התוצאות לפניכם

• הוסף לסימניות
הכונה שלי בהצעה באה ממקום שנראה לי (כאורחת לרגע...) שהרבהפעמים הדיונים יוצאים מכלל שליטה עיוני מקצועי בגלל שחושבים על מי שמעלה ולא עניינית, (מה אני אתחיל איתה/איתו? איזה הודעה ישלחו לי באישי....)

סתם הצעה של אורחת שאוהבת את ה'קהילה' שלכם (מבחוץ:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;1750677:
1. לא הסברתי טוב את עצמי, הכונה האם בשימוש לסטילס בפנס מסוג זה, יש בעיה להעלות מהירות סגר במקום להשתמש בפילטר. ננסח אחרת- נניח שאין בעית סנכרון בפלאש, גם אז היית ממליץ להשתמש בפילטר או משנה שאטר?

לא, אין בעיה (ואם כבר זה עדיף להקפאת תנועה טובה יותר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;1750677:
1. לא הסברתי טוב את עצמי, הכונה האם בשימוש לסטילס בפנס מסוג זה, יש בעיה להעלות מהירות סגר במקום להשתמש בפילטר. ננסח אחרת- נניח שאין בעית סנכרון בפלאש, גם אז היית ממליץ להשתמש בפילטר או משנה שאטר?
2.
למיטב ידעתי תזוזות מצלמה/פריים דווקא דורשות מהירות סגר גבוהה כדי למנוע מריחת תנועה

לצילום סטילס בתאורת לד- אין בעיה להעלות מהירות.

לגבי 2 יש איזה איזון שצריך למצוא. מהירות איטית מדי תגרום מריחה של התנועה-- מהירות גבוהה מדי תגרום לריצור- כי לא כל התנועה הוקלטה (על כל פריים של 1/50 הקלטת רק 1/1000 נניח).

• הוסף לסימניות
אלא אם כן לד מרצד כמו פלורסנט- לא נתקלתי במידע על זה זה אף פעם.

• הוסף לסימניות
אלא אם כן לד מרצד כמו פלורסנט- לא נתקלתי במידע על זה זה אף פעם.
לא לא מספיק כאב ראש עם הריצוד של הפלורוסנט/מסכים/מסכי לדים בינתיים פנסי הלדים לא גורמים גם הם לריצוד :)

• הוסף לסימניות
ו..אחרי כל הדיון פה
התמונות תענוג.
2 ו 4 הפייבוריטיות שלי
הפרדה נהדרת, קופוזיציות מוקפדות, תאורה יפהפיה
תמשיכי לנסות אנחנו מחכות פה :)
וזה דוקא כן מה שיעשה את הפורום למקצועי יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1750792:
ו..אחרי כל הדיון פה
התמונות תענוג.
2 ו 4 הפייבוריטיות דלי

מילה במילה! מצטרפת:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1750792:
ו..אחרי כל הדיון פה
התמונות תענוג.
2 ו 4 הפייבוריטיות שלי

מבטיחה לשתף :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1750619:
מותר לי להעיר אחרי כל המחמאות?

לא אוהבת את הצבעים, זה נראה כאילו צילמת ביום עם אובך.
והייתי פותחת איזה 1/3 סטופ או 2, בחוץ אנחנו מצפים ליותר אור בעיניים.

*כן, אני יודעת שכל הרעיון היה להשאיר שמיים לא שרופים. עדיין.

בטח שמותר להעיר, זה תפקידך בכל אשכול!

• הוסף לסימניות
מרגלית אין את המורה הטובה ביותר הצלמת הטובה ביותר
והכי חשוב
האמא הטובה ביותר
אין כמוך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1750547:
למה בעצם?
זה לא תחום צילמי מוצר או אדריכלות- אלו תחומים יחסית קרובים.
צילום בני אדם על מנת להוציא אותם יפים בתנאים משתנים.

חלק מהצלמות פה גובות מחיר לא נמוך- למה שהרמה שהם יציגו תהיה נמוכה יותר?

אם כבר זה הפוך- הבעיה הכי גדולה של צלמי חתונות זה מגבלות הזמן והמקום- תמיד יש לחץ של זמן בשל איחורים וכאלה. שעות הצילום הרבה פעמים קשות מאוד - ובחירת הלוקיישן מושפעת תמיד ממקום הארוע והיא לא נוחה תמיד.

צלמתי כמה וכמה פעמים סט צילומי משפחה ללא לחץ של זמן ומקום- היה תענוג והתנאים היו כאלה שאני יכול לחלום עליהם בצילום כלה .

כבר מאתמול בוער לי להגיב לך...
אתה בעצם אומר שהלואי שצלמות הילדים היו מצלמות ברמה של צלמי אירועים, שיש להם ידע ונסיון בכל המכשור והטכנולוגיה ומתאימים את השימוש לכל סיטואציה שהם נקלעים אליה.
לדעתי זו חשיבה מקובעת ואסביר למה
כולנו בסופו של דבר בעלי עסקים, המטרה שלנו לתת שירות טוב ומקצועי ללקוחות וכמובן להרויח את לחמנו.
יש כמה דרכים להגיע למטרה הזו ולא רק דרך אחת...
היתה תקופה בא צילמתי בחוץ עם פלאש, התוצאות היו מקסימות אבל הרגשתי שאני חוסמת את עצמי מבחינת השחרור של הילד, אם בסטים אחרים רציתי שהילד ירוץ, יקפץ, ישתולל וכמובן יהנה מכל רגע- בסטים עם הפלאש רציתי שילד יהיה ניחוח, ישען על הגדר או ישב וכו וכו.
ישבתי עם עצמי אח"כ וחשבתי "מה עשיתי לעצמי?" הרסתי במי ידיי את הקו שלי,את מה שאנשים הכי אוהבים אצלי- את הזרימה הכיפיות וההנאה מכל רגע... ובשביל מה? בשביל להיות יותר מקצועית??? בעיניים של מי? ואז החלטתי מתוך בחירה מושכלת לוותר על הפלאש, יש לי ציוד מקצועי ויקר (בעצתך...) שיכול לתת לי מענה בזמני תאורה קשים ואני חושבת שתמונות החוץ שלי ברמה מאד טובה ולא מביישת. ואני נותנת את כל הדיסק אחרי עיבוד בסיסי של הרואו.
מה שאני רוצה לומר בזה שאנחנו לא רק צלמים אלא גם בעלי עסקים- אנחנו צריכים לעשות מה שטוב לנו לעסק (הכרתי גם צלמות שהיו אלופות בטכני אך לא היתה להן מינימום גישה לילדים)

כמובן זה לא הופך צילום בינוני למהמם ומעלף אבל לומר שרק זה נחשב לצילום טוב הדרך רחוקה...

יושבות 4 נשים ומחפשות צלמת
אחת תיקח את זו שהכי זולה כי היא לא ממש מבינה באיכות
השניה תיקח את זו שאלופה בעיבודים כי היא חולה על הפוסטרים האלו
השלישית תלך לזו שנקראת מותג כי זה מה שיאה לה להעלות לפייס...
והרביעית תיקח את זו שיש לה מליון אביזרים...
מי צודקת???
כולן!!!

שכל אחד ימתג ויבליט את עצמו במקום שלו ויהיה לעמ"י בחירה חופשית...

• הוסף לסימניות
הרביעית והאחרונה כובשות
והכי מהכל- להגיע לתוצאות כאלה בלי עריכה.
איזה כיף לך...אם משעמם לך את מוזמנת :)

• הוסף לסימניות
בס"ד

סליחה על התפרצות לאשכול הכ"כ מקצועי
וסליחה מכל יושבי הפורום הנכבדים
כתוספת לדברי יצירתית הנכונים בשטח
בצילום אנושי:
ברור שהדבר הכי חשוב זה להוציא את הילד , ילדה, איש, אישה,
בצורה הכי מחמיאה שיש, (יותר מן המציאות הקיימת בפועל) .
אז ככל שהצלמת עושה את זה טוב יותר
היא מקצועית יותר בסוג הצילום הנ"ל
כי היא מגיעה למטרה

אז לדעתי הקטנה מדובר פה על צילום שהגיע לשם!!!
ותנו להחמיא, גם אם המילים לא מספיק מלומדות ....

• הוסף לסימניות
מדהים לגמרי!
כל הכבוד שיש לך תמונות לילדים - בשמחות אצלי ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1751938:
כבר מאתמול בוער לי להגיב לך...
אתה בעצם אומר שהלואי שצלמות הילדים היו מצלמות ברמה של צלמי אירועים, שיש להם ידע ונסיון בכל המכשור והטכנולוגיה ומתאימים את השימוש לכל סיטואציה שהם נקלעים אליה.
לדעתי זו חשיבה מקובעת ואסביר למה
כולנו בסופו של דבר בעלי עסקים, המטרה שלנו לתת שירות טוב ומקצועי ללקוחות וכמובן להרויח את לחמנו.
יש כמה דרכים להגיע למטרה הזו ולא רק דרך אחת...
היתה תקופה בא צילמתי בחוץ עם פלאש, התוצאות היו מקסימות אבל הרגשתי שאני חוסמת את עצמי מבחינת השחרור של הילד, אם בסטים אחרים רציתי שהילד ירוץ, יקפץ, ישתולל וכמובן יהנה מכל רגע- בסטים עם הפלאש רציתי שילד יהיה ניחוח, ישען על הגדר או ישב וכו וכו.
ישבתי עם עצמי אח"כ וחשבתי "מה עשיתי לעצמי?" הרסתי במי ידיי את הקו שלי,את מה שאנשים הכי אוהבים אצלי- את הזרימה הכיפיות וההנאה מכל רגע... ובשביל מה? בשביל להיות יותר מקצועית??? בעיניים של מי? ואז החלטתי מתוך בחירה מושכלת לוותר על הפלאש, יש לי ציוד מקצועי ויקר (בעצתך...) שיכול לתת לי מענה בזמני תאורה קשים ואני חושבת שתמונות החוץ שלי ברמה מאד טובה ולא מביישת. ואני נותנת את כל הדיסק אחרי עיבוד בסיסי של הרואו.
מה שאני רוצה לומר בזה שאנחנו לא רק צלמים אלא גם בעלי עסקים- אנחנו צריכים לעשות מה שטוב לנו לעסק (הכרתי גם צלמות שהיו אלופות בטכני אך לא היתה להן מינימום גישה לילדים)

כמובן זה לא הופך צילום בינוני למהמם ומעלף אבל לומר שרק זה נחשב לצילום טוב הדרך רחוקה...

יושבות 4 נשים ומחפשות צלמת
אחת תיקח את זו שהכי זולה כי היא לא ממש מבינה באיכות
השניה תיקח את זו שאלופה בעיבודים כי היא חולה על הפוסטרים האלו
השלישית תלך לזו שנקראת מותג כי זה מה שיאה לה להעלות לפייס...
והרביעית תיקח את זו שיש לה מליון אביזרים...
מי צודקת???
כולן!!!

שכל אחד ימתג ויבליט את עצמו במקום שלו ויהיה לעמ"י בחירה חופשית...

את צודקת ולא צודקת.

ראשית כל את מיחסת לי דברים שלא אמרתי ולא התכוונתי אליהם .

את צודקת בזה שהדרך ה"נכונה" לצלם תמיד מושפעת מאינספור גורמים.

כתבתי כאן בעבר כמדומני כמה פעמים שאני סולד מהמושג "צילום מושלם".
צילום אף פעם לא מושלם - מ8 סיבות שונות לפחות. חלקם תלוים בנו- חלקם בציוד- חלקם במצולם ועוד.

צילמנו לפני שבועיים מסע של כמה ימים של גוף גדול איפשהו בעולם- הצילום היה מתגלגל מארוע לארוע ממקום למקום.
חלק היו צילום יותר מסודר עם תנאים יחסית נשלטים- חלק היו בתנאי צילום גרועים מאוד ואחרי הכל עוד נדרשנו לא לבלוט מדי- בהרבה מקומות לא להפעיל פלאש בכלל.

סתם בשביל הכיף אני מצרף כאן את הסטטיטיקה- רגישויות מטורפות. צמצמים פתוחים ועוד היו לחם ומים בצילום שם.

גם בצילום חתונות- יש דברים שאני נמנע מהם כדי הם יפריעו לי לצלם בנחת למרות שהם לכארה יתנו לי יתרון קטן בתחומים אחרים. (נניח- לא אוהב לעבוד עם פלאשמן- זה יגרום לנוכחות מטרידה של "צוות צילום" במקום לתת לי להשתלב בארוע).
אני לא רוצה לבלוט- ולא לתפוס מקום דומיננטי במהלך הארוע- ויש לזה מחירים אחרים.

עד לפה אני זורם איתך.

אבל גם לנסיעה שתארתי. היו לי 5 עדשות שונות ו2 גופים שמאפשרים לי מגוון כלים.
לקחתי למרות הכל 7 פלאשים וקלמפים ורדיו- לכדי שתהיה לי את האפשרות.

כלומר הבחירה שלי היתה בין 2-3 אפשרויות קיימות מכלים שיש בידי.
בשל אילוץ כזה או אחר העדפתי לצלם באופן טבעי על 5000 אסא ללא פלאש מאשר למקם 3 פלאשים שיש לי בתיק ולצלם ב1000 אסא וצמצמים שפויים יותר.

כנותן שרות שמשתדל לתת מענה מקצועי זה שונה מהותית מאשר מי שיבוא עם 60D ועדשת קיט ויגיד "אוקי אלו התנאים שלי".

אם אני לוקח איתי לסיור כלה פלאש. אני יכול בכיף להחליט שאני לא משתמש בו לרצף מסויים - אבל הבחירה הזו הרבה יותר "נקייה" מאשר מי שמראש יוותר על ההשקעה הזו.

אז כן - אני מצפה גם מצלמות ילדים ומשפחה שיהיו להם כלים טובים יותר- שיהיה להם ידע טוב יותר - שתהיה להם בכלל האפשרות לבחירה המושכלת בין 3 השיטות האפשרויות ושקלול היתרונות והחסרונות.
כיום המציאות כאן רחוקה מזה.

קבצים מצורפים

• Untitled 2.jpg
    KB 307.6 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
הצדק עם שניכם.
אני למשל לצילומי חוץ יוצאת תמיד עם פלאש על חצובה + מרכך.
ולפי המצב בשטח אני בוחרת אם להשתמש בו או לא.
גם לפי מצב התאורה. וגם לפי אופי הילדים.
אני אישית בכל מקרה משתמשת בפלאש לתאורת מילוי בלבד.
אני פחות אוהבת את האפקט שהפלאש נותן אצל ילדים.(כמובן שאצל כלות למשל זה אחרת. ושם אני כן אוהבת שימוש בפלאש בלי קשר ל- יש לי מספיק אור או לא)

אצל ילדים מאוד פעילים וקפצניים אני לפעמים אעדיף לעלות באיזו (כמובן בתוך התחום שאני יודעת שהמצלמה שלי מאפשרת) ולא לפתוח פלאש.
כי כל עוד אין לי עוזרת לצילום אני יודעת שאין לי אפשרות לרוץ אחרי הילד ובד בבד לכוון את הזוית והעוצמה של הפלאש.

השיטה שלי היא לקחת איתי את הציוד תמיד.
ובשטח להחליט מתי ואיך להשתמש בו.

לפעמים אני לא משתמשת בכלל.
אבל כשאני מחליטה כן להשתמש. אני מודה לה' שהציוד איתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה