עזרה התייעצות ספרותית עם סופרות \סופרות שבדרך

• הוסף לסימניות
מנסה להיכנס לפורום, בינתיים אם תוכלנה לי לעזור...

אני באמצע כתיבת ספר אוטוביוגרפי, המתחיל בסיפורם של סבי וסבתותי.
באיזה גוף יותר נכון\מעניין\יפה לכתוב.
מטבע הדברים הפרקים הנכתבים אודותי נכתבים בגוף ראשון. אני מאמינה שכך הקוראים יותר מתחברים לדמות.
כשאני כותבת מס' אודות סבתי - האם גם שם לכתוב בגוף ראשון, כאילו סבתי מספרת בעצמה, או לכתבו אודותם?
זה חשוב לי כבר בשלב הסקיצות כי כל ההסתכלות קצת משתנה.

תודה רבה מראש.
מי שיותר נח לה לענות במייל - אשמח מאוד <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>‏

• הוסף לסימניות
לא חושבת שיש בזה כללים.
כשאת קוראת ספר את נהנית לקרוא כתיבה בגוף ראשון? תכתבי איך שאת מתחברת יותר.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי זו שאלה לסופרות.
האם זה נכון בספר אחד שתהיינה כמה וכמה דמויות כשכל אחת תספר על עצמה בגוף ראשון?
האם זה לא מבלבל יתר על המידה את הקורה?

• הוסף לסימניות
כתבת לסופרות שבדרך ולכן הרשיתי לעצמי להגיב. (אבל אני רק סופרת בדרך).אני כן קראתי ספרים שהדמויות כותבות בגוף ראשון וזה לא בלבל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חושבת שהכתיבה הכי יפה - היא למה שאת מתחברת! בבחינה פשוטה של היוצא מן הלב - נכנס אל הלב.
ומכיון שבדרך כלל קל לנו יותר להתחבר לכתיבה מגוף ראשון כיון שעצם השימוש במילה אני גורם לנו למיתר זע בלב - כדאי בהחלט.
רוב הצלחה!

• הוסף לסימניות
שני ספרים עומדים מול עיני בעת כתיבת התגובה. בשניהם לפחות 2 דמויות שמספרות בגוף ראשון
שניהם מעניינים ויפים
האחד מבלבל ומשנהו ברור מאוד.
אחד ההבדלים ביניהם הוא בידול רציני וחיצוני שקיים בין הדמויות בספר הברור.
מספר אחד הוא גבר מבוגר, עורך דין
מספר שני הוא בחור צעיר
מספרת שלישית היא אישה.

בסיפור הפחות ברור שתי המספרות הן נשים
בגיל דומה
ומצב משפחתי דומה.
שימי לב שלפעמים הבלבול משרת את מטרתך ככותבת.
אולי העלילה מתארת סימביוזה מסוימת ביניהן וצורת הכתיבה מדגישה את זה?

• הוסף לסימניות
הכתיבה בגוף ראשון (או לפחות היצמדות לנקודת מבט של הגיבור)
מתאימה וטובה לספר אוטוביוגרפי.
זאת מלבד העובדה שכדאי שתכתבי באופן בו את מגיעה לחיבור העמוק ביותר.

מה שוודאי לא מתאים כאן, זה כתיבה ממבט יודע הכל.
ולכן גם אם תחליטי לבסוף לכתוב בגוף שלישי, שימי לב להיצמד לנקודת המבט של הגיבורה שלך.
אל תדעי יותר ממנה,
אל תרגישי אחרת ממנה,
היי היא בעצמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה