התעסקות בשיעור

• הוסף לסימניות
הרגל שנדבק לחלק מתלמידותי לכתה משנים קודמות.
הן מתעסקות אך עם זאת גם מקשיבות,
איך ממגרים?
ואם בכלל...

• הוסף לסימניות
לי יש כיוון חדש. למה למגר?
אם הם באמת מקשיבות, ולא מפריעות, מה אכפת לך?
בתור תלמידה, המורות שאפשרו לי לקשקש ולצייר בשקט הרויחו תלמידה מקשיבה ונינוחה יותר.
וסתם אגב, מורות, באמת יש בנות שיכולות גם להקשיב וגם להתעסק!...
לתשומת לבכן...:)

• הוסף לסימניות
אני לא מורה, אבל היית תלמידה שמתעסקת ומקשיבה
ומורות שאסרו עלי להתעסק לא ידעו שהן הורסות לעצמן וגורמות לי סבל ממש.
לא הקשבתי טוב יותר בשילוב ידיים אולי רק בהיתי וחלמתי.
הידיים העסוקות פינו לי את המוח. (סלוטייפ, שרבוטים וכו')

• הוסף לסימניות
לא תמיד הטענה של:"זה עוזר לי להקשיב" נכונה את כמורה יכולה לראות האם התלמידה "איתך" או שהיא עסוקה וזה מוציא אותה מהשיעור במקרה כזה אני הייתי מבקשת להפסיק להתעסק. ואם זו 'מכה' בכיתה הייתי דורשת התעסקות רק בקשר לשיעור ועומדת על כך.

• הוסף לסימניות
אם זה לא מפריע לכיתה אז אני לא רואה בעיה.

ונכון שיש כאלו שזה עוזר להן להקשיב, אבל יש גם כאלו שזה פשוט מעסיק אותן. כפשוטו. כי קשה להן להקשיב. או כי הן יכולות לקלוט את החומר ב 5 דקות הראשונות. או שממילא הן לא יקשיבו, ואם הן לא יתעסקו עם עצמן הן יפטפטו.
ולפעמים כן, זה גם עוזר להן להקשיב.

לא מורה, אבל תלמידה הייתי גם הייתי...

• הוסף לסימניות
יש ילדים עם בעיות בוויסות החושי,
וההתעסקות האינסופית שלהם זה לא משהו נשלט...
ובהחלט ההתעסקות עוזרת להם להתרכז ולהקשיב.

עצה:
אם את רואה ילדה שמתעסקת יותר מדי,
תשלחי אותה לשליחות קטנה להביא שכפולים או משהו
זה יתן לה קצת אפשרות לאסוף את עצמה והיא תחזור מרוכזת יותר.

אם את ממש חברמנית, תגידי לכל הכיתה לעמוד,
תעשי להם 2 דקות תרגילי קפיצות או מתיחות...

תדווחי אם זה עזר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;1362927:
יש ילדים עם בעיות בוויסות החושי,
וההתעסקות האינסופית שלהם זה לא משהו נשלט...
ובהחלט ההתעסקות עוזרת להם להתרכז ולהקשיב.

עצה:
אם את רואה ילדה שמתעסקת יותר מדי,
תשלחי אותה לשליחות קטנה להביא שכפולים או משהו
זה יתן לה קצת אפשרות לאסוף את עצמה והיא תחזור מרוכזת יותר.

אם את ממש חברמנית, תגידי לכל הכיתה לעמוד,
תעשי להם 2 דקות תרגילי קפיצות או מתיחות...

תדווחי אם זה עזר...

רעיון רעיוני,
אודה שלא חשבתי עליו..

• הוסף לסימניות
הייתי בשיעורים של רחל בולטון (תעצומות) ושם היא מבקשת לא לשלב ידיים
היא טוענת ששילוב ידיים סוגר את איזור ההקשבה והקבלה בלב
והישארות עם ידיים פתוחות פותח גם מבפנים
אינלי מושג אם זה עפ"י הקבלה/הפסיכולוגיה וכו'
אבל שווה לשמוע עוד דעות :)

• הוסף לסימניות
בשנה שעברה היתה לי כיתה כזו, זה היה "נגרר"- בנות פתחו בעיות קשב וריכוז ש"אני ממש חייבבתתת להתעסק זה עוזררר לי להתרכז..." במנגינת תחנונים מתרפקת במיוחד.

רציתי לודא את הענין ועל כן נתתי לבת כזו דף מפנקס מהודר של "וקסברגר". אמרתי לה שבכל פעם שתרגיש דחף להתעסק, אבל תצליח לשלוט בעצמה, ולדחות את ההתעסקות אפילו ב-5 דקות- שתסמן כוכבית בדף. האתגר היה להגיע ל-10 כוכביות. אם הדחף חזק ממנה והיא לא מצליחה להתגבר בשום אופן- עליה לסמן עיגול.

לאחר שבוע "נפגשנו" שוב בשיחה אישית. היא היתה גאה להראות לי הרבה יותר מ-10 כוכביות, ו-כן, כמובן גם עיגולים. לאחר פרס שווה במיוחד המשכנו לשלב ב': העלינו רף ובדקנו כל הזמן את המצב.

זו היתה ילדה חלשה במיוחד, שההתעסקות ליותה אותה מא' עד ה' כשכל המורות נהנות מהשקט התעשייתי סביבה במהלך השעורים: דיו נשפך, מחקים גזורים, שפיצים במסלולי קשקושים על השולחן, סלוטיפ מצרצר...

במשך השנה כולה השולחן שלה היה ריק, לגמרי, והעיניים מהופנטות למורה. (ילדת ריטאלין, אגב)
כשהיא היתה מתחילה להתעסק הייתי לוחשת לה ממש קרב לשולחן: "מה לעשות, כבר הוכחת לי שאת יכולה..."

• הוסף לסימניות
כמורה עם נסיון בדבר אני דווקא מצדד בזה שהעיסוק דווקא יוצר ריכוז אצל ילדים,ואני מתנה זאת בהוכחה בשיעורי הבית ,מבחנים וכו" כמו"כ הפעלה רצופה ושיתוף פעיל של התלמידים דהיינו "לא שיעור הרצאתי" גם יכול להועיל למניעת תעסוקה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש התעסקות ויש התעסקות....
אני חייבת להתעסק בשביל להקשיב.
וגם לתלמידות שלי-(תלוי למי...-פרוטקציה) אני נותנת להתעסק בתנאי שהם איתי, וזה לא בעיה לבדוק....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1373340:

מסכימה לחלוטין, הבעייתיות מתחילה כשזה נגרר לסוג של אוירה בכיתה, בה אני חשה
שלא כולן "מפוקסות" במאת האחוזים... ואז התוצאות לא בדיוק מרנינות (של תלמידות עם יכולות) בשיעורי הבית ובמבחנים.

• הוסף לסימניות
נשמע לי מוזר (עם כל ניסיוני בהוראה)שלהתעסק במשהו לא מפחית מהריכוז בשיעור ..
ברור שאם רוצים תוצאות ותלמידות מרוכזות יש להמנע מכל התעסקות ומכל גירוי שאינו מעניין השיעור, כך לעניות דעתי. וק"ו לילדי קש"ר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1373455:
נשמע לי מוזר (עם כל ניסיוני בהוראה)שלהתעסק במשהו לא מפחית מהריכוז בשיעור ..
ברור שאם רוצים תוצאות ותלמידות מרוכזות יש להמנע מכל התעסקות ומכל גירוי שאינו מעניין השיעור, כך לעניות דעתי. וק"ו לילדי קש"ר

קראתי לאחרונה שהתעסקות מונוטונית (קשקוש וכדו') מעודדת הפרשת דופמין במוח, ולכן מסייעת לריכוז.

(אותי זה מוציא לגמרי מהריכוז, אגב :) אבל יש בעולם הרבה סוגי אנשים...)

• הוסף לסימניות
אני חייבת להתעסק בשביל להקשיב.
וגם לתלמידות שלי-(תלוי למי...-פרוטקציה) אני נותנת להתעסק בתנאי שהם איתי, וזה לא בעיה לבדוק....

נכתב ע"י frt121;1373419:

מסכימה לחלוטין, הבעייתיות מתחילה כשזה נגרר לסוג של אוירה בכיתה, בה אני חשה
שלא כולן "מפוקסות" במאת האחוזים... ואז התוצאות לא בדיוק מרנינות (של תלמידות עם יכולות) בשיעורי הבית ובמבחנים.
שתיכן צודקות :)
כשזה הופך לסוג של 'אופנה' זה בוודאי מסיח את הדעת של חלק גדול מהכיתה.

• הוסף לסימניות
אני מלמדת הסטוריה בכיתות גבוהות ביסודי, ועקב עברי כתלמידה שאהבה מאד להתרכז ולהתעסק תוך כדי, הרשיתי לתלמידות שלי להתעסק כמעט ללא הגבלה, כשהתנאי שלי היה: כל עוד שאני לא שמה לב לזה. אם זה בשקט ולא מפריע.
חלפה שנה, התלמידות נהנו וגם אני.

השנה קיבלתי כיתה גדולה יחסית, ודי סוערת. החלטתי שאני מנסה ללכת איתם על הצד השני: שולחנות ריקים, ובלי להתעסק בכלל.
תקשיבו, בהתחלה, היה להם קשה.
אחרי שבוע וחצי, גיליתי שאני מספיקה איתם כמעט פי שתיים ממה שהספקתי בשנה שעברה, ועוד מספיקה לעשות חזרה על הנלמד.
אני אישית, הייתי מאד מופתעת, כי כאמור, כתלמידה הייתי מתעסקת קבועה והייתי בטוחה שזה הכרחי, אבל גיליתי שממש לא והבנות יכולות להתרכז ולהנות מהחומר גם אם הן רק תקשבנה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1373512:
השנה קיבלתי כיתה גדולה יחסית, ודי סוערת. החלטתי שאני מנסה ללכת איתם על הצד השני: שולחנות ריקים, ובלי להתעסק בכלל.
תקשיבו, בהתחלה, היה להם קשה.
אחרי שבוע וחצי, גיליתי שאני מספיקה איתם כמעט פי שתיים ממה שהספקתי בשנה שעברה, ועוד מספיקה לעשות חזרה על הנלמד.
אני אישית, הייתי מאד מופתעת, כי כאמור, כתלמידה הייתי מתעסקת קבועה והייתי בטוחה שזה הכרחי, אבל גיליתי שממש לא והבנות יכולות להתרכז ולהנות מהחומר גם אם הן רק תקשבנה :)

מסכימה עם הגישה שלך בעוד כמורה את מגיעה ערוכה פרפקט, מושכת ומעניינת בנלמד, מצויידת בהמחשות, מראי-לוח ולעיתים פעילויות. כי מעברי הרחוק זכורני שהיו מורות מונוטוניות ומשעממות עד כדי הרדמויות.. בפרט בשיעורי היסטוריה ישראלית וכללית

• הוסף לסימניות
הסטוריה?????? השעור הכי צבעוני בשבוע!!!!!!!

איפה היא המורה שלי להסטוריה, ואעלה אותה על נס!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י frt121;1378915:
מסכימה עם הגישה שלך בעוד כמורה את מגיעה ערוכה פרפקט, מושכת ומעניינת בנלמד, מצויידת בהמחשות, מראי-לוח ולעיתים פעילויות. כי מעברי הרחוק זכורני שהיו מורות מונוטוניות ומשעממות עד כדי הרדמויות.. בפרט בשיעורי היסטוריה ישראלית וכללית

רק עכשיו ראיתי את התגובה.

הסטוריה יהודית, זה המקצוע הכי מעניין שיש. הכי.
כל כך אקטואלי, כל כך מחבר אותנו לשייכות שלנו כעם.
אני לא מביאה איתי כלום חוץ מספר הסטוריה שלומדים בו בכיתה והבנות מרותקות.

אבל חוץ מזה, זה רק מדגיש כמה לא טוב לתת לבנות להתעסק, כי את בעצם אומרת: השיעור משעמם, ובשביל שלבנות לא ימאס, לפחות שיתעסקו בדברים אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה