דרוש מידע "התגובה החרדית" - או - מדוע אנו שותקים כל כך?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ההיסטוריה מוכיחה, וכך סבר הגראי"ל, שהסברה של היהודים נגד הגוים ושל החרדים מול החילוניים מעולם לא עזרה. מעולם!! בויכוחים מול הכמרים תמיד ניצחנו. עזר משהו?? מדינת ישראל משקיעה בהסברה מול שונאי ישראל, עוזר משהו?
אנחנו בגלות. בגלות!!
שנאו אותנו, שונאים אותנו וימשיכו לשנוא אותנו. אם תתבדל מהם ישנאו אותך כי אתה מתבדל. אם תתקרב ישנאו כי אתה משתלט....
וזה מלבד העובדה שמנקודת מבט חילונית חלק גדול מהטענות שלהם צודקות. בשביל לגרום להם להבין אותך ולהשתכנע אתה צריך לגרום להם להאמין במה שאתה מאמין.
לכן אין שום דרך להסביר. אנחנו צריכים לדעת את מקומינו, ללכת בצידי דרכים, להאנח על צער השכינה ולהתפלל שיקרב היום שבו יתבער הרע מהעולם ויאמר כל אשר נשמה באפו ד' אלקי ישראל מלך.

• הוסף לסימניות
קח לך זמן ותקרא את הערך הזה, ותגיד אם היה מישהו מגדולי ישראל שלא התנגד להקמת המדינה כפי שהיא.

תקציבי הישיבות והכוללים עמדו בשנת 2019 על סכום של 1,269,000, ואילו תקציבי משרד התרבות והספורט עמדו על 1,748,404. ולהזכירך - החרדים מהווים 10% מתושבי המדינה.

בכל מקום בעולם נותנים תקציבים למוסדות להשכלה גבוהה שעומדים בקריטריונים בינלאומיים. בשום מקום בעולם חוץ מישראל לא נותנים תקציבים לישיבות, ובוודאי לא בכוללים, שהלימודים בהם אינם כרוכים בשום תשלום דמי לימוד, מבחנים או תעודה.
תראה צדיק.
לא אכנס איתך לפולמוס ולו בגלל שזו לא פעם ראשונה שנחשפתי לעמדותיך השונות מאד במגוון נושאים בפרט בעניני דת ומדינה.
לא ברור מהיכן הבאת את המספרים ההזוים הללו, והאמת שזה לא משנה כי באמת לא אתווכח כאן על זה.
כן אומר שלא תמצא גדול אחד בישראל שלא ערג כל ימיו לעלות לארץ הקדושה, ואם היו מתנגדים למדינה הרי שזה למדינה ולא לישראל, הרפורמים לעומת זאת התנגדו ל"ישראל" ולא למדינה.
עד כאן.

• הוסף לסימניות
זה קצת מזכיר לי שאמרו למה בשואה היהודים הלכו כצאן לטבח.
מה לעשות הקב"ה רוצה את ליבנו שנזכור שהכל ממנו, ונייחל רק אליו!!!!!!!!!!!
לא לממשלה וכו'....................

• הוסף לסימניות
ההיסטוריה מוכיחה, וכך סבר הגראי"ל, שהסברה של היהודים נגד הגוים ושל החרדים מול החילוניים מעולם לא עזרה. מעולם!! בויכוחים מול הכמרים תמיד ניצחנו. עזר משהו?? מדינת ישראל משקיעה בהסברה מול שונאי ישראל, עוזר משהו?
אנחנו בגלות. בגלות!!
שנאו אותנו, שונאים אותנו וימשיכו לשנוא אותנו. אם תתבדל מהם ישנאו אותך כי אתה מתבדל. אם תתקרב ישנאו כי אתה משתלט....
וזה מלבד העובדה שמנקודת מבט חילונית חלק גדול מהטענות שלהם צודקות. בשביל לגרום להם להבין אותך ולהשתכנע אתה צריך לגרום להם להאמין במה שאתה מאמין.
לכן אין שום דרך להסביר. אנחנו צריכים לדעת את מקומינו, ללכת בצידי דרכים, להאנח על צער השכינה ולהתפלל שיקרב היום שבו יתבער הרע מהעולם ויאמר כל אשר נשמה באפו ד' אלקי ישראל מלך.
נכון, אם כי לא מדויק.
הקשת מויכוחי כמרים להסברה בין יהודית, וגם קבעת שהגראי"ל סבר כך, וזה ממש לא נכון.
בויכוחים מול הגויים ניצחו חכמי ישראל את הויכוח והפסידו את חייהם כמעט, בלתי אפשרי להוכיח למאמין אדוק [ופאנט] שאמונתו שיקרית, כן אפשר להאיר את עיני אפיקורוס באור האמונה והגראי"ל עצמו היה שולח ומדרבן המוני אברכים לעסוק בכך רבות.
גם אם לא נוכל להוכיח הצלחות רבות בתחום, לא נוכל לגלג עינינו השמימה ולהצטדק שידינו לא זנחו את אחינו קפאון הכפירה.
על אחת כמה וכמה כשסכנת עזיבת הדת על הפרק...
יד לאחים מצילים מן המסיון, אולם איזה יד לאחים מציל מהמסיון הרפורמי שעדין לא חשף את פרצופו אך כבר עושה שמות ביהודי התפוצות?

• הוסף לסימניות
תקציבי הישיבות והכוללים עמדו בשנת 2019 על סכום של 1,269,000, ואילו תקציבי משרד התרבות והספורט עמדו על 1,748,404. ולהזכירך - החרדים מהווים 10% מתושבי המדינה.

בכל מקום בעולם נותנים תקציבים למוסדות להשכלה גבוהה שעומדים בקריטריונים בינלאומיים. בשום מקום בעולם חוץ מישראל לא נותנים תקציבים לישיבות, ובוודאי לא בכוללים, שהלימודים בהם אינם כרוכים בשום תשלום דמי לימוד, מבחנים או תעודה.
זה נחמד להיות אנדרדוג, אבל לשחק במספרים כל אחד יכול.

קודם כל החרדים הם הרבה יותר מ-10% (אחרת היו צריכים להיות רק 12 חכי"ם חרדיים..., ושלא נדבר על הקבוצות שלא מצביעות כלל)

ולעצם השוואתך:
האם תקציב החינוך החרדי מתקרב לתקציב החילוני?
האם סמינרים מקבלים מה שמקבלות אוניברסיטאות מקבילות (שמלמדות בדיוק את אותו חומר)?
האם קופוני מפעל הפיס והטוטו מחולקים באופן שוויוני למגזר החרדי?
האם עיריות חרדיות מקבלות מה שמקבלים ערים חילוניות?
האם מחירי הדיור המטורפים של הציבור החרדי זה במקרה? (חריש נגזלה מאתנו ע"י כנופיית שלטון החוק, ושפיר עכשיו בוטלה.)

האזרח החרדי לא מקופח בצורה דרסטית אבל ברור שאין שוויון בין המגזרים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תראה צדיק.
לא אכנס איתך לפולמוס ולו בגלל שזו לא פעם ראשונה שנחשפתי לעמדותיך השונות מאד במגוון נושאים בפרט בעניני דת ומדינה.
לא ברור מהיכן הבאת את המספרים ההזוים הללו, והאמת שזה לא משנה כי באמת לא אתווכח כאן על זה.
כן אומר שלא תמצא גדול אחד בישראל שלא ערג כל ימיו לעלות לארץ הקדושה, ואם היו מתנגדים למדינה הרי שזה למדינה ולא לישראל, הרפורמים לעומת זאת התנגדו ל"ישראל" ולא למדינה.
עד כאן.
אם 'לא אכנס אתך לפולמוס' זו התגובה שלך לחרדי שמסביר לך בפורום חרדי בעדינות שאפשר להסתכל על הדברים מצורה שונה - איך תיכנס לפולמוס עם שדרן חילוני שיכול להשתלח בך חופשי ולטרוק לך את המיקרופון?!

• הוסף לסימניות
נכון שהיה ויכוח מה היה יותר תועלתי למען הציבור היהודי שגר אז בשטח בין הים לירדן.
היו רבנים שסברו שהקת מדינה עצמאית יכולה להיות אסון והתגרות באומות שתחסל כליל את כל היישוב.

אם בסוף קרו ניסים גלויים, והמדינה קמה אע"פ כל התחזיות השחורות, זה עדיין לא אומר שבראיה מפוכחת דעתם היתה כ"כ קיצונית.

בכל מקרה אין כל קשר בין סיבת התנגדותם לבין הסיבה של הנצרות או הרפורמים....

אדרבה, לדבריך, אם כבר, החשש שלהם היה שזו לא תהיה מדינה יהודית אלא מדינה של יהודים המתנהגים כגויים.

• הוסף לסימניות
אם 'לא אכנס אתך לפולמוס' זו התגובה שלך לחרדי שמסביר לך בפורום חרדי בעדינות שאפשר להסתכל על הדברים מצורה שונה - איך תיכנס לפולמוס עם שדרן חילוני שיכול להשתלח בך חופשי ולטרוק לך את המיקרופון?!
לא אכנס לפולמוס:
א. כי הכרתי כבר זמן רב את דעותיך האיפכא-מסתברא-ניקיות וברור לי שאתה לא מאמין במה שאתה אומר.
ב. כי זה לא 'הנושא' כאן, לנושא התקציב הובא כהערת שוליים ולא כעיקרם של הטיעונים.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זה נחמד להיות אנדרדוג, אבל לשחק במספרים כל אחד יכול.

קודם כל החרדים הם הרבה יותר מ-10% (אחרת היו צריכים להיות רק 12 חכי"ם חרדיים..., ושלא נדבר על הקבוצות שלא מצביעות כלל)
זה נחמד לתקוע מספרים באוויר, אבל העובדות אומרות אחרת. ראו כאן.
ידוע שאחוזים גדולים ממצביעי ש"ס הם חילונים, וידוע לכל שאחוזי ההצבעה בקרב החרדים הם גבוהים בהרבה מהאחוזים אצל החילונים.
האם תקציב החינוך החרדי מתקרב לתקציב החילוני?
תקציבי הרשתות שלומדות ליב"ה מלאה, כמו בכל מדינה מערבית - שווה לתקציב החילוני.
האם סמינרים מקבלים מה שמקבלות אוניברסיטאות מקבילות (שמלמדות בדיוק את אותו חומר)?
סמינרים לא מפוקחים על ידי המל"ג כמו אוניברסיטאות, והעובדה היא שהם לא מלמדים 'בדיוק את אותו החומר', ולכן גם לא נותנים תארים אקדמאיים.
האם קופוני מפעל הפיס והטוטו מחולקים באופן שוויוני למגזר החרדי?
אין לי מושג. יש לך הוכחה שלא?
האם עיריות חרדיות מקבלות מה שמקבלים ערים חילוניות?
יש לך הוכחה שלא?
האם מחירי הדיור המטורפים של הציבור החרדי זה במקרה? (חריש נגזלה מאתנו ע"י כנופיית שלטון החוק, ושפיר עכשיו בוטלה.)
אני לא חושב שדירה בתל אביב יותר זולה מדירה דומה בבני ברק...

• הוסף לסימניות
זה נחמד לתקוע מספרים באוויר, אבל העובדות אומרות אחרת. ראו כאן.
ידוע שאחוזים גדולים ממצביעי ש"ס הם חילונים, וידוע לכל שאחוזי ההצבעה בקרב החרדים הם גבוהים בהרבה מהאחוזים אצל החילונים.

סמינרים לא מפוקחים על ידי המל"ג כמו אוניברסיטאות, והעובדה היא שהם לא מלמדים 'בדיוק את אותו החומר', ולכן גם לא נותנים תארים אקדמאיים.

יש לך הוכחה שלא?

זה לא הנושא כאן.
אנא פתח אשכול חדש בשם כמה חרדים יש במדינה וכמה כסף הם מקבלים ממנה...

תודה.

• הוסף לסימניות
הטענה צריכה להיות מופנית ''לנציגי הציבור'' של המגזר
להם ורק להם.
לאדם הפרטי אין לא זמן שידור ולא זמן מסך

• הוסף לסימניות
מיהו חרדי בכלל? הלמ"ס זה המילה האחרונה?
מי קבע מה תכיל הליבה? חרדים או חילונים?
עוול, על עוול. (ולכן זה מוצדק?)
אם אין לך מושג, תבדוק. אלו דברים ידועים וברורים. תוכל לנבור בדוחות התקציביים השונים אני לא הולך לעשות את זה בשבילך -בפרט שניכר שאתה לא מחפש להשתכנע
תל אביב היא לא ברת השוואה לכלום. גם מנהטן יקרה יותר מכל ניו יורק. אז מה?

• הוסף לסימניות
להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן - האם החרדים לא התנגדו באופן אקטיבי להקמת מדינת ישראל?
למדינה - כן, לעלייה לארץ - לא.
וגם ההתנגדות למדינה, רוב הרבנים לא פעלו למנוע אותה אלא חיזקו בקרב הציבור את ההשקפה שלא היא הגאולה שאנו מצפים לה.
ההבדל הזה, שהוא באמת אלף אלפי הבדלות, משמעותי מידי מכדי להשוות.
אם מישהו מפלה לרעה חרדים, זה אכן חמור מאד. אבל מי שצריך להגיש תביעה ייצוגית אלו החרדים, ולא החילונים.
ומי שצריך לעשות תחקיר זו אותה תקשורת שעשתה את התחקיר הנוכחי. למען הצדק והשוויון.
החרדים - לחילופין - מקבלים תקציבים לישיבות ולכוללים.
מגוחך להעמיד את זה כקונטרה לתקציב הפנאי והתרבות, וכגורם מהווה הצדקה למנוע מהמגזר ליהנות מתקציב התרבות באופן שוויוני.
תקציב הישיבות הגיע בהסכמה מתוך הבנה שהמדינה היא מדינה יהודית ואינה יכולה לשלול תקציבים ממוסדות שמלמדים רק לימודי קודש. וכמובן לא באופן שוויוני בכלל למערכת החינוך הכללית, רק משהו.
וכי זה מהווה הצדקה לסגור את הצינור של תקציב התרבות למגזר החרדי?!
מאיפה הוצאת את השפן הזה?
אם היא תעבוד במקום חילוני היא תרוויח בדיוק כמוה. ואם החרדים עושקים את שכר עובדותיהם - זו לא אשמת החילונים.
לא החרדים הם שעושקים, אלא המעסיקים החילונים [ברובם].
וגם אם נניח [הנחה שגויה] שאתה צודק, כיצד זה מיישב את הטענה.
בדיוק כמו שלא הגיוני שרשת צרכנות עושה מחירים זולים למגזר מסויים [לטענת התקשורת], ולא משנה מי הם בעלי הרשת - חרדים או חילונים, כך לא הגיוני שמעסיקים ישלמו לחרדים פחות מלחילונים, לא משנה מי המעסיק.

• הוסף לסימניות
אי אפשר שלא להגיב
ואי אפשר להגיב
מה שלא נעשה לא נצא טוב
הדבר היחיד שיכולים וצריכים לעשות זה להתנהג באצילות בכל מקום בו נהיה וששם שמים יתאהב על ידינו
לקרב את העם שבשדות ולא להגרר לעימות אם אלו שמנסים להתריס
ידוע המשל בו הרוח והשמש התווכחו מי יפשיט מההלך את מעילו.
אפי' שהם אוהבים להתעלם מהצדדים היפים שלנו יש גבול לכמה הם יכולים
צרחות של גפני או משפטי מחץ של ליצמן לא יועילו לנו (מלבד להעלות חיוך)
אבל הפגנת המיליון לדוגמה הייתה קידוש ה' מטורף לא היה להם מילה רעה, ותהיו בטוחים שהם חיפשו
התגובה לחילול ה' (שלהם) זה קידוש ה' (שלנו)

• הוסף לסימניות
אני לא מבין מה הטענה על שופרסל!!!!
הם צריכים להתגבר ולהתחרות על משנת יוסף והמכירות השכונתיות ,וגם כך הם יותר יקרים
הם מצאו את הפלטפורמה להעמיד תחרות הוגנת ללא תשלומי שכירות ועם מעלות של מבחר גדול יותר של מוצרים וזמינות לא רק יום אחד בשבוע וכמו"כ משלוחים עד הבית
זה רעיון מצוין

זה ברירת המחדל מבחינתם לשרוד ואולי גם לכופף את המכירות
אל תתפלאו אם אלו מהמכירות הפיצו את הנושא
אבל לך תסביר את כל אלו לחילוני המציו שאצלו אין תחליף לקנות במקום מהודר ואסטטי ולא באמצע רחוב בין מדרכה לכביש בינות לקרטונים ודוחס של אנשים בקיצור שוק של פעם
העיקר שיצלבו אותנו בכל פרמטר בתקציבים
ולקנות בזול גם זה לא מגיע לנו,

• הוסף לסימניות

מה שאני מבינה מדבריך, שגם אתה מסכים שהחרדים מתוקצבים פחות.
אלא שאתה מצדיק את הסיבות לכך (או לפחות מבין את הראש החילוני), שמגיע במדינה יהודית רק ללומדי ליב''ה ורק למי שמפוקח על ידי המל''ג.
ובגלל שאתה מצדיק את הסיבות מבחינתם למיעוט תקצוב החרדים, אתה מראש משווה את התקציבים של מוסדות הלימוד החרדיים - לתקציבי תרבות וספורט בלבד, ולא למוסדות מקבילים. ואז טוען שהחרדים מקבלים יותר.

תאר לך שאני אטען שלא מגיע במדינה יהודית תקצוב רגיל לכל אותם מוסדות שלומדים במעורב או שלומדים חומר שהוא הפך התורה.
אבל כל המוסדות החרדיים יקבלו תקצוב מלא, כי הם עומדים בקריטריונים של לימודים נפרדים ומתאימים לתורת ישראל, ומפוקחים על ידי גופים חרדיים שמיועדים לכך.
ואני אסביר לחילוני המרגיש מקופח, שבהשוואה בין תקציב התרבות (שגם הוא יהיה מיועד ברובו דווקא לצרכי חרדים) לתקציב של המוסדות החילוניים - הם מקבלים יותר, ואני אתעלם מהתקציבים שמקבלים המוסדות החרדיים.
מישהו יקבל השוואה כזו?
אם אני אהיה ישרה, אני אגיד לו, נכון, אתם מקבלים פחות, וזה מפני שאתם לומדים מעורב ואתם לומדים לימודים בעייתיים.

בקצרה, הויכוח איננו האם החרדים מתוקצבים פחות, כי ברור שזה כך. הויכוח הוא האם הסיבות לאי תקצובם המלא והשיוויוני - מוצדקות או לא.
ואם משווים את תקצוב המוסדות שלנו לתקציב תרבות וספורט, ומתעלמים מכל התקצובים שהחילוניים מקבלים למוסדותיהם השונים - זו הטעיה גמורה.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....