- הוסף לסימניות
חצופה אמיתיתוכשהאם התעקשה שהילד לא נכנס הבייתה היא איימה
חצופה אמיתיתוכשהאם התעקשה שהילד לא נכנס הבייתה היא איימה
מי מהם?חצופה אמיתית
הגברת שחשבה שאם היא פנתה ודיברה ולא שמעו לדעתה- יש לה זכות לאיים.מי מהם?
מכירה הרבה הורים אוהבים מאד מאד שחינכו במסירות בדרך שבה הם חשבו שהיא הכי טובה לילדים שלהםברור, אבל באופן כללי ביותר, אני כן חושב שאם ההורים באמת אוהבים את הילד והערות והגערות נובעות כתוצאה מכך - הבעיות פוחתות וכשקורה ההפך, אז גם יש יותר בעיות. ואני מדבר על הטווח הארוך, כי ברור שבשעת כעס הילד אולי כועס, אבל לטווח הארוך הוא מבין.
כי פעם ההורים תמיד צדקו וגם הורה שהרג את הילד שלו או פצע אותו אנושות לא נענש על זה, כי זכותו. אנחנו לא מתגעגעים ל"חינוך" כזהאיך בעבר היו נותנים מכות וסטירות עם מקלות וזה עבר בשקט????
המשטרה לא מוציאה ילד מהבית כי הוא אמר שהוא מפחדסיפרה לי מישהי שהיה בשכונה שלהם סיפור נוראי
שילד עשה מעשה מאוד חמור בתלמוד תורה
וכשתפסו שזה הוא עשה את זה - הוא ברח ונעלם לכמה שעות
כשהמשטרה מצאה אותו הוא אמר שהוא ברח כי פחד מההורים שלו מה יעשו לו כשיתברר שהוא עשה את המעשה החמור בחיידר.
אתם יודעים מה היה הסוף?
הילד הוצא בכח ממשפחתו (שהוא אוהב מאוד) והועבר בצו שופט למשפחת אומנה למשך כמה חודשים!!!
למה? כי הרווחה החליטה שהוא מפחד מההורים כי הם אלימים !!! (הם ממש לא!!)
רק אחרי מאבק משפטי ממושך הילד חזר הביתה...
איך בעבר היו נותנים מכות וסטירות עם מקלות וזה עבר בשקט????
פעם גם אלמ"ב הייתה לגיטימית (לצורכי חינוך כמובן)כי פעם ההורים תמיד צדקו וגם הורה שהרג את הילד שלו או פצע אותו אנושות לא נענש על זה, כי זכותו. אנחנו לא מתגעגעים ל"חינוך" כזה
חינוך נשים באופן פיזי על ידי בעליהן החוקיאלמ"ב?
שיפוטיות במיטבה...מכירה הרבה הורים אוהבים מאד מאד שחינכו במסירות בדרך שבה הם חשבו שהיא הכי טובה לילדים שלהם
ופגעו בהם רגשית ונפשית באופן שהם סוחבים איתם קשיים משמעותיים בזוגיות, בהורות ובהתנהלות בעולם.
ממש לא מספיק לאהוב, ולא כל פגיעה ואלימות אפשר להחליק בשם האהבה.
כי פעם ההורים תמיד צדקו וגם הורה שהרג את הילד שלו או פצע אותו אנושות לא נענש על זה, כי זכותו. אנחנו לא מתגעגעים ל"חינוך" כזה
המשטרה לא מוציאה ילד מהבית כי הוא אמר שהוא מפחד
מדובר על ילד ש(כנראה, לפי הסיפור) פגע באחרים. היות שידוע שילד שפוגע כנראה נפגע בעצמו ולא משנה איזה סוג פגיעה, ילדים משחזרים, אפשר להניח שהסיפור מורכב יותר והיה צורך להרחיק אותו מהבית.
אולי עצוב שהצליחו במאבק משפטי לטייח. אולי התחייבו לטיפול משפחתי ופיקוח כדי שיחזור הביתה. אי אפשר לדעת.
למה?שיפוטיות במיטבה...
יותר סביר מלומרמדובר על ילד ש(כנראה, לפי הסיפור) פגע באחרים.
גם עו"סית משפחה, גם חוק נוער גם המדריכה שלהן וגם בית המשפט?שהמערכת לא ידעה איך לרדת מהעץ
כל שבוע יש ילדים שנעדרים ובורחים מהביתכמי שמכירה את המערכת כ"כ טוב
אז כן- מרב שהיא שחוקה מספיק שהתחילו איזשהו מהלך, הם ננעלים ללא יכולת לחזור אחורה
ולצערי הם לוקים בבעיה הזאת בגלל חוסר במשאבים לערוך ביקורת עצמית על מה שהם עושים
שלא לדבר על קצב התחלופה בכח אדם שמולידה החלטות חפוזות של עו"סיות מתחילות שמתלהבות מכח השליטה שניתן בידיהן ולא מבינות שכל החלטה בתיק שהן מנהלות זה דיני נפשות ועושות טעויות נוראות...
לכן- את הבדיקה לפני הפניה לרווחה אני מצפה יתעשה הסביבה הקרובה שאכן צריך כאן התערבות, ולא על כל צעקה ששמעתם מאחד השכנים תרוצו לדווח, אלא לבדוק שאכן יש כאן קראיה אמיתית לעזרה.
וילד שבורח (מהתלמוד תורה) בגלל שעשה מעשה חמור (בתלמוד תורה)
ואמר שמפחד שההורים שלו יכעסו עליו... הוא ילד נורמטיבית שיודע שבבית שלו לא יאהבו מה שהוא עשה
וזה לא בית אלים, אלא בית עם גבולות (אגב- הוריו אנשי חינוך טובי לב ואכפתיים מאוד)
והדרך ארוכה להוצאה מהבית בגלל אמירה חד פעמית של ילד...
כאן הם הוכיחו יעילות יתר, ועוד באותו יום העבירו אותו למשפחת מקלט (!)
אני לא אומרת לא לערב רווחה, ההיפך הגמור
אני חושבת שזאת הצלת נפשות
ואני מכירה המון מקרים שהרווחה הצילה ילדים או ממוות פיזי או רגשי והתפתחותי, לחיים טובים ומאושרים!
אבל- להיתפס למקרה אחד ולעשות ממנו מטעמים זה חוסר מקצועיות וחוסר הוגנות!!
זה הטעות הגדולה ברוב המקרים זה כן עבר בשלוםפעם זה ממש לא עבר בשלום.. וגם, מה זה קשור? הדור של היום זה לא הדור של פעם
אפשר גם לצעוק על מעשים שלה שהיא משפילהלא שאני הדוברת שלה אבל היא דיברה בשקט ביקשה נורמלי וכשהאם התעקשה שהילד לא נכנס הבייתה היא איימה
בכל אופן להתערב בחינוך של מישהו אחר זה דבר לא נכון
אבל לראות ילד יהודי מושפל זה דבר עוד יותר לא נכון ואני לא זוכרת במדויק אבל כמדומני היא כן התיעצה
הוא שכתבתי בתחילת הדיון, שמו לי אימוג'ים כועסים משום מה, אני מאמינה בכך בכל מילה!!!לפני שהילדים הגיעו אליו שאלו אותם, והם אישרו את הגעתם אליו. כלומר, הם - הילדים - קיבלו דיווח על התנהגות האבא, גם התנהגות עתידית, והם הסכימו, (או שלא, אבל הובהר להם שזהו מסלול שלהם, ולטובתם).
במילים אחרות: הקב"ה הוריד את הנשמות הללו למשפחה הזו, לאבא ולאמא האלו, הוא שלח את הילדים הללו, למשפה הזו. זהו מסלול החיים שלהם, מי שורצה יכול לתרום כסף או לתת סיוע טכני, אבל דיעות.... ??? מאן דכר שמיה !!!
והגיע הזמן שנפסיק את הפטרונות שלנו, על משפחות אחרות, על קרובי המשפחה שלנו.
אין לאף אחד זכות על הילדים של השני, כמו שלשני אין זכות על הילדים שלנו.
אנחנו מחנכים את ילדינו כפי שאנחנו מבינים.
רק ברוסיה הקומוניסטית היה למדינה זכות על הילדים של אזרחיה.
וכן, גם למשטרה, או לרווחה אין זכות על הילדים שלנו.
וגם להורים אין זכות ממונית וקנינית על הילדים שלהם עצמם.
הילדים אינן רכוש של ההורים.
אלא שהקב"ה שלח אותם אליהם, זהו נסיון של ההורים, זהו נסיון של הילדים.
בסופו של דבר האנשים משתנים, הילדים משתנים, רק חמור לא משנה את דיעותיו.
ממשאפשר גם לצעוק על מעשים שלה שהיא משפילה
אני לא מכיר אותה אבל בכל בית קורה זמנים של מצבי קיצון
וכשזה אצלה זה בסדר וכשאחרים היא כבר מאיימת
הצורת כתיבה לא נכונה היא לא קשרהלא להוציא דברים מהקשרם
הוא קשרה אותו בידיים כלומר תפסו לו את הידיים ולא נתנה לו לזוז
כישום עונש אחד לא עבד עליו וגם קשרה לו את הרלים ואחר כך כך הילד באמת הבין שככה לא מתנהגים
נשמע יותר הזייה ממה שזה היה במציאות
אבל תכלס סך הכל במקום להוציא אותו מהבית בחרה שאיר אותו ולא איפשרה לו להעשות את הדברים שההוא עשה
השאלה: "(כי אפשר לומר את זה על כל תחום, למה נותנים צדקה? הרי העניים לפני שירדו לעולם ראו שהם יהיו עניים)"אם משהו היה רואה מששהו שאני מתנהגת עם הילדים שלי בצורה קיצונית לא נכון
הייתי מאד רוצה שיגידו לי
אני חושבת שמאדדדד חשוב להיות גמישים במיוחד בתחום הזה ולפתוח עיניים ולב וללמוד מאנשים וללכת ללמוד
זה לא אומר שכל דבר שאני רואה ושומעת אקח אלי, אבל אני כן מחפשת לשמוע וללמוד
ואולי חלק מהניסיון שלנו זה להראות אכפתיות לאחים ואחיינים? מי אמר שלא?
(כי אפשר לומר את זה על כל תחום, למה נותנים צדקה? הרי העניים לפני שירדו לעולם ראו שהם יהיו עניים)
ויש הרבה הורים לא מודעים שמחנכים מתוך טראומות וכד' ולא רואים את הנזקים שלהם
הרי אם ההורים האלו למשל לא נותנים אוכל לילדים שלהם כמה ימים, גם אז לא צריך להתערב? א ההורים מתעללים ונגעים בילדים שלהם, גם אז לא צריך להתערב? איפה עוברת הנקודה המדויקת?
מכירה אנשים שעברו הרבה דברים לא פשוטים בכלל בילדותם, שחלק גדול מהפצע הוא על אנשים מסביב שראו ולא עשו כלום
הרי אם ההורים האלו למשל לא נותנים אוכל לילדים שלהם כמה ימים, גם אז לא צריך להתערב? אם ההורים מתעללים ונגעים בילדים שלהם, גם אז לא צריך להתערב? איפה עוברת הנקודה המדויקת?השאלה: "(כי אפשר לומר את זה על כל תחום, למה נותנים צדקה? הרי העניים לפני שירדו לעולם ראו שהם יהיו עניים)"
נשאלת בגמרא.
כלומר, השאלה היא טובה, והיא נזקקת לתשובה.
ההגיון היה מחייב שאם נגזר על האדם להיות עני, וזו גזירת שמים, אסור יהיה לתת לו צדקה.
אלא (עונה הגמרא): שזו היא מטרת העולם, לפתח בעצמינו רגש של אכפתיות, שניתן מעצמינו ומכוחותינו וההון שיש לנו לעניים.
אבל, מי שדורש תמורת העזרה הכספית שלו שיכופפו גם את הדיעות אליו, נקרא בפי רבינו בחיי (בספרו חובת הלבבות) בכינוי 'רשע וסכל'.
הוא אשר כתבתי: מי שרוצה, יכול לתרום כסף או לתת סיוע טכני, אבל דיעות.... ??? מאן דכר שמיה !!!
ובכן, מי אנחנו שנחליט שההורים האלו אינם ראויים לגדל את ילדיהם, כשהקב"ה החליט שהם כן ראויים.
והנשמות הללו ירדו לעולם במסלול חיים כזה.
מסופקני אם כל התירוצים הנבובים, (המאשימים את ההורים, את המלמדים, את המורות, את מנהלות בתי הספר, את מנהלי התתי"ם, את המשגיחים, את המפקחים החינוכיים) קבילים בבית דין של מעלה.
האדם אחראי לבחירות שלו, האדם צריך לקחת אחריות על הקטע שלו.
אנחנו דור מפונק.
אנחנו צריכים להסתכל על דור ההורים והסבים שלנו, שחיו כילדים בתקופת הצנע, או בתקופת מלחמות העולם.
הם יצאו מחושלים, וחזקים נפשית.
אני חושבת שגם כל האשמה שאתה מדבר עליה, זה לא האשמה זו הפרדה(המאשימים את ההורים, את המלמדים, את המורות, את מנהלות בתי הספר, את מנהלי התתי"ם, את המשגיחים, את המפקחים החינוכיים)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים