הריני מעלה ברטט וזיע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1108519:
!!!

מאיר, אשמח לראות תמונות שצילמת בתחילת דרכך...
ראית ילד שהתחיל ללכת? מצוין! זה מראה שאת השלב הקשה של שמירת שיווי משקל, כבר מאחוריו. בע"ה הוא עוד ירוץ... אל תציק לו.

שושיה, עשתה היום צעד משמעותי בכיון נכון של הצילום.
בע"ה, אתה עוד תגיד לכולם שאתה זוכר אותה בתחילת דרכה...

חבל חבל חבל שאי-אפשר לצלצל בלי הפסקה, אני, ברוב סערה מההלם, לא יכולתי להגיב.

זכיתי, ונעשתה מלאכתי בידי אחרים.

תודה!!

אני יודעת שאני עוד לא בשיא, אני באמצע טיפוס מלא מכשולים, אבל בטיפוס, תגובה קשה כזו פשוט מדרדרת אותי למטה, היא גורמת לי לא לרצות.

• הוסף לסימניות
שושיה - מקסים!!
פתחתי ולא האמנתי....!
ממש עלית ליגה...תמשיכי להצליח...!!
(אהבתי את ההבעה,שהוא עושה 'פו' לפרח .....)

• הוסף לסימניות
מעניין,
תגובה כזו מביאה לי שאיפות להוכיח,להצליח להיות כמו
חבל שאת לוקחת את זה ככה.
כשתוציאי תמונה כזאת רק מצילום בלי לגעת בפוטושופ בכלל תדעי שזה מה שמאיר הזמין אצלך עכשיו:)

• הוסף לסימניות
כן, אבל עדשה נורמלית עוד אינלי.
אולי אשאל בבמה זו, למישהו יש עדשה טובה מזו (18-55) במחיר סביר nikon.
אני מנותבת ולא יכולה לראות אתרים.

• הוסף לסימניות
את העדשה שהצעתי לך כאן . תוכלי להשיג בכל החנויות שמוכרות ציוד צילום מקצועי, רק תתקשרי לברר עם יש להם במלאי.

• הוסף לסימניות
צלם נכבד
חבל מאד שאני לא ראיתי תמונות שלך בתחילת דרכך, או אולי ראיתי ואני לא ידעתי שהן שלך.
איני מכיר את שושיה, אני פשוט נהניתי מהתמונה של ילדה החמוד וכמו שכתבתי שאני בטוח שבחיים הוא חמוד יותר.
אבל זו לא הדרך, אם אתה לא נהנה, יש אישי, יד דרך פחות קטלנית לכתוב את אשר על ליבך.
על מנת לבנות אין צורך לקטול יש צורך להאיר ולפעמים להעיר. כאבא לילדים אני יודע שלאחר 10 מילים טובות אם איו ברירה אומרים מילה לא טובה. אם לא אמרת אותן אל תעיר, תאיר.
אגב, אתה עוד יכול לערוך את ההודעה שלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר-שורש;1108705:
אני פשוט נהניתי מהתמונה של ילדה החמוד וכמו שכתבתי שאני בטוח שבחיים הוא חמוד יותר.

זהו בדיוק... זהו פורום צילום ולא פורום שיתוף!!!
שושיה מעלה תמונות כדי לקבל ביקורת בונה ועל הדרך אפשר ורצוי להחמיא על הילד אך לא להיפך-לא לשכוח את העיקר!
יש פה שני צדדים
מצד אחד יש את אלה שרואים אותה מתחילת הדרך ואת ההתקדמות שלה ועל זה הפירגונים
ומצד שני כשמסתכלים נטו על התמונה אפשר לראות שיש עוד מה לשפר ולהתקדם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1108716:
זהו בדיוק... זהו פורום צילום ולא פורום שיתוף!!!
שושיה מעלה תמונות כדי לקבל ביקורת בונה ועל הדרך אפשר ורצוי להחמיא על הילד אך לא להיפך-לא לשכוח את העיקר!
יש פה שני צדדים
מצד אחד יש את אלה שרואים אותה מתחילת הדרך ואת ההתקדמות שלה ועל זה הפירגונים
ומצד שני כשמסתכלים נטו על התמונה אפשר לראות שיש עוד מה לשפר ולהתקדם

כל מילה פנינה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1108485:
סליחה שאני הורס את האידיליה

אני מצפה ממך ליותר מזה
אני לא רואה פירגון גדול מזה, אם הוא היה כותב שהוא לא מצפה ליותר, אז הייתי ממליץ להיפגע.

• הוסף לסימניות
תגידו, נפלתם על הראש..?

אני חושב שאני יכול להעיד על עצמי כאן בפורום שעיני לא צרה באף אחד, ואני מנותני הביקורת העדינה יותר מבין המגיבים העניניים, ולא מעט מחברי וחברות הפורום הזה מבקרים אצלי במייל הפרטי בבקשות ייעוץ ועזרה - ונענים בלב חפץ ובהקדשת זמן ארוך בשמחה.

רבות דובר על השינויים שהפורום הזה עובר, וניסיתי להתריע בעבר מס' פעמים על כך שהפכנו מפורום מקצועי לפורום שיחת אמהות בגינת השעשועים, מה שבא לידי ביטוי בתגובות מתלהבות בלי שמץ ביקורת מקצועית לגופו של עניין. ואין כאן המקום והעניין להאריך.

כולנו מעריכים את ההתקדמות של שושיה היקרה ויותר מזה - את עקשנותה הבלתי נלאית לטפס ולהתקדם.
אבל, וזה אבל גדול מאוד! - עדיין אנחנו צריכים לתת ביקורת מקצועית! מה נסגר איתכם?!
והביקורת המקצועית נטו היא - התמונה לא טובה, נקודה! נעים או לא נעים, זה המצב.

כמובן שאין טעם להעליב ולפגוע, ולכן צריך לומר זאת באופן שיבטא עידוד לשיפור, יפרגן על מה שכבר שופר, ועדיין יתן את הביקורת ללא כחל וסרק.

עכשיו תקראו שוב את מה שכתבתי, ותגידו לי אם המשפטים הללו לא מספיקים בכדי לרכך את הביקורת:

נכתב ע"י msphoto;1108485:
...........................

אני מצפה ממך ליותר מזה

אין ספק שעשית דרך ארוכה בצילום וכל הכבוד לך, אבל את יכולה להתקדם עוד הרבה מעבר לזה.

לזה שהנחמדות של 'עיצוב גרפי' השתלטה פה על התגובות בסגנון 'וואאאוווו' על כל פלט מצלמה כבר התרגלנו, אבל לקרוא את זה מפיהן של כאלו שמתהדרות בטיקט של 'צילום סטודיו/אירועים'...?!?!
זה מה שגרם לי להגיב ולא להתעלם כפי שאני עושה במרבית המקרים.

-----------------------------------------

עכשיו, שושיה: תנשמי עמוק ותחשבי טוב טוב - מי מהתגובות באשכול הזה קידם אותך קדימה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1108960:
תגידו, נפלתם על הראש..?

אני חושב שאני יכול להעיד על עצמי כאן בפורום שעיני לא צרה באף אחד, ואני מנותני הביקורת העדינה יותר מבין המגיבים העניניים, ולא מעט מחברי וחברות הפורום הזה מבקרים אצלי במייל הפרטי בבקשות ייעוץ ועזרה - ונענים בלב חפץ ובהקדשת זמן ארוך בשמחה.

רבות דובר על השינויים שהפורום הזה עובר, וניסיתי להתריע בעבר מס' פעמים על כך שהפכנו מפורום מקצועי לפורום שיחת אמהות בגינת השעשועים, מה שבא לידי ביטוי בתגובות מתלהבות בלי שמץ ביקורת מקצועית לגופו של עניין. ואין כאן המקום והעניין להאריך.

כולנו מעריכים את ההתקדמות של שושיה היקרה ויותר מזה - את עקשנותה הבלתי נלאית לטפס ולהתקדם.
אבל, וזה אבל גדול מאוד! - עדיין אנחנו צריכים לתת ביקורת מקצועית! מה נסגר איתכם?!

כמובן שאין טעם להעליב ולפגוע, ולכן צריך לומר זאת באופן שיבטא עידוד לשיפור, יפרגן על מה שכבר שופר, ועדיין יתן את הביקורת ללא כחל וסרק.

עכשיו תקראו שוב את מה שכתבתי, ותגידו לי אם המשפטים הללו לא מספיקים בכדי לרכך את הביקורת:

לזה שהנחמדות של 'עיצוב גרפי' השתלטה פה על התגובות בסגנון 'וואאאוווו' על כל פלט מצלמה כבר התרגלנו, אבל לקרוא את זה מפיהן של כאלו שמתהדרות בטיקט של 'צילום סטודיו/אירועים'...?!?!

עכשיו, שושיה: תנשמי עמוק ותחשבי טוב טוב - מי מהתגובות באשכול הזה קידם אותך קדימה?

השאלה למה אתה מתכוון, אם התכוונת לקידום, התגובה שלך לא קידמה אותי לשום מקום, היא הנסיגה אותי.
אם היית מתמקד ספציפית, ולא כותב בכלליות ש"התמונה לא טובה" ומציין על "טשטושים גסים בפ"ש" ו"צילום לא נכון"
היית אומר לי שהייתי אמורה לצלם כך...וכו'
שהשפה הזו נשמעת עדינה יותר מקבלת יותר ותומכת יותר.
כן, אחרי שכל הצלמות הגדולות נתנו לי את זה, זה נתן לי את החשק להמשיך ולדעת שאני בדרך.
אבל תגובה כזו גרמה לי להבין שאני בכלל לא הולכת נכון, אני מתמקדת לא במקומות וחוזרת על הטעויות שלי שוב ושוב.

זהו ועל זה היתה תגובתי ותגובת כל אלו שנזעקו בשבילי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1108965:
השאלה למה אתה מתכוון, אם התכוונת לקידום, התגובה שלך לא קידמה אותי לשום מקום, היא הנסיגה אותי.
אם היית מתמקד ספציפית, ולא כותב בכלליות ש"התמונה לא טובה" ומציין על "טשטושים גסים בפ"ש" ו"צילום לא נכון"
היית אומר לי שהייתי אמורה לצלם כך...וכו'
שהשפה הזו נשמעת עדינה יותר מקבלת יותר ותומכת יותר.
כן, אחרי שכל הצלמות הגדולות נתנו לי את זה, זה נתן לי את החשק להמשיך ולדעת שאני בדרך.
אבל תגובה כזו גרמה לי להבין שאני בכלל לא הולכת נכון, אני מתמקדת לא במקומות וחוזרת על הטעויות שלי שוב ושוב.

זהו ועל זה היתה תגובתי ותגובת כל אלו שנזעקו בשבילי.
דעתי בקצרה:
תתמקדי במה שMS אומר, ופחות באיך הוא אומר.
והוא אומר דבר שאני אומר לך אותו באופן שונה, ואלי זה יתקבל יותר על הדעת.
באבות דרבי נתן כתוב:"אם יש עליך רֵעים, מקצתם משבחים ומקצתם מוכיחים, אהב את המוכיחים ושנא את המשבחים, כי אלה לחיי עולם יביאוך, ואלה ברעתך ישמחוך כי ישבחוך".
וכדאי ללמוד מזה גם לחיי המעשה, ברור שתגובות חמות עוזרות ומעודדות, אבל זה כמו דבש, מצאת אכול דייך, פן תשבע והקאתו. לא מומלץ להתמקד בהן, כי הן אף פעם לא מייצגות את הדעה האמיתית של הכותב, הן מייצגות רגש, שאמנם לפעמים נובע מכך שהם נהנו מהתמונה, אך לפעמים זה בא סתם מידידות ורצון לרצות.
אבל זה רגש, זה לא נובע משכל, זה אולי מעודד, אולי משמח, אפילו נותן כח, אבל זה לא מקדם אותך,

בנוסף, תוך שעה וחצי מפרסום הודעה, את לא יכולה לקבוע שהודעה מסיגה אותך. את האפקטיביות של הביקורת שלו, תוכלי להרגיש רק בפעם הבאה שתצאי לצלם, התוצאות המשופרות תדברנה בשם עצמן. ואם את רוצה לדעת למי להודות, אז זה לניק Msphoto.

• הוסף לסימניות
לא מבינה, אין מקום מסודר ללמוד צילום מקצועי?
והילד, מעניין מה היה אומר יצחק קדמן על מה שהוא עובר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1108994:
והילד, מעניין מה היה אומר יצחק קדמן על מה שהוא עובר.

אולי תסבירי את עצמך?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1108994:
לא מבינה, אין מקום מסודר ללמוד צילום מקצועי?

אחרי שלומדים בתאוריה, נכנסים לחיים.
צילום-לא מספיק שאת מצלמת בזמן הלימודים, כי את רק הולכת ומפתחת ומתפתחת מבחינת הבחנות ותאורה ועוד, בלי ניסוי שום לימוד לא יעזור.
כן, למדתי צילום, אם זה מה שעניין אותך ובמקום מסודר (לא קורס:eek:).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1108960:
תגידו, נפלתם על הראש..?

מאיר.
ברור לכולם שאתה מפרגן ורוצה את המקסימום שאנשים יכולים להוציא מעצמם.
אבל צריך להבין דבר פשוט.

אי אפשר ללמד ילד לרוץ, אם הוא עוד לא הספיק ללמוד ללכת יציב.

שושיה מרוצה מהתמונה שהעלתה ובצדק.
יבוא יום וכמו כל הצלמים, שעולים בע"ה על דרך המלך, יתביישו בתמונות המקסימות שצילמו בראשית דרכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1109078:
כן, למדתי צילום, אם זה מה שעניין אותך ובמקום מסודר (לא קורס:eek:).

אם כך, אז המצב של "קורסי הלימוד" עגומים מאוד.
את לומדת מצוין. השאלה היא מי זה המלמד.

• הוסף לסימניות
צריך מידה מסוימת של ביטחון עצמי כדי לקבל ביקרת בצורה נכונה או מידה של אופי אדיש. לא כולם מסוגלים לכך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה