- הוסף לסימניות
דרך אגב, מהניסיון בשטח, עם ההורים האלה הכי קשה לעבוד ולקדם את הילדואח''כ עוד באים בתלונות ומתבכיינים כשמגיע סוף סוף מישהו ששם להם קצת גבולות...
דרך אגב, מהניסיון בשטח, עם ההורים האלה הכי קשה לעבוד ולקדם את הילדואח''כ עוד באים בתלונות ומתבכיינים כשמגיע סוף סוף מישהו ששם להם קצת גבולות...
זה המשפט הראשון שחשבתי כשקראתי את ההודעה הפותחת.... - וכי מה חשבה לה המורה השואלת? הרי בפרוג הרוב הם תלמידים... אז מה? שהם יתנו לה עצות איך להעניש????מורה שמתייעצת בפרוג?
כל כך התרגשתי לקרוא את סוג הענישה הזה...לכן פיתחתי לי 'שיטה' - אני מעניש את התלמיד ואומר לו שיכתוב חמש פעמים [זו ההתחלה] את הטקסט שאכתוב לו בהמשך... קודם כל, הפחד מהלא ידוע הוא העונש הכי חזק [על גבול התעללות, מסוכן!]. כשיהיה לי רוגע לאחר השיעור, אכתוב לו על הלוח טקסט שמתמצת את הבעיה, וכולל חרטה וחזרה בתשובה. למשל, "נכשלתי, והגבתי לרב בצורה שאיננה מכובדת, וכך אסור לעשות. אתפלל אל השם שיתן לי את היכולת להתגבר ולכבד את הורי ומורי במילים נאותות, ושיעזור לי לא לחזור על כך שנית".
לפי עניות דעתי, כשילד כותב דבר כזה חמש פעמים, ולא צריך יותר, פשוט נתתי לו זמן לחשוב על המעשה ועודדתי אותו להתחרט על כך ולהשתנות יחד עם זה שהוא לא האשם הבלעדי ושצריך כח עליון להתגבר על היצר הרע.
חסום לי. מאוד הייתי רוצה לקרוא את זה. מי שיכול להעלות את זה כקובץ מצורף - יבורך.הסברת כ''כ טוב. ראיתי שהביאו כבר בפורום את המאמר הזה
![]()
א.נשים, הניסוחים הא-מגדריים.ות אינם.ן תמימים.ות כמו שנדמה לכם.ן
סגנון כתיבה חדש הולך ומשתרש כאן, ולא באופן טבעי או תמים במיוחד. אז מה בעצם עומד מאחוריו?...www.hidabroot.org
אולי יש קושי בבית אולי יש קושי חברתיאולי תספרי לנו על מה זה ישב לך שהמורה הייתה אמורה לפתור,
תסלחי לי אבל אני לא חושבת שאת מתחום החינוך - לדעתי בקושי בעולם התעסוקה..
כל מורה וכל איש חינוך יודע שלפעמים צריך גם להעניש.
וכן, תלמידה שהשפילה מורה והתנהגה בצורה שאינה מתאימה צריכה להיענש - במקביל צריך לבדוק למה היא מתנהגת בצורה כזאת ואני יכולה לגלות לך בסוד שלפעמים:
יש תלמידות (ותלמידים) שמעולם לא הציבו להן גבולות - לא בבית ולא בשום מקום אחר רק בבית ספר ושם הם נאלצות להתמודד עם המושג הזה שנקרא גבולות!
חסום לי. מאוד הייתי רוצה לקרוא את זה. מי שיכול להעלות את זה כקובץ מצורף - יבורך.
כל מי שחושב שהוראה זה העבודה הכי קלה
מכל הנאמר כאן, הזדהיתי עם אלו שכתבו על אותם תלמידים/ות שבאים מבתים של חוסר גבולות, ואת ההתנהגות חסרת הגבולות מהביית הם מעתיקים לבית הספר, עושים ככל העולה על רוחם, פוגעים בלי חשבון בחברים וגם בצוות ההוראה, ואח''כ עוד באים בתלונות ומתבכיינים כשמגיע סוף סוף מישהו ששם להם קצת גבולות...
מורים ומורות! חזקו ואימצו - אתם עושים עבודת קודש, עשו אותה ברגישות גדולה אבל בנחישות!
מסכים עם כל מילה!!!דרך אגב, מהניסיון בשטח, עם ההורים האלה הכי קשה לעבוד ולקדם את הילד
תהיי בטוחה ששמעתי בחיי מספיק הרצאות בנושא חינוך וכו'אולי יש קושי בבית אולי יש קושי חברתי
אי אפשר לדעת מה הילד עובר כן צריך המון המון שכל ורגישות כן בעיקר רגישות לחשוב למה הילד מתנהג ככה רוב הפעמים זה מגיע מילד שלא טוב לו ולא מילד שאין לו גבולות
לכי למחנות של צוהר תראי מה קורה שם 50% מהנושרים והנושרות זה ילדים שסבלו במוסדות כן במקום לתקן את הגשר בונים בית חולים ליד הגשר תתחילו לשמוע הרצאות יחיאל יעקובזון חיים מלאך וכ'ו כמובן שמותר להעניש כשצריך אבל במידה וכמובן כמובן לא עונשים משפילים ותבדקו גם למה זה קרה
הכרתי אבא שהוציא את הבן שלו מהת"ת בטענה שאתה יודע כמה קלקולים קורים במוסדות ?!תהיי בטוחה ששמעתי בחיי מספיק הרצאות בנושא חינוך וכו'
אני לא צריכה ללכת למחנות של צוהר או מקומות אחרים, די לי לבדוק נתונים האומרים כי רובם של בני הנוער הנושרים מתמודדים עם לקויות למידה לא מטופלות, או הפרעת קשב והיפראקטיביות, פגיעות (לסוגיהן), וכו',
ילד שלא מסתדר במוסד (תקין) בצורה עקבית(מעל שנה) בשעה שחבריו מסתדרים ומצליחים ונהנים, הבעיה בדרך כלל לא במוסד (יש חריגים אבל לא ברמה שכל הנושרים)
תופעה מוזרה והזויה שלצערינו מוכרת אני פגשתי את הילדים 3 חודשים לאחר שיצאו ....... [הם עדיין בסדר כמובן זה הריבוע אשם]הכרתי אבא שהוציא את הבן שלו מהת"ת בטענה שאתה יודע כמה קלקולים קורים במוסדות ?!
לא צריך להיות מרובע ! (כך הוא אמר לי)
הם בסדר גמור, העיקר שהמוסדות בעייתיים ...![]()
אין שום סתירה בחלק האישי מול הילד אז אפשר לנסות להבין מה עובר הילד בבית ובחברה ולתת לו את היחס הנדרש ולהעמיד לו צפיות וכלים לפי מה שהוא צריך .בוודאי. אבל בחלק הכיתתי כן הילד הוא חלק ממשמעת כיתתית ואף אחד לא דוגל בזה שילדים "יסבלו במוסדות" אבל כן עונש של העמדה במקום או יצירת הרתעה מול המורה או דרמה על מעשה שלילי בהחלט זה חלק מהקניית החינוך לילדאולי יש קושי בבית אולי יש קושי חברתי
אי אפשר לדעת מה הילד עובר כן צריך המון המון שכל ורגישות כן בעיקר רגישות לחשוב למה הילד מתנהג ככה רוב הפעמים זה מגיע מילד שלא טוב לו ולא מילד שאין לו גבולות
לכי למחנות של צוהר תראי מה קורה שם 50% מהנושרים והנושרות זה ילדים שסבלו במוסדות כן במקום לתקן את הגשר בונים בית חולים ליד הגשר תתחילו לשמוע הרצאות יחיאל יעקובזון חיים מלאך וכ'ו כמובן שמותר להעניש כשצריך אבל במידה וכמובן כמובן לא עונשים משפילים ותבדקו גם למה זה קרה
בדיוק על זה מדברים להשפיל את הילד מול הכתהדרמה על מעשה שלילי בהחלט זה חלק מהקניית החינוך לילד
רובם אולי 70% אבל מה אם ה30% הנותרים אני אישית מכירה כמה וכמה שהצוות יכול לזקוף את הזכות לעצמו.די לי לבדוק נתונים האומרים כי רובם של בני הנוער הנושרים מתמודדים עם לקויות למידה לא מטופלות, או הפרעת קשב והיפראקטיביות, פגיעות (לסוגיהן), וכו',
אבל זה בדיוק מה שאמרתי "בחלק הכיתתי" דרמה אין פירושה להעמיד ילד מול כולם ולצלוב אותו ולהפוך אותו להשפלה ובדיחה הכוונה הייתה להחדיר מסר בצורה חזקה בדברים שבחלק הכיתתי כן בהחלט לעשות דרמות גם נגד השלילי וגם בעד החיובי כל מי שמחנך בפועל מבין מה אני מתכוון וגם מי שלא שישאל את עצמו אלו מושגים באמת נרכשו בליבו מהילדות וזה בעיקר הדברים שהיה בהם דרמה זה ממש לא פסולבדיוק על זה מדברים להשפיל את הילד מול הכתה
מה זה דרמה?
עד היום אני לא שוכחת איזה מורה שהשפילה מול כל הכתה לא אותי אני הייתי ילדה שקטה אבל זה נשאר כטראומה לא רק הילד המושפל סובל גם ילדים רגישים לזולת סובלים מזה
אחיין שלי שנה אחת לא ידע כלום בלימודים כי הוא כל הזמן דאג מי יהיה הילד הבא שהולך לחטוף
תבדקי נתונים:רובם אולי 70% אבל מה אם ה30% הנותרים אני אישית מכירה כמה וכמה שהצוות יכול לזקוף את הזכות לעצמו.
כן כן ומי שעובד אם נוער נושר יודע על מה אני מדובר
תבדקי נתונים:
מעל 80% קרוב ל90%
בודדים בגלל צוותים.
כמו בכל דבר יש תמיד את מי להאשים וטוב שקיימים מוסדות חינוכיים - אחרת מי היה נושא באחריות לכישלונם של כל המוצלחים..
50% מהנושרים והנושרות זה ילדים שסבלו במוסדות
די לי לבדוק נתונים האומרים כי רובם של בני הנוער הנושרים מתמודדים עם לקויות למידה לא מטופלות, או הפרעת קשב והיפראקטיביות, פגיעות (לסוגיהן), וכו',
מתוך ה50% אז 30%רובם אולי 70% אבל מה אם ה30% הנותרים אני אישית מכירה כמה וכמה שהצוות יכול לזקוף את הזכות לעצמו.
כן כן ומי שעובד אם נוער נושר יודע על מה אני מדובר
שטויותתתמתוך ה50% אז 30%
וכן לצערינו במקום לעשות צוהר לנושרים צריך קודם לעשות למחנכים לתקן את הגשר ולא לבנות בית חולים
ואת זה יגיד לך כל אחד שעובד עם נוער נושר
ואני לא נגד הצוות היום יש הרבה מאוד מודעות והמון צוות ממש טוב באמת טוב אבל מספיק אחד כדי להרוס כמה ותמיד טוב לשמוע לא יזיק
בספר שלו הוא כותב שרוב אחוזי הנשירה מגיעים מחוסר אהבה לילד בבית והוא מפרט שם רק על הבית ולא על מוסד לימודיתתחילו לשמוע הרצאות יחיאל יעקובזון
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים