הצילו...משכנתא!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;574449:
יועץ לוקח בסביבות 4000 ש"ח (מחיר מקובל)

אני חושבת שזה תלוי בסכום המשכנתא ובעוד גורמים.
לי היועץ לקח 800 ש"ח (משכנתא מאד קטנה)

• הוסף לסימניות
גם אנחנו לקחנו פריים, בלי שום יועץ.
שאלת שאלה וענית עליה את התשובה.
מי אמר שהיועץ יתאים לי באמת את החבילה? אף אחד.
זה לא לוקח כ"כ הרבה זמן כמו שזה נשמע. פעם פעמיים מול פקיד, ולא 10 דקות, יכולים לעשות עבודה מצויינת.
הרווח הוא בתכנית המתאימה לי, ושהחלטתי עליה לפי שיקולים אישיים, ולא שיקולי יועץ מה יכול להתאים לי

• הוסף לסימניות
בשביל לחסוך טרטור או ייעוץ במסלולים, אפשר לחסוך את היועץ, אם כי זה לוקסוס ששוה את המחיר של הזמן והעצבים.

אבל יועץ טוב יכול להביא לכם הצעה משתלמת משמעותית, וזה כבר חסכון של עשרות אלפי שקלים לאורך המשכנתא.

לגבי הריבית.
ברור שבסביבת ריבית נמוכה שווה לקחת ריבית פריים.
אבל כשהריבית גבוהה הפריים יותר גבוהה, והעליה בהחזר החודשי היא משמעותית.
בערך על כל אחוז ריבית פריים נוסף, תשלמו עוד עשר אחוז מהתשלום החודשי.

בהלוואה צמודה למדד (משתנה), כשהמדד עולה, קרן ההלוואה והתשלום עולים בשיעור עליית המדד בלבד, 1-3 אחוז לשנה בממוצע. (ובנוסף יש ריבית קבועה או משתנה של בערך 2.5%)

הרבה אנשים חושבים ששווה לקחת הלוואה בפריים, מכיון שכרגע היא זולה יותר.
ולמחזר אותה להלוואת מדד כשהריבית תעלה.
אבל זאת טעות.
כשהריבית תעלה, גם במסלול הצמוד מדד הריבית תעלה, ולא תקבלו את הריבית הנמוכה שאפשר להשיג כיום במסלול המדדי.
ולכן עדיף לקחת חלק משמעותי מההלוואה במסלול מדד כבר היום, למרות ההפסד של השנה הקרובה, כדי להשאר עם ריבית נמוכה לחמש שנים או לעשר, והריבית בטוח תעלה, הנגיד צופה עליית ריבית משמעותית בשנתיים הקרובות..

• הוסף לסימניות
המלצה מנסיון...

בס"ד
בהמשך לתגובות שמעלי על תוצאות המדד... ועל המסלולים השונים....
יועץ משכנתאות בד"כ זה עניין רווחי יותר ליועץ....
ז"א הוא מנסה לדחוף לך חבילה שתסכים לה לפי רמת הבנתך ושהכי תשתלם לו, שהוא יקבל עליה יותר אחוזים מהבנק איתו הוא עובד...
לדוגמא הרבה יועצים עובדים עם טפחות מהסיבה הפשוטה שהם יקרנים וקומבינטורים...
אני מנסה להוות תחליף ליעוץ לתת רקע... רק תתפשו רציניות ותקראו בסבלנות ותחשבנו... אפשר להמשיך לשאול.....
אותי טפחות רימו כמה פעמים ולאחר תסכול של 3 שנים עם הלוואה צמודת מדד ( שאסור לקחת בשום אופן!) ששלמתי רק רבית כ60000 ש"ח על הלוואה של פחות מ200000 ש"ח והקרן עוד עלה... ( במקום לרדת) וכ"ז ב3 שנים בלבד...
העדפתי לשלם להם קנס של כ7000 ולמחזר למרכנתיל בבני ברק והתעקשתי לקבל הכל פריים זה לא היה קל אבל עם השוואות והתמקחויות עם פאגי קבלתי פריים מינוס 1 . ואני מאד מרוצה . ירד לי בתוך פחות משנתיים כ18000 ש"ח מהקרן!
ועוד מכיוון שזה לא צמוד מדד, הקרן לא גודלת בחיים! מה שלווית אתה משלם, כמובן פלוס רבית חודשית שכיום היא בעלייה... ( וזה עדיין שווה לי אפילו אם הפריים יקפוץ ל10).

בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איבדו לי את התיק ולא התנצלו ע"כ. ואח"כ כל הסרט חזר שוב... ועוד קבלתי בפועל לא מה שהובטח לי... וזה קרה גם לקרובים שלי..
כש"מחזרתי" ופרעתי להם את ההלואה, הם הוציאו לי דף על תשלום רק יומיים אחרי עם מספר הלוואה שגוי גם רצו לחייב אותי עוד ריבית בטענה שפרעתי בתאריך מאוחר יותר!.
וכנ"ל על המסמך להורדה מהטאבו 3 פעמים שלחו אותי עם מסמך עם טעויות בספרה אחת! (במספר ההלוואה - הרשום בטאבו וברשם המשכונות)
לפי החוק - סניף אחר שלהם הנמצא סמוך לטאבו יכל לשנות ולחתום, אבל הם לא הסכימו לעשות את זה בשום פנים ואופן. כשנסיתי בסניף שם חיכו עוד 2 אנשים עם טעוייות כאלו,... הוי אומר שזה סידרתי.... נקמה על זה שאתה עוזב... (ובשורות אלו אני נוקם בהם על מה שהם עשו לי..)
לא צריך לפרט איזה תסכול זה לחזור ולחכות כאן בסניף בבני ברק 6 שעות כל פעם בשביל טעות שעשו לך בכוונה. 3 פעמים!
להבדיל במרכנתיל בבני ברק ברבי עקיבא ( לא מכיר את שברחוב השומר) השרות זהב! מהיר ואיכותי. יש שם עם מי לדבר, אם אתה יודע מה אתה רוצה ואתה אומר להם מראש אתה יכול להוציא מהם (יותר מכל היועצים שהיו המומים ממה שקבלתי והם אמרו לי שהם מעולם לא עשו זאת ללקוחותיהם) הרבה. הם באים לקראתך מבינים אותך ומאד אכפתיים. והתור הכי ארוך שהיה לי זה 30 דקות! בתוך חודש קבלתי את ההלואה בצורה הטובה ביותר. אפילו גרירת המשכנתא בטפחות כשעברתי דירה היתה מסורבלת ומתסכלת עשרות מונים מלקיחה של הלוואה חדשה במרכנתיל.

לכן לדעתי לא צריך יועצים שלוקחים על זה 500 דולר לפחות... והם רק מתווכים וגם הם מריצים אותך המון ולא דואגים לך באמת...
ציבור האברכים למד היום להסתדר לבד בהרבה תחומים לכן כל הכבוד שאתם מבררים תמשיכו ותלכו לפ"ז..
מסתבר שכל מי שמתלוננן ומתבכיין כאן על הקושי זה מי שלקח מבנק "טפחות", ואולי גם מבנקים אחרים הדומים להם והם צודקים! מנסיון... גם קרוב שלי שקבל הצעה מפאגי, של פריים מינוס אחד בגלל הסתדרות המורים, הלך לטפחות שהבטיחו לו גם מינוס 1 ובסיום התהליך המסורבל הובהר לו שאין סיכוי בעולם... בלית ברירה לקח מינוס 0.7.
במרכנתיל ופאג"י זה הרבה יותר קל. מברור שלי עדיף מרכנתיל.

מדד - יהרג ואל יקח! זה להתחתן עם הרביות ולא לגוע בקרן ואח"כ לשלם גם קרן כפועלה שעלתה עם המדד למי שמבין... התרחק מהם ואפילו מהזכאות! ואפילו אם הבנק מתנה את ההלוואה בתנאי שחציו או לפחות שליש מדד אל תיקח.
פריים - מומלץ בחום, הבעייה היא החוק החדש שמגביל ל33 אחוז מההלוואה. כמובן שככל שזה עם מינוס יותר גדול זה יות טוב. לדוגמא פריים מינוס 1 יותר טוב מפריים מינוס 0.6 מקווה שהובנתי.
החסרון היחיד בפריים זה העלייה החדה בתשלום החודשי במצב שהפריים עולה, בשונה מהמדד שהוא מתון. וזה בגלל שבפריים אתה משלם כל חודש רוב מוחץ קרן ומעט ריבית ולכן תזוזה בריבית מורגשת מיד, בשונה ממדד שבשנים הראשונות אתה משלם מראש רק רביות כשבנתים גם הקרן עולה.
בפריים אין קנסות יציאה רק 50 ש"ח דמי טיפול בתיק. במדד יש קנס על מה שחברה היתה צריכה להוויח עליך במשך ההלואה ועכשיו אתה חוזר בך, וזה תלוי מה התעריף הממוצע של הריביות בזמן הפרעון שעיקר החישוב הוא כמה הבנק יכול להרוויח מעכשיו בהלוואה חדשה למשהוא אחר עם הכסף שהחזרת.. בנוסף במדד אתה משלם את המדד על הקרן, ז"א ירידת ערך של הכסף שלוית, למשל אם נניח בזמן ההלואה בחצי מליון שלווית הייה אפשר לקנות דירה פלונית ובזמן הפרעון ערך הדירות ברמה זו עלו למליון הווי אומר שאתה לווית מליון! ואתה תשלם את זה! בפריים הקרן בחיים לא תעלה אפילו אם בחצי מליון יהיה אפשר לקנות רק סוכריה.. לכן הבנקים שונאים את הפריים וצמאים למדד.
צמוד לדולר משתנה אחת ל5 שנים, עדיפות ראשונה להשלמת הלוואה מבוססת פרים, אם הבנק לא הסכים הכל פריים. עדיפות שנייה צמוד לדולר משתנה אחת ל2.5. כמובן לא צמוד מדד1

שמעתי שייש מסלולים חדשים, מה שלא צמוד מדד תמיד עדיף אפילו אם הריבית שלו כפולה.

לוח סילוקין
.לא מומלץ לוח שפיצר, הלוח שמנוסח לטובת הבנקים שהריבית השנתית תשולם יותר בהתחלה מאשר הקרן, גם בפריים.
היתי מאד ממליץ על קרן שווה, בה במשך כל ההלוואה אתה משלם סכום אחיד של קרן כל חודש ורק הריבית משתנה ( בצמוד מדד - גם הקרן). כך תפרעו יותר מהר את הקרן, וזה משמעותי מאד כשבאים לפרוע את ההלוואה בתוך הזמן. וגם שכך קל לחשבן כמה ירד לכם מהקרן.
רוב הבנקים מסרבים ל- קרן שווה.
במרכנתיל אם מתעקשים אפשר. אבל תבדקו מה קבלתם בהצעה, א ל תפחדו לבקש הדפסה מחדש עם קרן שווה. הם אוהבים לנסות אולי לא תשימו לב או שתתיאשו ובטעות עושים "שפיצר"....

נ.ב. קצת רקע למושג ריבית במשכנתאות.
הריבית המדוברת 2 או 3 אחוז (לדוגמא) או פריים, עם הבנק היא שנתית . כשכל שנה כאילו לוויתם מחדש ואתם משלמים שוב את הריבית המדוברת על כל הסכום...
לכן בהלוואה של 20 שנה משלמים 20 פעם ריבית על ההלוואה... לעומת הלוואה של 10 שנים שאתה משלם רק 10 פעם ריביות..
בהלוואה צמודת מדד בעיקר אם היא גדולה שאז הריבית גם גדולה. כדי שתספיקו לשלם כל שנה את כל הריבית הבנק דוחף את הקרן הצידה ורק לאחר ששולם כל הריבית הקרן זזה אבל זה יכול גם לקרות רק בחודש ה 12, ז"א 11 חודשים ריבית, 1 חודשים קרן. והופס נגמרה השנה!
ושוב שנה חדשה 11 חודשים ריבית 1 קרן. אבל עכשיו הקרן יותר גדול כי המדד עלה....
הבנתם למה אסור מדד? בפריים זה לא קורה! בפריים כל חודש יורד קרן! והמדד לא עולה!

בקיצור בהצלחה
לא לשכח שצדקה וכמובן הרבה תפילה וודאי יעזור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;574235:
המלצה חמה להתיעץ עם יועצים עם קבלות,
ולא להתברבר כאן, במיוחד עכשיו שחלו שינויים גדולים.

נכתב ע"י סטודנטית;574275:
המלצה חמה:
יועץ משכנתאות!!!!!!!!!!!! שווה כל שקל!

וכמו שאמרו פה לפני להכין הרבה כוחות.......ללכת לחזור ואז שוב ושוב ושוב........
שיהיה בהצלחה!!!

נכתב ע"י סטודנטית;574354:
לדעתי (כמו שכתבתי קודם) מאד מומלץ לקחת יועץ משכנתאות כי הפקידים בבנק זורקים עליכם מידע בכמויות שלא תמיד מובן וצריך ממש לאחוז ראש כדי להבין מי נגד מי.
יש כאלה שלוקחים משכנתא בלי יועץ אבל צריך ממש ראש גדול והרבה עצבים............

ושוב,
המון הצלחה!!!!!

נכתב ע"י דני;574364:
ואני חושבת שכדי לקחת יועץ משכנתאות שישיג לכם את המשכנתא הטובה ביותר, אני אישית הלכתי ישירות לבנק, חשבתי שאחסוך והצטערתי. זה היה ממש תהליך לא קל.

הרבה הצלחה!

נכתב ע"י לללי;574406:
כשלקחתי משכנתא (לא מזמן) לא ידעתי מה יועץ משכנתאות אמור לעזור לי.
פשוט ישבתי מול פקיד, ושאלתי ודנתי וחקרתי והצעתי, בקיצור, למדתי את הנושא לעומק, ובסופו של דבר הגעתי לנוסחה שהכי מתאימה לי.
אם כמו שכותבים כאן, הכל נופל על היועץ, אז הוא אף פעם לא יוכל להתאים לך ספיציפית. את זו שצריכה להחליט.
בקיצור, זה אתגר אבל שווה.
עצה קטנה, את ביטוח החיים והמבנה, אל תעשי דרך הבנק, באותו מחיר את יכולה להשיג הרבה הרבה יותר. (וגם בפחות)

מכירה את הסיפור, על אחד שעבר דירה, ורצה להדביק טפטים בסלון.
הלך ושאל את השכן מלמעלה כמה מטר לקנות? אמר לו השכן "אני קניתי 7 מטר".
קנה 7 מטר, הדביק ונשאר עם 2.5 מטר.
פנה בקובלנה לשכן "קניתי כפי המלצתך, 7 מטר טפט, ונשארתי עם יותר משתי מטר"?!
- - "אה, גם לך זה קרה!"

לדעתי אין מקום לשאלה כגון זו "איזו משכנתא לקחת?"
כיון שהתנאים משתנים מזמן לזמן, ממקום למקום, וממצב משפחתי של אחד למצבו המשפחתי של חבירו.

על כן, או ללמוד את הנושא לעמקו - זה זמן, טירחה והתרוצציות.
או לפנות למי שמכיר (יועץ/חבר שנמצא בתחום) כאן ועכשיו.
לא לעשות "סקר", מה אחרים עשו.

בברכת "יישוב טוב".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;574479:
( וזה עדיין שווה לי אפילו אם הפריים יקפוץ ל10).
אם כיום אני רוצה לעבור מ"צמוד למדד" לפריים זה עדין שווה? ואיך מחושב הקנס יציאה?

• הוסף לסימניות
אגב, בהמשך להמלצתי הראשונית.

תתיעצו עם יועץ אבל אל תקחו משכנתא דרך חברה שמסדרת משכנתאות!
מנסיון עם 2 חברות ידועות שאדם בודד השיג לבד משכנתא הרבה יותר משתלמת!!!

• הוסף לסימניות
שיהיה לכם בהצלחה!
אנחונו לקחנו משכנתא לבד זה כאב ראש. אבל בכ"א אם יש לך פקיד שמכיר אותך וזה הבנק שלך הכל הרבה יותר פשוט. (ככה היה אצלנו ובמיוחד שיש לנו עסק וכו')
אבל אן מה לעשות יש דברים קטנים ומעצבנים שצריך לדעת שהם קורים.

ושתדעי לך שכל בנק אחר שהולכים אליו עושה כ"כ הרבה בעיות שאנחנו התיאשנו.
(מספיק שלפני חמש שנים היה לך מינוס לא מבוקר זה רשום אצלם ולכי תסבירי להם בדיוק מה ולמה)

לגבי פעם אחרונה של משכנתא? אני הייתי מאחלת לך שזו לא תהיה הפעם האחרונה שיהיה לך בעז"ה עוד הרבה פעמים כאלו מי שקונה ויכול לקנות זה סימן טוב!
בכ"א המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
ההבדל בריביות בין פריים לצמוד מדד הוא כזה:
בעוד בהלוואה צמודת מדד משלמים קודם את הריבית ואחר כך את הקרן, ותוך כדי כך הקרן עולה, כך שבסופו של דבר, משלמים הרבה יותר...
בריבית הפריים מההתחלה לשלם גם את הקרן וגם את הריבית בהדרגה. כך אפשר לשמור על הקרן יותר קרוב למחירה המקורי.

• הוסף לסימניות
השאלה אם אחרי 3 שנים של צמוד למדד עדיין כדי לעבור לפריים?

• הוסף לסימניות
פותחת האשכול נושאת את דבריה:

בס"ד

בוקר טוב, צהריים טובים לכולם!
קודם כל, תודה לכל היועצים בפורום הזה שעבדו בהתנדבות שלא עמ"נ לקבל שכר... (כמובן שבשמיים השכר עצום ו"הריביות" שלכם רק עולות ועולות!!!)
שנית,
נראה לי שבסופו של דבר, היות שהתגובות כאן היו ממש הפוכות, ז"א אחד טען שרק פריים ובכלל לא מדד!!!!!!! והשני טען שעדיף מדד!!!!! או, מוכרחים יועץ!!!!!! לעומת, התורה חסה על ממונם של ישראל... אפשר להסתדר לבד!!!
מה אנחנו למדים מכך?
"על האדם לדעת שאין בכוחו של שום נברא לשנות במאומה את מה שה' גזר עליו. וכי על ידי השתדלות האדם ותחבולותיו הוא יכול להוציא לפועל רק אותם דברים שה' גזר מראש שהם יתרחשו" (חובות הלבבות, שער הבטחון)
ז"א - כולם עשו מאמצים, כל אחד ברמת ההשתדלות שלו. אבל השורה התחתונה היא - לא משנה כמה תתרוצץ, תחקור, תברר, תטרטר, תתעמק, תתאמץ, תזיע, תתייגע, תשלם, תתחנן, ת...... - זוהי רק ההשתדלות!!!! וכידוע: "ההשתדלות בידי - התוצאה ביד ה'!!!!!!!!!!!"
והתוצאה: אצל מישהו אחד, לאחר שמיצה את כל הרשימה שלעיל, הוא ידווח פה בפורום על הצלחה מיוחדת, ואילו השני, שעבר את אותו מסלול - ניצל את הפורום פה להוציא את כל התסכול על ש"נדפק" במשכנתא.... וכך גם לגבי יועץ: אחד, ימשיך להמליץ בחום על יועץ כי אחרי ההשתדלות שלו בכיוון גזרה ההשגחה העליונה שהוא יצליח. והשני - יזהיר שחבל על הכסף, היות שזו היתה רק השתדלות ומשמים נגזר עליו עגמת נפש בנושא זה!!!! ובכלל מי שאמר למדד שיעלה, הוא שיאמר למדד שירד... ולא הנגיד הוא זה שמעלה את הפריים אלא מי שמושך בחוטים של הבובה הזו...!!!!!! רק אלוקים יודע מה טוב לנו, וכל התחזיות המלומדות יכולות לטפוח על פנינו בשעה שנגלה שהגלגל התהפך, ומה שהיינו כל כך בטוחים בו בזמנו, כבר אינו בטוח כלל היום!!! היש למישהו ביטחונות על כך???? עדיף כבר לבטוח בה', מאשר לבטוח בנגידים (אפילו של בנק ישראל...)
ותתקנו אותי אם אני טועה...
מובן שלא נעשה "אן, דן, דינו" או נשלוף בעיניים עצומות פתק מתיבת הגרלה וכך נחליט על בנק ומסלול (אנחנו עוד לא בדרגת צדיקות כזאת שהשתדלות ברמה הזו מספיקה...!!!!!) אבל בהחלט צריך לקחת נשימה עמוקה, לשים כסף בקופת צדקה, לומר תפילה להצלחה, להאמין בכל הלב ש"אין עוד מלבדו" ו"שהכל נהיה בדברו", לדעת ש"הכל משמים" זו לא עוד סיסמא, אלא עובדה שאין אפשרות להמלט ממנה (חוץ ממה שנכלל בהגדרה "יראת שמים" כמובן!!!), לבקש ברכה והכוונה מגדול בישראל שאנו סומכים עליו... ואז, לעשות את מה שאנחנו מרגישים שהוא בגדר השתדלות מבחינתנו! ואז, אם אכן נצליח - נאמר "מזמור לתודה"! ונדע שלא "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה"... ואם בעיני הבשר שלנו, לא נצליח - גם אז נאמר "מזמור לתודה"! שהרי "כל מה שה' עושה - הכל לטובה" זה לא רק שיר ילדים... ונדע שממילא אין מקום לרגשות אשמה, לתסכול, למרמור ולהרגשה "למה עשינו את זה, איזו טעות, אם רק היינו..." וכו' אלא הכתפיים יהיו קלות והלב משוחרר כי אין כמו לדעת שאבא נושא אותך על כפיו, גם אם יש רק זוג עקבות אחד....;)!!!!!!

דרך אגב, אני מקווה שההרצאה לא היתה מדי ארוכה... בטח שלא ביום שישי עמוס ולחוץ.... אבל שלא תחשדו בי שאני איזה רבנית או צדיקה גדולה.... אלא אישה פשוטה שמשתדלת לחיות עם האמונה הברורה והיצוקה הזו בכל נושא, ואפילו מתפללת על כך שאצליח להרגיש זאת באמת ולא רק מן השפה (המקלדת...) ולחוץ. אתם מוזמנים להצטרף בחום! החיים הרבה יותר יפים, קלים ומאירים בצורה כזו! מנסיון רב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

לסיום:
תודה שנתתם לנו כיוונים והכוונות לגבי אפיקי השתדלות. אנחנו נשתדל עד כמה ש... באפיק בו נרגיש שהוא מתאים לנו. ונקווה שנוכל לבשר לכם מע"ג פורום חשוב זה על תוצאות מוצלחות בס"ד!!! אנו מבטיחים להשתדל לעדכן... :):):) תנו חיוך - ה-כ-ל לטוווווווובה!!!!!

• הוסף לסימניות
אשרייך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;574477:
הרבה אנשים חושבים ששווה לקחת הלוואה בפריים, מכיון שכרגע היא זולה יותר.
ולמחזר אותה להלוואת מדד כשהריבית תעלה.
אבל זאת טעות.
כשהריבית תעלה, גם במסלול הצמוד מדד הריבית תעלה, ולא תקבלו את הריבית הנמוכה שאפשר להשיג כיום במסלול המדדי.
ולכן עדיף לקחת חלק משמעותי מההלוואה במסלול מדד כבר היום, למרות ההפסד של השנה הקרובה, כדי להשאר עם ריבית נמוכה לחמש שנים או לעשר, והריבית בטוח תעלה, הנגיד צופה עליית ריבית משמעותית בשנתיים הקרובות..

יש כאן נקודה שהתעלמת ממנה וזה מאד מטעה...
הבנקים משתמשים בזה כדי להתעות את הלקוחות!
תאחזו ראש.
גם מי שקשה לו ההחזר החודשי כשהפריים יצמח למעלה, וירצה למחזר למדד אפילו אם הריביות של המדד יותר יהיו יותר גבוהות זה שווה הרבה יותר מאשר מדד מהתחלה. מהסיבה הפשוטה .
ערך השקל נמדד בנקודות לדוגמא בחודש קודם הוא היה שווה 115 נקודות ובחודש הבא 116 נקודות, בשנה הוא עולה למעלה מ3 אחוז. אם לא הכלכלה גרועה.
ראובן שלווה ב2008 כשנניח המדד היה 100 וקיבל ריבית של 2 אחוז, כשמגיע 2011 ( ובנתיים שילם רק רביות) הוא משלם 2 אחוז שסוכם פלוס 15 אחוז! שזה 3 אחוז של כל שנה שהקרן עלתה...
לעומתו שמעון לווה בפריים בשנת 2008 וכשראה ב2001 ( אחרי שפרע הרבה מהקרן) שקשה לו לעמוד בהחזר החודשי, מחזר למדד, אבל מכיוון שהרביות עלו הבנק מסכים לתת לו רק ריבית של 5 אחוז. אבל הוא חסך את ה 15 אחוז שהשני משלם על הער של הנקודות שבשווי השקל כי הוא נכנס למדד כשהוא 115 ולא 100! אומנם מעכשיו כל שנה יתווסף גם לו לריבית 3 אחוז...
חוץ מזה שבפריים בנתיים אתה מכסח קרן... ובמדד אתה משלם רק רביות ומטפיח קרן...

• הוסף לסימניות
[בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איב

אני הייתי בטפחות בבני ברק ותוך כשלושה שבועות הכל היה גמור
ולעומת זה הייתי במרכנתיל בביתר עילית ולאחר חצי שנה של סחבת ללא גוזמא!!!!! הגיע הזמן שכל יום קיבלתי הבטחה שמחר מגיע הכסף רק תחתום על עוד טופס ותביא עוד שתיים (שבשום בנק לא מבקשים, מידיעה) ולאחר חודש כזה סוכ"ס קיבלתי את הכסף, עכשיו כ"א יעשה את החשבון שלו,
דרך אגב יש ביידי נתונים על צורת ההתנהלות שם שיגרמו לכל מי ששומע לא לקחת שם משכנתא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;574685:
בס"ד

והתוצאה: אצל מישהו אחד, לאחר שמיצה את כל הרשימה שלעיל, הוא ידווח פה בפורום על הצלחה מיוחדת, ואילו השני, שעבר את אותו מסלול - ניצל את הפורום פה להוציא את כל התסכול על ש"נדפק" במשכנתא.... וכך גם לגבי יועץ: אחד, ימשיך להמליץ בחום על יועץ כי אחרי ההשתדלות שלו בכיוון גזרה ההשגחה העליונה שהוא יצליח. והשני - יזהיר שחבל על הכסף, היות שזו היתה רק השתדלות ומשמים נגזר עליו עגמת נפש בנושא זה!!!! ובכלל מי שאמר למדד שיעלה, הוא שיאמר למדד שירד... ולא הנגיד הוא זה שמעלה את הפריים אלא מי שמושך בחוטים של הבובה הזו...!!!!!! רק אלוקים יודע מה טוב לנו, וכל התחזיות המלומדות יכולות לטפוח על פנינו בשעה שנגלה שהגלגל התהפך, ומה שהיינו כל כך בטוחים בו בזמנו, כבר אינו בטוח כלל היום!!! היש למישהו ביטחונות על כך???? עדיף כבר לבטוח בה', מאשר לבטוח בנגידים (אפילו של בנק ישראל...)

קודם כל, כל הכבוד על הביטחון.
אני בהתחלה בטחתי כמוכם ולא בררתי כ"כ רק האמנתי ליועץ ולכן נפלתי...
כשמחזרתי למדתי לקח ואז בדקתי לבד (לפי יעוץ עם ראש הכולל שלי) ובדקתי יסודי מאד ומכאן כל הנתונים שכתבתי , ואני מאד מרוצה מהתוצאה. היה שווה .
ומויכוח עם 5 אברכים בכולל מה יותר שווה מדד או פריים כולם הוציאו דף חשבון (כשאחד אחז בשנה ה11 מתוך 15 בעוד שבשנה ה8 אמרו לו שהוא שעכשיו הוא משלם רק קרן וגמר את הרביות בבנק פועלים, בשנה ה11 התברר שהקרן רק גדלה והוא לא נגע בה!) נגד כולם אני צדקתי! וכולם הלכו למחזר לפריים! והעדיפו לשלם קנס!
לכן לקחת מדד ולבטוח בה" זה לקפוץ מהגג ולבטוח.
בנוסף המדד תמיד עולה! הוא חייב לעלות אם לא המדינה קורסת. הנורמל זה 3 אחוז בשנה אבל עם המדינה הכפרנית שלנו המדד עולה 4.5 אחוז עד 5 אחוז כל שנה!
אם לא השתכנעתם, כנראה זה משמיים, נגזר עליכם לפרנס את הבנק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;574479:
בס"ד

בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איבדו לי את התיק ולא התנצלו ע"כ. ואח"כ כל הסרט חזר שוב... ועוד קבלתי בפועל לא מה שהובטח לי... וזה קרה גם לקרובים שלי..
כש"מחזרתי" ופרעתי להם את ההלואה, הם הוציאו לי דף על תשלום רק יומיים אחרי עם מספר הלוואה שגוי גם רצו לחייב אותי עוד ריבית בטענה שפרעתי בתאריך מאוחר יותר!.
וכנ"ל על המסמך להורדה מהטאבו 3 פעמים שלחו אותי עם מסמך עם טעויות בספרה אחת! (במספר ההלוואה - הרשום בטאבו וברשם המשכונות)
לפי החוק - סניף אחר שלהם הנמצא סמוך לטאבו יכל לשנות ולחתום, אבל הם לא הסכימו לעשות את זה בשום פנים ואופן. כשנסיתי בסניף שם חיכו עוד 2 אנשים עם טעוייות כאלו,... הוי אומר שזה סידרתי.... נקמה על זה שאתה עוזב... (ובשורות אלו אני נוקם בהם על מה שהם עשו לי..)
לא צריך לפרט איזה תסכול זה לחזור ולחכות כאן בסניף בבני ברק 6 שעות כל פעם בשביל טעות שעשו לך בכוונה. 3 פעמים!
להבדיל במרכנתיל בבני ברק ברבי עקיבא ( לא מכיר את שברחוב השומר) השרות זהב! מהיר ואיכותי. יש שם עם מי לדבר, אם אתה יודע מה אתה רוצה ואתה אומר להם מראש אתה יכול להוציא מהם (יותר מכל היועצים שהיו המומים ממה שקבלתי והם אמרו לי שהם מעולם לא עשו זאת ללקוחותיהם) הרבה. הם באים לקראתך מבינים אותך ומאד אכפתיים. והתור הכי ארוך שהיה לי זה 30 דקות! בתוך חודש קבלתי את ההלואה בצורה הטובה ביותר. אפילו גרירת המשכנתא בטפחות כשעברתי דירה היתה מסורבלת ומתסכלת עשרות מונים מלקיחה של הלוואה חדשה במרכנתיל.
...

ועוד אחד...
בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איב
ולעומת זה הייתי במרכנתיל בביתר עילית ולאחר חצי שנה של סחבת ללא גוזמא!!!!! הגיע הזמן שכל יום קיבלתי הבטחה שמחר מגיע הכסף רק תחתום על עוד טופס ותביא עוד שתיים (שבשום בנק לא מבקשים, מידיעה) ולאחר חודש כזה סוכ"ס קיבלתי את הכסף, עכשיו כ"א יעשה את החשבון שלו,
דרך אגב יש ביידי נתונים על צורת ההתנהלות שם שיגרמו לכל מי ששומע לא לקחת שם משכנתא...

שימו לב, לגרסאות ולתגובות ה"סותרות" (לכאורה...)
הוא אשר אמרתי... עיין בתגובתי מהיום תחת הכותרת :"פותחת האשכול נושאת את דבריה"....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;574446:
אנחנו לקחנו משכנתא בלי יועץ. ישבנו שעות בבנק, בררנו, התקשרנו, שאלנו אנשים, טרטרנו את הפקידים...
בסופו של דבר לקחנו משכנתא עם ריבית של שליש פריים, שליש מדד ושליש מדינה.
אח"כ הצטערנו על כך כי המדד עלה הרבה יותר מהפריים ואילו אחי שלקח יועץ לקח רק פריים והרוויח. האם זה שווה את ההשקעה הכספית? תאמיני לי שאני לא יודעת.
בנוגע לבעיית המדד.
צודק! אלפים אומרים כמוך. מה נעשה אין חכם כבעל הנסיון . אבל תמיד יבואו הפריארים שיאימינו לכתבות שתולות באינטרנט של הבנקים ע"י יועצים מומחים... ויפלו בפח . ולאברך שנפל הם לא יאמינו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;574719:
ועוד אחד...
בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איב

שימו לב, לגרסאות ולתגובות ה"סותרות" (לכאורה...)
הוא אשר אמרתי... עיין בתגובתי מהיום תחת הכותרת :"פותחת האשכול נושאת את דבריה"....

וודאי שגם במרכנתיל יש סניפים בעייתים משהוא אמר לי כך על הסניף ברחוב השומר.
אני וחברי מרוצים ממרכנתיל ברחוב ר עקיבא.. תלכו לבתיה או לאסנת... ותלחצו קצת על ציפי המנהלת וזה יעבד בע"ה!
על טפחות בר עקיבא בני ברק אני מוכן להתערב עם כל מי שהוא לא סוכן שלהם, שלא קיים תור של פחות מ3 שעות , וקבלת הלווה של 3 שבועות! לא קיים בעולם תעשו כאן שאלון ותראו מאות שכולם מודים בכך חוץ מבעלי אנטרסים...
ואתם מוזמנים לבדוק ולחכות שם פעם אחת... כ"ש לשמואל ויותר כ"ש לנחמן הקמבינטור ש"עוזר" לאנשים עם בעיות של הכנסה ומסובב אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;574658:
השאלה אם אחרי 3 שנים של צמוד למדד עדיין כדי לעבור לפריים?
כמה ההלוואה ?
כמה ההחזר החודשי?
לכמה שנים?
ריבית משתנה?
באיזה שנה ובאיזה חודש אתם אוחזים?
פרטים אלה יעזרו ליתר בטחון.
אבל 99 אחוז שאתם חייבים למחזר אפילו אם אתם בחצי השני של תקופת ההלוואה!

• הוסף לסימניות
למה חייבים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה