ברשתות חברתיות תמיד נכתבים דברים יותר בשצף קצף ובהכללות ובהתקפות מאשר בחיים האמיתיים.
מצוקת הדירות היא קשה ביותר. יחד עם זה, הניכור כביכול שמצטייר בכל עת שדנים בנושאים הללו - בין הורים לילדים הנשואים - הוא לא ככה במציאות.
ילדים נשואים מבתים נורמטיבים עם קשרים בריאים במשפחה, וזה ב''ה הרוב, רואים במצוקת ההורים, ומתחשבים בהרבה דברים וגם בעזרה כספית. כל מקרה לגופו.
הורים לעומת זאת, הרבה פעמים מתאמצים כי רוצים את הבת שתגור לידם. כן, דווקא הורי הבנות.
הורים לבנים שיש להם אפשרויות יותר מהרגיל - נותנים יותר מהורי הבת. ויש עוד הרבה דרכים והדברויות בין הנוגעים בדבר.
אנשים במציאות לא עשויים מאבנים בדרך כלל. להורים אכפת מאוד מהילדים, ולילדים אכפת מאוד מההורים. וגם, תתפלאו, אכפת להם מהשווער.
ברור שיש מצוקה. (ולוואי והמדינה תשחרר כבר מספיק קרקעות ובמחיר נמוך בהרבה). ברור גם שיש מקובלויות שאפשר להתווכח עליהן.
אך לצייר את כולם כרובוטים מנוכרים שהולכים לפי כללים בלי שום שימת לב למה שקורה, בלי שום התחשבות, בלי לראות כלום - זה רק הרשת החברתית יכולה לצייר דבר כזה. במציאות, ואני חיה בעולם הליטאי - זה ממש לא ככה.
אם הייתי מכירה את העולם - בכל מיני נושאים - רק מפרוג - זה היה עולם נורא... מזל שחיים גם במציאות. ולפי מה שאמרו לי יודעי דבר, הרשתות החברתיות האחרות - הן הרבה יותר גרועות, גם בנקודה הזו.
(ופרוג איננה רשת חברתית, אלא מקצועית, כוונתי רק לדיונים שמתפתחים מידי פעם).