- הוסף לסימניות
משפט מדויק.אמת כואבת וכתובה היטב.
צודק בהחלט.אני חושב, שהאמת תוכל להתקיים רק אם נוכל להתעלות מעל כל זה. רק אם נוכל לקבוע, שקריאות ׳נאצים׳ הן מאוד לא בסדר, שכניסה לשטח צבאי סגור היא מסוכנת ופלילית והעונש עליה הוא מעצר, אבל מצד שני - נוכל לקבוע גם ששוטר שמשליך קשיש על הקרקע - הוא מועל בתפקידו ודינו לעוף לאלתר מכל משרה ציבורית, ולשלם את מלא המחיר.
למשטרה יש כלים להפעיל כוח, אבל צריך להיות ברור - אלימות כזו היא לא אחת מהן.
אם תוכיח לי שלפני כן אותו שוטר הוכה, אתמוך בשמחה בכך שהמכים ייענשו ואף ייכלאו אם זה מוצדק. אולם אין בכך שום הצדקה לפעול פעולה בלתי חוקית בעליל כמו זו שהתבצעה כאן. פעולה כזו, ראויה להוקעה מוחלטת, דווקא בגלל היותה מבוצעת על ידי איש חוק שתפקידו לשרת את הציבור.
דרך אגב, עם כל הכבוד לאנשי השם החשובים שבאשכול, צר לי לבאס אתכם אבל:
נכון שזה נושא שבוער וכאוב מאוד בליבנו, אבל כאן זה לא כל כך המקום והזמן לכך.ה. פורום מקצועי הוא לא פורום השקפה.
לא דיוני השקפה ולא מחאות ותוכחות על רקע רוחני.
הנוכחים כאן בפורום הם אנשים בוגרים שכבר גיבשו את השקפת עולמם החרדית היטב ועוסקים כל יום בעבודת הבורא, באהבתו ויראתו, בלימוד התורה וקיום המצוות, ביראת שמים ומידות טובות ומאמינים בקדושת התורה.
בתוך מסגרת זו, טווח הדעות וההשקפות מן הסתם גדול. הדרך לא לעסוק בוויכוחי אידאולוגיה כל היום היא פשוט לא להיכנס כלל לנושא הזה.
אם יום אחד יעלה ברצונו של הנגיד הנדיב כמר הר"ר חיים דיקמן לפתוח פורום השקפה, אדרבה ואדרבה. אשמח לדון שם עד שיעלה עשן לבן בו יתלבנו סוגיות רוחניות דקות.
לא כאן.
תודה רבה.
הנושאים החמים