- הוסף לסימניות
בתור אמא לילד מחונן ב"ה (ולא רק אני אומרת את זה, רבהס ומנהלים וכל מי שפוגש אותו אומר שלא היה בחיידר כזה דבר אף פעם)
הוא מהגדולים בכיתה (עשה בר מצווה באדר של כיתה ז') והייתי יכולה לדחוף אותו בכח שנה קודם לחיידר וממש ממש לא רציתי כי כמו שאמרו פה, היה פער מאוד גדול בין היכולות הקוגנטיביות ליכולות הרגשיות שלו.
ולמרות שהוא היה מהגדולים עדיין בכיתות הנמוכות היה לו ממש קשה חברתית כי יש לו אופי חנון...
היום הוא בכיתה ח', עומד ללכת בעז"ה לאחת הישיבות הכי מצויינות והכי טובות בעירנו.
בכיתה הרבה ילדים התבגרו והתחילו להעריך אותו על רמת הידיעות שלו.
עדיין יש פער אבל הוא קצת הצטמצם.
ואני כל כך שמחה שלא רצתי להכניס אותו.
הוא היה מסתדר לימודת, אין לי שום ספק, אבל חברתית היה לו עוד יותר קשה.
מה עשינו כל השנים עם השעמום? מצאנו דרכים לאתגר אותו.
היה רבה אחד שהיה נותן לו להכין טבלאות סיכום על החומר.
רבה אחד נתן לו ללמוד בשקט בצד מסכת שונה מהנלמד בכיתה.
בשעות הערב היה הולך מכיתה ד' לקבוצת מתמידים שלמדו שם את כל ש"ס משניות במשך שנה (בד"כ התקבלו שם מכיתה ו') וכך המשך שלוש שנים סיים שלוש פעמים את כל השס משניות.
היתה תקופה שלמד עם אברך בשעות הערב נושאים אחרים שעניינו אותו.
יש דרכים איך לאתגר לימודית ומחשבתית ילדים מחוננים בלי לאתגר אותם רגשית ע"י הקפצת כיתה.
הרבה נחת לכולן!!!
הוא מהגדולים בכיתה (עשה בר מצווה באדר של כיתה ז') והייתי יכולה לדחוף אותו בכח שנה קודם לחיידר וממש ממש לא רציתי כי כמו שאמרו פה, היה פער מאוד גדול בין היכולות הקוגנטיביות ליכולות הרגשיות שלו.
ולמרות שהוא היה מהגדולים עדיין בכיתות הנמוכות היה לו ממש קשה חברתית כי יש לו אופי חנון...
היום הוא בכיתה ח', עומד ללכת בעז"ה לאחת הישיבות הכי מצויינות והכי טובות בעירנו.
בכיתה הרבה ילדים התבגרו והתחילו להעריך אותו על רמת הידיעות שלו.
עדיין יש פער אבל הוא קצת הצטמצם.
ואני כל כך שמחה שלא רצתי להכניס אותו.
הוא היה מסתדר לימודת, אין לי שום ספק, אבל חברתית היה לו עוד יותר קשה.
מה עשינו כל השנים עם השעמום? מצאנו דרכים לאתגר אותו.
היה רבה אחד שהיה נותן לו להכין טבלאות סיכום על החומר.
רבה אחד נתן לו ללמוד בשקט בצד מסכת שונה מהנלמד בכיתה.
בשעות הערב היה הולך מכיתה ד' לקבוצת מתמידים שלמדו שם את כל ש"ס משניות במשך שנה (בד"כ התקבלו שם מכיתה ו') וכך המשך שלוש שנים סיים שלוש פעמים את כל השס משניות.
היתה תקופה שלמד עם אברך בשעות הערב נושאים אחרים שעניינו אותו.
יש דרכים איך לאתגר לימודית ומחשבתית ילדים מחוננים בלי לאתגר אותם רגשית ע"י הקפצת כיתה.
הרבה נחת לכולן!!!
הנושאים החמים