התפטרתי בגלל הורדת שעות אפשר לקבל על זה משהו?

• הוסף לסימניות
מביטוח לאומי?
אם הפסקת לעבוד מרצונך תוכל/י להתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר שחלפו 90 יום מיום הפסקת העבודה.
שים לב, אם הפסקת לעבוד מרצונך מסיבה מוצדקת, תוכל להתחיל לקבל דמי אבטלה מהיום הראשון להתייצבותך בשירות התעסוקה.
סיבה מוצדקת היא לדוגמא הרעה מוחשית בתנאי עבודה
השאלה בעצם אם זה נקרא הרעה מוחשית בתנאי עובדה, גם אם את/ה חושבת שכן.. תצטרכי הוכחות.
ואם זה באמת הרעה מוחשית- אז אולי מגיע השלמת פיצויים מהמעסיק

• הוסף לסימניות
למה מתכוונת השאלה, ממי אתה חושב שאתה זכאי??

בכל אופן, אם ההתפטרות היא עקב הרעת תנאים - אתה זכאי להשלמת פיצויים כדין מפוטר.

• הוסף לסימניות
כן.
הורדת שעות נחשבת להרעת תנאים, והינך נחשב כמפוטר (למרות שהתפטרת) וזכאי לדמי אבטלה.
ואם אני עובדת בעוד מקום?
למה מתכוונת השאלה, ממי אתה חושב שאתה זכאי??

בכל אופן, אם ההתפטרות היא עקב הרעת תנאים - אתה זכאי להשלמת פיצויים כדין מפוטר.
השאלה האם גם בקורונה זה נחשב להרעת תנאים?

• הוסף לסימניות
כי לי מישהו אמר שאם אני עובדת בעוד מקום אז איפה האבטלה?!
אם את עובדת בעוד מקום דמי האבטלה ישולמו רק בגובה ההשלמה לאבטלה שאת זכאית.
כלומר , אם את זכאית לאבטלה 5,000 ש"ח (הם בודקים את זה מכל מקומות העבודה יחד- לפי הביטוח הלאומי ששילמת)
ומהמקום השני את מקבלת משכורת של 4,000.
ישלימו לך אבטלה רק 1,000 ש"ח
אבל את ה - 1,000 את וודאי זכאית לקבל.

השאלה האם גם בקורונה זה נחשב להרעת תנאים?
אפילו הוצאה לחל"ת בקורונה דינה כהרעת תנאים ואפשר להתפטר.

• הוסף לסימניות
בוודאי זו הרעת תנאים
את צריכה לבקש על החלק היחסי ולהוכיח להם שאכן היו יותר שעות לפני ועכשיו הם הופחתו

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת לאשכול הנ"ל השאלה דומה:
אני מעוניינת להתפטר בשל הרעת תנאים כיון שהוסיפו לי עוד 3 שעות עבודה בפועל על מנת לקבל את השכר שהייתי מקבלת וכן פורשים לי את השעות ל5 ימים - כך שלא אוכל להמשיך לעבוד בעבודות נוספות שהיוו לי השלמת הכנסה.
איך ולמי אני אמורה להוכיח שו הרעת תנאים על מנת לקבל אבטלה והשלמת דמי פיצויים?
כמו כן, אם מישהו יכול להסביר לי את עניין הפיצויים: מה החלק שצריך להשלים לי? איך מקבלים אותו?
יש לי בקרן הפנסיה כבר סכום שנצבר לפיצויים- (זה הפקדות שלי או של המעסיק?)
מה נקראה השלמת פיצויים, אם כבר יש לי את זה בקרן?

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת לאשכול הנ"ל השאלה דומה:
אני מעוניינת להתפטר בשל הרעת תנאים כיון שהוסיפו לי עוד 3 שעות עבודה בפועל על מנת לקבל את השכר שהייתי מקבלת וכן פורשים לי את השעות ל5 ימים - כך שלא אוכל להמשיך לעבוד בעבודות נוספות שהיוו לי השלמת הכנסה.
איך ולמי אני אמורה להוכיח שו הרעת תנאים על מנת לקבל אבטלה והשלמת דמי פיצויים?
כמו כן, אם מישהו יכול להסביר לי את עניין הפיצויים: מה החלק שצריך להשלים לי? איך מקבלים אותו?
יש לי בקרן הפנסיה כבר סכום שנצבר לפיצויים- (זה הפקדות שלי או של המעסיק?)
מה נקראה השלמת פיצויים, אם כבר יש לי את זה בקרן?
הסכום שנצבר לפיצויים -הפקדות של המעסיק כל חודש המעסיק מפריש חלק מהפיצויים העתידים וכשהעובד זכאי לקבלם הוא משלים את השאר- השלמת פיצויים

• הוסף לסימניות
אז בעצם אני תובעת את השלמת הפיצויים? בלי לגעת בכספים שכבר הופרשו לי ומונחים בקר הפנסיה?
ולמה אמרו לי שזה פוגע לי בפנסיה אם אני דורשת את הפיצויים? האם יש משהו בטענה זו?

• הוסף לסימניות
הפיצויים נמשכים מקרן הפנסיה שלך הרווח היחיד הוא שאת יכולה למשוך בלי מס. זה הכסף שלך ונותנים לך "רשות" מפקדי שומה להשתמש בהם
אבטלה מקבלים לפי החלק היחסי של מקום העבודה בו הפסקת לעבוד
משלימים לך 75 מהשכר שהיית רגילה לקבל גם אם יש עוד מקום עבודה.

• הוסף לסימניות
הבנתי. תודה.
הבנתי שאם אנימתפטרת מעצמי רק לאחר 90 יום אני מקבלת את האבטלה.
1.לכמה זמן זכאים?
2. אם אני ממוצאת עוד עבודה במהלך זמן האבטלה - אניעדיין זכאית? ומה אם ממקום העבודה החדש אני ארוויח פחות מהמקום שעזבתי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה