סקירה הרובע המרכזי בית שמש (מימין ומשמאל של נהר הדן)

העם הנבחר, כמובן
בא נאמר שאם הייתי מונטג אז בפרוג הייתי מכנה את עצמי 'תושב מודאג'...
אגב פעם כתבתי משהו באשכול של מודיעין עילית וגם שם האשימו אותי כנבחר ציבור...
ואם כבר כתבנו - הזוי איך כל אשכול על מודיעין עילית ננעל אחרי 10 שניות

@רוצה בחיים
אולי נחזור לשיטת אלי כהן ונחלק את העיר לא לשכוח בקשת רשות מאלי ישי, הוא לא מורשה!
יהיה מספיק מקום לכולם לשבת על כיסאות העיריות השונות

כמו ש @נבחר כתב שיש דרך להצליח גם מחוץ לעירייה!
זה ברור שהעלאת המודעות לנושא לעצמה מביא את התועלת העיקרית! לראות איך עיתון מרכז העניינים העתיק מאמרים מהאשכול כמעט מילה במילה!

לענייננו -
ברור שהועדה המחוזית הולכת יד ביד עם זיוה כהן, זה המדיניות שלה לבנות ולצופף כמה שיותר, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
האם הועדה המחוזית יכולה לכפות על העיריה בסופו של דבר לבנות, או שהעירייה יכולה סתם כך לא להוציא היתרי בניה ולקבור את התכנית?

לענייננו -
ברור שהועדה המחוזית יד אחת עם זיוה כהן, זה המדיניות שלה לבנות ולצופף כמה שיותר, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
האם הועדה המחוזית יכולה לכפות על העיריה בסופו של דבר לבנות, או שהעירייה יכולה סתם כך לא להוציא היתרי בניה ולקבור את התכנית?
אני מאמין שבכזה מקרה זה יגרר לבית משפט

לענייננו -
ברור שהועדה המחוזית יד אחת עם זיוה כהן, זה המדיניות שלה לבנות ולצופף כמה שיותר, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
עירייה יכולה לעשות "בית ספר" אמיתי למחוזית אם היא רק רוצה באמת.
אם עירייה ממנת בדיקות מקצועיות ועורך דין טוב [לא הרבה כסף במושגי עירייה] היא יכולה להוריד את תהכנית לשליש או לחילופין להתנות אותה בהרבה דברים טובים לציבור.
העירייה גם יכולה להחתים אלפים רבים על התנגדות מקצועית אם היא באמת רוצה.
היא יכולה להוציא סעיף 77 78 ולתקוע את ההיתרים.
היא יכולה כרשות מקומית להגיש תכנית נגדית
אבל...
היא צריכה לרצות באמת

לענייננו -
ברור שלועדה המחוזית יש יד אחת עם זיוה כהן, גם בהודעה שהיא הוציאה היא כתבה שזה נדחה רק בגלל סיבה טכנית.
חבר המועצה הלפרין מעיריית ירושלים טען לי בתוקף שלמעשה הוועדה המחוזית היום שולטת, ובאם היא מאשרת תוכניות. העירייה לא יכולה לערער על זה.
ע"פ החוק העירייה יכולה למנוע תוכניות שוועדה המחוזית אישרה, אבל כנראה שאז היזם פונה לוועדה ערר או לביהמ"ש שם העירייה מתבקשת לנמק סיבות לדחיית התוכנית.
ואז העירייה מפסידה לטובת היזםכמו ש @דג תמנון כתב
אני מאמין שבכזה מקרה זה יגרר לבית משפט

עירייה יכולה לעשות "בית ספר" אמיתי למחוזית אם היא רק רוצה באמת.
אם עירייה ממנת בדיקות מקצועיות ועורך דין טוב [לא הרבה כסף במושגי עירייה] היא יכולה להוריד את תהכנית לשליש או לחילופין להתנות אותה בהרבה דברים טובים לציבור.
העירייה גם יכולה להחתים אלפים רבים על התנגדות מקצועית אם היא באמת רוצה.
היא יכולה להוציא סעיף 77 78 ולתקוע את ההיתרים.
היא יכולה כרשות מקומית להגיש תכנית נגדית
אבל...
היא צריכה לרצות באמת
ומכיוון שהעירייה לא עושה את זה היא תפסיד בוועדת ערר/מחוזי לטובת היזמים והיזמות.
ומכאן השליטה המוחלטת של באבאי על עיריית בית שמש

חבר המועצה הלפרין מעיריית ירושלים טען לי בתוקף שלמעשה הוועדה המחוזית היום שולטת, ובאם היא מאשרת תוכניות. העירייה לא יכולה לערער על זה.
ע"פ החוק העירייה יכולה למנוע תוכניות שוועדה המחוזית אישרה, אבל כנראה שאז היזם פונה לוועדה ערר או לביהמ"ש שם העירייה מתבקשת לנמק סיבות לדחיית התוכנית.
תשאל אותו בבקשה למה על חודו של קול אישרו במחוזית את התכניות של מאות דירות על הדיור מוגן ברמה ד' וה'.
למרות התנגדות רמ"י.
תהיה מופתע!!
ומי היה חודו של קול [יותר מרמז]

הוא עצמו כנראה, בזמנו הוא אמר לי שהוא לא היה מודע לתוכנית! ובאם היו מתקשרים אליו קודם הוא היה מתנגד
מעניין מאד כי זה היה אחד הדיונים הכי ארוכים ואמוצינליים במחוזית בשנים האחרונות.
ובפרוטקול העירייה התנגדה מטעמים חרדיים של קומות.
רמ"י התנגדה....
והוא תמך:cry:
יתכן והיה מודע שהיזם חרדי וביקש ממנו טובה.
ואולי גם כמה אברכים ממיר שמושקעים שם [בידיעה] וביקשו ממנו טובה

בקיצור, בגלל שמדובר בקרקע פרטית זה עלול בכל מקרה להגיע לבית משפט, כי היזם יכול לערער גם אם העירייה תגיש תכנית חילופית כמו שכתב @רוצה בחיים , אבל גם בבית המשפט, למילה של עירייה יש משמעות!

תגובה שמסרה העיריה הבוקר (לא יודע מה היה הדיון שעליו נסוב התגובה)
נראה שיש קצר של ממש בין גרינברג למשרד השיכון

בהתייחסות שנתנו למנדי גרוזמן ב'כאן מורשת' אמרו: משרד השיכון ושר השיכון יצחק גולדקנופף דוחפים לבניית עוד ועוד יחידות דיור בבית שמש, בלי חשיבה ותשומת לב לצרכים של תושבי העיר.
ראש העיר שמואל גרינברג בולם בגופו תכניות מסוג זה ועומד על כך שכל התכנית יותאמו לאופי ולמצב התשתיות הקיים.
בהמשך לידיעה שעלתה הבוקר על התוכניות לבניית בנייני מגורים חדשים בעיר

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר
משרד הבינוי והשיכון, מקדם את תוכנית האב של בית שמש לעשרות השנים הבאות, תוך ראייה כוללת לצרכים העירוניים והאזוריים. במקביל, המשרד מקדם תוכניות מפורטות בהיקף של אלפי יחידות דיור, שיבחנו לעומק במסגרת הדיונים בוועדות הסטטוטוריות הרלוונטיות.

המשרד פועל בשיתוף פעולה מלא עם עיריית בית שמש, ומקפיד להבטיח כי כל תוכנית תותאם לאופי העיר ולמצב התשתיות. עם התקדמות התכנון והשלמת הליכי האישור, יוקמו תשתיות מתאימות עבור יחידות הדיור העתידיות.
כמו כן, מתוכנן להיחתם הרחבה להסכם הגג בין המשרד לעירייה, שיכלול מענה מפורט לצרכים הנדרשים, כפי שנעשה בהסכמי גג אחרים ברחבי הארץ.

חשוב להדגיש כי התכנון נעשה בשיתוף פעולה עם הרשות המקומית, וכי כל דיון בצרכים ובמאפיינים המיוחדים של התוכניות טרם החל ויושלם בהמשך באופן מקצועי ומעמיק.

לשכת ראש העיר: פרויקט בניה נדחה עקב חוסר תיאום

לשכת ראש העיר מסרה כי הדיון בפרויקט בנייה פרטי בוועדה המחוזית נדחה, בתיאום עם יו"ר הוועדה, בשל היעדר תיאום עם העירייה. ראש העיר גרינברג הבהיר כי כל תוכנית בנייה תקודם רק לאחר בחינת עמדות העירייה ושמירת האינטרסים העירוניים. עוד צוין כי שיתוף הפעולה עם משרד הבינוי והשיכון מתקיים באופן פורה, וכל טענה אחרת אינה נכונה.

אני כבר ממש חושד שהם עוקבים כאן....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה