כאחת שחיה בציבור הליטאי
עדיין קשה לי לקרוא את התגובה שלך גם אם היא נכונה הלכתית
וקשה עוד יותר שילדים מרגישים ככה כלפי ההורים
מה קל לך? שילדים שההורים נתנו להם 20 שנה, ימשיכו להרגיש בנח עם זה שההורים נחנקים בשבילהם עוד 20 שנה?
סליחה על החריפות. אני גם ליטאית. וקיבלנו כסף מההורים. (לא מליון... אבל המון כסף. שלא היה לנו ואפשר לנו לקנות קורת גג)
ואנחנו לגמרי מנסים להחזיר אותו להורים לפני שנדאג לחסכון לצאצאים שלנו.
לא חושבת שהם נתנו לנו כסף כדי שמיום החתונה נחשוב על הילדים שעוד לא נולדו, כמו המון זוגות שאני שומעת סביבי. הם רצו שלפחות בשנים הראשונות בהן מתבסס אברך בדרכו בלימוד התורה הוא יוכל לעשות זאת בנחת.
מכירה הרבה שהיו קונים בפריפריה - כי אין להם מליון וחצי,
אבל אחרי שזכו, היה שווה להם להחנק ולהכנס לחובות על ל - 5 שנים,
ואז לעשות עסקת חייהם,
תכלס - צודקים
לא. הם לא צודקים. התוכנית לא עזרה להם.
היא גרמה להם להוציא המון כספים שאין להם, ולא היה להם.
על שכירות, על משכנתא (90% משכנתא! לבנק זה הגיוני כאמור כי יש לו ערובה. אבל הם- מאיפה הם שילמו את זה?) וכל זה בשם הרעיון הקדוש לגור במרכז.
ושוב, המון מקומות הם בכלל לא מרכז בהבט התעסוקתי, כמו למשל בית שמש.
התוכנית הזאת יצרה מצג שוא כאילו הם יכולים לגור עם כל ה'נחשבים' אפילו שבעצם הם לא.
שמעתי את זה אישית מהמון- נסתדר כמו שכולם מסתדרים.
אבל משכנתא של 5000 שח היא לא דבר שאפשר כי גם לשכנים יש, ועוד ל25 שנה.
גם אם הדירה שלהם עלתה, עלתה מאד. הכפילה את עצמה, בא נאמר. מה זה נותן להם?
לעבור למקום יותר זול הרבה יותר קשה עם ילדים גדולים, כשמתבגרים ומתבססים, כל אחד איפה שהוא, קשה לשנות הרגלים..
יש אנשים שהתוכנית הועילה להם. אבל מי שלא היה לו כסף ובגלל זה קנה במרכז התוכנית רק גרמה לו נזק (להוציא יוצאים מן הכלל, שלא יזרקו עלי עגבניות)
ואם נחזור לתחילת השרשור- אז התוכנית הזו היא היא בין הגורמים ללקיחת הלוואות לא נורמליות.
כי התרגלנו שנוכל הכל. ונסתדר. ונקבל משכנתא אימתנית ועוד נרגיש שעשו לנו טובה על כך.
כמו שכבר כתבו כאן אמר פעם המנהל של גמח יד שמשון- הגמחים שלנו הם האשמים בהתחיבויות ההורים. כי אם לא היו גמחים- הסיפור הזה היה נגמר. (חלילה לא באה לומר אף דבר רע על מנהלי הגמחים, כוונותיהם טובות!! והם עוזרים להמון אנשים אבל כמערכת- יכול להיות שאם הם היו מפסיקים לההלוות לאנשים לצורך נישואי הילדים הדבר היה מסתיים.)