נכתב ע"י אפרתה;1109097:צריך מידה מסוימת של ביטחון עצמי כדי לקבל ביקרת בצורה נכונה או מידה של אופי אדיש. לא כולם מסוגלים לכך.
נכתב ע"י השקעה;1109118:אני ממליצה שאם קשה לקבל ביקורת תלמדי לא דרך הפורום, פורום זה יותר מקום לשיתוף, השראה, דיונים מקצועיים וכו', אם תמונה מקבלת ביקורת תשאלי את עצמך למה, באמת ברוב המקרים זה לא קנטרנות בכלל כשזה מגיע מאדם מקצועי מאוד, הוא לא יעיר לך הערות לא קשורות לחיים על הקוקו של הילד אלא הערות מנקודת מבט מנוסה ומקצועית נטו.
אני למשל למזלי יש לי אבא שהוא חובב צילום מושבע ואין אצלו פשרות, על תמונה שכולם יחמיאו כאן הוא מסוגל להגיד "נה...זה סתם". התמונות שלי עוברות דרכו והוא אומר לי מה לשפר ואני יודעת שמחר אני אעבוד על מה שהוא אמר לי ויצא לי הרבה יותר טוב. לפה לא יוצא לי להעלות הרבה אבל אם כבר אז החלטתי שאני מעלה רק תמונות שעברו אצלו "וואו", ולמה? כי גם לי קשה לקבל ביקורת בפורום כזה נרחב, מה לעשות.
עוד דוגמא: צילמתי ילד סיישן שעומד בכל קטגוריות ה"וואו" כאן והראתי בגאווה לחברותי ולמורה שלי בפרוג. החברות התלהבו, באמת סיישן חביב שעומד בקטגוריה של אמא ממוצעת שרוצה להנציח כמה חיוכים חמודים, ואילו המורה שלי, שכמובן גם אני שילמתי לו כסף כדי ללמוד אצלו, אמר לי ככה : "אויש תפסיקו עם הרקע השרוף הזה והסגנון הנדוש הזה ותתחילו לצלם מהלב!" ולאחר מכן החל להחמיא בהתלהבות על תמונות אחרות שלי שצילמתי לא לצורך מסחרי אבל הן היו מביעות, מעניינות, מסמלות משהו...
אז מה עשיתי, נפגעתי? ממש לא. אחר כך היתה לי עבודה רצינית של צילום חתונה והצבתי לעצמי מטרה לעמוד בסטנדרטים אחרים, אמיתיים ולא נדושים, והתמונות הביעו את זה!!
לא עוד כלה ועוד דודות, אלא סיפור של שמחה מתועד שגם בעוד 20 שנה התמונות יראו אותו.
בזכות אותה ביקורת התחלתי גם בסטודיו ליצור דברים אחרים, דברים משלי שאני יודעת שזה מה שאני רוצה לעשות!
אז אם את באמת אוהבת צילום תחשבי על זה...
כאשר ביקורת מגיעה לאחר 10 מחמאות זו ביקורת בונה ולא ביקורת ללא תכלית.נכתב ע"י שלמה;1109103:אחד מאדמו"רי חב"ד לימד את המשפט הבא.
"אהוב את הביקורת, כי היא תעמידך על הגובה האמיתי.
נכתב ע"י מאיר-שורש;1109165:כאשר ביקורת מגיעה לאחר 10 מחמאות זו ביקורת בונה ולא ביקורת ללא תכלית.
כאשר ביקורת פוגעת היא אינה בונה ולא "תעמידך על הגובה האמיתי" אלא תהרוס. ובטוחני שזו אינה המטרה והמגמה של הפורום הזה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים