בא לא נעביר נושא...אגב פעם כתבתי משהו באשכול של מודיעין עילית וגם שם האשימו אותי כנבחר ציבור...
ואם כבר כתבנו - הזוי איך כל אשכול על מודיעין עילית ננעל אחרי 10 שניות
אני מאמין שבכזה מקרה זה יגרר לבית משפטלענייננו -
ברור שהועדה המחוזית יד אחת עם זיוה כהן, זה המדיניות שלה לבנות ולצופף כמה שיותר, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
האם הועדה המחוזית יכולה לכפות על העיריה בסופו של דבר לבנות, או שהעירייה יכולה סתם כך לא להוציא היתרי בניה ולקבור את התכנית?
עירייה יכולה לעשות "בית ספר" אמיתי למחוזית אם היא רק רוצה באמת.לענייננו -
ברור שהועדה המחוזית יד אחת עם זיוה כהן, זה המדיניות שלה לבנות ולצופף כמה שיותר, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
האם הועדה המחוזית יכולה לכפות על העיריה בסופו של דבר לבנות, או שהעירייה יכולה סתם כך לא להוציא היתרי בניה ולקבור את התכנית?
חבר המועצה הלפרין מעיריית ירושלים טען לי בתוקף שלמעשה הוועדה המחוזית היום שולטת, ובאם היא מאשרת תוכניות. העירייה לא יכולה לערער על זה.לענייננו -
ברור שלועדה המחוזית יש יד אחת עם זיוה כהן, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
אני מאמין שבכזה מקרה זה יגרר לבית משפט
ומכיוון שהעירייה לא עושה את זה היא תפסיד בוועדת ערר/מחוזי לטובת היזמים והיזמות.עירייה יכולה לעשות "בית ספר" אמיתי למחוזית אם היא רק רוצה באמת.
אם עירייה ממנת בדיקות מקצועיות ועורך דין טוב [לא הרבה כסף במושגי עירייה] היא יכולה להוריד את תהכנית לשליש או לחילופין להתנות אותה בהרבה דברים טובים לציבור.
העירייה גם יכולה להחתים אלפים רבים על התנגדות מקצועית אם היא באמת רוצה.
היא יכולה להוציא סעיף 77 78 ולתקוע את ההיתרים.
היא יכולה כרשות מקומית להגיש תכנית נגדית
אבל...
היא צריכה לרצות באמת
תשאל אותו בבקשה למה על חודו של קול אישרו במחוזית את התכניות של מאות דירות על הדיור מוגן ברמה ד' וה'.חבר המועצה הלפרין מעיריית ירושלים טען לי בתוקף שלמעשה הוועדה המחוזית היום שולטת, ובאם היא מאשרת תוכניות. העירייה לא יכולה לערער על זה.
ע"פ החוק העירייה יכולה למנוע תוכניות שוועדה המחוזית אישרה, אבל כנראה שאז היזם פונה לוועדה ערר או לביהמ"ש שם העירייה מתבקשת לנמק סיבות לדחיית התוכנית.
ואז העירייה מפסידה לטובת היזםכמו ש @דג תמנון כתב
ולמה באמת לא???ומכיוון שהעירייה לא עושה את זה היא תפסיד בוועדת ערר/מחוזי לטובת היזמים והיזמות.
ומכאן השליטה המוחלטת של באבאי על עיריית בית שמש
הוא עצמו כנראה, בזמנו הוא אמר לי שהוא לא היה מודע לתוכנית! ובאם היו מתקשרים אליו קודם הוא היה מתנגדומי היה חודו של קול [יותר מרמז]
מעניין מאד כי זה היה אחד הדיונים הכי ארוכים ואמוצינליים במחוזית בשנים האחרונות.הוא עצמו כנראה, בזמנו הוא אמר לי שהוא לא היה מודע לתוכנית! ובאם היו מתקשרים אליו קודם הוא היה מתנגד
ברמה ה' במגרש 700 הוא באמת התנגד ולפי שעה זה נעצר, אגב הוא כבר לא יושב במחוזיומי היה חודו של קול [יותר מרמז]
בקיצור, בגלל שמדובר בקרקע פרטית זה עלול בכל מקרה להגיע לבית משפט, כי היזם יכול לערער גם אם העירייה תגיש תכנית חילופית כמו שכתב @רוצה בחיים , אבל גם בבית המשפט, למילה של עירייה יש משמעות!חבר המועצה הלפרין מעיריית ירושלים טען לי בתוקף שלמעשה הוועדה המחוזית היום שולטת, ובאם היא מאשרת תוכניות. העירייה לא יכולה לערער על זה.
ע"פ החוק העירייה יכולה למנוע תוכניות שוועדה המחוזית אישרה, אבל כנראה שאז היזם פונה לוועדה ערר או לביהמ"ש שם העירייה מתבקשת לנמק סיבות לדחיית התוכנית.
ואז העירייה מפסידה לטובת היזםכמו ש @דג תמנון כתב
אני מזהיר מראש עוד מעט תבוא ההודע
"הודעתכם גובלת בהטרדה"
בא לא נעביר נושא...
צודק @י"ג מידות
לנושאים פתוחים יותר-הרי האשכול @רוצה בחיים
רק לתבוע כל היום תושבים על סגירת מרפסת יש משאבים???אין מילים
לעירייה אין משאבים למילים בבית משפט
בהמשך לידיעה שעלתה הבוקר על התוכניות לבניית בנייני מגורים חדשים בעירתגובה שמסרה העיריה הבוקר (לא יודע מה היה הדיון שעליו נסוב התגובה)
נראה שיש קצר של ממש בין גרינברג למשרד השיכון
בהתייחסות שנתנו למנדי גרוזמן ב'כאן מורשת' אמרו: משרד השיכון ושר השיכון יצחק גולדקנופף דוחפים לבניית עוד ועוד יחידות דיור בבית שמש, בלי חשיבה ותשומת לב לצרכים של תושבי העיר.
ראש העיר שמואל גרינברג בולם בגופו תכניות מסוג זה ועומד על כך שכל התכנית יותאמו לאופי ולמצב התשתיות הקיים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים