שאלה טובה, גם על קרית מלאכי אותה שאלה.לא מצליח להבין למה קרית גת שהיא עיר יחסית קרובה ומחירים זולים ולא נתפסת שם קהילה חרדית גדולה למה אברכים מאשדוד לדוגמא מעדיפים לנסוע שעתיים וחצי לחיפה ולא קונים שם דירה למיטב הבנתי המחירים שם נמוכים מאוד?
יודעת בידיעה ברורה שיש שם קהילה מאוד יפה ומתפתחת (ליטאים)
נכון.יש קהילה של הרב פיבלזון בעתיקה
ומה הדין מקום חרדי שהנסיעה אליו ברכבת מעורבת? (ב.וגן, אולי גם נ. יעקב)הרבה יהודים טובים בעבר וגם כיום למרות שזה פוחת והולך מאמינים שיש ערך מוסף דתי לגור במקום חרדי לחלוטין ולא מתחרד או מעורב
נשאר רק הר יונה
אולי צפת
אולי קרית גת
רכסים, נתיבות, אופקיםועמנואל.
וכמובן לא בפרדס כץ, ק. יובל פס"ז גב"ז או ב"ש מתחרדלכל אלה שחשוב להם מקום מגורים חרדי טהור ולא עיר מעורבת, לצערי כבר לא ניתן לקרוא לערים החרדיות המוצהרות נקיות ושמורות. המחזות והמראות שאנו וילדנו נחשפים אליהם גרועים לפעמים מבערים מעורבות וד"ל. ואני כותבת מתוך נסיון אישי!
ממש ככה קריית גת זה מקום ממש קרוב והמחירים שם יחסית זולים. אגב אני מכיר כמה וכמה אנשים מאשדוד שעברו לקריית גת.לא מצליח להבין למה קרית גת שהיא עיר יחסית קרובה ומחירים זולים ולא נתפסת שם קהילה חרדית גדולה למה אברכים מאשדוד לדוגמא מעדיפים לנסוע שעתיים וחצי לחיפה ולא קונים שם דירה למיטב הבנתי המחירים שם נמוכים מאוד?
ודאי שבב"ש זה ככה אני יודעת על משפחות ברמה ג' חרדים שמגדלים כלבים, ויש בנות בכיתה ח בבית יעקב שם שנראות כמו פרחחיות רחוב בעיניי חזיתי אז אין מה להתווכחלצערי בבני ברק זה נכון אבל בבי"ש למשל המצב הוא לא ככה
איך פונים אליך באישי?תבע משותף בביתר עילית
המחירים הם 15,000 למטר
עם שיעבוד ולרוב עם משכנתא טובה
תפנו אלי לפרטי
זה מאוד נכון, אני ממש מסכימה איתך.יפה.
אבל צריך לזכור שמקום מגורים לא מסתיים בגודל דירה ומרחק מההורים.
מקום מגורים משפיע על האישיות ועל הבניה שלנו, ובעיקר של הילדים שלנו.
כשאנחנו אומרים על משהו שהוא "בני ברקי" או "ירושלמי" זה לא סתם. הב"א גדל שונה, בסביבה שונה, למד מושגים שונים, ראה דברים אחרים.
זה לא שיש מקום טוב ויש מקום לא טוב, בכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו, אבל צריך לקחת גם את השיקול הזה בחשבון.
ועוד משהו
אנשים מתכננים את החיים שלהם
וזה מצוין
אבל יש מישהו אחר ולו יש תוכניות משלו איך החיים שלנו יראו
ולא תמיד התוכנית שלנו מתאימה לשלו
ויתכן ואספנו וצברנו ממון ובסופו של דבר היינו צריכים להוציא אותו על דברים אחרים
ויתכן שחשבנו שנעבוד ונרוויח
ובסופו של דבר המציאות הייתה שונה כי התוכנית שלו הייתה שונה
ברור שצריך לתכנן ולנצל כל רגע בחיים
כל עוד אנחנו יכולים
אבל יתכן שמשהו אחר קורה בחיים שלנו שמשבש את התוכנית שלנו
וכך צריך להיות כי זה מה שעלינו לעבור בחיים
רק לא בטוח שנצליח לקנות כך או כך דירות או לצבור כך או כך כסף
אז תזכרו להוסיף תפילה שעסק הקניה [הקניות] יצליח
סליחה על הנאום, הוא תמצית חיי והייתי חייבת לכתוב אותו
מה תעשה עם הבנות שלך?...והבן שלי יקבל הכל..
מה תעשה עם הבנות שלך?...
לפי הידוע לי כבר היוםהאם השכונה החדשה בטבריה במחיר למשתכן תביא עדנה לשיכון ד ??
אם אתם מכירים מישהו שיכול להיות לו זכאות להגרלות ועדיין לא הוציא תעודת זכאות, כדאי שיוציא מהר, עוד מעט מתחילה הגרלה גדולה בב"ש ואלעד ויהיה עומס ברישום.
לא כדאי לפספס
אכן
ולכן מאוד חשוב אם אתם מכירים זוג מאורס לזרז אותם להוציא תעודת נישואין ותעודת זכאות מהר
חבל מאוד אם אנשים משלנו שיכולים להרשם להגרלות באלעד ב"ש לא ירשמו
(ככל שיירשמו יותר חרדים להגרלות האלו יש יותר סיכוי שהשכונות האלו יישארו חרדיות ולא מעורבות וד"ל)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים