כללי התאמת פונטים לועזים עם פונטים עברים

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

רוב העבודה שלי זה בעימוד ספרים באנגלית שכוללים קטעים, לפעמים נרחבים, בעברית. כמו כולם, לוקח לי זמן כל פעם מחדש למצוא גופנים שיתאימו זה עם זה. לכן חשבתי שאפתח כאן שרשור לזכרון לי ולתועלת הרבים עם הממצאים שלי: זוגות פונטים עברית-אנגלית שלפי דעתי הולכים הביחד בצורה טובה.

מבחינה גרפית נראה לי שיש שתי אפשרויות להתאים פונטים: או שהם יהיו זהים כמה שיותר זה לזה, או שהם יהיו מנוגדים, והקונטרס הוא בעצם מה שיגרים להצלחת הצמד.

אני לרוב מנסה למצוא פונטים דומים. וכמובן שאני מוגבל לספריית הפונטים שיש לי.

אז הנה הזוג הראשון:

ספר שמעומד ב-Palatino Linotype Regular 11pt עם מילים בעברית ב-פונטבית מזל רגיל 12pt, נראה לי שהולך יפה ביחד אבל עוד לא ראיתי את הספר מודפס. הנה תמונה:

צפה בקובץ המצורף 77376

קבצים מצורפים

• PalatinoWithFbMazal.PNG
    KB 99.4 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
עוד צמד מאותו ספר (פסוקים עם תרגום שמופיעים בנפרד מהטקסט הרץ):

Myriad Pro Regular 11pt עם Fontbit Eleganti Medium 11pt. והנה דוגמא מהספר:

צפה בקובץ המצורף 77378

קבצים מצורפים

• MyriadWithEleganti.PNG
    KB 83 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
רעיון יפה, השאלה אם הפונטים הלועזיים חינמיים?

• הוסף לסימניות
לא, אבל כמעט כל הפונטים הלועזים שלי הגיעו עם: Adobe Creative Suite, Windows 7, MS Office, כך שהם נפוצים למדי. יש מעט מאוד פונטים לועזים שקניתי בנפרד.

• הוסף לסימניות
רעיון יפה, והנה תרומתי הצנועה.
SBL Hebrew יחד עם High Tower Text שמגיע עם אדובי CS.

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 19.8 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
רעיון מבורך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה