שוק ההון השקעות AI אין ספק שזה הדבר הבא!! אבל באיזה מסלול???

• הוסף לסימניות
נו
היא הנותנת נראה לי שלטווח ארוך זה הכי כדאי!
כך דוגמא הקורסים של פרוג בשביל למשוך תלמידים מדגשים שזה כולל AI ......

• הוסף לסימניות
אם אין ספק, כנראה שמוכרי המניות בתחום כבר מודעים לזה, ודורשים תשלום בהתאם על מניותיהם.

• הוסף לסימניות
צודק לחלוטין!
בגלל זה
זה ימשיך לעלות
הרי יש לזה עוד הרבה להתפתח
השאלה הפשוטה שלי איזה הכי טוב

• הוסף לסימניות
צודק לחלוטין!
בגלל זה
זה ימשיך לעלות
הרי יש לזה עוד הרבה להתפתח
השאלה הפשוטה שלי איזה הכי טוב
איך זה ימשיך לעלות, אם המחיר כעת כבר מגלם את הצפי הזה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא תמיד כל צפי ההתפתחות ידוע מראש.
כך שברור שלא כל מה שיקרה בעתיד, מגולם במחיר כבר של היום, כי הוא עדיין לא באמת ידוע, ולעיתים ככל שנוקפות השנים, התוצאות בשטח עולות על מה שחשבו בתחילה, ולכן עדיין יש למחיר לאן לעלות.

• הוסף לסימניות
אין גבול לכמה אפשר לעלות...
זה לא סותר!

המחיר עכשיו מגלם את הצפי שזה ימשיך לעלות
והוא מגלם גם את החשש שלא בטוח שזה יעלה או שלא יעלה כמו שמצפים ממנו

וכן
לא תאמין
אבל קיים חשש שעוד כמה שנים יתברר שהAI לא כל כך משמעותי כמו שחשבו

חשוב להבין
גם אם הAI ימשיך להתפתח ולגדול וללוות אותנו בהרבה תחומים בחיים
אם הוא לא יהיה מאוד מאוד משמעותי כמו שהמשקיעים מצפים ממנו (ומצפים ממנו המון)
מי שישקיע בו עלול להפסיד

מאידך
אם הוא אכן יתפתח לפחות כמו הציפיות
מי שישקיע בו כנראה יעשה רווח נאה

• הוסף לסימניות
זה לא סותר!

והוא מגלם גם את החשש שלא בטוח שזה יעלה או שלא יעלה כמו שמצפים ממנו

וכן
לא תאמין
אבל קיים חשש שעוד כמה שנים יתברר שהAI לא כל כך משמעותי כמו שחשבו

חשוב להבין
גם אם הAI ימשיך להתפתח ולגדול וללוות אותנו בהרבה תחומים בחיים
אם הוא לא יהיה מאוד מאוד משמעותי כמו שהמשקיעים מצפים ממנו (ומצפים ממנו המון)
מי שישקיע בו עלול להפסיד

מאידך
אם הוא אכן יתפתח לפחות כמו הציפיות
מי שישקיע בו כנראה יעשה רווח נאה
זה נקרא במילים של שוק ההון סיכון גבוה....

• הוסף לסימניות
זה לא סותר!

ובדיוק בגלל זה זה כן סותר...
כי המחיר עכשיו מגלם רק את הצפי של עכשיו, אבל לעולם אין לדעת לאן זה באמת יעלה.

ואגב, לגבי שאר הדברים שכתבת על ai, אמת לאמיתה.
באמת שאין לדעת לאן העולם לוקח אותנו בעניין של הבינה.. זה הימור אמיתי..

• הוסף לסימניות
ובדיוק בגלל זה זה כן סותר...
כי המחיר עכשיו מגלם רק את הצפי של עכשיו, אבל לעולם אין לדעת לאן זה באמת יעלה.
התכוונתי שהעיקרון שהשוק מגלם את הצפי לא סותר לזה שאין גבול למה שזה יכול לעלות
אבל אתה צודק שאם נכנס לדקויות, יש סתירה מסויימת ביניהם.
אבל בעיקרון אנו מסכימים

• הוסף לסימניות
לא בטוח כי בינתים AI הוכיח את עצמו מאוד חזק
קח כדוגמא את עולם הרפואה הבינה המלאוכתית מראה תוצאות מאוד טובות!
ולכן הוא מתומחר מאוד גבוה
מה שהופך אותו למאוד מסוכן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

קראתי את המאמר הבא של אלון גונן
שאלתי האם יש קרנות כשרות שעוקבות אחרי שוק החשמל והאנרגיה
האם בקרן הפנסיה, בקרן השתלמות או בקופת גמל להשקעה
אם כן אשמח לשמוע פירוט

בזמן שכולם מנסים לנחש איזו אפליקציית AI תשנה את העולם, אני מוצא את עצמי מסתכל על משהו הרבה יותר בסיסי.

יותר שימוש בבינה מלאכותית = יותר חוות שרתים = צריכת חשמל מפלצתית.

הכסף הגדול כמעט תמיד נעשה מסביב למהפכה, ולא בלב המהפכה עצמה.

תחשבו על זה:
🚂 במהפכת הרכבות: ההון האמיתי לא היה רק בקרונות, אלא בקרקעות סביב המסילות שהפכו לנדל"ן יוקרתי.

⛏️ בבהלה לזהב: רוב מחפשי הזהב
נשארו עם חלומות. מי שהתעשר באמת היו אלה שמכרו להם את האתים והמכנסיים (מישהו אמר לוי'ס?).

📱 במהפכת הסמארטפון: אפליקציות עלו ונפלו, אבל יצרניות השבבים והתשתיות בנו אימפריות שנשארות רלוונטיות עד היום.

ועכשיו? מהפכת ה-AI🤖.

המודלים הכי מתקדמים בעולם רצים על חוות שרתים עצומות שעובדות 24/7. הן צריכות קירור, הן צריכות תחזוקה, והן צריכות כמויות אדירות של אנרגיה.

ובזמן שהעולם עובר לאנרגיה נקייה ומבין שאי אפשר להמשיך לזהם, נוצר פער עצום.

התובנה שלי? התחום שהולך "להתפוצץ" בעקבות ה-AI הוא שוק החשמל והאנרגיה.

במקום לנסות לנחש מי ינצח בקרב בין הצ'אטבוטים, אני שואל את עצמי: מה הדבר האחד שכולם יצטרכו, לא משנה מי ינצח?

שם בדרך כלל נמצא ה"בום" הבא🎯.
אל תתנו לבורות הכלכלית לקבוע את גבולות ההצלחה שלכם!
מאמרים פנימיים משפחתיים אשמח להערות והארות.

אני ממש לא מבין גדול בשוק ההון אבל אני קורא הרבה ואני אוגר ולומד הרבה ידע ומידע מכל מיני מקומות בנוסף לפורום השקעות זה.

מה אני בעצם רוצה?
בהרבה הזדמנויות של כינוסים משפחתיים כגון שבתות חתן ואירועים משפחתיים תמיד הנושא של שוק ההון עולה ואני גם משתדל להתערב ולחלוק את המידע שיש ברשותי
עקב כך קיבלה משפחתי החלטה להתחיל להוציא מעין מאמרים פנימיים למשקיע המתחיל ולשלוח אותם במהדורת מייל לכל מבקש (כמובן מהמשפחה) ואני התחלתי לשכתב ולשם כך אני נעזר בבינה מלאכותית לסגנן דברים ולהרחיבם בצורה פשוטה
אשמח לפרסם כאן מידי שבוע את המאמר (שוב לא מדובר במשהו גאוני או יוצא דופן אני בטוח שלהרבה מהקוראים זה ישעמם ולהרבה שלא...) לפני שאני שולח אותו במייל ואשמח לתגובות הארות והערות הכל יתקבל בברכה כי אני גם לומד תוך כדי ובודאי שזה יוסיף וייעל את המאמר

לפני שאני מפרסם אשמח לתגובות הקוראים האם זה שייך והאם זה מתאים לפורום זה
שלום רב לכל חברי הפורום,

אני מתלבט מאוד לגבי בחירת מסלול ללימודי שוק ההון. הסתכלתי על הרבה חומרים ודיונים, אבל אני קצת הולך לאיבוד מרוב האפשרויות הקיימות.

אני מחפש להתחיל ללמוד ברצינות, מהיסודות ועד הכלים המעשיים. אני צריך מסלול שלם שכולל חשבונאות וכלכלה, וכן את הקורס המרכזי של אנליזה, הערכת שווי חברות או מקצועית א'. המטרה שלי היא לרכוש ידע מקצועי ברמה גבוהה כדי לדעת לנתח השקעות בעצמי.

אשמח מאוד להכוונה ממוקדת ממי שיש לו ניסיון אישי, כיוון שיש לי שני תנאים חשובים:

1. גמישות מלאה: אני זקוק לקורסים שמוצעים במתכונת אונליין מוקלטת (שיעורים לצפייה עצמית), כדי שאוכל להתקדם בקצב אישי בזמנים הפנויים שלי.
  2. התאמה מלאה: מכיוון שחשוב לי שהחומרים יהיו נקיים, אני מחפש מוסד/מרצה שידוע כמי שהשקיע והתאים את כל החומרים הויזואליים לקהל שומר תורה ומצוות.
אם אתם מכירים חבילת קורסים שלמה שעונה על שני הקריטריונים האלה בצורה מושלמת – מוקלטת ומותאמת – אשמח לשמוע על המקום הזה.

תודה רבה מראש על כל עזרה והכוונה!"
לכאורה, זה בלתי נמנע שמחירי הנדל״ן יקרסו לחלוטין בשנים הקרובות.

ואני כותב זאת כאדם שחי שנים רבות את עולם השקעות הנדל"ן – בארץ ובחו״ל. גם חצר מונטיפיורי בצפת, הייתה מבחינתי השקעה נדל״נית, לא מלונאית. כשהדירות בארץ נמכרו בערים רבות ב־130 אלף ש״ח, התחננתי לאנשים לקנות דירות, ואף אחד לא רצה לשמוע לי.

והיום – מהסיבות הבאות, אני לא אגע בנדל״ן:
ואני יודע שהדברים קצת קשים לעיכול, בפרט מי שלא מכיר וחי את התחום, ובכל זאת החלטתי לפרסם.

אין מחלוקת בין מומחי הבינה המלאכותית שבקרוב יוחלפו כ־90% מהמפתחים, ועוד סוגי עבודות רבים ייעלמו לחלוטין. מדובר בתהליך שצפוי להקריס את מחירי הנדל״ן בכל אזור יקר, כמו שאסביר בעוד רגע.
מקומות כמו תל־אביב ומנהטן יקרים משום שהם מרכזי עבודה – הפרמטר העיקרי בכל מקום בעולם לגובה מחירי הנדל"ן הם בהתאם למקומות העבודה שיש למקום להציע (כמובן שירושלים או מירון לא נופלים לקטגוריה זו) ומקום כמו תל־אביב שהפך למרכז הייטק ושיש בה כ־265 אלף מפתחים, ש־90% מהם יישארו ללא עבודה, תוביל להתרוקנות המגדלים, וממילא לעזיבה של תושבים, אלא אם כן המחירים יפלו וישתוו למקומות זולים בארץ.

במקביל, הרכב האוטונומי, שכבר קיים ופועל בהיקף עצום בארה"ב – חברת המוניות Waymo בארה״ב מבצעת למעלה מ־250 אלף נסיעות שבועיות – דבר שצפוי לבטל את הצורך בכל חניון וחניה (שמהווים 20–30% מהשטח הבנוי בתל־אביב). מכוניות אוטונומיות מונעת פקקים, מייתרת חניונים, אפס תאונות דרכים (למרות כל מה שקראתם על זה) זה אומר שאפילו המוסכניקים, ואורטופדים מאבדים לקוחות, ובשלב הבא חברות הביטוח. נוחות הנסיעה המאפשרת לאנשים לנוח ולעבוד בזמן הנסיעה, מאפשרת לגור רחוק יותר מהעיר, אבל באמת לא תהיה שום סיבה להגיע ולגור בת"א.

ישראלים רבים יעברו לחיות במקומות כמו תאילנד ואחרים – שם העלויות נמוכות, והחיים איכותיים יותר.

קשה לצפות עתיד, אבל לכאורה זה בלתי נמנע שמחירי הנדל״ן, עם כל המשרדים שיתרוקנו, יקרסו, והאפקט יתפשט על פני כל אזור המרכז. גם בני ברק שיקרה מסיבות אחרות יושפע מכל אזור המרכז.

אני לא כותב את הדברים מתחושות, אני חי את עולם הטכנולוגי ובינה מלאכותית, אני לא מחפש לתפוח לעצמי על השכם, אבל חברת ההשקעות שלנו חייה ונושמת תהליכי שוק, יש לנו את האנליסטים הטובים ביותר, ולכן באופן אישי, בשלב זה הייתי נמנע לחלוטין מרכישת דירה – במיוחד כשמדובר בלקיחת משכנתא גדולה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה