התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
שים לב מה זה הקלאסי שלך, שוב אתה טוען שכל בחור ליטאי שומע באוזניות דברים מזעזעים, נראה לי אתה לגמרי מגזים.
אולי לא הייתי ברור אני לא אמרתי שכל בחור ליטאי שומע כאלה דברים התכוונתי שאם תוציא לכל בחור אז בוודאי שלחלק מהבחורים תשמע מוזיקה שתיסמרנה שיערות ראשך!!! ואם אתה לא חושב לכך אתה פשוט תמים בסדר גודל אדיר !!
דבר שני ברור שאני חושב שהיה שם בחורים קלאסיים רק בריפרוף מימה שהסתכלתי שם לפחות חצי מהבחורים שם לא נראים כאלה שיהיו על האינטרנט וגם לא בשרשורים כאלה ( זה כבר אומר שהם יותר קלאסיים מימי שמסביבך) אז להגיד עליהם שהם לא קלסיים כי יש שם מוזיקה שלא מתאימה לך? נו נו קצת להסתכל לאמת בפנים לא יזיק אני חושב

אשמח לקבל תווים.
או לכל הפחות את הסולמות שבהם הם ניגנו....
בינתיים מכל מה שכן יש לנו היום אין אפילו אחד שיש הוכחה שהוא דומה למה שהיה אז...
יש המון ניגוני שמחה שיצאו מגדולי עולם במשך כל הדורות, בכל המגזרים, וזה שבמאה האחרונה זה הפך לנחלת האנשים הריקים מבחינה רוחנית, זו בעיה! ומי שלא טוב לו עם הלחנים של היום שיבחר בחתונה שלו זמר לענין... (אם יש כזה... שאין לו סמאטפון בכיס הכוונה.)
ואולי זה מה שהתכוון מי שכתב פה על חב"ד -על הניגונים שלהם, זמרים אני לא מכיר כ"כ בשום מגזר

כמדומני שהדברים יצאו מהקשרם. צריך לנתח את הענין לעומק.
אין חולק שהרמה הנוכחית של המוזיקה בחתונות ירודה.
למה?
אם התשובה היא ירידת הדורות אז אין הרבה מה לעשות...
אם התשובה היא שזה סוג של טרנד וכמו שהזכיר כאן אחד הכותבים 'זה מה שהולך היום' אז אולי באמת שייך לנסות לעצור את הטרנד. מי יודע?
לדעתי התשובה שונה לחלוטין. כמו שבהפגנות קפלן משתתף מיעוט מוחלט מהמדינה אבל הוא בכותרות כל הזמן, ולמה, כי הוא קולני, מאותה סיבה בדיוק כל אותם חתונות חסידיות וליטאיות שמורות פשוט לא עולות לכותרות. אני אישית למדתי בישיבה חסידית מפורסמת וכבר התחתנו בשיעור שלי 80 בחורים ולכולם למעט 2 בחורים היתה חתונה חסידית לעילא ולעילא (כשהמדד לדעתי הוא האם אפשר לרקוד עם עינים עצומות בלי למצוא את עצמך אחרי רגע מחוץ למעגל...)
ומאידך החתונות הפרועות כמו מה שהוצג כאן עולות לכותרות וליוטיוב, אז גם אם תביאו כאן מלא חתונות כאלה זה לא יוכיח כלום, כל מי שמכיר יודע שהציבור שלנו-הנורמלי, ואני צעיר ובענינים (21), וגם אם הציבור חווה שינויים משמעותיים במוזיקה זה עדיין לא כל קריאות הגנאי שהוצפו פה בהתחלה.
ברוך ה' הציבור שלנו שמור...
וצר לי על הציניקנים שאינם מוצאים מקום לנפשם ומחפשים משהו להיתלות בו.

הווליום ממש יכול לגרום נזק בלתי הפיך לאוזניים
וגם ללב.
ואני חושב שאצל החסידים מגיל אפס מחנכים לזה שלמוזיקה טהורה יש הפשעה חיובית על הנפש ולמוזיקה טמאה ששר אותה מישהו שהוא מחלל שבת וכדומה, יש השפעה שלילית על הנפש, והחסידים באמת חיים את זה, מה עושים בטיש? שרים ומתקרבים לבורא עולם...
יש פוסקים שחולקים עליך וסוברים שאין בעיה לשיר שירים או לשמוע ולגייר שירים וגם שזה לא משפיע מאומה.
ואגב, לא חסרים ניגונים ושירים שאדמורי"ם 'גיירו' ניגנו וכו'
יש כאן ערבוב של כמה נושאים יחד... (אולי בשביל לקבע תמונה בעייתית על ה"דור הבעייתי"...)

טעות מוחלטת!!
מרבית יוצרי המוסיקה האלקטרונית במגזר (בדגש על טראנסים, דרופים, וכו') הם מהמגזר החסידי וכמובן דרכם זה נכנס לכלל המגזר החרדי.
והסיבות הם בין השאר מהנימוק שהצגת "חסידים גדורים":LOL::
בזמנו היו תזמורות (במגזר הליטאי בעיקר) מקצועיות ומעולות (מי שמכיר יודע למי הכוונה...)שנתנו עבודה כמו שצריך גם מוזיקלית וגם אנרגטית אבל כשהמשגיח של הישיבה ראה "תזמורת מודרנית"(זמר מגולח... "ה' ירחם") ושהבחורים "משתוללים מידי" אסרו אותם בלא מעט ישיבות.
וכשהגיע "חוסיד" עם "זונגלאך" (פאות מסולסלות) המשגיח היה "מבסוט" שיש תזמורת "יהודית" ששרים ביידיש ונתן לו לנגן כאוות נפשו וכל אפקט או שיר יכל לעשות.
(רק את זה שאין לו כל הבנה מוזיקלית הוא שכח או לא ידע... ).

שלא לדבר על המגזר החסידי שכל עוד שהניגון הוא של ההילגער זיידא של האדמו"ר הנוכחי אפשר לבצע אותו בטראנסים מטורפים ובסאונדים מגעילים ובזיופים ללא בושה... בלי כל הבנה בסיסית מה זה סאונד ואיך אמור להיות הבלאנס הנכון בין שלל התוצרת היוצאת מהאורגן - העיקר זול (ושיש חבורה של כמה חסידי ג'ל המכונה מקהלה....)

בנוסף הקלידנים האלו זולים חצי עד שליש ממחיר הזמורות או הקלידנים הטובים (קרדיט לאמרגנים שהובילו לסכומים המטורפים האלו... מומלץ לפתוח אשכול בנפרד רק על נושא המחירים והאמרגנים...) בין השאר גם כי הם עושים סאונד לבד (ממתי קלידן הוא גם טכנאי סאונד??...)
והנה התוצאה בהתאם הבחורים שהתרגלו לשמוע "מוזיקה" פח אשפהזה מה שרוצים וממילא גם התזמורות והקלידנים הטובים זורמים עם רצון הציבור.

עישון - היה קיים תמיד!! רק פחות במרכז האירוע אלא יותר בצד ליד הבר והתזמורת. כנראה שהיום באווירת הג'ונגל שיש ברחבה ובהתחשב שמגיל 30 ומעלה כבר אין לך מה לחפש ברחבת הריקודים אז מרשים לעצמם לעשן ...

אלכוהול - ראשית אין שמחה אלא בבשר ויין - רק שבמקום לחנך בישיבות למינון נכון ולבחירה מתאימה (לא לערבב, תלמדו להנות מכוסית וויסקי איכותי ולא מבנזין עם אלכהול...) מדברים נגד באופן גורף, ואז אוטמטית זה מתחבר לבחור צעיר כמשהו "שדווקא" כדאי לנסות...
👍 אחד גדול
ואם כבר עישון, כמה שזה מחריד אבל זו (גם) מציאות שילדים בני 13+ מעשנים היום ברחוב ומי ידבר איתם?
רק מוצ"ש הזה אני בתחנה ומבוגר ביקש מילדון 'אש' (!)

עוד נקודה למחשבה,
יש כהיום המון בחורים שיש להם בנגן שירי פופ חילוניים של הזמרים והזמרות ... מהגרועים שיש.
שם לדעתי זה השורש...
אוייש חס ושלום להגיד ככה על בחורי ישיבות השם ירחם איך הגעת לזה בטח אתה מדבר על בחורי ישיבות ממש לא קלאסיים איך אתה מוציא לעז השם ירחם הם שומעים רק שיעורי ר גרשון באזניות שלהם ....
בציניות כמובן

בלת"ק חלקי.
חבל מאוד על כל התגובות פה, יותר ממה שצורם לי המוזיקה הזו (וצורם לי) חבל שהאנשים פה - מ-נ--ו-ת-ק-י-ם!!
אתם לא יודעים מה זה בחור ישיבה של היום, הדברים שאצלנו בתור בחורי ישיבות היו 'על הגבול' - היום הגבול התרחק יותר.
זה המצב ואין אפשרות לשנות אותו!
לפחות תכירו בעובדה שזה הדור של היום, ואל תנסו לחיות בהכחשה והדחקה.
כל הרבנים ניסו בזמנו להילחם בזה והפסיקו, למה? הם פחות חכמים מאיתנו?
או שהם הבינו שזה הדור וזה הנסיון שלו?!
בהצלחה רבה

בלת"ק חלקי.
חבל מאוד על כל התגובות פה, יותר ממה שצורם לי המוזיקה הזו (וצורם לי) חבל שהאנשים פה - מ-נ--ו-ת-ק-י-ם!!
אתם לא יודעים מה זה בחור ישיבה של היום, הדברים שאצלנו בתור בחורי ישיבות היו 'על הגבול' - היום הגבול התרחק יותר.
זה המצב ואין אפשרות לשנות אותו!
לפחות תכירו בעובדה שזה הדור של היום, ואל תנסו לחיות בהכחשה והדחקה.
כל הרבנים ניסו בזמנו להילחם בזה והפסיקו, למה? הם פחות חכמים מאיתנו?
או שהם הבינו שזה הדור וזה הנסיון שלו?!
בהצלחה רבה
ממש אבל ממש מנותקים!!!!!
תגובה ראויה לסגור את הנושא.. בהצלחה

הציבור החסידי ב15 שנים אחרונות מקצין ללמעלה ,
נהיה יותר שמרן ואדוק, רוב הישיבות החסידיות ה"כלל חסידי פתוח" ניסגרו בשנים האחרונות , והישיבות הסגורות פורחות ומלבלבות ,
הרבה ישיבות עברו לאידיש והחמרות נוספות גארטל וכד', תזכורת: שהרבה החתונות מיינסטרים אין ריקוד אורה כי זה פרוסט ,
בציבור החסידי "המודרנה" לא ממוסדת, אין ישיבה אחת שמוגדרת חסידי מודרני כמו בציבור הליטאי שיש עשרות ישיבות,
לחסידים המודרנים אין להם תלמודיי תורה אין להם בתיי ספר , ואחד שהוא מודרני עם פאות דקיקות וקפטן צבעוני שולח או לחסידות ושם ילדיו מתחזקים עם רוב הילדים השמורים , או ששולח לליטאי מודרני,
לסיכום :
אין ציבור מיינסטרים חסידי מודרני והרוב הוא שמרן, והסחף לכיוון שמרנות,
והליטאים מיסדו את הציבור המודרני והם נהיו חלק מהמיינסטרים, {לא שיש בעיה איתם}
ומה דעתך על הספרדים יוצאי ע"מ?

זה תלוי מאד איזו ישיבה, הייתי לאחרונה בחתונות מישיבות נחלת הלויים וקפלן והיה הרבה יותר נורמלי.
ממש לאחרונה..מישיבה שהמוטו שלה "נמות ולא נתגייס.." היה דיסקו ענק!
שתיה זה לגיטימי
דבר רע ושלילי!
איזה צורה יש לזה שבסוף החתונה צריך לגרד בחורים עם שפכטל מהרצפה ולגלות שאף מונית לא מסכימה לקחת אותם במצב הזה.
לדעתי צריך להגביל את כמות האלכוהול שמביאים לחתונה!
אם בחורים חייבים "לתדלק" את עצמם עם וודקה ורד בול אז כמה בקבוקים מכל סוג!
חסל סדר הארגזים שמתרוקנים בכל סיבוב של ריקודים.
המוסיקה בלתי נסבלת, הווליום ממש יכול לגרום נזק בלתי הפיך לאוזניים,
תגלו מוצר חדש שעולה פרוטות..אטמי אזניים
לא כל הזמן אבל כשזה נצרך משתמשים ורוקדים.

מצטער מאוד אבל לי פשוט עצוב שיש אנשים שזה כל כך מעסיק אותם הנושא הזה.
קחו למשל את נושא הספרים החיצונים כל בחור ישיבה שהיה בפנימיה יודע היטב במה מדובר וכך היה מאז ומעולם מאות בשנים, עצוב שמקטרגים ו"מזעדעזעים" מדברים של מה בכך, עצוב שיש אנשים שחושבים שזה מה שמעכב את בניין בית המקדש, עצוב שלא יודעים להסתכל במאקרו ולהעלים עין מזוטות המופיעים במיקרו.

אם מישהו רוצה לעשות טוב במקום להזדעזע ולתקן את העולם שילמד בזמן הזה, אשכול של זלזול קיטרוג וגרוע מהכל מין התנשאות סמויה בבחורי החמד.

אמר להם: צאו וראו איזוהי דרך ישרה שידבק בה האדם. רבי אליעזר אומר: עין טובה

בלת"ק חלקי, לכלות אין מה לומר בנושא???
לא.
יש כללים:
חתן - זמר + תזמורת
כלה - צלם + וידאו
יש את הצד השונה בסיפור: הייתי בחתונה של חברה שהשירים שם היו ממש ישיבתיים והאורגניסט עשה כל מיני קטעים שקטים שהבחורים שרו בהתלהבות וצד הגברים היה ממש שמח..
אנחנו פשוט לא הצלחנו לרקוד {עד כדי כך שהכלה אמרה לי לפנות לאורגניסט שישנה את הסגנון לקצת יותר מקפיץ}
ואני ממש לא בעד ההוללות בחתונה, אצלינו היו חתונות שמחות עד הגג! עם מוזיקה מקפיצה ונעימה לאוזן,
מה שכן צריך לקחת בחשבון שיש גם את הצד של הנשים שלא יכולות להצטרף לשירה ופחות בעניין של זיצ בחתונה.

בלת"ק חלקי.
זה לא חדש
גמרא סוכה כה:
ת"ר חתן והשושבינין וכל בני חופה פטורין מן התפלה ומן התפילין וחייבין בק"ש
רש"י
פטורין מן התפלה - דבעיא כוונה:
ומן התפילין - משום דשכיחא שכרות וקלות ראש:
וחייבין בקרית שמע - דמצות כוונתה אינו אלא פסוק ראשון ויכולים ליישב דעתן שעה קטנה כדי לקרוא פסוק ראשון:

וכן פסק השו"ע או"ח לח ז
חתן ושושביניו (פירוש, ריעיו השמחים עמו) וכל בני חופה פטורים (מתפילין) משום דשכיח שכרות וקלות ראש:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה