התלבטות לגבי שדרוג מטבח קבלן – האם המחיר משתלם או עדיף לקחת זיכוי?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח לעצתכם 🙏

זכינו במחיר למשתכן וקיבלנו מטבח בסיסי מחברת קמילה מטבחים דרך הקבלן – מדובר בארונות תחתונים בלבד (חלקם מגירות) וארון בילד-אין.
מה שהבנו זה שאין אפשרות לבצע שינויים במה שהקבלן נותן, אלא רק להוסיף שדרוגים דרך קמילה – בתוספת תשלום כמובן.

ביקשנו להחליף את החיפוי ואת השיש שעל הקיר (הסטנדרט קיבלנו לא היה לטעמנו), והוספנו גם ארונות עליונים ואי.
יש לי תמונות שצירפתי כאן מהפגישה עם המעצבת (עדיין לא חתמנו).
קיבלנו הצעת מחיר של 48,000 ₪ על כל השדרוגים, וההתלבטות שלנו היא –
האם המחיר שווה? או שכדאי לוותר ולקחת את הזיכוי מהקבלן (9,600 ₪) ולעשות מטבח בעצמנו?

התקציב מוגבל ל-60,000–65,000 ש"ח,
ויש לנו ממש ימים לקבל החלטה.

אשמח לשמוע מכם – כל דעה, טיפ או ניסיון אישי יעזרו לי מאוד!
תודה מראש ❤️

(אני מקווה שהתמונות יחסית ברורות לא הסכימו להביא לנו את התוכנית נתנו לנו רק לצלם דרך המחשב)

קבצים מצורפים

• IMG_20250716_172754.jpg
    IMG_20250716_172754.jpg
    KB 133.6 · צפיות: 45
  • IMG_20250716_172822.jpg
    IMG_20250716_172822.jpg
    KB 147 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
לענ"ד בשדרוג יותר שווה ללכת כבר לבד לנגר (חברת מטבחים לא בהכרח) - אבל למה שלא תקחו את התוכנית לכמה נגרים ותקבלו הצעה? כך תדעו הכי טוב

• הוסף לסימניות
לענ"ד בשדרוג יותר שווה ללכת כבר לבד לנגר (חברת מטבחים לא בהכרח) - אבל למה שלא תקחו את התוכנית לכמה נגרים ותקבלו הצעה? כך תדעו הכי טוב
האמת שאני לא מכירה כל כך ככה שאין לי את מי לשאול וחוץ מזה יש לי יום יומיים להחליט
אני גם מאמינה שאם אני יחליט לעשות לבד אז אני ישנה כמה דברים במטבח

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תבקשי בפורום פרטים של נגרים כדי להבין סביבות מחיר. יש לך הרי כבר תוכנית - אז תשלחי אותה AS IS לנגרים לקבל הצעת מחיר כללית וככה תביני מה השוק.
אם את רוצה לקבל יותר בקלות הצעת מחיר תערכי מפרט של המטבח המבוקש - X מטר ארון עליון, X מטר ארון תחתון
X מטר ארונות גבוהים, X מגירות צירים מסוג Y, כמה קלאפות וכו'. יהיה לנגרים יותר קל לתמחר לך את המטבח. כמובן גם סוג החיפוי שאת בוחרת לארונות משפיע על המחיר - האם פורמייקה קלאסית או יקרה יותר וכו'

• הוסף לסימניות
אולי כדאי לך להעלות תוכנית מטבח לפורום, מאמינה שתקבלי רעיונות טובים מלמעלה כבר הערב ותוכלי להעביר לנגרים להצעת מחיר כללית

• הוסף לסימניות
לפי הבירור שלנו גם אנחנו קבלנו שם -בקמילה הצעת מחיר
זה לא שווה יוצא יותר זול לעשות מטבח אצל חברת מטבחים אחרת (גם חומרים יותר איכותיים)

• הוסף לסימניות
לפי הבירור שלנו גם אנחנו קבלנו שם -בקמילה הצעת מחיר
זה לא שווה יוצא יותר זול לעשות מטבח אצל חברת מטבחים אחרת (גם חומרים יותר איכותיים)
כבר עשיתם ? יש לך המלצות על חברות או נגרים ?

• הוסף לסימניות
עדין לא זה גם מהשבוע האחרון
רוצים תוכנית אדריכלית למטבח
מברור ראשוני יוצא יותר זול -בררנו על מטבחי הרהיט ומטבחי חן

• הוסף לסימניות
האמת שאני לא מכירה כל כך ככה שאין לי את מי לשאול וחוץ מזה יש לי יום יומיים להחליט
אני גם מאמינה שאם אני יחליט לעשות לבד אז אני ישנה כמה דברים במטבח
נשמע חשוד שככה מלחיצים אתכם, לדעתי כדאי שתקחו את הזמן שלכם.
באיזה פרויקט מדובר?

• הוסף לסימניות
אפשר להתקשר ליעוץ מניסיון.
אשמח לעזור ממש בכיף...
0533180708

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי-
ב95% מהמקרים יוצא יותר זול לעשות לבד (לקוח שבוי)
ואז גם אפשר לתכנן מה שרוצים, לא מוגבלים למיקומים של הקבלן

• הוסף לסימניות
עדין לא זה גם מהשבוע האחרון
רוצים תוכנית אדריכלית למטבח
מברור ראשוני יוצא יותר זול -בררנו על מטבחי הרהיט ומטבחי חן
מנסיון ממש עכשיו עם מטבחי הרהיט, ממליצה בחום!!
שרות נדיר ...
הרגשה כאילו אני לקוחה יחידה ממש

• הוסף לסימניות
כדאי לקחת בשיקול שכדאי לקחת את המטבח מהקבלן ואחר כך לשפץ ולא לקחת בכלל זיכוי על המטבח של הקבלן
הזיכוי של הקבלן לא תמיד משמעותי
ולקבל דירה בלי מטבח קורה ויש שינוים שלא באים לגור מיד וכו

• הוסף לסימניות
בכל מקרה גם אם את מחליטה לקבל זיכוי התכנון של המטבח צריך להיות עכשו כי את צריכה להעביר תוכניות עבודה לקבלן , ממליצה לך לשבת עם מעצבת מטבחים אפילו לשעת יעוץ ולבדוק עם מה האופציות שאפשר לעשות ואז להחליט.

• הוסף לסימניות
המטבח הזה מבחינתך הוא לכתחילה שבלכתחילה? או שיש דברים שאת מעדיפה לשנות?
אם הוא לא לכתחילה אז לשלם על זה 48.000 זה יותר מידי...
קחי את הסכום הזה+9600 שיש לך החזר, וכבר הגעת לתקציב יפה למטבח... שיכול להיות בדיוק לפי הרצונות שלך.
קחי בחשבון שלשנות תשתיות כן כדאי בשלב הזה, כלומר אם את לוקחת מעצבת ומשנים מיקומים של גז וכיור, אז כדאי לשנות מיקום של הנקודות דרך הקבלן.
אח"כ לשנות יותר בעייתי.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
במחיר למשתכן אי אפשר לעשות שינויים עד קבלת המפתח ולכן עדיף לקחת את המטבח של הקבלן ואחר כך לעשות לו שדרוגים.
דרך החברה של הקבלן זה בדרך כלל יוצא יותר יקר, פחות משתלם.
יש פה בפרוג מאמר על המטבחים של מחיר למשתכן ובתגובות כמה כתבו ששדרגו אחר כך את המטבח הבסיסי והם מרוצים.

• הוסף לסימניות
מדובר בארונות תחתונים בלבד (חלקם מגירות) וארון בילד-אין.
ארון בילד אין גבוה בשביל תנור?

אם ככה מה שאתם מוסיפים לפי ההדמיה זה רק את הארונות העליונים ואי? נשמע שזה יקר מידי. עדיף כבר לקחת מעצבת ולעשות פרטי אצל נגר. (תסתכלי בקישור שהעליתי בהודעה הקודמת)

ממי הבנתם שאפשר לעשות שינויים דרך החברה? בעיקרון אפשר לשדרג בדירת קבלן אבל לא בדירות של מחיר למשתכן. תבדקו שלא מטעים אותכם שלא יקחו לכם כסף סתם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה