הקש ששבר את גב הגמל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פנס בערפל;2360616:
מעבר לתגיות פרובוקטיביות.
הנה עצתי.
להקפיד שהגב יהיה פלוס מינוס זקוף ככל האפשר, לא כפוןף. אישית אני מכניס כרית דקה באיזור הגב העליון ומקפיד להצמד אליה.
גם מאוד מאוד חשוב לתת תמיכה הגונה לזרועות- במיוחד מהמרפק ועד כף היד. אישית אני מכוונן את ידיות הכסא שישמשו אותי ולכן הם בגובה פלטת השולחן בדיוק. הזווית של היד (מרפק) צריכה להיות 90 מעלות ויותר ולא פחות.

דגשים מצוינים...
ועוד כמה מילים של מרפאה בעיסוק:
גב זקוף- כדי להשאר עם גב זקוף כדאי שהמסך יהיה בגובה העיניים (להגביה עם ספרי טלפונים או קופסא).
תמיכה למרפק ולזרוע- חשובה מאד גם כשאין 90 מעלות. (לדוגמא בשולחן סופרים, או כאשר יש מגירת מקלדת בגובה הירך).
והכי חשוב- תמיכה מלאה לכף הרגל. שכל כף הרגל תהיה מונחת על משטח יציב (ולא על הגלגלים של הכסא). התמיכה לרגל נותנת יציבות לכל הגוף ו'קונטרה' כדי ששאר השרירים יוכלו לפעול.

בהצלחה!
נהנת תמיד להסתכל מהצד על השיתופים המיוחדים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zippi הפקות;2359555:
אם יש דרישה אני יכולה לכתוב דוגמאות לתרגילים מתאימים.

איפה נעלמת? מחכים פה עם התרגילים..:eek:

• הוסף לסימניות
כאבי גב זה דבר נורא.. בתור סובלת דגולה - ברוך ה' די לשעבר,
כמה עניינים:
קודם כל הכסא - מותאם לך אישית. מה שנוח לשכנה שלך, לאו דווקא נוח לך ולהפך,
אל תקני מהנט. לכי לחנות ושבי על כולם עד שתמצאי את האחד.

השולחן - בשבילי זה בייסיק, שולחן ר' - שהידיים יכולות להתמך בצדדים.
ובכל מקרה שיהיה בגובה שמתאים לך, זה חשוב.

כדור פלאים - צחקתי בליבי כשראיתי אותו פעם ראשונה, אבל מאז אנחנו לא נפרדים - ובלעדיו הגב שלי מיידית מתחיל לצרוח, ואתו - ברוך ה' שום כאבים!
אין לי מושג איך קוראים לו, אבל זה אביזר מחנויות ספורט, כדור מחומר עבה מאד וגמיש, שמנפחים אותו מעט ושמים מאחורי הגב. אני אומרת לך שזה נשמע טפשי ופשוט, וזה מחולל פלאות.
עולה בערך 50-80 ש"ח תלוי איפה קונים.

התעמלות - תמיד תעזור לך יותר, בכל מצב שתגיעי אליו - התעמלות ייעודית נכונה תשים אותך במקום יותר טוב. וזה בכלל מומלץ..

זהו, בהצלחה! :)

(וצורת הישיבה שצוירה כאן נכונה, הכדור יעזור לך להיות ככה באופן טבעי)

• הוסף לסימניות
סרטון הסברה

קבצים מצורפים

• צורת הישיבה.wmv
    5.6 MB · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
תבדקי שלבקת חוגרת. רק כדי לשלול. אם לא מגלים את זה בזמן אז אין תרופה לזה חוץ מהזמן. ואם מגלים זאת בזמן אז ישנה תרופה להרגעת הכאבים.
שלבקת חוגרת מתחיל בכאבי גב באזור השכמות (או לחילופין קרוב יותר לאגן) ואחרי שלושה שבועות פורחת פריחה על הגב כמין הבעבועות. הכאבים והגרד עד להתיבשות הפצעים.- סבל שאני מאחלת רק לשונאי ישראל. אם מגלים את זה לפני שמתחילה הפריחה יש תרופה למנוע את הפריחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;2375121:
תבדקי שלבקת חוגרת. רק כדי לשלול. אם לא מגלים את זה בזמן אז אין תרופה לזה חוץ מהזמן. ואם מגלים זאת בזמן אז ישנה תרופה להרגעת הכאבים.
שלבקת חוגרת מתחיל בכאבי גב באזור השכמות (או לחילופין קרוב יותר לאגן) ואחרי שלושה שבועות פורחת פריחה על הגב כמין הבעבועות. הכאבים והגרד עד להתיבשות הפצעים.- סבל שאני מאחלת רק לשונאי ישראל. אם מגלים את זה לפני שמתחילה הפריחה יש תרופה למנוע את הפריחה.
ווואהווו הלווו אנשייםם! למה לרוץ רחוק כל כך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני H;2375228:
כי זה בריא להתעמל?...
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני H;2375228:

למה לרוץ כל כך רחוק?

כאחת שסבלה מזה. אני יכולה לאמר לך שאם מישהו מכל מי ששמע שכואב לי הגב היה אומר לי לכי תבדקי את זה הוא היה מציל אותי מחודשיים מיוסרים וכאבים כל כך. אבל כל מי ששמע שכואב לי הגב לא ידע להגיד לי את זה. (כולם חשבו שאני מתפנקת או סתם מציגה היו כאלו שטענו שאני מסתירה משהו ובתור תרוץ אני אומרת שכואב לי הגב.) אז לכן אני אומרת.

והלוואי שאף אדם מישראל לא יסבול את מה שסבלתי אני.

• הוסף לסימניות
תקוה זה נשמע נורא,
אבל בשלב ראשון בעבודה מול מחשב לא צריך לחשוד בדברים חריגים, לעניות דעתי.
זו סיבה מספקת שיכאב הגב.

אגב קראתי שוב את הודעתי בקשר לכדור הפלאים -
וזה נשמע מצחיק.. כאילו צריך להצמיד את הכדור לגב בכל מקרה :)
כמובן התכוונתי ששמים אותו מאחורי הגב כשיושבים.
כן, בין הגב שלך לגב הכסא (האורטופדי המעולה, לא קשור)
מסוג העצות שמתחשק לנג'ז לאנשים עד שיישמו ויינצלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2375260:
תקוה זה נשמע נורא,
אבל בשלב ראשון בעבודה מול מחשב לא צריך לחשוד בדברים חריגים, לעניות דעתי.
זו סיבה מספקת שיכאב הגב..

ככה כולם אמרו לי...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
טוב, אז לא אמרתי כלום...
יש איזו דרך לאבחן את זה בכלל?

• הוסף לסימניות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי nechami21 צפה בהודעה
אולי זה "כתף קפואה"?
מה זה אומר?

אתר ויקירפואה: ht_Frozen_shoulder"]http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%9B%D7%AA%D7%A3_%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94_-כתף_קפואה_-_Frozen_shoulder[/URL]

או מאתר http://www.katef.co.il/?CategoryID=185

תאור הכאב: בשלב זה החולה יתאר כאב מפושט תמידי בכתף, עם קושי להגדיר את מיקומו, ולרוב לא יוכל לתאר אירוע שגרם לתחילתו או גורמים להחמרתו או הקלתו. בדרך כלל הכאב מחמיר בשכיבה על הצד הפגוע. לעתים הפנייה לאורתופד תהיה שבועות עד חודשים לאחר הופעת הכאב. בשלב זה רמת החרדה היא הגבוהה ביותר. שלב זה נמשך בין חודש לשלושה חודשים. החולה מרגיש הקלה במנוחת היד, ונוטה לא להפעילה.

כדור פלאים - צחקתי בליבי כשראיתי אותו פעם ראשונה, אבל מאז אנחנו לא נפרדים - ובלעדיו הגב שלי מיידית מתחיל לצרוח, ואתו - ברוך ה' שום כאבים!
יש על הכרית קוצים? באיזה קוטר הוא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבליב;2374376:
איפה נעלמת? מחכים פה עם התרגילים..:eek:

נעלמתי בסיבות טובות...
בעז"ה מחר בבוקר באשכול טרי
יש למה לחכות :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2375283:
טוב, אז לא אמרתי כלום...
יש איזו דרך לאבחן את זה בכלל?

אם הולכים לרופא. רופא אמור לדעת. הבעיה שלי היתה שהתעצלתי ללכת לרופא.

• הוסף לסימניות
נחמי, מה היא כרית קוצים?
הכדור בערך קוטר 20 ומשהו.

• הוסף לסימניות
פיזיוטרפיסט אמריקאי מומחה אמר לי שלקחת גליל של משהו כמו גליל של ניר מגבת שלם לא הגליל הריק או מגבת מגולגלת או כל דבר בסגנון ולשים בגב באזור המותן -בין הגב לכסא, זה כמו הכדור המתנפח, וזה מועיל מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בבוש;2377289:
פיזיוטרפיסט אמריקאי מומחה אמר לי שלקחת גליל של משהו כמו גליל של ניר מגבת שלם לא הגליל הריק או מגבת מגולגלת או כל דבר בסגנון ולשים בגב באזור המותן -בין הגב לכסא, זה כמו הכדור המתנפח, וזה מועיל מאוד

לא לא לא לא זה לא אותו דבר!
תמיד כשהכדור נעלם לי אני מנסה לשים אלף דברים אחרים...
אף אחד לא נותן את אותו אפקט, זה באמת ה-פטנט מבחינתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה