שיתוף - לביקורת הרהורים בעקבות אסון מירון תשפ"ד

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אמת כואבת וכתובה היטב.
משפט מדויק.
אני חושב, שהאמת תוכל להתקיים רק אם נוכל להתעלות מעל כל זה. רק אם נוכל לקבוע, שקריאות ׳נאצים׳ הן מאוד לא בסדר, שכניסה לשטח צבאי סגור היא מסוכנת ופלילית והעונש עליה הוא מעצר, אבל מצד שני - נוכל לקבוע גם ששוטר שמשליך קשיש על הקרקע - הוא מועל בתפקידו ודינו לעוף לאלתר מכל משרה ציבורית, ולשלם את מלא המחיר.
למשטרה יש כלים להפעיל כוח, אבל צריך להיות ברור - אלימות כזו היא לא אחת מהן.
אם תוכיח לי שלפני כן אותו שוטר הוכה, אתמוך בשמחה בכך שהמכים ייענשו ואף ייכלאו אם זה מוצדק. אולם אין בכך שום הצדקה לפעול פעולה בלתי חוקית בעליל כמו זו שהתבצעה כאן. פעולה כזו, ראויה להוקעה מוחלטת, דווקא בגלל היותה מבוצעת על ידי איש חוק שתפקידו לשרת את הציבור.
צודק בהחלט.

דרך אגב, עם כל הכבוד לאנשי השם החשובים שבאשכול, צר לי לבאס אתכם אבל:
ה. פורום מקצועי הוא לא פורום השקפה.
לא דיוני השקפה ולא מחאות ותוכחות על רקע רוחני.
הנוכחים כאן בפורום הם אנשים בוגרים שכבר גיבשו את השקפת עולמם החרדית היטב ועוסקים כל יום בעבודת הבורא, באהבתו ויראתו, בלימוד התורה וקיום המצוות, ביראת שמים ומידות טובות ומאמינים בקדושת התורה.
בתוך מסגרת זו, טווח הדעות וההשקפות מן הסתם גדול. הדרך לא לעסוק בוויכוחי אידאולוגיה כל היום היא פשוט לא להיכנס כלל לנושא הזה.
אם יום אחד יעלה ברצונו של הנגיד הנדיב כמר הר"ר חיים דיקמן לפתוח פורום השקפה, אדרבה ואדרבה. אשמח לדון שם עד שיעלה עשן לבן בו יתלבנו סוגיות רוחניות דקות.
לא כאן.
תודה רבה.
נכון שזה נושא שבוער וכאוב מאוד בליבנו, אבל כאן זה לא כל כך המקום והזמן לכך.

• הוסף לסימניות
בעז"ה

@הדוויג קטע קולע ומעולה מהרבה סיבות,
הקטע הסופי עם
ועדיין כולנו היינו מעדיפים לראות בראש הכותרות תלונות על זקן שנפל,
קיצוני ומכיל מדיי, גורם לסגת אחורה. הזקן לא נפל... ואף זקן בן שמונים מאחים לנשק לא 'נפל' באף אחת מההפגנות האלימות שלהם, גם כשהן היו סופר מופרעות ומסכנות חיים לפני המלחמה.

כמו שכבר אמרו כאן, המורכבות אכן קיימת.
עם זאת, אני מסכימה עם הבסיס שעליו כתבת. הייתי מוסיפה קטע שבו אנחנו מודים להשם על העובדה שהציבור החרדי שוב כיבד ב"ה את הנהלים, הפסיק לראות במשטרה ובממסד אויב של כל הטוב והקדוש, התנהל בצורה שמכבדת תלמידי חכמים ולא יצר אפילו רגע אחד של חילול השם.

• הוסף לסימניות
אבא מתי החלאקה שלי? שאל אותי שימעלה שבוע שעבר ואתמול ולפני חודש.
בל"ג בעומר צדיק שלי.
ואיפה היא תהיה? נכון במירון כי שמה ניצלת מהאנשים שמתו שם?
הלוואי צדיק שלי. הלוואי שיכולתי להבטיח.
"מוצאי שבת השעה 10. הסעה תצא בעוד כשעה מככר השבת למירון, אין הרשמה, באים ונוסעים. נא להצטייד בהרבה מים, בוקסה ושירי ל"ג בעומר." אה ככה? מי אני שלא יבוא? זה למה לשימי קוראים שימי, שבועיים אחרי שניצלתי מהאסון במירון תשפ"א.
"לבבו דהתנא האלוקי רבי שימי בן יוחאי" שיבש לו בכיף שירים בקצב שימעלה הקטן, כל הדרך למירון. ואני רק התפללתי- לכבוד התנא האלוקי- שנסע לשלום ונחזור לשלום. מה רציתי סך הכל? לעשות חלאקה במקום שעשה לי ה' נס? לברך ברוך שעשה לי נס במקום הזה בשם ומלכות, ושימעלה הקטן יענה אמן עם הפיאות הטריות?
אבל השוטרים אינם יודעים לא מה זה רב שימען, לא מה זה ברוך שעשה לי נס ולא מה זה חלאקה במירון.
חבל.
האבא מופקר אכזר וטיפש.

• הוסף לסימניות
האבא מופקר אכזר וטיפש
אוהו הגזמת ...

גם אם אני לא מבינה את הלהט הלא מוסבר שיש לאנשים למירון וללג בעומר בפרט
אבל, לשמוע תיעודים על אנשים שהלכו שעות ביערות, נשים מבוגרות שנעזרו בבנותיהן ונכדותיהן לטפס על כל סלע ומכשול, אנשים מבוגרים שנסעו מלפני שבת לצפון ע״מ לזכות להגיע לציון באיזשהיא דרך...
ולא, הם לא מופקרים, ולא טיפשים ובטח שלא אכזרים
זה אנשים יראי שמים שהלכו לשמוע לדעת רבותיהם לפני כן, שפסקו להם שאין חשש מקום סכנה כרגע במירון, ואדרבא יש ענין דווקא בשנה זאת להתאמץ ולהגיע ולפעול ישועות אצל ר׳ שימען ...

תנסה להכיר יותר לעומק את העולם הזה לפני שבאוטומט אתה מזלזל ופוסל את ההתנהלות שלהם - לך תשמע סיפורים מהם קצת סיפורים על הקשר שלהם עם הצדיק, על החיבור העמוק שיש להם איתו [ולאו דווקא בלג בעומר], סיפורי מופת על הסבות שלהם שעזבו מספר שבועות את הבית בשביל לזכות להיות במירון בלג בעומר.
כנראה שלא אתה ולא אני נצליח לרדת לעומק הבערה הזאת - צריך לגדול לזה ... :)

[אין באמור שום הצדקה לכנות בשם ״נאצי״ אף אדם מישראל, או לבחור באיזשהיא צורת התנהגות מול גורמי אכיפת החוק ...]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
העלו כאן כל מני סיפורים על שוטרים אכזרים ומנותקים - חיבת לשתף מנגד בעוד סיפורון ששמעתי:
מדובר על אב לילד חלאקה ששהה בשבת בצפת, ובמוצאי שבת ניסה עם עוד רבים וטובים לעלות באיזשהיא דרך למירון
באחד המחסומים כשחסם אותו שוטר מלעלות למירון הוא שלף תעודת פטירה של אשתו שנפטרה השנהת הציג את הילד לפני השוטר וביקש אולי בכל זאת
השוטר התרגש מאד, ולא נחה דעתו עד שהשיג להם מכונית משטרה שתעלה אותם ספישל ישרות עד לציון עצמו ...

אז יש גם זן כזה של שוטרים...

• הוסף לסימניות
אוהו הגזמת ...

אבל, לשמוע תיעודים על אנשים שהלכו שעות ביערות, נשים מבוגרות שנעזרו בבנותיהן ונכדותיהן לטפס על כל סלע ומכשול, אנשים מבוגרים שנסעו מלפני שבת לצפון ע״מ לזכות להגיע לציון באיזשהיא דרך...
זה אנשים יראי שמים שהלכו לשמוע לדעת רבותיהם לפני כן, שפסקו להם שאין חשש מקום סכנה כרגע במירון, ואדרבא יש ענין דווקא בשנה זאת להתאמץ ולהגיע ולפעול ישועות אצל ר׳ שימען ...

תנסה להכיר יותר לעומק את העולם הזה לפני שבאוטומט אתה מזלזל ופוסל את ההתנהלות שלהם - לך תשמע סיפורים מהם קצת סיפורים על הקשר שלהם עם הצדיק, על החיבור העמוק שיש להם איתו [ולאו דווקא בלג בעומר], סיפורי מופת על הסבות שלהם שעזבו מספר שבועות את הבית בשביל לזכות להיות במירון בלג בעומר.

[אין באמור שום הצדקה לכנות בשם ״נאצי״ אף אדם מישראל, או לבחור באיזשהיא צורת התנהגות מול גורמי אכיפת החוק ...]
אני לא מצדיקה אף צד. לא את התנהגות השוטרים ולא את האנשים 'התמימים' שעלו להר.
אבל אני רק רוצה להניח פה מושג חשוב שנקרא חילול ה'.
כל מה שקרה שם הוא ממש חילול ה' כפשוטו.
וחוץ מזה, אני מעלה פה עוד כמה תהיות.
(אני לא כותבת על השוטרים כי הם לא נמצאים בפרוג ממילא..)

- זה מה שרשב''י רצה שיהיה במירון ביום ההילולא שלו??
- איפה אהבת ישראל שאמורה להיות ביום הזה?
- מה זאת ההפקרות של האנשים שעלו להר כשהם יודעים שאם נופל טיל של חיזבאללה ח''ו יכול להיות אסון גדול יותר מ45 נספים?
איפה ונשמרתם נכנס לכאן?

ועוד משהו.
אומרים לכם לא, אז לא. בלי תירוצים.
התרגלנו מידי להתנגד לכל מה שאומרים לנו, ואני לא אכחיש שלעיתים קרובות ההתנגדות מוצדקת.
אבל כאן מדובר בסכנת נפשות ממש.
אז לא היה מזיק אם אנשים היו מורידים קצת את הראש ומקשיבים להנחיות..

• הוסף לסימניות
אוהו הגזמת ...

יפה כתבתן, דברי חכמים בנחת נשמעים.
אסביר את דברי, אך לפני כן אציין - אני מהמגזר שמכיר את הסיפורים, וסבא שלי היה עוזב לימים ארוכים את הבית כדי להיות אצל רבי שמעון וכו' (אגב - סבים, לא סבות. בכל זאת זאת קהילת כתיבה).

מופקר - אכזר - טיפש.
מופקר -
הסכנה ממטח של חיזבאללה בזמן השהות במירון, הן סכנת הפגיעה והן סכנת הרמיסה בזמן המנוסה - מובנים לכל ולא צריכים הסברים.
אכזר -
הן סיכון והן אימלול בני אדם.
סיכון - כוחות הבטחון וילד החלאקה (וכל ילד נוסף שצורף. מבוגרים - זו כבר בעיה שלהם).
ב. אימלול של הילד בן השלוש.
נניח רגע את הסכנה בצד, המשטרה סגרה את מירון. נקודה.
האם תצליח להיכנס איתו? מי יודע?!
ועל רקע סימן השאלה הגדול הזה אתה מיטלטל עם ילדון קטן לצפון, נסיעה ארוכה, והמתנה פוטנציאלית ארוכה פי כמה.
ואם מדובר בכניסה בדרך חתחתים, אז מדובר גם בלגרור את העולל דרך כל מיני מרעין בישין.
לא הייתי עושה כזה דבר לילד שלי.
גם אם הציונים היו עושים לי 'בדווקא'.
בשביל ה'בדווקא' שלהם הייתי מקריב את עצמי בלבד.
טיפש -
לא שמעת שאין כניסה??? איך תיכנס?
מה חשבת שיקרה כשתגיע למחסום?
גם אם אתה לא מאמין שזה סכנה, אולי היה נבון יותר לא ליסוע, ולומר לבן שלך 'שימעלע, הציונים לא נותנים לנו ליסוע לרבי שמעון'. במקום להיכנס להרפתקאות מטורפות שמתאימות לבחורים בני עשרה.
ובכלל, מה זו הגחמנות הילדותית הזו - 'אה ככה? מי אני שלא יבוא? זה למה לשימי קוראים שימי, שבועיים אחרי שניצלתי מהאסון במירון תשפ"א'.

• הוסף לסימניות
@הדוויג
כתיבה יפה!!
אבל לא ממש אהבתי את העלילה...
לפחות כתבת את זה לאחר ל"ג בעומר :sneaky:
לדעתי יש הרבה הבדל בין תשפ"א לתשפ"ד ואני מאמינה שגם לך וגם לכל מי שקראו
לדעתי לא ראוי לעשות השוואה בין האסון ל"אסון"...

ולעניין מה שהלך במירון השנה, אם כל מה שראינו בסרטונים וכו' עדין אין הצדקה בשום אופן למה שהחיילים עשו וכו'

• הוסף לסימניות
קראתי את כל הדברים שנאמרו כאן בכאב רב.
אני לא חושבת שיש מקום בכלל להתנהגות באלימות כלפי שוטרים בכל צורה שהיא.

ובלי למעט מכל זאת- רוצה לשתף במה שראו עיני, איך היו נראים הדברים בעיני הנוכחים....:

ביום שישי יצאנו לשבת משפחתית ביישוב סמוך למירון.
היו לנו אישורי מעבר מהמועצה האזורית ומהנהלת היישוב.
ו--- הגענו למחסום הראשון. המחסום היה ממוקם בצומת סמוך לכפר דרוזי כך שהיו מכוניות רבות של דרוזים שעברו באין מפריע במהירות ובלי שום קושי.
והיה, וראה השוטר, (ערבי.) נהג יהודי! נוהג ברכב! (מאושר!) סימן לעצור, ומייד התחיל בצעקות- "יש לכם אישור?! אה? לא מאמינים לכם! שקרנים כמו כולם! מי, מי אישר לכם? המועצה? זה לא מעניין אותנו! יש לכם אישור מהמשטרה? לא? !!!! רוורס מייד. רוורס מייייד אמרתי!!!!! אחורה!!!!!!! נהג? אתה לא עושה רוורס מייד??? רוצה שניתן לך דוח? קנס? השנייה אחורה!!!!!!!!!!"
ליישוב הגענו בסופו של דבר בעזרת סיוע של יהודים טובים מהיישוב אליו התעדנו להגיע, שלקחו אותנו ברכבם.

ביום ראשון אחרה"צ יצאנו חזרה לביתנו.
חיכינו בשער היישוב אוטובוס
ופגשנו משפחות, משפחות (כולל ילדי חלאקעס בעגלות) ויהודים טובים בכל הגילאים צועדים בשמש קופחת, לאחר הליכה של למעלה משעה++
כשהם הגיעו לאותה נקודה, מירון הייתה לפניהם, מרחק רבע שעה הליכה- על הכביש הראשי. אך כמובן שלא הייתה גישה ישירה כלל.....
יהודים אלו לא עשו כלום למשטרה. וגם כאשר שוטרים נהגו בגסות מולם, הם פשוט הסתובבו לאחור וניסו לסובב את מירון מדרך אחרת.

גם באזור צפת, ראינו יהודים צועדים כשלפניהם דרך של 3 שעות הליכה (!!!!) עד מירון.
אנשים הלכו על הכבישים, בשדות, ביערות.
הם הלכו כי כייף להם? כי הם רוצים לעשות דווקא למישהו? כי הם מחפשים אקשן?
הלכו שם משפחות, סבים, סבתות, נשים, גברים, ילדים וילדות, פעוטות ותינוקות.
לא התעמתו עם אף שוטר, לא היה להם כלום עם השוטרים. מה שהם רצו היה להגיע לר' שמעון. נכון, לא לכל אחד יש את ההשתוקקות הזו, ולא כל אחד מעריך או נדמה לו שצריך את מסירות הנפש הזו.

אבל המציאות הזו עצובה וכואבת מאוד.

כי לא ראינו שהמשטרה הגבילה
שום ואני חוזרת שום אירוע בצפון. והיו שם אירועים ענקיים, עם עשרות ומאות אלפי איש. חרדים לא היו שם. וזהו.

מה זאת ההפקרות של האנשים שעלו להר כשהם יודעים שאם נופל טיל של חיזבאללה ח''ו יכול להיות אסון גדול יותר מ45 נספים?
איפה ונשמרתם נכנס לכאן?
הפחד לא היה מהטיל, אלא ובעיקר מבהלה המונית, שאכן מסוכנת מאוד, אך א. יש דרכים להתמודדות חוץ מביטול מוחלט של ההילולא.ב. ראית מישהו מפסיק לנסוע לת"א?..... ג. אגב, לא היו באזור אזעקות כל הסופ"ש ובל"ג בעומר....
הסכנה ממטח של חיזבאללה בזמן השהות במירון, הן סכנת הפגיעה והן סכנת הרמיסה בזמן המנוסה - מובנים לכל ולא צריכים הסברים.
נכון. אבל כאמור יש צורה ויש צורה, איך נערכים, איך מתמודדים.
בשאר ערי הצפון התקיימו בזמן האחרון אירועים רבים, חילוניים, עם עשרות ומאות אלפי משתתפים ואף אחד לא פצה פה.

• הוסף לסימניות
אמיתית לחלוטין!
מבלי להיכנס לפרטי המעשה מבחינה הלכתית, מוסרית וכו'
בחור אחד לבש חולצה צבעונית, העלה את פאותיו מתחת לכיפה, שם קסדה ורכב על אופניו בכביש הראשי למירון (89) מיישוב סמוך. בדרכו הוא עבר מול משטרות רבות (למעלה מחמש.).
אף אחד לא קרא לו לעצור. אף אחד לא פנה אליו. אף אחד לא שאל אותו כלום.
הוא נסע כך עד מירון.
נכנס בשער היישוב.
הכל בצורה חלקה.
עלה למעלה עד לציון.

מיותר לציין שכאשר הוא ניסה קודם לכן ללכת ברגליו, במלבושיו החרדיים, הוא לא היה זכאי לעבור בכלל.....

ונקודה נוספת ולא מתוקשרת בכלל:
ביום שישי הייתה התנהגות אלימה וגסה במיוחד של שוטרים בתוך מירון, כלפי אנשים שבאו להתארח.
בליל שישי הם פרצו באמצע הלילה לבתים, שלפו משפחות החוצה, עם ילדים ישנים, מבוהלים, מבולבלים.
ביום הם הסתובבו ברחובות, תפסו אנשים, וכל מי שלא היה תושב אלא רק בא להתארח (בכסף מלא!!!! או אצל קרובי משפחה) נשלח החוצה מהיישוב.
אף אחד לא נהג אז כלפיהם בשום אלימות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איפה המשטרה? איפה השר לענייני ירושלים ומסורת ישראל? איך הם הפקירו אותנו?
עם כל הכבוד אליהם, הם לא באמת פחדו מדוחס וטילים...
גם השר לענייני ירושלים עלה למירון כבר מיום שישי עם אשתו וילדיו - כמובן לצורך ניהול האירוע, והוא סיכן גם אותם למען הצלת כלל ישראל...
והמשטרה העלו לשם אלפי שוטרים וסיכנו את חייהם על מנת להציל אותנו מעצמנו...
מהאוטובוס יורדים צעירים, והידיים שלהם מלאות
בקבוקי מים, אבנים, ביצים ועוד כמה דברים שלא הצלחתי להבחין בהם
אין לי הרבה זמן לנחש מה עוד יש להם ביד היות והחפצים האלו מגיעים אלי ואל יוחאי בכינון ישיר
-טעות- מהאוטובוס הם הורדו והם לא הספיקו לבדוק אם יש להם חפץ לזרוק, וכבר חטפו מכות...
יוחאי צועק "תיזהר, הוא מבוגר", אבל מאוחר מדי והוא כבר על הקרקע
לא ראיתי שוטר שמזהיר שוטר אחר כי מי שלפניו גם בן אדם...
רק ה' יודע מה הוא חשב כשירד מהאוטובוס אל תוך המהומה
אף אחד לא ירד מרצונו לצומת.
השוטרים עלו לאוטובוס והורידו את כולם ללא הבדלי גיל, רק על הבדל דת -חרדי הורד וכל מי שאינו חרדי נסע כרצונו.
ההלכה אוסרת לכנות יהודי "נאצי"
רוב השוטרים שנפגשתי איתם אתמול בדרכי לרשב”י לא היו יהודים...

האבא מופקר אכזר וטיפש.
להבנתך...
ואם תראה את זה מהמבט שלו, הוא מוסר נפש בשביל לקיים את מנהג אבותיו לעשות את החלאקה בל”ג בעומר במירון!
זה מה שרשב''י רצה שיהיה במירון ביום ההילולא שלו??
- איפה אהבת ישראל שאמורה להיות ביום הזה?
מי אמר לך מה הרשב”י רוצה???
הרשב”י בעצמו אמר, ”תבואו אליי ביום ההילולה שלי” (עולו ואיתכנשו בהילולא דבר יוחאי) בלי סייגים כלשהם.
ואיפה אהבת ישראל של מדינת ישראל עלינו ביום זה?
לא שמעת שאין כניסה??? איך תיכנס?
מה חשבת שיקרה כשתגיע למחסום?
מי שרצה באמת - הגיע!
ובכלל, מה זו הגחמנות הילדותית הזו - 'אה ככה? מי אני שלא יבוא?
זה לא לעשות בדווקא, כי אין למי...
זה לא שמגיעים בשביל לריב עם שוטרים. זה כן שמגיעים כי צריך להגיע, כי הרבי אמר, כי זה מנהג אבותי וכו’.
ולא יעזור כלום, אני צריך לבוא אז אני אבוא, וגם אם יש מניעות והפרעות וחיות רעות בדרך...
ואגב, היה לא מזמן צעדה בגבול עזה שאושרה על ידי המשטרה שהכילה כשלושים אלף צועדים והיה שם אזעקה באמצע.
ומה? זה נגמר באסון?
לא! כי שם ההוראות היו אחרות, ללא הגבלות קהל, אבל בזמן אזעקה להישכב על הרצפה, או ללכת לאיזור מוגן.
שנית, כל יום בחודשים האחרונים, היו אצל הרשב”י בממוצע אלפי אנשים, ואם זה היה באמת סכנה היו צריכים למנוע גם את זה, הרי החיזבאללה רואה הכל בצפון.
וכן היו הפגנות המוניות בצפון ובדרום כנגד הממשלה, והגבילו את ההפגנות לעשר אנשים בלבד?
אם מישהו באמת היה רוצה לשמור על כל הקהל הקדוש הזה לטובתו בלבד, הוא היה מתיר כניסה של כמות האנשים המותרת בהתכנסות באיזורים אלו על פי הוראות פיקוד העורף, וגורם שיהיה תחלופה מהירה של האנשים.
או, שיכתוש את החיזבאללה שלא יוכלו לשגר לאיזור שם טילים....

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
כל מילה!!!

עם כל הכבוד אליהם, הם לא באמת פחדו מדוחס וטילים...
גם השר לענייני ירושלים עלה למירון כבר מיום שישי עם אשתו וילדיו - כמובן לצורך ניהול האירוע, והוא סיכן גם אותם למען הצלת כלל ישראל...
והמשטרה העלו לשם אלפי שוטרים וסיכנו את חייהם על מנת להציל אותנו מעצמנו...

-טעות- מהאוטובוס הם הורדו והם לא הספיקו לבדוק אם יש להם חפץ לזרוק, וכבר חטפו מכות...

לא ראיתי שוטר שמזהיר שוטר אחר כי מי שלפניו גם בן אדם...

אף אחד לא ירד מרצונו לצומת.
השוטרים עלו לאוטובוס והורידו את כולם ללא הבדלי גיל, רק על הבדל דת -חרדי הורד וכל מי שאינו חרדי נסע כרצונו.

• הוסף לסימניות
קשה לדבר ביום כזה. מה יש לומר. חלק מהלוויות של 45 הקדושים עדיין לא נערכו, ומתינו מוטלים לפנינו.
הרבה דיברו על הסמליות המרטיטה. שלוש שנים אחרי אסון מירון תשפ"א, ושוב אסון במירון עם אותו מספר מחריד של 45 קדושים שנהרגו.

בעיתונים עוסקים בהרחבה בפירוט שמות הנספים. תריסר הקדושים שנהרגו מפגיעה ישירה של רקטה על שביל הכהנים. 27 הקדושים מקריסת הגג במתחם בני עקיבא. והכואב מכל, ששת ההרוגים הקדושים שנמחצו אל מותם בהימלטות בעת האזעקה בהדלקה של בויאן.
מאות פצועים עדיין מטופלים בבתי החולים בצפון ובמרכז וכולנו תפילה להחלמתם השלמה.

מידת הדין מתוחה, ועלינו להתחזק בעניינים הרוחניים שלנו כפרטים וכציבור, ויחד עם זאת, אי אפשר להתעלם מהמחדל הבטחוני של הגופים האמונים על שלום הציבור. דווקא עכשיו, בעוד הלב סוער והדם שותת, אולי זה הזמן להישיר מבט ולהצביע בקול ברור על האשמים במחדל הדמים הנורא.

איפה המשטרה? איפה השר לענייני ירושלים ומסורת ישראל? איך הם הפקירו אותנו?
נכון שהיו לחצים כבירים של הרבה גורמים לאפשר את העלייה להר, אבל תפקידם של הגופים האחראיים הוא לעמוד בלחצים.
הכתובת הייתה על הקיר. המודיעין לא היה חסוי, הרי היה ידוע מראש שהחיזבאללה יודע על ההתכנסות ההמונית, ושנסראללה ינצל את שעת הכושר לשלוח מטחים לאזור מירון.

למה יש תחושה ששוב פעם עושים 'דווקא' נגד הציבור החרדי? אולי למישהו שם לא באמת אכפת מכמה הרוגים חרדים? הרי ברור שאם היה מדובר במשחק כדורגל, כל הגורמים היו נעמדים על הרגליים האחוריות ולא מאפשרים לו להתקיים. לא היו לוקחים את הסיכון על חיי אדם של חילונים. אז למה כשמדובר בחרדים הכול מותר? וכי דמינו הפקר?

ממשטרה אחראית היה מצופה להתעלם מהדוברים הרעשניים ומשאר הלחצים, ולאסור את העלייה להר. להפוך את האזור כולו לשטח צבאי סגור שבוע מראש, ולא לאפשר לאיש אפילו להתקרב לשם. המשטרה הייתה צריכה להבהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים: המקום סגור. אין לכם למה לבוא לפה. כל מי שמתקרב, יחטוף ויחטוף חזק.

אילו היו שם אנשים אחראיים, זה מה שהם היו עושים. אז אולי כמה קיצונים פורעי חוק היו מנסים בכל זאת להגיע דרך היערות והיו מתעמתים עם כוחות הביטחון. אולי אפילו היינו רואים 'אלימות משטרתית' וכמה אנשים היו חוטפים זפטה לא נעימה משוטר (כמעט כורח המציאות באירועים מסוג זה), ועדיין כולנו היינו מעדיפים לראות בראש הכותרות תלונות על זקן שנפל, ולא לקרוא את הכותרות השחורות על 45 נספים באסון מיותר שהיה יכול בדרך הטבע להימנע.
@הדוויג אפשר גם נקודת מבט הפוכה?
עכשיו, כשל”ג בעומר מאחורינו, כל כותרות העיתונים החרדיים משבחים את השר לענייני ירושלים ואת פרוייקטור מירון תשפ”ד ואת כל העוסקים במלאכה, על הצלחתם הכבירה בניהול האירוע.
לאחר הרבה תכנון ומחשבה על כל פרט, ובעיקר הסתכלות צפונה לאוייב המסתכל עלינו משם... הוחלט שהשנה כל אירועי ההדלקה יהיו במתכונת חירום.
שזה כולל כמה שינויים משנים עברו (שלפני הקורונה...).
ראשית הביאו לכל סביבות הציון עשרות מיגוניות מרווחות שהועמדו במיקומים שונים והיו נגישים וקרובים לכל מקום בהר.
שנית, העמידו כיפת ברזל ועוד כמה אמצעי הגנה מסווגים מסביב למירון...
שלישית, הרחיבו את כל המעברים והשבילים באיזור וישרו את השטח שמביב לציון כדי למנוע דוחס ודחיפות.
ורביעית, הודיעו על הגבלת כניסה להר, שבכל רגע נתון יעמדו שם מקסימום 30 אלף איש. כל מי שנכנס קיבל צמיד מיוחד שכתוב עליו זמן כניסה עם הגבלה ל4 שעות בלבד.
חמישית, הדבר החשוב בגלל הכרות עם הקהל העולה לציון והידיעה שיש להם ראקציה משוטרים וחיילים, הוחלט שהפעם לא יהיה שוטר אחד על ההר. כל האירוע מנוהל על ידי חברת הפקות חיצונית (חסידית במקרה שלנו...) שינהלו את האירוע בצורה מתואמת ועם הרבה השתדלות למנוע חיכוכים מיותרים עם הקהל.
ולבסוף הם פרסמו בכל מקום אפשרי את הוראות פיקוד העורף למקרי חירום ובדגש על מקום כמירון, ואת דרכי ההתגוננות במקרה של אזעקה.

ואכן, ההדלקה המרכזית של האדמו”ר שליט"א התחילה בזמן בלי שום הפרעות מיותרות ובנוכחות של שלושים אלף חוגגים בשירת ”בר יוחאי”...
ופתאום מיד אחרי שהאדמו”ר סיים להדליק נשמע ברמה קול אזעקה...
מייד, כל הסדרנים החלו להכריז במגפונים את ההנחיות, וכל מי שהיה קרוב למיגונית - נכנס אליה. ומי שהיה בתוך המבנה עצמו - נשאר שם והתרחק מהחלונות. ומי שהיה בחוץ בשטח ההדלקה נשכב מייד על הרצפה עם ידיים על הראש.
לאחר שחלפו 10 דק’ כולם חזרו למקומות שהיו וטקס ההדלקה נמשך כרגיל מהמקום משהופסק.
כשנבדק לאחר מכן מה היה תוצאות האזעקה, התברר שנשלח מטח כבד לעבר מירון כמו החששות הצפויים מראש. ובחסדי שמים מערכות ההגנה הופעלו וייראו את רובם.
היה אמנם נפילה סמוך לציון בדרך המובילה אליו, אבל לא היו נפגעים, כי כל הנוכחים שם נשמעו להוראות הבטיחות והסדרנים ונכנסו למיגוניות הרבות.
ובחסדי שמים , כל החגיגות במהלך כל היום, הסתדרו בצורה הכי טובה ובלי שום עגמת נפש, ובלי פגיעות ח”ו.
ותודה רבה למארגנים, ולמדינת ישראל שנתנה אמון בחרדים שיצליחו להפיק כזה אירוע גדול ובסדר מופתי....
מבוסס על אירועי ל”ג בעומר תשפ”ג ועל אירועי השנה בסדר המופתי בתוך הציון שנוהל על ידי סדרנים מאנ”ש החל מל”ג בעומר בצהריים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה