מזגן השוכרים שמו מזגנים ללא ידיעתי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בית דין הישר והטוב 025388380 מענה טלפוני

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק מבחינה הלכתית-יורד לשדה חבירו שלא ברשות והשביח נכסיו..
כמה שנים המזגן בדירה? בד"כ הם אומרים שיפרקו את המזגנים אבל זה לא שווה להם עלות פריקה הובלה והרכבה
כשאנחנו בנינו מחסן בדירה ששכרנו בעל הבית היה צריך ע"פ דין תורה לשלם לנו את ההשקעה כשעזבנו.

• הוסף לסימניות
סיפור:
כשקנינו דירה חדשה בתמ"א, גילינו שעשו לנו צנרת וניקוזים עבור מזגן בכל חדר. חשבנו לתומנו שמותר לנו להשתמש בזה אבל למען הסר ספק שאלנו מורה הוראה והוא פסק לנו שאנחנו צריכים להודיע לקבלן.
הקבלן במקום להעריך את היושר ולהגיע להסדר נקב במחירון של דקל . פשוט הזיה.
בסוף החלפנו ריצוף ועשינו צנרת וניקוז בעצמינו. (הריצוף היה גרוע מאד וגם ככה בסוף לחלק מהשכנים היו סתימות בצנרת)

• הוסף לסימניות
בלת"ק
יש מושג שנקרא דמי פינוי.
זו בעצם עסקה בן השוכר המפנה לשוכר הבא אחריו שבעל הנכס אינו מעורב בה.
נראה לי תמצאו בגיגול פשוט.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תלוי איזה מזגן
צריך לזכור שלקנות את המזגן מהשוכרים זה כבר "יד שניה" ולכן המחיר יותר נמוך מהמחיר של מזגן חדש
ואם נוסיף את השבחת הנכס אז זה בכלל שווה...
כמובן רק אם זה מזגן טוב שהותקן כמו שצריך
צריך לזכור שמזגן חדש כולל התקנה X2 יכול להגיע לסכום יפה
(בפרט שנראה לי יהיה מאוד קשה למצוא שוכרים לדירה ללא מזגן, אז נניח והשוכרים ישלמו את הפירוק ויקחו איתם את המזגנים ויסגרו את החורים בקירות, לא נראה לכם שהושכרים הבאים ירצו גם מזגן?)

• הוסף לסימניות
ובנוגע ל"כמה מקובל" שימו לב שהעלות לא התייקרה בגלל דרישות של השוכרים, ואני אסביר:
עלות ההתקנה משתנה לפי קידוחים, מיקומים, ואורך צנרת
לרוב אנשים לא מבדילים כמה עלה המזגן וכמה עלה ההתקנה הם זוכרים שהמזגן עלה סכום מסוים ולכן כדאי לבדוק את זה
מזכיר שוב
אם ההתקנה לא בוצעה ע"י מתקין מוסמך יכול להיות שלא כדאי לקנות את זה מהשוכרים
מזגן שלא הותקן כהלכה יכול להיות שיהיו לו בעיות בעתיד גם אם עכשיו זה נראה תקין 100 אחוז!!!
חשוב לבדוק מי התקין ואיך!

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תגיד תודה לשוכרים;);););)
חוץ מזה כדאי שתברר, כי ישנם פרמטרים הלכתיים בנושא בין שוכר למשכיר,
ישנו צורה של חישוב לפי כמה היית מוכן לשלם באותו זמן וכו'.
כדאי שתשאלו דיין,
(רק תדגישו לו שאתם שואלים כמה לשלם, ולא האם לשלם;))

• הוסף לסימניות
השוכר שלי בחור הגיע מאוקראינה הזמין מאתרים בחו''ל מה לא..... כל הבית היה מלא בכל פינה שמוטמטשס
בסוף החוזה.הוא רצה לצאת והשאיר את כל השמוטשעטס בדירה
ורצה שאני יקנה כל השמוטשס שלו וכך אפחית לו מהשלום האחרון

• הוסף לסימניות
השוכר שלי בחור הגיע מאוקראינה הזמין מאתרים בחו''ל מה לא..... כל הבית היה מלא בכל פינה שמוטמטשס
בגלל שהוא אוקראיני?
@הקרמלין במוסקבה
סוף מה עשיתה?

• הוסף לסימניות
מאוקראינה?
קצת מתנגש עם שם הפרופיל שלך......

• הוסף לסימניות
אמרתי לו תשלם בזמן יש לי מספיק שמוטנשס
בגלל שהיה במילואים עושים הנחה קצת לא הכל שלו
ווודקא זה בחור חכם הוא מבדלניים

• הוסף לסימניות
על פי רוב יש איזשהו התייחסות בחוזה בדיוק למקרים כאלה.
אם הם יפרקו הם בעצם הזיקו אותך, והם יצטרכו לשלם כמה שקלים טובים על התיקון.
אם הם רוצים שתקנה מהם, החשבון אמור להיות כך:
מחיר המזגן מינוס המחיר שהם היו משלמים על דירה אם מזגן

לדוגמא:
מזגן עולה 1500 שח,
הפער בין דירה ממוזגת לדירה לא ממוזגת 100 שח
כפול 12 חודשים שווה 1200 שח
1500 פחות 1200 שווה 300
תשלמו 300 שח
חישוב מוטעה כי לפי זה הוא יטען אני השבחתי לך את הנכס ב 1200*10 שנים שנניח המזגן עובד
ועל פי ההלכה המזגן שייך לשוכר ולפי דכתי עם מזגן עולה 1500+300 התקנה תשלמו לשוכר כ1200 שח
או שתעשו מה שבעל הדירה שלי עשה אמר לשוכר רוצה תמכור לשוכר הבא
העיקר תזכרו לסיים ולהפרד באוירה טובה

• הוסף לסימניות
חישוב מוטעה כי לפי זה הוא יטען אני השבחתי לך את הנכס ב 1200*10 שנים שנניח המזגן עובד
ועל פי ההלכה המזגן שייך לשוכר ולפי דכתי עם מזגן עולה 1500+300 התקנה תשלמו לשוכר כ1200 שח
או שתעשו מה שבעל הדירה שלי עשה אמר לשוכר רוצה תמכור לשוכר הבא
העיקר תזכרו לסיים ולהפרד באוירה טובה
התקנה ב300???
מתקין מתחיל לוקח 650 היום בשוק!!!
שלא לדבר על המחיר של המזגן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה