התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
הגיע הזמן להוציא את השירים שלו החוצה...
מה זה השיר הזה בעקיטשע בעקיטשע...
בהתחלה זה עוד היה קל מסתתר, נו נו.
עכשיו זה כבר משוגע לגמרי!
שמעת את השירים המקוריים איך שהם מופיעים באלבום?
לא מתקרב לאיך שזה נשמע בחתונות. (קל מסתתר זה שיר שקט ועדין)
כל שיר אפשר להפוך למשוגע.

אין דבר כזה מוזיקה יהודית!! נקודה!!
פשוט לא קיימת כזו חיה!!

המוזיקה של היהודי במרוקו לא פחות יהודית מחברו בפולין או בגרמניה וכן תימני, רומני, אמריקאי וכו'.
מה כן, יש עניין של טעם - מקום -ומינון!
זה הכל!!
כשבונים אירוע מוזיקלי בהתאמה הוא צריך להיות בדיוק כמו ארוחה טובה!!
מנת פתיחה

קצת סלטים לפתוח את התיאבון והחשק
מנה ראשונה
הפוגה קלה
מנה עיקרית, תוספות
בין לבין קצת יין טוב או כוסית וויסקי
שוב הפוגה קלה
ואז קינוח שמפוצץ סוכר ואתה תמיד רוצה עוד קצת מזה (ואין! כי נגמר... )

אז ככה זה גם המוסיקה בחתונה ...
וככה היה בגדול במיינסטרים של עלם הישיבות הליטאי עד ה5-7 שנים האחרונות עם קצת שוליים קיצוניים לכאן ולכאן.
נותן לכם לפרשן לבד איך זה מתורגם במוזיקה... (אם לא תסתדרו אשתדל לעזור...)

בן כמה אתה?
אל זה שכשהיית צעיר לפני עשר עשרים שלושים אבעים חמישים שנה
זה לא היה ככה לא הופך את זה לטירוף,
היום זה מה שנורמלי,
ככה החברים שלו רוקדים, וככה גם הוא רוקד,
ובמחילה, החתן נמצא בשנים שלפני חתונתו בכל חתונות חבריו,
ובסוף הוא רוצה 'מצעב' לא פחות.
היום הלא נורמליים נהיו נורמליים.

"חברי פרוג, מדבר אליכם מתוך הלב (והאוזניים הכואבות). תגידו, מה נהיה? חתונה זה שמחה, אבל מה שקורה פה זה גן חיות! הבחורים קופצים כמו קופים, הרמקולים צועקים כמו חזנים ביום כיפור, ואני שואל – איפה ה'שמחה' פה? איפה ה'חסידישקייט'?

אני לא בא חלילה לקלקל את השמחה, אבל בחור'צ'יק, קצת רגוע! תרקוד, תשמח, אבל אל תשכח שאתה בן של מלך! לא פרא אדם!

ורבותי המוזיקאים – די עם ה'בום בום' הזה! אנחנו רוצים ניגונים שמחממים את הלב, לא כאלה שמרעידים את הרצפה! תנו קצת נשמה, קצת רגש, קצת... שקט!

בקיצור, חברים, בואו נעשה קצת סדר בבלגן. חתונה זה שמחה, אבל שמחה של יהודים, לא של גויים. קצת שקט, קצת ניגונים, קצת כבוד – ויהיה לנו שמחה אמיתית!

אני לא מסכימה עם זה.
היהדות מבוססת על ניגונים שפותחים את הלב.
הלוויים היו שרים בבית המקדש והיהודים היו שומעים את הניגון ושבים בתשובה שלמה.
דוד המלך היה מנגן מזמורי תהילים.
ויש עוד הרבה דוגמאות לעניין.

פשוט לא קיימת כזו חיה!!

המוזיקה של היהודי במרוקו לא פחות יהודית מחברו בפולין או בגרמניה וכן תימני, רומני, אמריקאי וכו'.
מה כן, יש עניין של טעם - מקום -ומינון!
זה הכל!!
כשבונים אירוע מוזיקלי בהתאמה הוא צריך להיות בדיוק כמו ארוחה טובה!!
מנת פתיחה

קצת סלטים לפתוח את התיאבון והחשק
מנה ראשונה
הפוגה קלה
מנה עיקרית, תוספות
בין לבין קצת יין טוב או כוסית וויסקי
שוב הפוגה קלה
ואז קינוח שמפוצץ סוכר ואתה תמיד רוצה עוד קצת מזה (ואין! כי נגמר... )

אז ככה זה גם המוסיקה בחתונה ...
וככה היה בגדול במיינסטרים של עלם הישיבות הליטאי עד ה5-7 שנים האחרונות עם קצת שוליים קיצוניים לכאן ולכאן.
נותן לכם לפרשן לבד איך זה מתורגם במוזיקה... (אם לא תסתדרו אשתדל לעזור...)
המשלים האלה נראהים לקוחים היישר מבינה מלאכותית....
אם לא, העמידני על טעותי...

שמעת את השירים המקוריים איך שהם מופיעים באלבום?
לא מתקרב לאיך שזה נשמע בחתונות. (קל מסתתר זה שיר שקט ועדין)
כל שיר אפשר להפוך למשוגע.
אני לא מדבר על המוזיקה בכלל.
מה המסר הרדוד של השיר הזה? אני לא צריך את העקיטשע שלך?
זה תובנה רדודה מאוד, הוא הבין שלא צריך את העקיטשע שלו אלא אותו, בוקר טוב! גאון!,
איינשטין הבא!!!

ובמחשבה נוספת.
מה יהיה השיר הבא?
אני אוהב סטייק מאוד מאוד, וללמוד תורה עוד יותר...

אני לא מסכימה עם זה.
היהדות מבוססת על ניגונים שפותחים את הלב.
הלוויים היו שרים בבית המקדש והיהודים היו שומעים את הניגון ושבים בתשובה שלמה.
דוד המלך היה מנגן מזמורי תהילים.
ויש עוד הרבה דוגמאות לעניין.
אשמח לקבל תווים.
או לכל הפחות את הסולמות שבהם הם ניגנו....
בינתיים מכל מה שכן יש לנו היום אין אפילו אחד שיש הוכחה שהוא דומה למה שהיה אז...

אני לא מדבר על המוזיקה בכלל.
מה המסר הרדוד של השיר הזה? אני לא צריך את העקיטשע שלך?
זה תובנה רדודה מאוד, הוא הבין שלא צריך את העקיטשע שלו אלא אותו, בוקר טוב! גאון!,
איינשטין הבא!!!

ובמחשבה נוספת.
מה יהיה השיר הבא?
אני אוהב סטייק מאוד מאוד, וללמוד תורה עוד יותר...
לגבי המסר מסכימה גם.
התייחסתי רק לעיבוד.

אבל לא חסר שירים רדודים ברעיון.

אשמח לקבל תווים.
נכון.
מה שכתבתי היה בתגובה להכרזה שאין כזה דבר מוזיקה יהודית, אז הוכחתי שיש ויש.

בכל אופן, יש כל מיני סימנים דקים שיכולים לעזור לנו להבחין בין מוזיקה יהודית לכזו שאינה יהודית כלל.
בדיוק לאחרונה קראתי כתבה ממש יפה במרווה לצמא על הנושא הזה, מלפני חודשיים בערך. חבל שאין לי אותה בזמין.
אבל נראה לי שכל אחד יכול להעיד שיש שירים שפותחים לו את הנשמה ונוגעים לו עמוק בפנים (ולא מדובר רק על שירי נשמה, גם שירים שמחים ומרקידים יש בשפע)
ומי שלא - מסכן...

אשמח לקבל תווים.
ראש בקיר....
אין הוכחות לרגשות, אבל בכל זאת הרגש היהודי הוא משהו שקים, ומי שלא מדכא אותו , מרגיש אותו!!!
והרגש היהודי אומר שהמוזיקה היום בחתונות מרחיקה מהקדושה, ומשמשת למטרה הפוכה מחתונה יהודית טהורה!!!!
חבל להתווכח על משהו שלא ניתן להוכיח....
(אולי חסידים יבינו יותר כי אצל חסידים תמיד הנגינה היה עסק גדול, וכשרואים את המוזיקה החסידית של היום רוצים להקיא)

בלת"ק חלקי
שלום וברכה:
בעיה רצינית [כולל ה'ריקודים' כריקודי הגויים] אבל צריכים להגיע לשורש הבעיה, ואכמ"ל.
לדעתי, כצעד נכון וכמשקל נגד הוא, שמי שיש לו בנים בישיבות ומתעתדים להגיע לחתונות, שידריך אותם לברר מראש אצל החתן האם יהיו מוזיקה וריקודים כאלו ואלכוהול וכו', שאם כן, לא יגיעו לחתונה, ואז כשיהיו הרבה כאלו, הענין יעלה למודעות וימנעו מזה, ותהיינה שמחות יהודיות בחתונות.
והאחריות על חוסר שמחת חתן כלה שאולי יהיה בחתונות הראשונות הללו, עליך?

ומוזר מאוד ולפלא בעיניי שזה קורה דוקא בציבור החסידי.
ראה ערך בקיטשע..
וזה בהחלט חד גדיא (ההורים מפילים על התזמורות שמפילים על החתן שמפיל על החברים מהישיבה וכו' וכו') כמ"ש הכותב לעיל.

והתופעה לכאורה לא תשתנה כי כל המוזיקה היום השתנתה, כמובן גם החסידית.
גם נגד האינטרנט יצאו (ועד היום) והנה תראו כמה גולשים כאן.. מי חלם לפני 10 שנים שיהיה לו אינטרנט, "כשר" כמובן?!?!

ובנוסף יש הנדוס תודעה של מגישי תכניות המוזיקה, שלכל הזמרים והסגנונות קוראים היום מוזיקה חסידית.

וזה חוצה מגזרים לגמרי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה