התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
אני חושב שמי שרוצה לרקוד עם מוזיקה כזו שיישאר בבית, רוב הציבור רוצה שמחה אמיתית, ואם אתם תשארו בבית נוכל להנות מחתונה יהודית שמחה באמת.
נראה לי כדאי שנישאל את החתן מה הוא רוצה....

נראה לי כדאי שנישאל את החתן מה הוא רוצה....
נראה לי רוב החתנים לא באמת היו רוצים את הגועל נפש הזה בחתונה שלהם, רק מה לעשות החברה מחייבת, כמו עוד הרבה דברים שחייבים לעשות כי החברה מחייבת, אני צודק או לא?

אז במקום שהאבות יגידו לילדים לא לבוא לחתונות, [כאילו שמישהו מהילדים יציית...]
אותנו חינכו שכיבוד אב זה לפני שמחת חתן
אז פשוט 'רוב האנשים' לא יבואו,
והחתן יצטרך לבחור בין מוזיקה, לבין אנשים,
על כל פנים, אני חושב שהחתן לא צריך את כל ה'אנשים' שבאים להגיד מזל"ט לסבא או לאבא.
זה לא בין מוזיקה לאנשים סתם זה המשפחה שלו ושל הכלה
ואגב אתה בטעות מניח שהחתן הוא בעל האירוע וההורים
הם סתם איזה פרט שולי ומפריע
וגם אם החתן לא צריך את החברים של האבא
אבא שלו כן צריך
ולענ"ד האבא גם צריך למתן את התזמורת אם זה לא מתאים לו הסגנון

גם נגד האינטרנט יצאו (ועד היום) והנה תראו כמה גולשים כאן.. מי חלם לפני 10 שנים שיהיה לו אינטרנט, "כשר" כמובן?!?!
אכן כך...
ולכל המחנכים של הדור בעניין המוזיקה,
תחנכו את עצמכם, ותתנתקו מהאינטרנט...
אשכול זה איננו לצורך פרנסה....
רק מבהיר, אין בכוונתי חלילה לחזק את תופעת האינטרנט ה"י, רק הצבתי מראה כלפינו.
וכל אחד יכול לפרש הדברים כהבנתו, השומע ישמע והחודל יחדל.

האם זה מוזיקה שבחור חסידי או לטאי שמור
שומע באוזניות? אני בטוח שלא!!
בלי להוציא לעז על אף אחד חס ושלום!! אבל אם מיזה אתה מזדעזע אני חושב שאם תוציא לכל בחור ליטאי את האוזניות מהאוזן תפרח נשמתך

בלי להוציא לעז על אף אחד חס ושלום!! אבל אם מיזה אתה מזדעזע אני חושב שאם תוציא לכל בחור ליטאי את האוזניות מהאוזן תפרח נשמתך
שים לב מה זה הקלאסי שלך, שוב אתה טוען שכל בחור ליטאי שומע באוזניות דברים מזעזעים, נראה לי אתה לגמרי מגזים.

אותנו חינכו שכיבוד אב זה לפני שמחת חתן

זה לא בין מוזיקה לאנשים סתם זה המשפחה שלו ושל הכלה
ואגב אתה בטעות מניח שהחתן הוא בעל האירוע וההורים
הם סתם איזה פרט שולי ומפריע
וגם אם החתן לא צריך את החברים של האבא
אבא שלו כן צריך
ולענ"ד האבא גם צריך למתן את התזמורת אם זה לא מתאים לו הסגנון
ברור שהאבא מאוד משמעותי,
והוא היסודות של הבית וכו' וכו'
וכן הכרת הטוב וכו' וכו'
אבל גם האבא יותר אכפתי מהשמחת חתן מאשר משמחת חבריו לקהילה...
אם שאלתם את עצמכם פעם איך בעצם האבא שהוא זה שמשלם את האירוע מסכים לטראנסים האלו, והוא בן 50,
התשובה היא, שהוא מצד עצמו מרגיש, שכל מה שהוא משלם זה בשביל השמחת חתן של הבן שלו, וזה מה שאכפת לו, ולכן גם זה המצב...

בלי להכליל
אבל לצערינו זה לא 1 ולא 2
אגב גם קצת חסידים
ההבדל הוא שבישיבות השמורות החסידיות לבחור טוב אין נגן
ולכן יש לו פחות גישה

לבחורי ישיבות יש תיקיות שלמות של טראנסים
כי אם לא יהיה לו את זה בנגן אז הוא לא מעודכן, כי לחברים שלו יש הרבה תיקיות עם טראנסים ולא אין, אבל לא בהכרח שהוא נהנה להקשיב לזה וזה מה שעושה לו את היום.
אגב יש לי דגומא מאד טובה לשמחה עם טראנסים, וזה כל הברסלבערס שרוקדים ברחובות, אם הציבור הליטאי נהיה כזה אז לאיפה עוד נגיע?

לבחורי ישיבות יש תיקיות שלמות של טראנסים
עוד נקודה למחשבה,
יש כהיום המון בחורים שיש להם בנגן שירי פופ חילוניים של הזמרים והזמרות ... מהגרועים שיש.
שם לדעתי זה השורש...

נראה לי רוב החתנים לא באמת היו רוצים את הגועל נפש הזה בחתונה שלהם, רק מה לעשות החברה מחייבת, כמו עוד הרבה דברים שחייבים לעשות כי החברה מחייבת, אני צודק או לא?
לדעתי יש בזה ממש מן האמת!!! לי ספציפית לא מפריע אם עושים ככה או ככה העיקר שיהיה שמח והחתן ישמח אבל בוודאי ובוודאי שיש המון חתנים שעושים את זה מלחץ חברתי!!!
אבל מה לעשות ככה העולם מונע ועובד היום..

הנושא המדובר הוא כאב נורא
אני בתור חסידי "ליידער" יודע מה זה כי גם בחסידים זה קאטאסטרווופה!!!
אין פיתרון לזה
יש כן פיתרון שבשעת הריקודים המזעזעים הללו כל מי שמעל גיל 22+ יכנס לחדר יחוד או בשאר מקומות באולם ויהנו ככה!?!?!?!?!?
מצורף כאן שיחה באידיש מהרב קעפעטש בערך 3 שעות, מומלץ לשמוע למביני אידיש
להלן קישור לשיחה -

https://drive.google.com/file/d/1NmCX_y ... U31kX/view

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קודם כל לדעתי כל הטרעקים פסולים וזה לא משנה איך קוראים להם
ולגבי מאיר אדלר אשמח שתשתף אותי מתי בדיוק הוא ניגן טרעקים
הוא גר כיום בארה"ב ומנגן בעיקר בחתונות חסידיות ובחיים לא ראיתי או שמעתי הקלטה שלו מנגן טרעקים
וכן הוא היחיד !!!!! שלא שינה את המקצבים שלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה