התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
פשוט גועל נפש אחד גדול!
ראיתי שזה חוזר על עצמו בכמה חתונות ופשוט כשהגיע השלב הזה בד"כ לקראת הסוף-קמתי ויצאתי.
וכמוני היו עוד הרבה.
לתשומת לב הבחורים המהוללים- רק שתדעו שמי שמסתכל מהצד יכול בקלות לחשוב שברחתם ממוסד סגור
וזה בלשון עדינה.
זו האמת.

• הוסף לסימניות
פשוט גועל נפש אחד גדול!
ראיתי שזה חוזר על עצמו בכמה חתונות ופשוט כשהגיע השלב הזה בד"כ לקראת הסוף-קמתי ויצאתי.
וכמוני היו עוד הרבה.
לתשומת לב הבחורים המהוללים- רק שתדעו שמי שמסתכל מהצד יכול בקלות לחשוב שברחתם ממוסד סגור
וזה בלשון עדינה.
זו האמת.
כל הכבוד!
בדיוק מה שצריך לעשות!
וממך ילמדו כל המגיבים והכותבים,
מפריע לכם המוזיקה, פשוט, תצאו מהאולם,
ואל תשגעו את החתן בדרישות צדקניות, הוא סך הכל רוצה לשמוח.

• הוסף לסימניות
אתה נכנס לדקויות של סגנון
תסתכל על התמונה המלאה אין הבדל כל כך משמעותי בין יוחנן אורי למאיר אדלר.
מה שאתה קורא לו 'חסידי' זאת המצאה מהשנים האחרונות לקרוא לטרקים מסוימים 'חסידי' ולטרקים אחרים 'רחובי', בעוד ששניהם באותה רמה של טירלול ומכות חשמל למוח.
במחשבה שניה אולי יש הבדל בבאסים שהופכים את זה לעוד יותר משוגע, אבל גם בלי זה זה לא טהור במילים עדינות.
אם אתה לא מבין את ההבדל הענק בין השניים:

תראה לי אירוע או חתונה אחת שבה מנגן אדלר ויש ברחבה חברה שקופצים עם ידים מכופפות קדימה
בהנעה של הידים והגוף כמו .............

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד!
בדיוק מה שצריך לעשות!
וממך ילמדו כל המגיבים והכותבים,
מפריע לכם המוזיקה, פשוט, תצאו מהאולם,
ואל תשגעו את החתן בדרישות צדקניות, הוא סך הכל רוצה לשמוח.
זה שמחה??????????????
זה טירוף!
מראה הרבה על הבחור...
רוצים חתונה חילונית? זה ממש קרוב לשם

• הוסף לסימניות
אצל רוב הציבור החסידי מיינסטרים הבחורים אינם משתתפים בחתונת חבריהם
בחסידויות: גור, בעלזא, ויזניץ, צאנז (אלו אני מכירה)
שהם רוב הציבור החסידי
אבל מצד שני יש מלא ישיבות חסידות שהם סוג של כלל חסידי שהם כן מגיעים לחתונות - שערי תורה עמלה טשארנוביל באבוב חיי משה ועוד...

• הוסף לסימניות
זה ממש נהדר!
יש מצווה מאוד גדולה לשמח חתן וכלה
אם החתן והכלה שמחים מ - פויקער אז זה קיום המצווה בשלמותה,
אבל..
אם החתן והכלה דורשים שמחה ממוזיקה "אחרת" כך צריך לשמח אותם

וזאת למרות שסבתא שלי התחתנה ביום שישי אחה"צ עם קלרינט באוזניים ובורקס בצלחת..
אולי
אבל חתונה יהודית זה לא !
לפני החתונה צריך להכריז שהיום לא תהיה פה חתונה יהודית

• הוסף לסימניות
זה מה שתרצו שיהיה בחתונה שלכם?
🎉🔥
אני תמימה אם חשבתי שכאלה זוועות זה רק בחתונות הקיצוניות ממש של בחורים נושרים על גבול החילוניות??
ברצינות
הייתי לאחרונה בחתונה כזו
התחלחלתי
קמתי ויצאתי (חתונה קרובה מאוד, הייתי אמורה להישאר עד הסוף) פשוט לא יכלתי לסבול את זה. גועל נפש!
הייתי בטוחה שזה היה ממש קיצוני, אני ממש בהלם שכותבים כאן שזה נהיה מקובל....

תחפושת חרדית
זה גויי למהדרין ומגעיל ממש
זה ריקודים זה??
זה חתונה יהודית זה????

גילוי נאות: אני ליטאית התחתנתי לפני מספר שנים בודדות בחתונה יפה ויהודית ושמחה עד מאוד ב"ה
בעלי מישיבה גדולה וחשובה ודי פתוחה יחסית, והיה שמייח!!!!!! ממש לא כזה אומלל ומסכן כמו שמציגים את זה כאן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
זה שמחה??????????????
זה טירוף!
מראה הרבה על הבחור...
רוצים חתונה חילונית? זה ממש קרוב לשם
בן כמה אתה?
אל זה שכשהיית צעיר לפני עשר עשרים שלושים אבעים חמישים שנה
זה לא היה ככה לא הופך את זה לטירוף,
היום זה מה שנורמלי,
ככה החברים שלו רוקדים, וככה גם הוא רוקד,
ובמחילה, החתן נמצא בשנים שלפני חתונתו בכל חתונות חבריו,
ובסוף הוא רוצה 'מצעב' לא פחות.

• הוסף לסימניות
יש כמה שירים מאד גימיקים שנכנסו לאחרונה מאד חזק בכל אירוע
כולם של זמר "חסידי " לפחות נקרא כך(תאמת שגם הזמר עצמו קרא לאלבום שלו "רעש" כנראה הוא מבין שזה מה שיש באלבום חוץ ממוזיקה)
הגיע הזמן להוציא את השירים שלו החוצה...

עכשיו זה כבר משוגע לגמרי!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
אם אתה לא מבין את ההבדל הענק בין השניים:

או שרמת ההבנה במוסיקה שלך שואפת לאפס

או שפשוט לא היית בחתונה עם שניהם

תראה לי אירוע או חתונה אחת שבה מנגן אדלר ויש ברחבה חברה שקופצים עם ידים מכופפות קדימה
בהנעה של הידים והגוף כמו .............
הייב אוף דיינע הענטאלאך צום טאטע אין הימל
לפני למעלה מ15 שנה הייתי בחתונה עם מאיר אדלר ואהרלה סאמט עם השיר הזה והיה שם דיסקוטק כפשוטו.
נכון היום יש דברים עוד יותר גרועים אבל גם מה שהיה אז לא הגיוני בעיני.

• הוסף לסימניות
אולי
אבל חתונה יהודית זה לא !
לפני החתונה צריך להכריז שהיום לא תהיה פה חתונה יהודית
אל תחליט מה זה יהודי ומה זה לא.
קמתי ויצאתי (חתונה קרובה מאוד, הייתי אמורה להישאר עד הסוף) פשוט לא יכלתי לסבול את זה. גועל נפש!
כל הכבוד שיצאת, זה מראה על הרגשים רוחניים חזקים, ובאמת, אף אחד לא היה צריך אותך שם...

• הוסף לסימניות
הייב אוף דיינע הענטאלאך צום טאטע אין הימל
לפני למעלה מ15 שנה הייתי בחתונה עם מאיר אדלר ואהרלה סאמט עם השיר הזה והיה שם דיסקוטק כפשוטו.
נכון היום יש דברים עוד יותר גרועים אבל גם מה שהיה אז לא הגיוני בעיני.
לא נראה לי שבדיסקוטק שרים את זה

• הוסף לסימניות
זה מה שתרצו שיהיה בחתונה שלכם?
הגיבו כן תודה לא שכוייח
מוטי רוזנפלד ושמוליק קליין בחתונה עם וייב טירוף! 🎉🔥
כשאני מסתכלת על הסרטות של חתונות, גם מי שאני לא מכירה, אני דומעת מהתרגשות לראות כזו שמחה יהודית ואושר אמיתי גואים באויר.
הקליפ הזה גורם לי לבכות מסיבות אחרות לגמרי.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות----
יש לי אחים בחורים, וגם נשואים טריים, הם לא כאלו, למרות שהם לומדים בישיבות טובות ומקובלות.
יכול להיות, אולי, אולי, שגם הורים יכולים ללמד ילדים לשחות נגד הזרם? אפילו אם ככה החברים שלהם מתחתנים?

עוד דבר, כדאי שתדעו
יש מגזר גדול עם שמחה יפה וטהורה
הייתי לפני חצי שנה בחתונה מדהימה, שמחה מאוד! של בחור ישיבה חרדי וקצת מקורי, שהביא לחתונה את הראל טל והלהקה שלו, תעשו גוגל כדי לראות מי זה...
ואין לכם מושג איזה מוזיקה יפה ושמחה זה היה!

• הוסף לסימניות
לא נורא אתה תתבגר בסוף מקווה כך
גילוי נאות,
התחתנתי בתשפ"ה, ואמרתי מראש לאמרגן לדאוג שלא יהיה טרעקים בריקודים. וכך אכן היה, והיה גם שמח מאוד.
אבל, וכאן האבל הגדול, אני חושב שכל חתן צריך להגיע למסקנה הזו לבד,
ואם הוא לא הגיע,
זה לא הופך אותו לטרייף או לביטויים וכינויים אחרים שנאמרו פה,
כי כמו שנאמר, בסוף זה החתונה שלו, וזה לגיטמי שהוא רוצה את מה שנורמלי,
ובגדול, זה לא חכמה שאנשים מבוגרים ו\או זקנים מביעים את דעתם בעניין זה, כשהם כלל לא מסוגלים להבין את העניין

• הוסף לסימניות
אגב, כל המוזיקה המטורפת הזו זה בעיקר מקלידנים וזמרים חסידיים עם כל הלבוש והפאות
חושבים שאם הוא בלבוש חסידי יהודי, אז מותר לו הכל ! כי הוא היימיש !
שמעתי את זה מהרבה מוזיקאים ליטאיים שאם ליטאי יעשה דברים כאלו אז הוא פסול - נושר וכו'
אבל אצל החסידים זה עובר כי לבוש ונראה היימיש ! מעיל ארוך ! זקן ! פאות בצידי האוזניים ! ממש יהודי !
אגב 2 - היום הקלידנים החסידיים מהבחינה המוזיקלית, לא באמת מנגנים. הם לוחצים על כפתורים באורגן ומפעילים צלילים !
עקבתי פעם אחרי קלידן כזה וחוץ מללחוץ על כפתורים באורגן כל הזמן וביד ימין לנגן על שלוש צלילים ביחד, הוא לא ניגן כלום !
ציפיתי לראות אותו מנגן צלילים, מגוון בין כלי נגינה, שום דבר מזה לא היה !
כל הזמן אותם צלילים מעווותים לא היה שם מנגינה כלל!
לו יצויר לא היה זמר, לא היו שומעים שיר ולא מצליחים לזהות מה הוא מנגן !

• הוסף לסימניות
אגב מהיכרות עם שנים מהזמרים המצליחים בציבור הליטאי:
אחד ירא שמים לומד בכולל חלק מהיום, ושר לפרנסתו - אלי הרצליך.
האחר גם שומר מצוות ברמה מסוימת, אבל אשתו לבושה פרוץ לחלוטין, הבת שלו בת 10 לובשת מכנסיים קצרות - לא אכתוב את שמו גם לא באישי (אגב יאמר לשבחו שמצליח להשאר שומר שבת וכו' למרות המצב).
אבל שניהם 'ליטאים'...
גם בציבור החסידי יש אי אלו הבדלים בין אדם לאדם אי אפשר להכליל לא לטוב ולא לרע.

• הוסף לסימניות
גילוי נאות,
התחתנתי בתשפ"ה, ואמרתי מראש לאמרגן לדאוג שלא יהיה טרעקים בריקודים. וכך אכן היה, והיה גם שמח מאוד.
אבל, וכאן האבל הגדול, אני חושב שכל חתן צריך להגיע למסקנה הזו לבד, ואם הוא לא הגיע זה לא הופך אותו לטרייף או לביטויים וכינויים אחרים שנאמרו פה, כי כמו שנאמר, בסוף זה החתונה שלו, וזה לגיטמי שהוא רוצה את מה שנורמלי,
ובגדול, זה לא חכמה שאנשים מבוגרים ו\או זקנים מביעים את דעתם בעניין זה, כשהם כלל לא מסוגלים להבין את העניין
רוב המגיבים פה לא נראה לי עברו את -40 הם לא כאלו מבוגרים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה