תח"צ הרכבת הקלה בירושלים - כל הפרטים

• הוסף לסימניות
מתקדמים לרשת הרכבות הקלות הראשונה בישראל

לקראת עבודות התשתית לחיבור הקו הירוק לקו האדום ושדרוג תשתיות המסילה ביפו שיחלו ביום רביעי, ה- 21.5 - כל החלופות וכל המידע, אצלכם עכשיו בקליק

משרד התחבורה, עיריית ירושלים, צוות תוכנית אב לתחבורה וחברת כפיר משיקים היום אתר ייעודי עם כלל המידע אודות אזורי העבודות, שירות האוטובוסים החלופי, מערך השאטלים החינמי, מערך השכרת האופניים המסובסד וכל מה שצריך לדעת כדי להיות מוכנים>> https://www.jerusalem.muni.il/he/residents/short-service

ב-21.5 תצא לדרך אחת הפעולות המשמעותיות ביותר בפרויקט רשת הרכבות הקלות של ירושלים: חיבור מסילות הקו הירוק למערך מסילות הקו האדום בנקודות ההשקה שלהן – בגבעת התחמושת ובצומת נורדאו (רחובות יפו ושרי ישראל) - מהלך שבסיומו תיווצר רשת הרכבות הקלות הראשונה בישראל, בירושלים – פרויקט משנה מציאות, בהיקף ובחזון חסרי תקדים.

בזמן העבודות, הרכבת הקלה תפעל במתכונת שירות מקוצר – בצפון, בין תחנת גבעת המבתר לנווה יעקב, ובדרום, בין התחנה המרכזית להדסה עין כרם. הרכבת לא תפעל ב-9 התחנות בין תחנת גבעת המבתר לתחנה המרכזית. מתכונת השירות המקוצר הכרחית לביצוע העבודות, הצפויות להימשך כ- 14 שבועות.

במהלך תקופת השירות המקוצר יופעל עבור ציבור הנוסעים מערך תחבורה ציבורית מתוגבר, מקיף ומונגש. לקראת המבצע, מושק היום אתר ייעודי המספק מידע מפורט ועדכני אודות העבודות. באתר תוכלו למצוא את כל המידע אודות המבצע, אזורי העבודות, שירות האוטובוסים החלופי, מערך השאטלים, מערך השכרת האופניים המשודרג והמסובסד ושאלות ותשובות.

• הוסף לסימניות
הרכבת לא תסייע לתושבי רמת שלמה? למה היא לא עוברת גם שם?

• הוסף לסימניות
לא תהיה רכבת ברמת שלמה
ככל הנראה הוא מתכוון שכבר היום יש רכבת שנוסעת על ציר עוזי נרקיס/ברלב שמוביל מצד אחד לרמת שלמה
ובעתיד יהיה גם רכבת על ציר גולדה שמוביל מהצד השני לרמת שלמה, ויש גישה די קלה לשתיהם מרמת שלמה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא תהיה רכבת ברמת שלמה
ככל הנראה הוא מתכוון שכבר היום יש רכבת שנוסעת על ציר עוזי נרקיס/ברלב שמוביל מצד אחד לרמת שלמה
ובעתיד יהיה גם רכבת על ציר גולדה שמוביל מהצד השני לרמת שלמה, ויש גישה די קלה לשתיהם מרמת שלמה.
אכן.
פלוס כביש 22 שבסלילה.

• הוסף לסימניות
דרך אגב, אנשים טועים לחשוב שכביש 22 נבנה כדי לתת גישה קלה לרמת שלמה, אבל האמת שהוא נבנה כדי לאפשר כניסה ויציאה קלים מכביש 1 להר חוצבים ללא מעבר בגולדה , ולא בהכרח שהוא ייטיב כל כך עם רמת שלמה כיוון שהוא יגרום לעומסים רבים על המחלף הקיים (לאחרונה התחילו בעבודות רציניות להרחיב את הכביש המוביל לרמת שלמה , אבל ספק אם זה יספיק כדי למנוע פקקים קבועים בכניסה.

• הוסף לסימניות
אנשים טועים לחשוב שכביש 22 נבנה כדי לתת גישה קלה לרמת שלמה,
מעולם לא חשבו שהמדינה/עירייה תבוא להיטיב במיוחד לתושבי שכונה חרדית מובהקת בתקציב כ״כ ענק..
תמיד יהיו לכך סיבות נלוות!
והפעם הסיבה היא כי בסמוך לשכונה יש איזור תעסוקה גדול שמטבע הדברים מקבל תקצוב גדול,
וכמו תמיד השכונות ליד שסובלות מהחיסרון של איזור התעסוקה {עומס בבקרים ובצהריים בימי עבודה}
נהנות גם מהקרבה אליו.. {עבודה קרובה לבית והשקעה גדולה בתשתיות..}

אבל בסופו של דבר זה סופר מיטיב עם שכונות רמת שלמה ונווה יעקב,
מכיון והכניסות והיציאות להר חוצבים מלאות בשעות מסוימות בלבד,
ואילו תושבי האזור יקבלו כביש וי אי פי 24/6 היישר לשפע חיים ואיזור רוממה סנהדריה והמסתעף..

בנוסף כבר היום הכניסות להר חוצבים הרבה יותר רגועות מאשר לפני שנה/שנתיים,
בנוסף לכך שעד שכביש 22 יהיה בנוי אמור גם קו הרכבת הקלה לרמות להיות בנוי,
מה שאמור לגרום להרבה אנשים לחנות בחניון חנה וסע בכניסה לרמות ולקחת רק״ל למשרד..

כך שלע״ע אנשים לא כ״כ ״טועים״ לחשוב שזה מיטיב מאוד לרמ״ש, אומנם כן טעות לחשוב שבשביל זה הגיע התקצוב..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דרך אגב, אנשים טועים לחשוב שכביש 22 נבנה כדי לתת גישה קלה לרמת שלמה, אבל האמת שהוא נבנה כדי לאפשר כניסה ויציאה קלים מכביש 1 להר חוצבים ללא מעבר בגולדה , ולא בהכרח שהוא ייטיב כל כך עם רמת שלמה כיוון שהוא יגרום לעומסים רבים על המחלף הקיים (לאחרונה התחילו בעבודות רציניות להרחיב את הכביש המוביל לרמת שלמה , אבל ספק אם זה יספיק כדי למנוע פקקים קבועים בכניסה.
חלק משמעותי מאוד מתושבי רמת שלמה נוסעים כל יום את כביש רמות הפקוק להחריד עד למעלה בשביל להגיע ל'עיר'
כמובן שמתי שיהיה להם דרך לעקוף את הקטסטרופה הזאת זה יהיה הקלה עצומה לשכונה וזה מצדיק כל עומס שהוא במחלף (אגב, אני עוד זוכר את העומס של הצומת לפני המחלף, יותר גרוע מזה כבר לא יהיה).
בנוסף זה יתן לתושבי השכונה לראשונה בהסטוריה דרך הליכה רגלית נורמטיבית בלי הסיבוב המטורף עם כל המדרגות של היער וסנהדריה וזה כשלעצמו בשורה משמעותית מספיק בשביל שזה יספק גישה טובה לשכונה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אומנם כן טעות לחשוב שבשביל זה הגיע התקצוב..
כמובן, לזה התכוונתי
אם זה יועיל או יזיק ימים יגידו וככל הנראה יותר יועיל
עם זאת זה עלול לפקוק קשות את הכניסה לשכונה , אם כי יש כבר דיבורים על בניית מחלף בכניסה השנייה של השכונה מה שיוריד דרמטית את העומסים.
זה יהיה הקלה עצומה לשכונה וזה מצדיק כל עומס שהוא במחלף
אני מסופק אם זה כזה יקל וכן אם זה יצדיק כל עומס, המצב היום ממש בסדר. כביש רמות לא פקוק כל היום (בשעות עומס כמובן שכן בגלל עבודות הרכבת אבל אני מתכוון שמבחינת תשתיות הוא מכיל את העומס)
יעקמו את כל המחלף וכן יתווספו בו עוד פניות שלא קיימות היום כדי לתת לכולם גישה לשני הכיוונים - מה שיגרום כמובן לעוד זמן המתנה ברמזור
ככה שלקבוע שזה בהכרח הקלה אני לא חושב שנכון, אבל לו יהי...

• הוסף לסימניות
אני מסופק אם זה כזה יקל וכן אם זה יצדיק כל עומס, המצב היום ממש בסדר. כביש רמות לא פקוק כל היום (בשעות עומס כמובן שכן בגלל עבודות הרכבת אבל אני מתכוון שמבחינת תשתיות הוא מכיל את העומס)
יעקמו את כל המחלף וכן יתווספו בו עוד פניות שלא קיימות היום כדי לתת לכולם גישה לשני הכיוונים - מה שיגרום כמובן לעוד זמן המתנה ברמזור
ככה שלקבוע שזה בהכרח הקלה אני לא חושב שנכון, אבל לו יהי...
כביש רמות פקוק כל יום בין 7:30-9:30 בבוקר וכל מי שנוסע בו בשעות האלו (שזה רוב תושבי רמת שלמה) עומד שם בפקק בערך 20-30 דקות. אני לא חושב שיקח אותו כמות של זמן לעבור את הגשר בכניסה לשכונה, אולי אני טועה.
הכמות העצומה של הרמזורים שהוסיפו בשביל מרכזית הארזים פוגעים בנגישות לשכונה הרבה יותר מרמזור יותר ארוך בגשר.

• הוסף לסימניות
כביש רמות פקוק כל יום בין 7:30-9:30 בבוקר וכל מי שנוסע בו בשעות האלו (שזה רוב תושבי רמת שלמה) עומד שם בפקק בערך 20-30 דקות. אני לא חושב שיקח אותו כמות של זמן לעבור את הגשר בכניסה לשכונה, אולי אני טועה.
הכמות העצומה של הרמזורים שהוסיפו בשביל מרכזית הארזים פוגעים בנגישות לשכונה הרבה יותר מרמזור יותר ארוך בגשר.
נראה לי זה בגלל עבודות הרכבת, לא?
אבל ייתכן שאתה צודק אני לא בא להתווכח על זה , רק אומר שאני לא כזה תולה תקוות בגשר הזה.

• הוסף לסימניות
נראה לי זה בגלל עבודות הרכבת, לא?
אבל ייתכן שאתה צודק אני לא בא להתווכח על זה , רק אומר שאני לא כזה תולה תקוות בגשר הזה.
הרבה הרבה לפני עבודות הרכבת, עוד לפני שהתחילו לעבוד על הקו האדום (עוד ממתי שהייתי ילד בחיידר לפני 18 שנה).
והגשר אמור לפצל את התנועה שמגיעה להר חוצבים מה שיוריד את כל הנוסעים להר חוצבים מכיוון נוה יעקב, פסגת זאב, מעלה אדומים ורמת שלמה שיסעו דרך הגשר ולא דרך כביש רמות.
וזה בשורה אדירה לכל האזור כי כל רכב שנוסע דרך הגשר יורד מכביש רמות מה שישחרר את התנועה גם לתושבי רמות ולכל המגיעים להר חוצבים מחוץ לעיר דרך מנהרת ארזים.

• הוסף לסימניות
טוב, רבותי.
לכביש 22 יש אשכול משלו.
בואו נחזור להשבתת הרכבת הקלה.

• הוסף לסימניות
בחזרה לנושא האשכול -
שמעתי מאחד ממנהלי בפרויקט, שיש 2 סיבות למה לא עובדים כבר על חיבור לקו הכחול בצומת יפו/קינג ג'ורג' (שאלת השאלות):
1. כי אי אפשר לסגור את ירושלים לאורך ולרוחב. סגירה כזאת משביתה את כל התח"צ בציר קינג ג'ורג'. (בעתיד כשיסגרו, יהיה את הקו הירוק. וגם הקו האדום יוכל לחתוך דרך בר אילן).
2. ובעיקר - כי אין עדין תכנון מפורט של הקו הכחול. בשונה מסלילת כביש רגילה, הקמת חיבור/מפלג דורשת תכנון מפורט ברזולוציה של מ"מ, ואין עדין תכנית כזאת.
יש זוכה לקו הכחול שצריך לתכנן את כל הקו, והוא עוד לא שם.
אבל - חשבו על זה מראש ומקימים עכשיו 2 מפלגים משני הצדדים של צומת יפו - קינג ג'ורג', מה שיאפשר בעתיד לסגור רק את התחנה הזאת בלבד, ולא את כל רחוב יפו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה