הצילו...משכנתא!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;574733:
למה חייבים?
מאותה סיבה שקונים מטרנה ביש או אפילו בגמחים ולא בבית מרקחת...
מי שרוצה להפסיק לשלם כל חודש חצי מהמשכורת לפח ישירות לרביות שישאר עם מדד!
ומי שרוצה לגמור חובות על הדירה ולחסל את הקרן "חייב" למחזר לפריים כי אן דרך אחרת..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;574719:
ועוד אחד...
בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איב
אני הייתי בטפחות בבני ברק ותוך כשלושה שבועות הכל היה גמור
ולעומת זה הייתי במרכנתיל בביתר עילית ולאחר חצי שנה של סחבת ללא גוזמא!!!!! הגיע הזמן שכל יום קיבלתי הבטחה שמחר מגיע הכסף רק תחתום על עוד טופס ותביא עוד שתיים (שבשום בנק לא מבקשים, מידיעה) ולאחר חודש כזה סוכ"ס קיבלתי את הכסף, עכשיו כ"א יעשה את החשבון שלו,
דרך אגב יש ביידי נתונים על צורת ההתנהלות שם שיגרמו לכל מי ששומע לא לקחת שם משכנתא...

שימו לב, לגרסאות ולתגובות ה"סותרות" (לכאורה...)
הוא אשר אמרתי... עיין בתגובתי מהיום תחת הכותרת :"פותחת האשכול נושאת את דבריה"....

כי את מפספסת את העיקר.
נסי להבין את מה שכתבו כאן וכך ייקל עליך להחליט.
יש לי חשק להסביר את מה שאבי כתב בשפה ברורה יותר, אבל למי יש כח..

אבי, לגבי קיימים אל תהיה החלטי. אתן לך דוגמא מעצמי, הלוואת מדינה 4-4.5% צמוד מדד 22 שנים ממוצע, עכשיו מסיים שנה שביעית, זה אומר שאני מסיים לשלם את הריבית ומעכשיו אני משלם בנוסף לקרן [וההצמדה שכבר נוספה, כ-15%] רק הצמדה שזה פחות מפריים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן2;574744:
כי את מפספסת את העיקר.
נסי להבין את מה שכתבו כאן וכך ייקל עליך להחליט.
יש לי חשק להסביר את מה שאבי כתב בשפה ברורה יותר, אבל למי יש כח..

אבי, לגבי קיימים אל תהיה החלטי. אתן לך דוגמא מעצמי, הלוואת מדינה 4-4.5% צמוד מדד 22 שנים ממוצע, עכשיו מסיים שנה שביעית, זה אומר שאני מסיים לשלם את הריבית ומעכשיו אני משלם בנוסף לקרן [וההצמדה שכבר נוספה, כ-15%] רק הצמדה שזה פחות מפריים.

אתה בטוח שאתה מסיים את הריבית? לא נראה לי. וכדאי שתבדוק זאת לתועלת כולם, אל תאמין לנציג, תבקש תדפיס מפורט. מה שכן יש הבדל בן סוף שנה לתחילתה בד"כ סוף השנה אתה באמת נוגע בקרן, רק שבשנה הבאה המדד מעלה זאת בחזרה.
מכיון שכפי שכתבתי חבר השנה ה 11 מתוך 15 לא גמר רבית . ולכן בשנים האחרונות ממש התשלום החודשי מכפיל את עצמו כדי לסיים את הקרן.

• הוסף לסימניות
אני לא מאמין לאף אחד אלא מחשב בעצמי.
בגדול חישוב הריבית (לפני ההצמדה והריבית על ההצמדה) הינו סכום הריבית לשנה כפול מס' השנים כפול 55%.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן2;574751:
אני לא מאמין לאף אחד אלא מחשב בעצמי.
בגדול חישוב הריבית (לפני ההצמדה והריבית על ההצמדה) הינו סכום הריבית לשנה כפול מס' השנים כפול 55%.

בהתחלה חישבנתי כמוך בפועל יצא לי ששלמתי הרבה יותררביות ובקרן נגעתי וזה קפץ להרבה יותר ממה שחלמתי שיכול להיות.

בכל מקרה מגיע לך ישר כח!
בזכותך הבנתי שיש משהוא שהבין את החשבון המסורבל, שכ"כ קשה לכתוב אותו על רגל אחת בצורה שיבינו אך זה עובד.. כבר חששתי שאני כותב לקירות

• הוסף לסימניות
שמע, אתה כשרון (מבוזבז?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן2;574767:
שמע, אתה כשרון
בנתיים ממש לא!
נכתב ע"י אהרן2;574767:
כנראה שכן... אומרים שבנ"א לא מנצל אפילו רבע ממה שהוא יכול. ראיה לכך הסקרים אומרים שילד יכול ללמוד 5 שפות ומבוגר בקושי 2.

• הוסף לסימניות
כיהודא ועוד לקרא, כמי שחישבה אינספור פעמים עבורי ועבור אחרים את הנושא הנ"ל, אין ספק שבמדד אתה משלם בסופו של דבר הרבה יותר גם אם ריבית הפריים תהיה הרבה יותר גבוהה באחוזים.

היה הכי פשוט להוכיח את זה ע"י דף סיכום שנתי שנמצא ברשותי, של משכנתא משולבת מחלק פריים וחלק צמוד למדד, בחלק של המדד נראה בעליל שלאחר שנה ירד נתח נכבד מההלואה. בחלק של הצמודת מדד שילמו ושילמו ולאחר ארבע שנים! ההלואה עדיין עומדת כמעט על הסכום ההתחלתי (וזה בחסד, כי הרבה פעמים זה אף יותר...)
(מאמר מוסגר- ולכן לא מובנת טענת סטנלי פישר, כי גם אם הריבית תעלה עדיין לוקחי הפריים ישלמו פחות מהצמודות מדד. אבל אני לא מבינה אותו גם בנושא רכישות הדולרים שגורמות הפסדי ענק למדינה, אז את זה אולי נשאיר למומחים..)

הרגשתי צורך דחוף להגיב, אנחנו "חמים" על הנושא.

• הוסף לסימניות
כיהודא ועוד לקרא, כמי שחישבה אינספור פעמים עבורי ועבור אחרים את הנושא הנ"ל, אין ספק שבמדד אתה משלם בסופו של דבר הרבה יותר גם אם ריבית הפריים תהיה הרבה יותר גבוהה באחוזים.

היה הכי פשוט להוכיח את זה ע"י דף סיכום שנתי שנמצא ברשותי, של משכנתא משולבת מחלק פריים וחלק צמוד למדד, בחלק של המדד נראה בעליל שלאחר שנה ירד נתח נכבד מההלואה. בחלק של הצמודת מדד שילמו ושילמו ולאחר ארבע שנים! ההלואה עדיין עומדת כמעט על הסכום ההתחלתי (וזה בחסד, כי הרבה פעמים זה אף יותר...)
(מאמר מוסגר- ולכן לא מובנת טענת סטנלי פישר, כי גם אם הריבית תעלה עדיין לוקחי הפריים ישלמו פחות מהצמודות מדד. אבל אני לא מבינה אותו גם בנושא רכישות הדולרים שגורמות הפסדי ענק למדינה, אז את זה אולי נשאיר למומחים..)

הרגשתי צורך דחוף להגיב, אנחנו "חמים" על הנושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;574725:
וודאי שגם במרכנתיל יש סניפים בעייתים משהוא אמר לי כך על הסניף ברחוב השומר.
אני וחברי מרוצים ממרכנתיל ברחוב ר עקיבא.. תלכו לבתיה או לאסנת... ותלחצו קצת על ציפי המנהלת וזה יעבד בע"ה!
על טפחות בר עקיבא בני ברק אני מוכן להתערב עם כל מי שהוא לא סוכן שלהם, שלא קיים תור של פחות מ3 שעות , וקבלת הלווה של 3 שבועות! לא קיים בעולם תעשו כאן שאלון ותראו מאות שכולם מודים בכך חוץ מבעלי אנטרסים...
ואתם מוזמנים לבדוק ולחכות שם פעם אחת... כ"ש לשמואל ויותר כ"ש לנחמן הקמבינטור ש"עוזר" לאנשים עם בעיות של הכנסה ומסובב אותם.

גם בסניף משכנתאות הכללי של מרכנתיל בת"א שעברנו לדבר איתם גילו בורות גמורה בנושא והסחבת נמשכה על ידם.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;574750:
מכיון שכפי שכתבתי חבר השנה ה 11 מתוך 15 לא גמר רבית . ולכן בשנים האחרונות ממש התשלום החודשי מכפיל את עצמו כדי לסיים את הקרן.
האם זה מה שקורה להלוואת מדד? הרי זו הלואה בריבית קבועה,לא?!
(לפי מה שידעתי עד היום,העליה בקרן של המדד היא רק תיאורטית למי שירצה לסיים את הלוואה לפני זמנה. האם זו טעות?)

• הוסף לסימניות
MSC

MSC פיננסי
חברה למחזור משכנתאות
השנייה בגודלה בישראל
קבלו הצעות של חסכון עד 100.000 ש"ח
ע"י מכרז מול כל מערכת הבנקאות
חבל על כל חודש שעובר ועוד 500 ש"ח נזרק לפח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ON;575101:
MSC פיננסי
חברה למחזור משכנתאות
השנייה בגודלה בישראל
קבלו הצעות של חסכון עד 100.000 ש"ח
ע"י מכרז מול כל מערכת הבנקאות
חבל על כל חודש שעובר ועוד 500 ש"ח נזרק לפח

פרטים בבקשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה דן;575043:
האם זה מה שקורה להלוואת מדד? הרי זו הלואה בריבית קבועה,לא?!
(לפי מה שידעתי עד היום,העליה בקרן של המדד היא רק תיאורטית למי שירצה לסיים את הלוואה לפני זמנה. האם זו טעות?)

כן, זה טעות . משלמים מדד עדכני כל חודש גם על הריבית....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;575269:
כן, זה טעות . משלמים מדד עדכני כל חודש גם על הריבית....

אבי, עדיין אל תהיה נחרץ.
עליות המחירים המטורפות בכל התחומים הם רק קדימון של התוצאה של זריקת הטריליונים שהמדינות זרקו לשוק, ואת זה הם ינסו לעצור עם ריביות גבוהות שלא ראינו כבר הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
לכל המתנפלים על המדד.
הפריים כבר הגיע בעבר גם ל10 ול12.
ואז זה בטח לא משתלם.

והטענה שאחרי חצי מזמן ההלוואה עדיין לא נגעת בקרן, אינה נכונה.
כחצי מהקרן כבר נמחקה, אבל היא צמודה למדד ולכן נומינלית היא נשארה זהה.
וזה לא מדוייק ש11 חודשים משלמים ריבית.
בכל חודש משלמים כ90% ריבית ו10% קרן.
כשהקרן וההחזרים צמודים למדד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה