יש לי שכנים בבנין שזה העונש הקבוע אצלםלפני מספר שנים טובות טובות הלכתי עם מכרה וראינו ילד צורח ליד דלת נעולה מחוץ לבית אותה מכרה דפקה בדלת וביקשה שיכניסו את הילד פנימה האם לא הכניסה וכשזה הגיע לאיום( בלי לבצע כמובן) שאם לא יכניסו היא תיפנה לרווחה הילד הקטן הוכנס לביתו
יתכן שלמרות שהם עושים משהו בעייתי מאד הם בסך הכל הורים טובים.יש לי שכנים בבנין שזה העונש הקבוע אצלם
לפחות פעם בשבוע שומעת את הילד בן ה3 בוכה בחדר המדרגות.
אני מכירה מקרוב, ומדובר על משפחה תקינה לגמרי. הילדים הגדולים , שעברו את אותו סגנון חינוך , לא נשרו, ולא נראים כלל בכיוון, ב"ה. אלא נראים אנשים שמחים, ויש קשר טוב עם ההורים.
לדעתי זה סגנון עונש שמקובל בציבורים מסוימים, ולא בטוח שנכון להתערב כמו שתארת בלי להכיר בכלל.
כמה שזה עצובביש לי שכנים בבנין שזה העונש הקבוע אצלם
אני מכירה מקרוב, ומדובר על משפחה תקינה לגמרי. הילדים הגדולים , שעברו את אותו סגנון חינוך , לא נשרו, ולא נראים כלל בכיוון, ב"ה. אלא נראים אנשים שמחים, ויש קשר טוב עם ההורים.
לדעתי זה סגנון עונש שמקובל בציבורים מסוימים, ולא בטוח שנכון להתערב כמו שתארת בלי להכיר בכלל.
לא בטוח שז לא התעללות .אין קשר למשטרה
לא מדובר חלילה בהתעללות (לפחות לא באופן רשמי)
אדגיש-
מדובר בהורה מסור ואוהב אך מפאת חסמים וקשיים שלו מתנהל באופן שפוגע בילדיו,
כוונתי בעיקר מבחינה רגשית
ככלל רצוי להיזהר מעסקנים כמו מאש !כנ"ל לגבי כלל הציבור ישנו תמיד בכל בית כנסת את העסקן שיוכל לנסות לפטור את זה, או אולי קופת השכונה וכדו'
ומה שיותר גרוע עם ההורה מנסה בכוח [לא בשכל] לשנות את זה שאז הילדים יוצאים דפוקים משני הכיווניםטבע האדם לשחזר את החינוך שקיבל.
זה נתון. זה חוק טבע.
השינוי קורה רק ע"י מודעות והתבוננות אישית.
מה שנקרא "עבודת המידות"
למי אין צלקות ותלונות על ההורים שלויתכן שלמרות שהם עושים משהו בעייתי מאד הם בסך הכל הורים טובים.
אבל לכי תדעי אלו צלקות יש להם בנפש...
לדעתי לא מועיל הבן אדם יהיה עסוק חודשיים בלנסות לגלות מי שלח את המכתבויש עוד אפשרות שזה יכול יותר לעזור
וזה לתת לו מכתב בצורה אנונימית ושם אפשר יותר להאריך
@תשובות פשוטות לשאלותיתכן שבאמת הוא לא כל כך נוראי וזה רק נראה ככה מבחוץ.
יש הורים עדינים ומכילים ותמיד רגועים וכו' ויתכן מישהו שגדל בבית כזה וכשרואה הורה שמתנהג בצורה מאד שונה זה נראה לו שהילדים ממש סובלים.
בעוד שבמציאות יש הורים טובים מאד יותר קשוחים, ויתכן שהם גם לא מושלמים במידות ופה ושם מתפרצים באמת בצורה לא טובה אבל זה עדיין לא הופך אותם להורים גרועים בסך הכל.
כדאי להתחיל בצורה כזאת שאיש מקצוע יאבחן את הילדים בדרך כלשהי כאילו 'מקרית' וינסה לשמוע מהם על המצב בבית וכו', יתכן מאד שהוא יגיע למסקנה שאין שם בעיה רצינית.
בהנחה שכן יש בעיה רצינית כנראה שהוא גם ידע יותר לומר מה ואיך כדאי לעשות.
מחשבות של 1 מתוך 3 מתבגרים - לא צריך להיבהלאבל אני שמעתי ממנו את המחשבות שהיו לו
לחזור בשאלה ואפי' יותר גרוע מזה ב"ה השם שמר עליו
בדרך כלל אנשים שמתבוננים באחרים שוכחים להתבונן בעצמםלא עוסקים בנפש
אבל אנשים שמתבוננים בהתנהלות של אנשים ובתוצאות שלה..
בדרך כלל זה הולך ביחדבכללי מהאשכולות פה בחודש האחרון יש לי תחושה שהורים רבים מצד אחד מגוננים על הילדים כשלא צריך, ומצד שני פוצעים להם את הנפש, או לפחות לא מבינים כמה זה יכול לפצוע.
ילד בן 5 יכול ללכת לגינה ליד הבית לבד בשעות נורמליות, מותר לו גם לחטוף סטירה פעם ב גם מההורים וגם מהמלמד, ומצד שני אסור לזרוק אותו מהבית כעונש, ואסור לחטט לו בחפצים אם הוא לא מסכים.
לי אישית לאחר 6 ילדים בינתיים בלע"הר זה נראה דבר פשוט ומובן מאליו, אבל לצערנו יש הורים שמגדלים את הילדים בצמר גפן עם טיטול ומוצץ בלילה, מלבישים אותם עדיין בגיל 8, לא נותנים להם ללכת לבד לשום מקום, היחדים כנראה נראים תמיד מטופחים עם בגדים חדשים ונקיים בלי חורים, ומצד שני שורטים להם את הנפש, משקרים להם, מפחידים אותם שיבוא שוטר או שאבא יעניש אותם, זורקים אותם מהבית כשהם צורחים, לא מאפשרים להם פרטיות, לא מאפשרים להם כמעט שום גישה לטבע, מגדלים אותם בתוך שבלונה עירונית מיינסטרימית הכל שאלה של מה מקובל ומה אחרים עושים, שולחים אותם לשירותי אפסנאות של מעון או צהרון (נכון, לפעמים אין ברירה), ואין התייחסות למה שהנפש שלהם באמת צריכה.
סליחה על האריכות, פרקתי כי זה פשוט כואב.
אין שום השוואה.סתם שאלה מתעניינת לכל המזדעזעים
לא יצא לכם אף פעם לשלוח ילד לחדר להירגע?
זה נחשב הרי צורת הרגעה מקובלת, לך לחדר וכשתרגע מהכעס/חוצפה/כל דבר אחר - אתה תוכל לצאת...
אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין לשלוח אותו להירגע בחדר מדרגות?
יודגש - לא הוצאתי אף פעם ילד החוצה, במקסימום קרה שיצאתי בעצמי, בעיקר כדי לשלוט ולהתפקס.
אבל באמת שאני מנסה להבין למה כולם כאן מדברים על זה כדבר הגרוע ביותר שקיים, אני לא רואה את זה כך!
מה הכוונה?לא מאפשרים להם כמעט שום גישה לטבע,
כן אבל יש ויש תלוי מה המניעמחשבות של 1 מתוך 3 מתבגרים - לא צריך להיבהל
או כי כך גזרה חכמתו יתברך.הילדים האלה נולדו לאבא הזה כי כך נשמתם בחרה
וואו איזה סיפור
אגב באופן כללי אסור להוציא ילד מהבית כעונש זאת צלקת נוראית, ממש משדרים לו בצורה מובהקת שהמקום שלו בבית על תנאי, וכתוצאה מזה במקרה הטוב הוא יחפש מקום משלו מחוץ לבית, ובמקרה הגרוע יותר הוא פשוט ירגיש לא רצוי במובן העמוק והנוראי של המילה.
יש לי שכנים בבנין שזה העונש הקבוע אצלם
סתם רק שתדעו שכיום בלא 'מעט' בתי חינוך שהילדים שלנו לומדים שם זה 'עונש' מאוד מקובל.כמה שזה עצובב
גלות
ברור לי שהם יסחבו את זה איתם עד 120 גם אם הם יראו הכי צדיקים.
ואם הם לא יעבדו על עצמם רב הסיכויים שהם יתנהגו ככה עם הילדים שלהם.
איך נהיה נורמלי להיות ככה אטום לילד שלך???????
אם היינו שומעים על אישה שבעלה זורק אותה מהבית כל כמה זמן היינו מזדעזעים נכון?
אז למה עם ילדים זה נראה לנו נורמלי?
אבל אני לא יודעת איך אפשר באמת להתערב ולהשפיע.
מצטרפת לתגובה שאי אפשר להשוות בין לשלוח ילד למקום הפרטי והשקט שלו כדי להרגע לבין להוציא אותו מהבית. והשכנים שעוברים - מה איתם? רואים ילד עומד מחוץ לבית - זה משפיל! בנוסף, ילד עצבני וזועם שהיה צורך להוציא כדי שירגע, לדעתי חסר אחריות להוציא אותו. מי יודע מה יעבור לו בראש ולאן הוא ילך.סתם שאלה מתעניינת לכל המזדעזעים
לא יצא לכם אף פעם לשלוח ילד לחדר להירגע?
זה נחשב הרי צורת הרגעה מקובלת, לך לחדר וכשתרגע מהכעס/חוצפה/כל דבר אחר - אתה תוכל לצאת...
אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין לשלוח אותו להירגע בחדר מדרגות?
יודגש - לא הוצאתי אף פעם ילד החוצה, במקסימום קרה שיצאתי בעצמי, בעיקר כדי לשלוט ולהתפקס.
אבל באמת שאני מנסה להבין למה כולם כאן מדברים על זה כדבר הגרוע ביותר שקיים, אני לא רואה את זה כך!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //