דרוש מידע השכרת דירה לקופ"ח

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת הציבור

קנינו דירה חדשה ב"ה והאכלוס בעוד זמן קצר

בכוונתנו היה לגור בה אלא שקבלנו הצעה ממאוחדת לשכור את דירתנו והדירה הצמודה לצורך הקמת קופ"ח בשכונה

מדובר על דירה 100 מ"ר בערך + חצר 25 מ"ר

אולי הציבור יוכל לעזור לנו להבין מה איזור הסכום שנהוג לבקש על כזה דבר,
מה אחוזי המיסוי, (ואם אפשר להתחמק)
איזה תנאים צריך וכדאי להכניס בחוזה,

ואילו עוד שיקולים אנחנו צריכים לקחת,
ובכלל סתם יתרונות וחסרונות שיכול להיות לנו מההשכרה

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת הציבור

קנינו דירה חדשה ב"ה והאכלוס בעוד זמן קצר

בכוונתנו היה לגור בה אלא שקבלנו הצעה ממאוחדת לשכור את דירתנו והדירה הצמודה לצורך הקמת קופ"ח בשכונה

מדובר על דירה 100 מ"ר בערך + חצר 25 מ"ר

אולי הציבור יוכל לעזור לנו להבין מה איזור הסכום שנהוג לבקש על כזה דבר,
מה אחוזי המיסוי, (ואם אפשר להתחמק)
איזה תנאים צריך וכדאי להכניס בחוזה,

ואילו עוד שיקולים אנחנו צריכים לקחת,
ובכלל סתם יתרונות וחסרונות שיכול להיות לנו מההשכרה

תודה רבה
לכאורה שכירות לטווח ארוך
סכום נאה במיוחד
רק שמעתי פעם מאחד שצריך להוציא ע"כ קבלה.
בכל אופן בהצלחה

• הוסף לסימניות
חבר שלי משכיר והוא אמר לי שהם משלמים על הניקיון של הבניין ועל המעלית
ככה שגם השכנים ירוויחו משהו

• הוסף לסימניות
השכירות בדרך כלל בערך פי שניים משכירות רגילה, תבררו כמה עולה לשכור כזה דירה ותכפילו...
החסרונות: צריך להוציא קבלה וממילא חייב במיסוי (אפשר להגיש קבלות לפי סעיף 46 כרגיל)
אם רוצים למכור מחוייבים במס שבח גם לדירה יחידה (כדי להיפטר מזה צריך להשכיר את זה תקופה בתור דירה רגילה ורק אח"כ למכור או לגור שם בתקופה ההיא כמובן)
אבל בסה"כ זה נחשב משתלם

• הוסף לסימניות
לגבי מיסוי צריך לפתוח עסק ועדיף להתייעץ עם יועצת מס

• הוסף לסימניות
בתור אחת שיש לה בבנין קופת חולים, תרשו לי לבקש בשם השכנים----אל תשכירו לקופה.
זה לא הוגן לשכנים.
גם כשהכניסה פרטית וזה לכאורה לא מפריע, זה מפריע.
למה?
כי השכנים מעל למשל [ולא זו לא אני בכלל, זה הצד השני] רוצים להרחיב וקופת חולים לא מרשה כי זה מסכן את הבאים בשעריה, זה לא בסדר. לשכנים למעלה יש הרחבה מובנית בדירה שלהם.
הקופה מתחייבת לשלם על הנקיון, ותכ'לס, זוועה. לא יודעת אם זה כי הם משלמים נמוך מדי או מה, אבל המצב בכי רע.
החצר באזור הכניסה מטופח, אבל כל המסביב, סביב הקופה באזורים שלא בכניסה ולא רואים כשנכנסים, זוועה של ממש, פח זבל אמיתי, שורץ חתולים, גורים וכל מיני מרעין בישין.
אז בבקשב, אל תעשו את זה לשכנים שלכם.
זה נאה ולא יאה.
זה בנין מגורים, לא בנין שנועד למרפאות.

אה, ושלא לדבר על זה, שזה מביא בשעות הערב המאוחרות בחורים מהרחובות סביב לשבת בחדר המדרגות [קר בחוץ ליד הכניסה של הקופה] ליד דל קופת החולים [זו שבתוך הבנין, הדלת המקורית של הדירה], ולעלות על האינטרנט שלהם ולגלוש במקומות לא ראויים וד"ל.
וכשזה קורה בשעות אחה"צ או הערב המוקדמות יותר וילדים או נערים ונערות עולים ועולות במדרגות הבנין ונחשפים לזה, זה ממש לא ראוי.

עד כאן מנסיון.

• הוסף לסימניות
זה לא הוגן לשכנים.
למה?
כי השכנים מעל למשל [ולא זו לא אני בכלל, זה הצד השני] רוצים להרחיב וקופת חולים לא מרשה כי זה מסכן את הבאים בשעריה, זה לא בסדר. לשכנים למעלה יש הרחבה מובנית בדירה שלהם.
הקופה מתחייבת לשלם על הנקיון, ותכ'לס, זוועה. לא יודעת אם זה כי הם משלמים נמוך מדי או מה, אבל המצב בכי רע.
החצר באזור הכניסה מטופח, אבל כל המסביב, סביב הקופה באזורים שלא בכניסה ולא רואים כשנכנסים, זוועה של ממש, פח זבל אמיתי, שורץ חתולים, גורים וכל מיני מרעין בישין.
זה נאה ולא יאה.

אה, ושלא לדבר על זה, שזה מביא בשעות הערב המאוחרות בחורים מהרחובות סביב לשבת בחדר המדרגות [קר בחוץ ליד הכניסה של הקופה] ליד דל קופת החולים [זו שבתוך הבנין, הדלת המקורית של הדירה], ולעלות על האינטרנט שלהם ולגלוש במקומות לא ראויים וד"ל.
וכשזה קורה בשעות אחה"צ או הערב המוקדמות יותר וילדים או נערים ונערות עולים ועולות במדרגות הבנין ונחשפים לזה, זה ממש לא ראוי.

עד כאן מנסיון.
גם אני מצטרף לקריאה
זה סבל לשכנים ולסביבה שילכו וישכירו במתחם מסחרי חנות למה לחסוך על הגב של התושבים

• הוסף לסימניות
וצריך לשים לב לחניות באזור, שלא יהיה על חשבון כל הרחוב
וצריך לשים לב שהכניסה האחורית לא תהיה פינת האוכל/העישון של המגיעים למקום ...

• הוסף לסימניות
מעניין ממש מה שאתם אומרים
בבניין של ההורים שלי יש קופ"ח מאוחדת כבר למעלה מעשור ג"כ בקונספט הזה

השכנים מרוצים עד הגג
ולמה?
כי הקופה משלמת ועד בית ממש גבוה, משהו כמו 50% מהעלות הכוללת,
מה שאומר שכל שכן משלם חצי...

השכנים לא מוכנים שהם יעזבו
אגב, גם אין בחורים שיושבים שם. למה? כנראה כי יש מספיק מקומות נגישים... וגם מחלקת רווחה פעילה מאוד בכאלה עניינים... לא יודע באמת למה, אבל תכל'ס אין בחורים שם!
בגלל זה אני ממש חיובי בעניין הזה

בנוסף, מדובר במקום שלא אמור להפריע לא לבנייה, ולא לשכנים. כי כולו בנוי במפלס אחר, בקיצור, אפשר להיות רגועים....

עו

• הוסף לסימניות
אם את משכירה לעסק
אם תרצי למכור את הדירה לא יהיה לך פטור ממס שבח
זה שיקול גדול
תצטרכי להגיש דוח כל שנה-גם אם לא תפתחי עסק

• הוסף לסימניות
זה לא הוגן לשכנים.
למה?
זה נאה ולא יאה.

עד כאן מנסיון.
כנראה תלוי בערים
יש אצלנו בשכונה קופה והכל נקי . לא נראה שמפריע לשכנים

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרף לקריאה
זה סבל לשכנים ולסביבה שילכו וישכירו במתחם מסחרי חנות למה לחסוך על הגב של התושבים
מבינה את הסבל לשכנים, וזה דבר שאולי אפשר לדבר ולתקשר מול הקופה.
אבל אני חושבת שבד"כ אם קופת חולים רוצה לשכור דירה, זה כי אין שטחי מסחר זמינים בסביבה. כך שזה גם לתועלת התושבים שיש קופת חולים זמינה ונגישה.

• הוסף לסימניות
מה יהיה?
תיכף גם יבקשו לפתוח מכולת בתוך הבנין....
אה, יש כבר את משנת יוסף בחניה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה