D
Deleted member 64624
אורח
- הוסף לסימניות
בתנאי שהנשיא של הUSA יסכים לזהוכ"כ עכשיו משווקים שם עוד כ3000 דירות
בתנאי שהנשיא של הUSA יסכים לזהוכ"כ עכשיו משווקים שם עוד כ3000 דירות
יש על זה שיר:כשההורים שלנו התחתנו, אז בקושי התחילו ביתר ק"ס אשדוד וכו' וכל זוג שעזב את ירושלים או בני ברק ועבר לשם זכה למנות גדושות של רחמים וכיוצ"ב ,וראו כיצד זה התפתח וגדל עם השנים. ההסטוריה פשוט חוזרת על עצמה.
נשאר רק הר יונה,הרבה יהודים טובים בעבר וגם כיום למרות שזה פוחת והולך מאמינים שיש ערך מוסף דתי לגור במקום חרדי לחלוטין ולא מתחרד או מעורב או בערך ולכן אין הרבה מקומות לא חריש ולא עפולה ולא... מה נשאר ?
יפה.באותו עניין,
כשההורים שלי התחתנו (אמא שלי היא הבת הקטנה) וסבא שלי כבר היה חנוק עד צוואר על כל החובות של החתונות הקודמות, ולכן הם עשו וויתור ענקקק וקיבלו דירה בביתר במקום בירושלים כמו כל האחים שלהם.
היום הם גרים במרכז ביתר עילית עם דירת 6 וחצי חדרים יפייפיה ומרווחת, בעוד כל האחים שלהם מעוכים בדירות קטנטנות בכל מיני חורים בירושלים... ולא יכולים להרחיב כי בירושלים הרבה יותר קשה להשיג היתרים.
אני מבינה שיש איזה ערך מקודש לגור דווקא בירושלים, אבל אני לא מבינה איך אפשר לוותר על האיכות חיים של מגורים בדירה גדולה ויפה עם אופציות.
קיצור, עוד עשרים שנה מישהי פה תספר את אותו הסיפור רק שהsource יהיה ביתר\בית שמש\ק"ס\אשדוד והtarget קריית מלאכי\חריש\הר יונה\מעלה עמוס וכן על זו הדרך...
תפתחו את הראש, אתם ילדים גדולים ויכולים להתמודד גם במקום חדש רחוק מהסינר של ההורים.
אולי צפתנשאר רק הר יונה,
בקרוב שיווק של 3500 דירות.
אולי קרית גת?נשאר רק הר יונה,
בקרוב שיווק של 3500 דירות.
לא יודע אבל אני יודע שיש שם דירות זולות. ויש שם הרבה חרדיםלא,
לא ידוע לי שאמור להיות בקרוב שיווק גדול של אלפי דירות לחרדים בצפת,
חוצמזה שצפת יותר רחוקה בחצי שעה מהר יונה,
וגם היא יותר יקרה
בצפת עולה דירה חדשה 1.200.00 בהר יונה 850.00
אמור להיות שם שיווק של שכונה חדשה חרדית גדולה?
מה נשאר ?
ועמנואל.נשאר רק הר יונה,
אז שיבינו שיש לערכים מסוימים (שאינם מצווה בדווקא) מחיר.הרבה יהודים טובים בעבר וגם כיום למרות שזה פוחת והולך מאמינים שיש ערך מוסף דתי לגור במקום חרדי לחלוטין ולא מתחרד או מעורב או בערך ולכן אין הרבה מקומות לא חריש ולא עפולה ולא... מה נשאר ?
יודעת בידיעה ברורה שיש שם קהילה מאוד יפה ומתפתחת (ליטאים)כמה חרדים נורמלים (למעט אך לא רק מי שלבושו חריגה מלבוש חרדי קלאסי או מי שמזדהה המוצהר עם התבודדות או כאלה) גרים בצפת? והאם יש אזור או שכונה ספציפית ?
למי שרוצה.ממש לא,
לגור בשכונה חרדית גדולה למהדרין בפרירפיה (כמו הר יונה, עמנואל,רכסים)
לא אמור לעלות יותר ממקום מעורב בפריפריה
1 תודה.יודעת בידיעה ברורה שיש שם קהילה מאוד יפה ומתפתחת (ליטאים)
יש קהילה של הרב פיבלזון בעתיקה1 תודה.
2 באיזה שכונה והאם רק עץ ?
לצערי בבני ברק זה נכון אבל בבי"ש למשל המצב הוא לא ככהלכל אלה שחשוב להם מקום מגורים חרדי טהור ולא עיר מעורבת, לצערי כבר לא ניתן לקרוא לערים החרדיות המוצהרות נקיות ושמורות. המחזות והמראות שאנו וילדנו נחשפים אליהם גרועים לפעמים מבערים מעורבות וד"ל. ואני כותבת מתוך נסיון אישי!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים