. (הם גם יודעים בדכ מה חוקי המדינה)

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה.
עבר יותר מדאי זמן והוא לא הגורם היעיל על אף שהוא החתים אותו.
שיתעלם וימשיך הלאה.

• הוסף לסימניות
מתווכים..
אני פעם הייתי בדירת שכירות וניהלתי מו"מ לרכישת הבית, היה מתווך שמדי פעם היה מראה את הבית לאנשים וכל פעם שהייתי מתקדם במו"מ איכשהו הוא היה נותן לבעל הדירה הרגשה שאוטוטו הוא מוכר והמו"מ שלי היה נופל..
בסוף הוא בא אלי בטענה שאני צריך לשלם תיווך... כי איך אני יודע על הדירה?
הוא היתקשר אלי עם איום בתביעה.. הבהרתי לו שאני לא מכיר אותו ..מאז לא שומע עליו.

• הוסף לסימניות
אם יש לו מכר עו"ד - או כל עו"ד אחר שיסכים לכתוב מכתב ולשלוח לו התראה על פתיחת הליכים כנגדו זה ירתיע אותו והוא יברח מהניסיון שלו מהר מאוד.
היה לנו עושק אצלינו בבנין - שלחנו מכתב ע"י עו"ד מכר - הוא הסכים ללא עלות - רק מכתב קטן בלי להיכנס לתיק כולו... מהר מאוד הענין נפתר לחלוטין!!!!

• הוסף לסימניות
אם יש לו מכר עו"ד - או כל עו"ד אחר שיסכים לכתוב מכתב ולשלוח לו התראה על פתיחת הליכים כנגדו זה ירתיע אותו והוא יברח מהניסיון שלו מהר מאוד.
היה לנו עושק אצלינו בבנין - שלחנו מכתב ע"י עו"ד מכר - הוא הסכים ללא עלות - רק מכתב קטן בלי להיכנס לתיק כולו... מהר מאוד הענין נפתר לחלוטין!!!!
על מה פתיחת הליכים?
הוא הנתבע, לא התובע.
כל עוד המתווך לא תתבע אותו, זה שם דבר.

• הוסף לסימניות
על מה פתיחת הליכים?
הוא הנתבע, לא התובע.
צודק. טעיתי בניסוח. במקרה שלי זה היה מכתב לפתיחת הליכים.
במקרה הנ"ל מכתב התראה על הפסקת הטרדה!!! והדגשה שכל פניה נוספת בענין מהווה מבחינתו הטרדה לכל דבר וענין...

• הוסף לסימניות
זה לא נקרא הטרדה.
אם אתה מבקש ממישהו מסוים להפסיק לפנות אליך, והוא ממשיך - זה בהחלט נקרא הטרדה!!!
בכל אופן - כן הטרדה לא הטרדה - ברור שמכתב מעו"ד שמבהיר את העמדה שלו יעמיד אותו על המקום.

• הוסף לסימניות
אם אתה מבקש ממישהו מסוים להפסיק לפנות אליך, והוא ממשיך - זה בהחלט נקרא הטרדה!!!
בכל אופן - כן הטרדה לא הטרדה - ברור שמכתב מעו"ד שמבהיר את העמדה שלו יעמיד אותו על המקום.
אני מסופק לגבי קביעתך הנ"ל.
אך פה המתווך סבור שפלוני חייב לו כסף. ניתן לאסור עליו לבקש את החוב שלדעתו מגיע לו?

• הוסף לסימניות
אך פה המתווך סבור שפלוני חייב לו כסף. ניתן לאסור עליו לבקש את החוב שלדעתו מגיע לו?
יש לו תביעה עליך - שיפנה לבית משפט!!!
ברגע שאתה דורש מאי מי שהוא להפסיק להטריד אותך - בכל נושא שיהיה, והוא ממשיך - כן! זו הטרדה!!!

• הוסף לסימניות
אם יש צו בית משפט.
ההגדרה מהי "הטרדה מאיימת" לא קשורה לצו בית משפט. זה כל הרעיון עם העו"ד שיפנה אליו להזהיר אותו שזו הטרדה אסורה!
ככל שיש כזו - בית משפט יכול להוציא צו מניעה וכו'.

• הוסף לסימניות
ההגדרה מהי "הטרדה מאיימת" לא קשורה לצו בית משפט. זה כל הרעיון עם העו"ד שיפנה אליו להזהיר אותו שזו הטרדה אסורה!
ככל שיש כזו - בית משפט יכול להוציא צו מניעה וכו'.
לדרוש מבן אדם שישלם את חובו, זו לא הטרדה מאיימת.
רק בית משפט יכול לאבור על אדם להמשיך ולדרוש את כספו.

• הוסף לסימניות
ולגבי הטרדה - לא הבנתי. שיפסיק להרים טלפונים. שיתעלם. הוא צריך להיות מספיק חזק בעצמו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה