מידע שימושי התאונה ברחוב ברנדייס- הפקת לקחים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמדומני שהגיע הזמן להתריע על הסכנות הרבות בנסיעות הפרועות בכבישים ושל נהגי אוטובוסים בפרט, וזה נובע בצדק מהעומס הגדול הגדול שהנהגים בתח"צ מצויים בו. הלחץ להספיק את הנסיעה הבאה ולעמוד בלוחות זמנים בפקקים מונע מהם את האפשרות ליסוע בביטחון וברוגע (כל נהג יוכל להעיד על כך).
ב"ה שנגמר הפעם בנס אבל הנסיעות של נהגים רבים ונהגי אוטובוס בפרט, ממש מפחידות ובתור נוסע אני מרגיש כאילו אני נמצא במשחק מרוץ על מחשב ולא בכביש האמיתי .
הגיע הזמן שנעשה את ההשתדלות לשנות את המצב. לפני שנתלונן על תחבורה ציבורית לא הולמת או מחסור בנסיעות וכו', מחובת ההשתדלות שלנו להתמקד דבר ראשון בפיקוח נפש, ולבקש:
א) שיהיה פיקוח על הבטיחות בנסיעות ושיהיה רוגע לנהגים (יש מכשירים של החברות ביטוח שכבר מותקנים באוטובוסים ואפשר להשתמש בהם)
ב) לתת לנהגים פי שנים זמן לנסיעה (כדי שגם יסעו ברוגע וגם ינוחו בהפסקה).
הרי אף אחד לא מעונין שיקרה משהו למישהו מהקרובים לו ח"ו ובכל יום יש מקרים שהם כפסע לפגיעה בילדים.
לכן מוכרחים להקים קול זעקה בעניין - התורה מצווה אותנו"לא תשים דמים בביתך"- גם במחיר שיהיו פחות נסיעות וגם במחיר שהנסיעה תיקח יותר זמן , הרי מדובר בפיקוח נפש כפשוטו !!!
לא קשור!
הסדרי התנועה בכל אזור בר אילן רוממה מחריד! מנסיון כל בוקר וצהרים אני עוברת שם, עכשיו אני מבינה שכל יום שהגעתי חיה הביתה היה נס!

• הוסף לסימניות
כמדומני שהגיע הזמן להתריע על הסכנות הרבות בנסיעות הפרועות בכבישים ושל נהגי אוטובוסים בפרט, וזה נובע בצדק מהעומס הגדול הגדול שהנהגים בתח"צ מצויים בו. הלחץ להספיק את הנסיעה הבאה ולעמוד בלוחות זמנים בפקקים מונע מהם את האפשרות ליסוע בביטחון וברוגע (כל נהג יוכל להעיד על כך).
ב"ה שנגמר הפעם בנס אבל הנסיעות של נהגים רבים ונהגי אוטובוס בפרט, ממש מפחידות ובתור נוסע אני מרגיש כאילו אני נמצא במשחק מרוץ על מחשב ולא בכביש האמיתי .
הגיע הזמן שנעשה את ההשתדלות לשנות את המצב. לפני שנתלונן על תחבורה ציבורית לא הולמת או מחסור בנסיעות וכו', מחובת ההשתדלות שלנו להתמקד דבר ראשון בפיקוח נפש, ולבקש:
א) שיהיה פיקוח על הבטיחות בנסיעות ושיהיה רוגע לנהגים (יש מכשירים של החברות ביטוח שכבר מותקנים באוטובוסים ואפשר להשתמש בהם)
ב) לתת לנהגים פי שנים זמן לנסיעה (כדי שגם יסעו ברוגע וגם ינוחו בהפסקה).
הרי אף אחד לא מעונין שיקרה משהו למישהו מהקרובים לו ח"ו ובכל יום יש מקרים שהם כפסע לפגיעה בילדים.
לכן מוכרחים להקים קול זעקה בעניין - התורה מצווה אותנו"לא תשים דמים בביתך"- גם במחיר שיהיו פחות נסיעות וגם במחיר שהנסיעה תיקח יותר זמן , הרי מדובר בפיקוח נפש כפשוטו !!!
אין קשר בין כל אלו למקרה
האוטובוס עמד זמן רב קודם לכן בתחנה ולא הצליח לנסוע, במקרה היינו שם וראינו
ורק כשהתחיל לנסוע זה קרה. ככל הנראה איבד בלמים, ודווקא זה שהוא התנגש בבטונדות מנע אסון הרבה יותר גדול.

• הוסף לסימניות
לירן תמרי: ‏ממצאים ראשונים מחקירת תאונת האוטובוס ברח' ירמיהו, האוטובוס היה תקול. נהגים ניסו לפתור את התקלה - מה שהביא לאיבוד בלמים.
אכן זה לא קשור למקרה הספציפי ואני לא מאשים חלילה את הנהג שם, כיון שכולנו עושים טעויות . אני מתייחס לכך שהמערכת בנויה בצורה שמזניחה את נושא הבטיחות, החל במבנה של הלו"ז , וחוסר השקעה באמצעים לנהיגה רגועה.

• הוסף לסימניות
לא קשור!
הסדרי התנועה בכל אזור בר אילן רוממה מחריד! מנסיון כל בוקר וצהרים אני עוברת שם, עכשיו אני מבינה שכל יום שהגעתי חיה הביתה היה נס!
אפשר להתייחס לזה אולי כרשלנות תורמת אבל זה לא תירוץ בכל עיר כמעט יש עבודות והסדרים בעייתיים

• הוסף לסימניות
שהמערכת בנויה בצורה שמזניחה את נושא הבטיחות, החל במבנה של הלו"ז , וחוסר השקעה באמצעים לנהיגה רגועה.
אני מניח שאינך מכיר את התחום, אבל ממש לא.
יש נהלים ברורים, לכאורה לא שונים משום מדינה בעולם.

הבעיה שיש מחסור עצום בנהגים ומנסים לתמרן בין הרצוי למצוי.

• הוסף לסימניות
מעבר לליקויים של כח אדם והאוטובוסים עצמם
התשתיות שם גרועות מאד
והיכן שקרתה התאונה-מופנים לשם כל הנהגים שרוצים לפנו שמאלה לכיוון ירמיהו-בר אילן
עקב עבודות הרכבת הקלה אין פניה שמאלה בפניה הקודמת דרך רחוב שמגר וכך נוצר צואר בקבוק מסוכן ביותר
כל התנועה הכבדה משאיות בניה אוטובוסים רכבים קטנים מוניות אופנועים וכו' מופנה לסמטה אחת צרה ומעוגלת
תבואו לשם ב1 בצהריים או 4 עם מצלמות ותחרדו מהמצב

• הוסף לסימניות
כבר אין כל-כך מחסור.
תשאל את כל אלה שמחכים לשיבוץ.
הבעיה היא בהתיעלות החברות = יותר זמן נהיגה=פחות זמן מנוחה/הפסקה
יש מחסור, החברות עטות על כל נהג חדש, מציאות בשטח.

• הוסף לסימניות
אני מניח שאינך מכיר את התחום, אבל ממש לא.
יש נהלים ברורים, לכאורה לא שונים משום מדינה בעולם.

הבעיה שיש מחסור עצום בנהגים ומנסים לתמרן בין הרצוי למצוי.
יש תקן בינלאומי לנהגים וישראל לא מאמצת אותו עד כמה שידוע לי , בכל מקרה במה שקשור לבטיחות אנחנו יהודים ואין לנו מה ללמוד מהם גם במחיר של פחות נסיעות, צריך לוותר על הנוחות למען הבטיחות

• הוסף לסימניות
צריך לסגור לחלוטין את איזור שמגר ירמיהו לתנועת אוטובוסים, ולא חסרות סיבות.
ולא רק בתקופה האחרונה בגלל העבודות.
אין סיבה בעולם ואין עיר בארץ שמכניסים אוטובוסים למקומות פקוקים וצרים.
לא יקרה כלום אם הנוסעים יסעו באוטובוס עירוני לתחנת המוצא.

• הוסף לסימניות
צריך לסגור לחלוטין את איזור שמגר ירמיהו לתנועת אוטובוסים, ולא חסרות סיבות.
ולא רק בתקופה האחרונה בגלל העבודות.
אין סיבה בעולם ואין עיר בארץ שמכניסים אוטובוסים למקומות פקוקים וצרים.
לא יקרה כלום אם הנוסעים יסעו באוטובוס עירוני לתחנת המוצא.
נדמה לי שלפחות בבני ברק רמת גן וחיפה המצב לא יותר טוב, יש עבודות, צפיפות ופקקים נוראיים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מעשי...
את ברנדייס עצמו צריך לסגור מה הקשר לנקז את כל התנועה לסמטה צרה ומעוקלת?
לא ממש קשור לאשקול....
אבל גם את מנחת יצחק!
למה ביציאה מהעיר עוברים דרך מנחת יצחק, ובכניסה לעיר עושים פרסה ברחוב שמגר?

• הוסף לסימניות
אין קשר בין כל אלו למקרה
האוטובוס עמד זמן רב קודם לכן בתחנה ולא הצליח לנסוע, במקרה היינו שם וראינו
ורק כשהתחיל לנסוע זה קרה. ככל הנראה איבד בלמים, ודווקא זה שהוא התנגש בבטונדות מנע אסון הרבה יותר גדול.
ונס שזה לא קרה בדרך בכביש בינעירוני

• הוסף לסימניות
מאז תחילת העבודות
כל הסדרי התנועה לאורך רחוב ירמיהו מסוכנים מאוד
פחד לראות ילדים עוברים שם
המדרכות צרות, וגם אי תנועה מאוד צר
בקושי יש מקום במדרכות

הכי גרוע זה בשעות העמוסות של ילדי חיידר- ילדות בית ספר בבוקר ובצהריים
כל יום נס שאין תאונות!

השם ישמור על כל הילדים שעוברים ברחוב הזה

• הוסף לסימניות
ממצאים ראשונים מחקירת תאונת האוטובוס ברחוב ירמיהו: האוטובוס היה תקול. נהגים ניסו לפתור את התקלה - מה שהביא לאיבוד בלמים ולהידרדרות האוטובוס במורד הרחוב. הנהג סיפר: ״פגעתי במכוון בבטונדה למנוע דריסה של הולכי רגל רבים״ אגד: אנו סומכים ידינו על אנשי המקצוע בבירור תאונה חריגה זו (לירן תמרי).

• הוסף לסימניות
הבניה שם מתארכת ולא נגמרת כבר ככ הרבה זמן
ממש בקושי מתקדמת
אפשר לאמר שזה נראה כמו במצרים בונים ומפרקים ושוב בונים...
מה שבטוח לא היה קורה אם זה היה ברחוב יפו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה