הצילו!!! כלבים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458739:
(הבעיה מגיעה בעיקר ממשפחות בעלי תשובה שלא מכירות את צורת החיים החרדית שסולדת מכלבים שמסמלים טומאה, וגם לא נזקקת לשירותי הכלב כמגן מפני השעמום וחוסר בילדים, ובשבילם מה שאינו איסור הלכתי מובהק, הריהו מותר.)
[/B]

נקודת ההנחה היא שהכל אסור חוץ ממה שמפורש שמותר, או שהכל מותר חוץ ממה שאסור הלכתית?
(לגדל ארנב, כתוב שמותר? לקנות עגלת מותג, מותר? לשחות בים, מותר? לגלוש באינטרנט, מותר?)
כל הדברים הפשוטים שאנחנו עושים, החיים הפשוטים והיומיומיים, הכל זה נטו איסורים והיתרים הלכתיים, או שהם דברים תלויי תרבות וזרימת חיים טבעית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1458805:
עם כל הכבוד, אני חושבת שהבעיה יותר אצל אלו שפוחדים מכלבים.
עדיף פי אלף ללמד את הילדים (וגם את המבוגרים...) לא לפחד מכלבים ולא לברוח כשרואים אותם מאשר לדאוג שיסולקו.

גדלתי בשכונה נקיה מכלבים ולא אתאר לכם את הפחד שלי כל פעם שנתקלתי באחד כזה על ארבע. ואחרי החתונה עברתי לגור בשכונה עם לא מעט כלבים ופשוט החלטתי שאי אפשר לחיות כך ובטח לא לגדל את הילדים בצורה כזאת (לא אשכח את האפיזודה שישבתי בגינה עם הילדים ופתאום נכנס בריצה כלב והאשה לידי פשוט התחילה לברוח כשהיא משאירה את העגלה עם התינוק שלה בתוכו :eek:).
היום ב"ה הילדים שלי עוברים בשקט ליד כלבים, לא מסמפטים אותם יותר מדי אבל לא מפריע לחיים התקינים.

לא בטוחה שזה קשור.
אני גדלתי בשכונה שורצת כלבים, אפילו בבית לידינו היה כלב, ואני דווקא נורא פוחדת מכלבים אני לא רואה בהם שום נחמדות, ושום חום ואהבה:rolleyes::eek:
אפשר לומר לי אלף פעמים: 'הוא לא עושה כלום' זה לא יעזור אני יודעת שבעל חי זה דבר לא צפוי ולא בטוח שאמרו גם לו שהוא לא עושה כלום ואני פשוט פוחדת, אני בדיוק כמו האישה בסיפור בגמרא מרוב פחד ח"ו יכולה להנזק.
כך שלא בטוח שמישהו שגדל בסביבת כלבים פחות פוחד.
בעלי גדל באזור חרדי לגמרי שלא היה שם אף כלב, ואין לא פחד בכלל מהחיה הזאת.:(

• הוסף לסימניות
אני לא אשכח לעולם את הצעקות.

היינו בתל אביב, ופתאום צץ בדיוק מעל העגלה של הבת שלי כלב ע נ ק!!

כשאמרתי לבעלת הכלב שתיקח אותו, היא פרצה בצרחות:

את לא מתביישת? את לא רואה שזה כלבה?

• הוסף לסימניות
מצטרף לדברי הגפן
לא האמנתי שיש חרדים שמבינים שגידול כלבים זה דבר לגיטמי
המציאות שבכל הדורות גידול כלבים היה שייכים לגוים
ויהודי חרדי לא חשב על זה בכלל
מוזר בעיני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458895:
שפוי?
תרבותי נטו?
לא נראה לי שזה כזה פשוט.
כשיש כלב, לשם גידולו כחית מחמד נטו האנרגיה והזמן המוקדש לו
זה די נוגד את הדרך שלנו. [קשה לי להסביר את זה אבל זה כ"כ ברור]
כן?
ולשרוף שעות בכיתותי רגליים כדי להשיג את שמלת החתונה בדגם ובצבע ובמותג המדוייק, או בקניית בגדי ילדים ממותגים, זה לא שורף אנרגיה וזמן.

ההתעסקות של הילדים במדבקות רבנים לדוגמא, או ברכיבה על אופניים, זה לא לוקח זמן.
גידול כלב לא שונה מכל זה. בני אדם מקדישים אנרגיה וזמן לתחביבים שלהם.

נכון, כלב זה לא דבר מקובל מבחינה תרבותית נטו. אין מה לערבב כאן ענייני השקפה (?) על בזבוז אנרגיה וזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1458914:
כן?
ולשרוף שעות בכיתותי רגליים כדי להשיג את שמלת החתונה בדגם ובצבע ובמותג המדוייק, או בקניית בגדי ילדים ממותגים, זה לא שורף אנרגיה וזמן.

ההתעסקות של הילדים במדבקות רבנים לדוגמא, או ברכיבה על אופניים, זה לא לוקח זמן.
גידול כלב לא שונה מכל זה. בני אדם מקדישים אנרגיה וזמן לתחביבים שלהם.

נכון, כלב זה לא דבר מקובל מבחינה תרבותית נטו. אין מה לערבב כאן ענייני השקפה (?) על בזבוז אנרגיה וזמן.

לגבי הבגדים- מה הסתירה פה? גם זה וגם זה

כשאדם מגדל כלב ליבו נמצא שם עמוק... זה ההבדל מאופניים ותחביבים
חבל על הויכוח מבחינתי זה פשוט וברור
כל אחד וחינוכו והשקפתו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458921:

כל אחד וחינוכו והשקפתו

לא אמרתי סתירה, אמרתי שכל אחד בוחר במה להשקיע את זמנו ומרצו.
וכן, גם את ליבו.

השקפה לא אמורה להיות קשורה לכאן. שוב, זה פשוט עניין תרבותי ודי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458895:
שפוי?
תרבותי נטו?
לא נראה לי שזה כזה פשוט.
כשיש כלב, לשם גידולו כחית מחמד נטו האנרגיה והזמן המוקדש לו
זה די נוגד את הדרך שלנו. [קשה לי להסביר את זה אבל זה כ"כ ברור]

בודאי קשה להסביר כי זה נורא פשוט.
כל מה שלא מקובל בעיני ציבורים מסוימים הופך להיות בעיה הלכתית.
אולי יש דבר כזה שמישהו לא נוהג בדיוק כמוני והוא עדיין חרדי וירא שמים לכל דבר?

מזכיר את האשכול הזה, ועוד הרבה דומים לו.

אולי תצאו לרגע מהבועה הזאת? לא כל מה שאתם חושבים שלגיטימי וחרדי הוא אכן כך וכן להיפך.

נא לא לראות תגובה זו כאישית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458921:

כל אחד וחינוכו והשקפתו
מספיק מה שגרפיקה אי אל כתבה

• הוסף לסימניות
למה ללכת רחוק?

אחד מהשבועות של יהושע בן נון לפני שנכנסו לארץ זה שלא לדגל כלב בארץ ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458751:
לצערנו יש כאלו (כמו הגב' הנ"ל) שלא מבינים את הבעיה בזה, ובשבילם בדיוק אנו מחפשים פתרונות.

אתם מחפשים את הפתרון בשבילה, או בשבילכם?

תחשבו על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד|אסתי;1458794:
המקור במסכת שבת דף סג ע"א
אמר רבי שמעון בן לקיש כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מונע חסד מתוך ביתו. [שאינו מניח עניים לבוא לפתחו. רש"י].
רב נחמן בר יצחק אמר אף פורק ממנו יראת שמים. [בד"כ המגדל כלב מעמידו על פתח ביתו לשמירה, ואם היה ירא שמים היה סומך על המזוזה שתשמרנו. מהרש"א].

על פי דרשות חז"ל אלו, מעניין מה ההסתכלות היהודית על מערכות אינטרקום ומערכות אזעקה. שאלה שהייתי מפנה לרב זילברשטיין...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1458797:
נכון, זה לא חלק מהתרבות שלנו, ולכן זה לא הכי כייף, אבל תאלצו להתמודד עם זה לא באמצעות חומר הסברתי כי אתם רק יכולים להמציא אותו......

להמציא זה הבעיה?
תן לממציאי מודעות החרד"קים את העבודה....

:(

• הוסף לסימניות
צאו מ"חרדי" כדמות מאפיינת,
ברור לי שחרדי אמיתי לדבר ד' לא יחשוב על גידול כלב מחמד.
אין לי מושג בעמקות מה הקשר,
אולי בקבלה יש:)

ראינו אצל גדולים ויראים שעסקו בתחביבים בזמנם הפנוי, עוד לא שמעתי מקרה אחד אפילו של גידול כלב .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458898:
ואני רואה דבר שלא האמנתי בחיי, שיש חרדים מתוכינו שגידול כלבים זה דבר לגיטימי בעבורם, ועוד מגנים עליו בכל כוחם.

בכל כוחם....
נו נו.
בסך הכל מישהו מראה לך שלתמונה יש גם צד שני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1458900:
נקודת ההנחה היא שהכל אסור חוץ ממה שמפורש שמותר, או שהכל מותר חוץ ממה שאסור הלכתית?
(לגדל ארנב, כתוב שמותר? לקנות עגלת מותג, מותר? לשחות בים, מותר? לגלוש באינטרנט, מותר?)
כל הדברים הפשוטים שאנחנו עושים, החיים הפשוטים והיומיומיים, הכל זה נטו איסורים והיתרים הלכתיים, או שהם דברים תלויי תרבות וזרימת חיים טבעית?
לא כל מה שלא כתוב במפורש בשו"ע לאיסור הוא מותר ולגיטימי.
יש מה שנקרא שימוש תלמידי חכמים שזה דברים שלא ניתנים להסברה, שמי שחסר לו אותם חסר חלק חשוב ביהדות שלו.

כמו-כן:

לצפות ולאהוד קבוצת ספורט אין איסור על זה בשו"ע.
ללכת עם חולצה מקושקשת בפרסומות למינהן גם ע"ז אין איסור.
ללכת (גברים) עם מכנסי ג'ינס קצרות גם לא בטוח שיש איסור.

ובכ"ז הם ועוד הרבה דוגמאות כמותם הריהם מחוץ למחנה יראי ה'.

ואני בכל אופן לא הייתי רוצה שהבן שלי יסתובב עם אחד כזה שיש לו את אחד מהדברים הנ"ל והיינו בורחים מאחד כזה כמו מאש (ומן הסתם גם הבתי ספר הם כך).
ומכאן לכל אלו שלא מבינים מדוע לא מקבלים תלמידים\ות מסויימים\ות בכל מיני בתי ספר, וטוענים אנחנו מקיימים כל סעיף בשו"ע וכל הסיבה שלא מקבלים את ילדינו היא מאפליה גרידא.
זאת בדיוק הנקודה שחסרה לכם, שלפעמים זה יותר גרוע מאי שמירת אי אלו הלכות בשו"ע, ומי שצריך להסביר לו את זה נמצא בבעיה מאד קשה, ואין מקומו במחננו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458962:
זאת בדיוק הנקודה שחסרה לכם, שלפעמים זה יותר גרוע מאי שמירת אי אלו הלכות בשו"ע, ומי שצריך להסביר לו את זה נמצא בבעיה מאד קשה, ואין מקומו במחננו!

נסחפת לגמרי. אבל לגמרי.

ברוך ה' הילדים שלנו מתקבלים בקלי קלות לכל מוסדות החינוך, לא עולה על דעתנו לגדל כלבים, ללכת עם חולצות מקושקשות וג'ינסים, לא מבינים כלום בספורט, וכל חטאנו הוא שלא נחרדנו מזה שמישהו אחר מגדל כלב...

ואם אתם רוצים להבין את עומק העיוות:
זה (היינו, לא להזעזע מדברים שאינם מקובלים אך אינם חטא) יותר גרוע מאי-שמירת הלכות מפורשות בשולחן ערוך? שמת לב מה שכתבת??????

כבר מזמן לא ראיתי הדגמה כל כך טובה ל"את אשר אסרת התרתי, ואת אשר התרת אסרתי".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458959:
ברור לי שחרדי אמיתי לדבר ד' לא יחשוב על גידול כלב מחמד.
אין לי מושג בעמקות מה הקשר,
אולי בקבלה יש:)

זהו, שאין מושג. סתם מדקלמים מהבטן ממקום אמוציונאלי בלי לחשוב יותר מידי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה