- הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;574449:יועץ לוקח בסביבות 4000 ש"ח (מחיר מקובל)
אני חושבת שזה תלוי בסכום המשכנתא ובעוד גורמים.
לי היועץ לקח 800 ש"ח (משכנתא מאד קטנה)
נכתב ע"י דסי;574449:יועץ לוקח בסביבות 4000 ש"ח (מחיר מקובל)
נכתב ע"י mig;574235:המלצה חמה להתיעץ עם יועצים עם קבלות,
ולא להתברבר כאן, במיוחד עכשיו שחלו שינויים גדולים.
נכתב ע"י סטודנטית;574275:המלצה חמה:
יועץ משכנתאות!!!!!!!!!!!! שווה כל שקל!
וכמו שאמרו פה לפני להכין הרבה כוחות.......ללכת לחזור ואז שוב ושוב ושוב........
שיהיה בהצלחה!!!
נכתב ע"י סטודנטית;574354:לדעתי (כמו שכתבתי קודם) מאד מומלץ לקחת יועץ משכנתאות כי הפקידים בבנק זורקים עליכם מידע בכמויות שלא תמיד מובן וצריך ממש לאחוז ראש כדי להבין מי נגד מי.
יש כאלה שלוקחים משכנתא בלי יועץ אבל צריך ממש ראש גדול והרבה עצבים............
ושוב,
המון הצלחה!!!!!
נכתב ע"י דני;574364:ואני חושבת שכדי לקחת יועץ משכנתאות שישיג לכם את המשכנתא הטובה ביותר, אני אישית הלכתי ישירות לבנק, חשבתי שאחסוך והצטערתי. זה היה ממש תהליך לא קל.
הרבה הצלחה!
נכתב ע"י לללי;574406:כשלקחתי משכנתא (לא מזמן) לא ידעתי מה יועץ משכנתאות אמור לעזור לי.
פשוט ישבתי מול פקיד, ושאלתי ודנתי וחקרתי והצעתי, בקיצור, למדתי את הנושא לעומק, ובסופו של דבר הגעתי לנוסחה שהכי מתאימה לי.
אם כמו שכותבים כאן, הכל נופל על היועץ, אז הוא אף פעם לא יוכל להתאים לך ספיציפית. את זו שצריכה להחליט.
בקיצור, זה אתגר אבל שווה.
עצה קטנה, את ביטוח החיים והמבנה, אל תעשי דרך הבנק, באותו מחיר את יכולה להשיג הרבה הרבה יותר. (וגם בפחות)
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;574477:הרבה אנשים חושבים ששווה לקחת הלוואה בפריים, מכיון שכרגע היא זולה יותר.
ולמחזר אותה להלוואת מדד כשהריבית תעלה.
אבל זאת טעות.
כשהריבית תעלה, גם במסלול הצמוד מדד הריבית תעלה, ולא תקבלו את הריבית הנמוכה שאפשר להשיג כיום במסלול המדדי.
ולכן עדיף לקחת חלק משמעותי מההלוואה במסלול מדד כבר היום, למרות ההפסד של השנה הקרובה, כדי להשאר עם ריבית נמוכה לחמש שנים או לעשר, והריבית בטוח תעלה, הנגיד צופה עליית ריבית משמעותית בשנתיים הקרובות..
נכתב ע"י 3012;574685:בס"ד
והתוצאה: אצל מישהו אחד, לאחר שמיצה את כל הרשימה שלעיל, הוא ידווח פה בפורום על הצלחה מיוחדת, ואילו השני, שעבר את אותו מסלול - ניצל את הפורום פה להוציא את כל התסכול על ש"נדפק" במשכנתא.... וכך גם לגבי יועץ: אחד, ימשיך להמליץ בחום על יועץ כי אחרי ההשתדלות שלו בכיוון גזרה ההשגחה העליונה שהוא יצליח. והשני - יזהיר שחבל על הכסף, היות שזו היתה רק השתדלות ומשמים נגזר עליו עגמת נפש בנושא זה!!!! ובכלל מי שאמר למדד שיעלה, הוא שיאמר למדד שירד... ולא הנגיד הוא זה שמעלה את הפריים אלא מי שמושך בחוטים של הבובה הזו...!!!!!! רק אלוקים יודע מה טוב לנו, וכל התחזיות המלומדות יכולות לטפוח על פנינו בשעה שנגלה שהגלגל התהפך, ומה שהיינו כל כך בטוחים בו בזמנו, כבר אינו בטוח כלל היום!!! היש למישהו ביטחונות על כך???? עדיף כבר לבטוח בה', מאשר לבטוח בנגידים (אפילו של בנק ישראל...)
נכתב ע"י avi media;574479:בס"ד
בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איבדו לי את התיק ולא התנצלו ע"כ. ואח"כ כל הסרט חזר שוב... ועוד קבלתי בפועל לא מה שהובטח לי... וזה קרה גם לקרובים שלי..
כש"מחזרתי" ופרעתי להם את ההלואה, הם הוציאו לי דף על תשלום רק יומיים אחרי עם מספר הלוואה שגוי גם רצו לחייב אותי עוד ריבית בטענה שפרעתי בתאריך מאוחר יותר!.
וכנ"ל על המסמך להורדה מהטאבו 3 פעמים שלחו אותי עם מסמך עם טעויות בספרה אחת! (במספר ההלוואה - הרשום בטאבו וברשם המשכונות)
לפי החוק - סניף אחר שלהם הנמצא סמוך לטאבו יכל לשנות ולחתום, אבל הם לא הסכימו לעשות את זה בשום פנים ואופן. כשנסיתי בסניף שם חיכו עוד 2 אנשים עם טעוייות כאלו,... הוי אומר שזה סידרתי.... נקמה על זה שאתה עוזב... (ובשורות אלו אני נוקם בהם על מה שהם עשו לי..)
לא צריך לפרט איזה תסכול זה לחזור ולחכות כאן בסניף בבני ברק 6 שעות כל פעם בשביל טעות שעשו לך בכוונה. 3 פעמים!
להבדיל במרכנתיל בבני ברק ברבי עקיבא ( לא מכיר את שברחוב השומר) השרות זהב! מהיר ואיכותי. יש שם עם מי לדבר, אם אתה יודע מה אתה רוצה ואתה אומר להם מראש אתה יכול להוציא מהם (יותר מכל היועצים שהיו המומים ממה שקבלתי והם אמרו לי שהם מעולם לא עשו זאת ללקוחותיהם) הרבה. הם באים לקראתך מבינים אותך ומאד אכפתיים. והתור הכי ארוך שהיה לי זה 30 דקות! בתוך חודש קבלתי את ההלואה בצורה הטובה ביותר. אפילו גרירת המשכנתא בטפחות כשעברתי דירה היתה מסורבלת ומתסכלת עשרות מונים מלקיחה של הלוואה חדשה במרכנתיל.
...
בנוגע לבעיית המדד.נכתב ע"י אושר;574446:אנחנו לקחנו משכנתא בלי יועץ. ישבנו שעות בבנק, בררנו, התקשרנו, שאלנו אנשים, טרטרנו את הפקידים...
בסופו של דבר לקחנו משכנתא עם ריבית של שליש פריים, שליש מדד ושליש מדינה.
אח"כ הצטערנו על כך כי המדד עלה הרבה יותר מהפריים ואילו אחי שלקח יועץ לקח רק פריים והרוויח. האם זה שווה את ההשקעה הכספית? תאמיני לי שאני לא יודעת.
נכתב ע"י 3012;574719:ועוד אחד...
בטפחות התורות הם נורא ואיום... על כל מסמך צריך לחכות חצי יום! ולאחר חודש וחצי הם איב
אני הייתי בטפחות בבני ברק ותוך כשלושה שבועות הכל היה גמור
ולעומת זה הייתי במרכנתיל בביתר עילית ולאחר חצי שנה של סחבת ללא גוזמא!!!!! הגיע הזמן שכל יום קיבלתי הבטחה שמחר מגיע הכסף רק תחתום על עוד טופס ותביא עוד שתיים (שבשום בנק לא מבקשים, מידיעה) ולאחר חודש כזה סוכ"ס קיבלתי את הכסף, עכשיו כ"א יעשה את החשבון שלו,
דרך אגב יש ביידי נתונים על צורת ההתנהלות שם שיגרמו לכל מי ששומע לא לקחת שם משכנתא...
שימו לב, לגרסאות ולתגובות ה"סותרות" (לכאורה...)
הוא אשר אמרתי... עיין בתגובתי מהיום תחת הכותרת :"פותחת האשכול נושאת את דבריה"....
כמה ההלוואה ?נכתב ע"י ggg;574658:השאלה אם אחרי 3 שנים של צמוד למדד עדיין כדי לעבור לפריים?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים