- הוסף לסימניות
אצלינו יש גם קל"ת וגם רב"ע, אבל אין מחליפות לחופשת לידה.בתקווה שבגן שפה באמת יש קלינאית תקשורת
יש המון גנים שאין בהם.
אצלינו יש גם קל"ת וגם רב"ע, אבל אין מחליפות לחופשת לידה.בתקווה שבגן שפה באמת יש קלינאית תקשורת
יש המון גנים שאין בהם.
יש בגן שפה גם ילדים עם בעיות רגשיות, התנהגותיות,אכן, הוא לא מושלם, אבל הוא פי כמה וכמה מגן רגיל,
ויש דברים שאי אפשר להתעלם מהם שקיימים בכל גן שפתי,
וזה כמות הצוות פר ילד,איכות והכשרת הצוות, השטח הגדול, והמשאבים, וגם אם יש מחסור באחת מצוותי הפרא רפואי (וזה קורה לפעמים!) אז זה לא בכל המישורים, ... אז זה בדבר אחד,(וזה גם לא בסדר, אבל להגיד גן שפה הוא ל אמושלם יש לו לפעמים מחסור במטפלת ריגשית, ולכן אני אשלח את הילד/ה שלי לגן רגיל שאין בו כלום והוא יהיה אחד מתוך 30-35 ילדים על 2 גנוות אם שעתיים שבועיות של עזרה פרטנית, של מישהי שבכלל לא יודעים מה ההכשרה הספציפית שלה... זה לטמון את הראש בחול! )
באזור שבו קשה להביא קלינאית לגן חנ"מ, קל וחומר שאין סיכוי להביא קלינאית לגן רגיל.בתקווה שבגן שפה באמת יש קלינאית תקשורת
יש המון גנים שאין בהם.
מה שאני שוקלת זה גן שילוב. זה האופציה היחידה- או זה או גן רגיל. זה הגן חנ"מ היחיד ביישוב שהוא לא מעורב בנים- בנות. (גן שחצי יום הילדות של החנ"מ נמצאות בגן שפה ובחצי השני בגן שלהן. השאלה האם הם באמת פותחים שנה הבאה.)יש בגן שפה גם ילדים עם בעיות רגשיות, התנהגותיות,
והילד יכול ללמוד מהם.
אני לא שוללת גן שפה!!! אבל חשוב לבדוק לאן שולחים ולדעת שיש חסרונות.
יש ועדת השמה , ומשתדלים מ-א-ד לשים את הילד עם ילדים שתואמים לו ברמה...יש בגן שפה גם ילדים עם בעיות רגשיות, התנהגותיות,
והילד יכול ללמוד מהם.
אני לא שוללת גן שפה!!! אבל חשוב לבדוק לאן שולחים ולדעת שיש חסרונות.
אצלינו למשל ההמלצה היא פה אחד חנ"מ+ המלצה שלא משתמעת ל2 פנים של הרופאת התפתחות. הבעיה שלי זה אם לא יפתחו גן אידיש- שילוב שנה הבאה, או שיחליטו שם במועצה שהיא לא מתאימה אליו וישימו אותה בגן מעורב.יש ועדת השמה , ומשתדלים מ-א-ד לשים את הילד עם ילדים שתואמים לו ברמה...
אני גם לא אומרת שזה מושלם, אבל זה המקסימום שניתן לעשות כשיש צורך,
ולפעמים הורים משוחדים על הילדים שלהם, לא רואים את התמונה המלאה (הרבה פעמים הילד בבית מתפקד טוב יותר מאשר בגן) , וגם מלאים בדעות קדומות / פחד ממה יגידו עוד - כמובן הכל בתת מודע...
ואגב, גם בגן רגיל יש ילדים עם בעיות רגשיות התפתחויות ועוד, ההורים של הילד עם הקושי , הם לא ההורים היחידים שלא רוצים משלל סיבות שלוח את הילד שלהם לגן יעודי... ותמיד צריך לשקול רווח מול הפסד, בעין פחות משוחדת, ולכן כדאי לפני ששולללים לקבל חוות דעת מהגננת של הילד, ועוד לפחות 2 חוות דעת מבעלי מקצוע איכתויים ושאין להם קשר ריגשי עם הילד.
שילוב חצי יום נשמע מאד מפתה,מה שאני שוקלת זה גן שילוב. זה האופציה היחידה- או זה או גן רגיל. זה הגן חנ"מ היחיד ביישוב שהוא לא מעורב בנים- בנות. (גן שחצי יום הילדות של החנ"מ נמצאות בגן שפה ובחצי השני בגן שלהן. השאלה האם הם באמת פותחים שנה הבאה.)
יש דרך ליצור איתך קשר בפררטי?יש לי הרבה ידע בנושא.
בוועדה את צריכה בעיקר להדגיש קושי בהבנה, קושי רגשי ולאו דוקא חהדגיש קושי בהבעה!
אחרי שתקבלי אישור-
את מקבלת טופס בחירת מוסד ואז את בוחרת סל מורחב.
וסתם שתדעי- סל מורחב ממש לא כזה, בפועל אולי הילד מקבל פעמיים בשבוע גננת שי"ח, בגן שפתי מקבלים איפולי קלינאית, רב"ע ועוד.
לשיקולך.
הפחד של האנשים ,זה בדרך כלל שיהיה קושי להחזיר לחיידר אחרי זה.רוצה להוסיף מהצד שלי, של האנשי מקצוע
גן שפה זו מסגרת מדהימה שמאפשרת לילדים לקפוץ ולהתפתח ולהשיג את הפער שהם צריכים להשיג, זו יכולה להיות מקפצה לילד!! מסגרת בלי הרבה ילדים ויחס אישי וממוקד לצרכים של כל ילד. תסתכלו על טובת הילד!! ולא על איך זה יראה או יישמע..
אני אומרת את זה ממקום של מרפאה בעיסוק שעובדת עם ילדים בגיל זה ונקרע לי הלב על ילדים שאני עובדת איתם ורואה את הקשיים שלהם, ויודעת שהולך להיות להם קשה במסגרת הרגילה שההורים מתעקשים עליה...
סל מוסדי מתחלק בין כל הילדים,בלת"ק מה שאני רואה השנה (לא כמו בעבר), מי שמקש סל אישי מקבל שעות מסל מוסדי שזה באמת לא שום דבר. זה אומר שאם יש גננת שיח ויש לה שעה לתת לו הוא יקבל אותו.
אם את רוצה סל, צריך לבקש רק גן מיוחד. אח"כ אפשר לבחור אחרת.
כותבת כאשת מקצוע שמדריכה צוות פרא רפואי.גן שפה לא עשיר כמו שמתארים אותו, אין שם משאבים בלתי נדלים,
הצוות הפרא רפואי מצומצם ומחלקים אותו במדויק רק למי שממש צריך.
כן יש הרבה יחס של צוות הגננות והסייעות, אבל יש גם חסרונות.
יש לקלינאית מומחיות בתחום של ההיגוי?שאלה
קיבלנו זכאות לגן שפה- לא קיבלנו עדיין שיבוץ- מתי מקבלים בכלל?
הילדה חכמה על סף הגאונית- עושה לי תרגילי חיבור פשוטים בגיל שלוש וחצי! הלכנו לקנות לה נעליים, היא מראה לי עם האצבעות- יש לי ככה נעליים (2), אבל הם לא טובות, אז נקנה עכשיו ככה נעליים (2) ויהיה לי ככה (4) נעליים
אבל יש לה קשיים רגשיים, קשיי שליפה קשים, דיבור לא מובן, הלכתי לקחת אותה מהגן יום אחד מוקדם- בד"כ היא בהסעה, מקובל מאוד בעמנואל- וילדות באות אליי- את אמא של X? אמרתי- כן, הן- אחרי שנה של טיפול אצל קל"ת! את יודעת, היא לא מדברת טוב. , הגננת מדברת גם על קשיים חברתיים ומוטורים.
אבל תכלס'- מטפלת רגשית היא מקבלת גם היום בתוך הגן.
שליפה- הגננת שילוב יכולה לטפל.
חברה כנ"ל.
נשארנו עם קשיי היגוי- מטפלים בזה בגן שפה?
עד 12כמה בנות יש בגן?חנמ?
זה נכון ובצדק.הפחד של האנשים ,זה בדרך כלל שיהיה קושי להחזיר לחיידר אחרי זה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים