סקירה הרובע המרכזי בית שמש (מימין ומשמאל של נהר הדן)

@רוצה בחיים @יעקב הרמתי הענין שאני מדבר עליו אינו האם השכונה הזאת טוב שתקום או לאו. המיקום האסטרטגי שלה בתוך האזור החרדי הוא בעייתי מבחינתנו מאוד.
הנושא שמעיק עלי הוא הפחד שבית שמש תיהיה ק"ס מבחינת פקקים תשתיות מרכזי רפואה ומרכזי קניות. (אל תעסוקה מי מדבר בכלל).
לגבי הטענה שבית שמש לעולם לא תיהיה חרדית מסופקני ממש, כי האחוזים קופצים בקצב שהציבור הכללי בעיר ניהיה לא רלוונטי.

אשמח ללייקים כדי שלא יהיו הגבלות של משתמש חדש, אגב, מתי ההגבלות הללו מוסרות?

אכן חשוב מאד להתייחס לזה. אבל אני חושב שמוטב שתצרף קישור לשרשור אחר חדש און ישן שעוסק בנושא מאשר שנתחיל לדון בתכנית הזאת במקביל לתכנית ברובע המרכזי - דבר שיגרום רק בלבול ועגמת נפש. אל דאגה - כולנו עוקבים!

@רוצה בחיים @יעקב הרמתי הענין שאני מדבר עליו אינו האם השכונה הזאת טוב שתקום או לאו. המיקום האסטרטגי שלה בתוך האזור החרדי הוא בעייתי מבחינתנו מאוד.
הנושא שמעיק עלי הוא הפחד שבית שמש תיהיה ק"ס מבחינת פקקים תשתיות מרכזי רפואה ומרכזי קניות. (אל תעסוקה מי מדבר בכלל).
לגבי הטענה שבית שמש לעולם לא תיהיה חרדית מסופקני ממש, כי האחוזים קופצים בקצב שהציבור הכללי בעיר ניהיה לא רלוונטי.

אין מצב לחששותיך.
מסופקני אם אתה גר כאן בשביל להבין עד כמה זה מופרך.
זה בערך כמו לטעון למשל שהיישוב חשמונאים ייהפך להיות "מאה שערים" אם ייפתח בו סניף של "החינוך העצמאי"

כמה שידוע לי אין שום קשר בין כמות הלייקים להסרת המגבלות
לוקח חודש

פשוט מאוד תכתוב דעה שכולם מסכימים עליה, באשכול חם כמו הפקקים והמצור של מודיעין עילית או שתכתוב כאן כמה חשוב לתכנן כבישים טובים או לחלק הקצאות בצורה של ניצול אחוזי בניה מלא ולא רק תפיסת שטח, או שתיכנס לאשכול התוסס בעד ונגד ההקצאות של בני ברק ותאסוף לייקים כפטריות אחר הגשם.(y)
מכל מקום תדע שלייק כועס :mad: לא נספר;)

נערך לאחרונה ב:
@החברונע'ר מומלץ לשתף גם באשכולות נוספים

פשוט מאוד תכתוב דעה שכולם מסכימים עליה, באשכול חם כמו הפקקים והמצור של מודיעין עילית או שתכתוב כאן כמה חשוב לתכנן כבישים טובים או לחלק הקצאות בצורה של ניצול אחוזי בניה מלא ולא רק תפיסת שטח, שו שתיכנס לאשכול התוסס בעד ונגד ההקצאות של בני ברק ותאסוף לייקים כפטריות אחר הגשם.(y)
מכל מקום תדע שלייק כועס :mad: לא נספר;)
זה לא מועיל בכלום
אני הצטרפתי שבוע לפני פריצת הסייבר כבר נהיתי משתמש רשום ואז בגלל הפריצה נמחקו הודעות וחזרתי להיות משתמש חדש כתבתי את ההודעה הזאת והציבר נהנה ממנה כל כך שקיבלתי עליה כמאה לייקים
לא הועיל בכלום

1736414096224.png

1736414112045.png

@רוצה בחיים ו @יעקב הרמתי אני תמים דעות אתכם בענין של הדרישה מקבלנים לפתח תשתיות בהתאם, כדי שלא נגיע לק"ס
לגבי הענין של שכונה חילונית בתוך שכונה חרדית אין חולקים.
הטענה היחידה שלי היא שעיר מעורבת במחבחן התוצאה יש לה משאבים טובים יותר.וידוע שעיריית בני ברק היתה בגרעון עמוק המון שנים בגלל אחוז הזכאים להנחה בארנונה.

הטענה היחידה שלי היא שעיר מעורבת במחבחן התוצאה יש לה משאבים טובים יותר.וידוע שעיריית בני ברק היתה בגרעון עמוק המון שנים בגלל אחוז הזכאים להנחה בארנונה.
אין שום בעיה הבאתי לך 2 אשכולות על הנושא המדובר מה שאתה מביא לא קשור לאשכול הנוכחי. גם האשכול של בית שמש תוכניות ופתרונות פעיל ופופולרי

''''תמונות מהשטח'' הדמייה
אגב רשות העתיקות עוד לא בדקה את השטח כלל!

קבצים מצורפים

• 102-1171354_בינוי_מבטים.pdf
    10.3 MB · צפיות: 41
סליחה שאני שואל שאלה כ"כ תמימה
בעצם 13000 יחידות ל1000 דונם, זה בנין אחד של 4 קומות לכל דונם, זה כ"כ הרבה?
[כמובן שיש עוד מרכזי תעסוקה וכו' וכו', אבל לא על זה היו כל הדיבורים כאן]

סליחה שאני שואל שאלה כ"כ תמימה
בעצם 13000 יחידות ל1000 דונם, זה בנין אחד של 4 קומות לכל דונם, זה כ"כ הרבה?
[כמובן שיש עוד מרכזי תעסוקה וכו' וכו', אבל לא על זה היו כל הדיבורים כאן]
אם זה תמים אז זה נסלח.
מה עם כבישים, מעברים, מדרכות, גינות, מבני ציבור?
תראה לבד את כמות הקומות בתכנית בשביל שתבין כמה זה רחוק.
השכונות בבית שמש שמאכלסות 2000 דירות בבניה לגובה של 6-7 קומות מכילות את כמות הדונמים הזאת

אם זה תמים אז זה נסלח.
מה עם כבישים, מעברים, מדרכות, גינות, מבני ציבור?
תראה לבד את כמות הקומות בתכנית בשביל שתבין כמה זה רחוק.
השכונות בבית שמש שמאכלסות 2000 דירות בבניה לגובה של 6-7 קומות מכילות את כמות הדונמים הזאת
בסדר גמור, תכלול את כל הכבישים המדרכות הגינות ועוד ועוד
תאר לעצמך שאתה מגיע לאיזור שבכל שני דונם יש המון כבישים מדרכות גינות ובנין בודד בן 8 קומות, מה כ"כ נורא בזה?, אתה יודע כמה זה דונם אחד? זה 100 מטר על 100 מטר
בקשר למבני ציבור קשה לי לאמוד את ההשפעה על הסביבה, וכבר הדגשתי שכל הדוברים לעיל עסקו בכמות העצומה של התושבים!, לא של מבני הציבור!

1. שטחי ירוק לגינות
2. שטחי ירוק שימור טבעי
3. שטח ירוק לשימור נוף וניקוז
4. כבישים
5. עתיקות (לפעמים זה בתוך שטחים ירוקים)
6. כבישים
7. מבני ציבור
יודע כמה זה דונם אחד? זה 100 מטר על 100 מטר
דונם זה 20 על 50 מטר (אלף מטר מרובע)

יש איזה מחקר ארצי כמה אחוז מהערים מנוצל למגורים וכמה לשאר דברים
זכור לי שבית שמש הגיע ל10% מהשטח שמנוצל שמיועד למגורים!
בבני ברק יש 7,500 דונם עם ניצול של 85% מהשטח למגורים!!
עם כ38,000 בתים עם כ 5 דירות לדונם אז בכל דונם יש בניין אחד בן 2.5 קומות

תאר לעצמך שאתה מגיע לאיזור שבכל שני דונם יש המון כבישים מדרכות גינות ובנין בודד בן 8 קומות, מה כ"כ נורא בזה?, אתה יודע כמה זה דונם אחד? זה 100 מטר על 100 מטר
בקשר למבני ציבור קשה לי לאמוד את ההשפעה על הסביבה, וכבר הדגשתי שכל הדוברים לעיל עסקו בכמות העצומה של התושבים!, לא של מבני הציבור!

דונם הוא שטח של בנין קלאסי של 4 דירות בקומה עם קווי בנין בלבד. [ 22 מטר לבנין על 22 מטר + 4 מטר קו בנין = 30 * 30 שזה יוצא 0.9 דונם] ללא חניות על קרקעיות כלל.
כשיש חניה על קרקעית הממוצע הוא 1.5 דונם לבנין של 16-18 תושבים.
זוהי צפיפות לא נורמלית מה שמתואר כאן

לפי הנתונים של
בבני ברק יש 7,500 דונם עם ניצול של 85% מהשטח למגורים!!
עם כ38,000 בתים
הצפיפות המוצעת כאן בתכנית היא יותר מפי שניים מבני ברק הצפופה במזרח התיכון [לא עזה!!!]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה