התאילנדי בשדה הכלניות

• הוסף לסימניות
הבטחתי תמונות מהבייבי.... ה-S90

קבצים מצורפים

• S90 -הכלניות מה .jpg
    KB 156.6 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
תעשה טובה ...
תעלה את השניה ללא עריכה .
זה נראה טוב גם בלי משחקים כאלו ...

• הוסף לסימניות
זאת הנקודה shmil
התמונה צולמה כפי שהיא. ב - S90
( ואכן היתה יכולה להיות גם מדהימה בצבעוני. )

• הוסף לסימניות
ברור שהתמונה השניה ערוכה, ולא משנה מי ביצע את העריכה - המעבד של המחשב או של המצלמה.
התמונות יפות מאוד. אני חושב שעדיף להעלות אותן בגודל רגיל בנפרד. לדעתי בתמונה הראשונה היה אפשר להקפיד יותר על קימפוז המוטות והחבלים, ובתמונה הראשונה על קימפוז הפועל, וכמו ששמיל כתב - רצוי בצבע מלא (מלבד הוויכוח הרגיל על גבולות העריכה המותרים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איאן;432640:
זאת הנקודה shmil
( ואכן היתה יכולה להיות גם מדהימה בצבעוני. )

אני כנראה חייב להתעדכן בחידושים האחרונים ...
מה זה נקרא שכך זה צולם ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shmil15;432693:
אני כנראה חייב להתעדכן בחידושים האחרונים ...
מה זה נקרא שכך זה צולם ?

זה ממש לא החידושים האחרונים... מה שאני יודע זה על ה-S2 של קנון (אותה קניתי לפני למעלה מארבע שנים), בה יש אופציה מובנית להחלפת צבע אחד בצבע אחר, או לש/ל סלקטיבי חוץ מצבע נבחר.
לא משהו שאי אפשר לעשות, והרבה יותר טוב, ב-Hue/Saturation בפוטושופ.

• הוסף לסימניות
יהיה מאוד נחמד אם תעלה את התמונה ללא עיבוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איאן;432640:

חבל

עיבוד כזה ניתן לעשות גם במחשב
אבל ברגע שזה נעשה במצלמה א"א לשחזר את כל הצבעים על המחשב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;432722:
חבל

עיבוד כזה ניתן לעשות גם במחשב
אבל ברגע שזה נעשה במצלמה א"א לשחזר את כל הצבעים על המחשב
איזה מצחיק...
לא שאני מבינה בצילום יתכן שאני טועה...
אבל כשמשהו מעלה תמונה שעברה פוטושופ ושינו לה את הצבעים כמו פה- אז קמים וטוענים- תעלה בלי פוטושופ... ואז קמים כל אוהדי הצילום הטבעי ודורשים תמונה טבעית.
ואילו כאן- כך זה צולם ומבקשים לצלם רגיל ולערוך בפוטושופ...
מוזר...
טעיתי במשהו?;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;432748:
איזה מצחיק...
אבל כשמשהו מעלה תמונה שעברה פוטושופ ושינו לה את הצבעים כמו פה- אז קמים וטוענים- תעלה בלי פוטושופ... ואז קמים כל אוהדי הצילום הטבעי ודורשים תמונה טבעית.
מוזר...
טעיתי במשהו?;)
מבחינתי אין הבדל בין עיבוד בPS או עיבוד כזה במצלמה

אם העיבוד לא מתאים אז אבקש תמונה 'בלי פוטושופ' בכל מקרה (רק שכאן זה לא אפשרי)

אני לא פוסל עיבוד ממוחשב, לפעמים עיבודים כן טובים או נחוצים (אפילו שבסגנון הנ"ל זה נדיר מאד)...
אבל עיבוד במצלמה מאד מגביל ולא מאפשר הרבה שינויים אח"כ

(והאמת היא שצילום בJPG זה גם סוג של עיבוד במצלמה, ולכן מומלץ מאד לצלם בRAW)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;432748:
איזה מצחיק...
מוזר...
טעיתי במשהו?;)
אף אחד לא ביקש לצלם רגיל ולערוך,
אלא הבהירו לו שאין הבדל מי עושה את העיבוד,
הפ"ש או המצלמה,
אבל בכל מקרה,
גם אם הוא מתעקש לעשות עיבוד,
עדיף בפ"ש.
א:
בגלל שזה יותר איכותי.
ב:
בגלל שזה הפיך.
מובן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;432850:
אף אחד לא ביקש לצלם רגיל ולערוך,
אלא הבהירו לו שאין הבדל מי עושה את העיבוד,
הפ"ש או המצלמה,
אבל בכל מקרה,
גם אם הוא מתעקש לעשות עיבוד,
עדיף בפ"ש.
א:
בגלל שזה יותר איכותי.
ב:
בגלל שזה הפיך.
מובן?

מחזקת ומוסיפה:
אם עיבדת בפוטושופ, כשתגדל ותגלה שהעריכות האלה הן בנאליות, ממוחזרות ומנסות לעשות מצילום משעמם "יצירת אמנות" (ובפועל עושות את ההיפך) - תוכל למחוק את הגירסה הערוכה ולהישאר עם המקור, שאולי במקרה הוא שווה משהו.

ספציפית לגבי התמונות האלה: הן לא גרועות אבל בעיני הן גם לא מעניינות במיוחד. אחרי העריכה ה"מיוחדת" הן גרועות.

סליחה על הבוטות. אני רואה לעצמי למטרה לגאול מתמימותם את כל האנשים שמחבבים עריכות כאלה.
בהצלחה בהמשך דרכך בתחום הצילום.

עריכה: בהסתכלות שניה על התמונה הראשונה (שלא עברה עריכה, אם אני רואה נכון) - יש כאן זווית מעניינת וחלוקה יפה של הפריים. לא רע בכלל.
אם היית מעלה אותה בגודל טוב (600-700 פיקסלים לרוחב) ובלי התמונה שמתחתיה - היא היתה מקבלת את תשומת הלב הראויה לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;432749:
(והאמת היא שצילום בJPG זה גם סוג של עיבוד במצלמה, ולכן מומלץ מאד לצלם בRAW)

טוב, ברור לך שגם כשאתה מצלם ב-RAW, בסופו של דבר תיאלץ מתישהו להמיר את התמונה ל-jpeg, עם הגדרות כאלו או אחרות, כך שההבדל בין RAW לבין jpeg הוא רק בזמן העריכה (ובהפיכוּתה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;432875:
טוב, ברור לך שגם כשאתה מצלם ב-RAW, בסופו של דבר תיאלץ מתישהו להמיר את התמונה ל-jpeg, עם הגדרות כאלו או אחרות, כך שההבדל בין RAW לבין jpeg הוא רק בזמן העריכה (ובהפיכוּתה).
אם אתה אומר את זה אז לא הבנת מילה מההודעה שלי

אין לי בעיה עקרונית עם עיבוד (רק שזה צריך להיות טוב ומתאים. ובשלב מסוים זה כבר הופך ליצירה דיגיטלית, לא צילום [ולא נכנס כרגע לדיון 'איפה הגבול ביניהם'])

הבעיה שלי עם התמונה הספציפית
א. לדעתי העיבוד לא מתאים
ב. העובדה שהעיבוד נעשה במצלמה - אם כבר עיבוד אז עדיף במחשב כשיש שליטה מלאה וניתן תמיד לחזור לתמונה המקורית (ומאותו סיבה עדיף גם לצלם בRAW ולא בJPG)

• הוסף לסימניות
אם כך, אין בינינו שום ויכוח.

• הוסף לסימניות
תודות לכל המתפלמסים תודות גם למתלהבים. בס"ה זאת היתה שוב הזדמנות להעלות את נושא העיבוד אם במצלמה עצמה אם בפוטושוש.( או בכלל )
בסופו של דבר כולם התרשמו כאן מהדברים וכל אחד יעשה איך שמתאים לו ואוהב. אם כי לפעמים בהחלט צריך להחשב בלקוח שירצה..... ההיפך ממכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה