התייעצות התפרצתי למשרדי סולן טלקום

• הוסף לסימניות
חטפתי מהם מזוודה עם כסף, ואמרתי לפקידה:
אם אתם רוצים החזרים, תשלחו חשבונית ותבקשו הסבר מדוייק. זה הנוהל שלי פשוט. אני מוכן לשלם, רק תסבירו למה מגיע לכם.

נכון נשמע מוזר?

ומה תאמרו אם זה מה שקורה בכל יום, אבל מהכיוון ההפוך?
המון חברות במשק מחייבות אותנו כמה שבא להם, בלי שום מאמץ, ישירות מהכרטיס אשראי. ככה בשלוף (תרתי משמע).
ואם לא נראה לנו? ואם יש חיוב יתר? ואם הגביה לא ממש מוצדקת?
אין בעיה, אנחנו צריכים להתקשר... להתקשר... לנדנד... לבקש זיכוי... ולחכות חודש חודשיים...
וזה מדהים שקולטים שבעצם זה היה צריך להיות.. הפוך.
בעצם, בסוף כל חודש, נציגת מחברת הסלולר הייתה צריכה להתקשר אלינו, להודיע שהחודש תתבצע מחשבונינו גביה של איקס כסף, וכמובן להסביר למה, ולחכות לאישור שלנו!
אנחנו הלקוחות, אנחנו משלמים עבור שירות. לא ההפך. מדוע החברות יכולות לגבות כאוות נפשם ואנחנו צריכים לרדוף אחריהם בדמעות ולבקש הסברים?

הבוקר סיפר לי מכר שירד לו מאה שקל, סתם ככה, אקסטרא, חיוב מוגדל בגלל שיחות חו"ל. אממה?
שאותו מכר היה בחו"ל יום וחצי, מתוכ השתמש במכשיר הישראלי שלו לעשרים שניות.
מה אומרת החברה הסלולרית?
שמעו נא:
"כאשר המערכת שלנו מזהה שימוש חריג בחו"ל, היא מבצעת גביה אוטומטית של מאה שקלים, ולאחר הנפקת החשבונית החודשית המערכת מבצעת החזר לפי הצורך".
שמעתם נוהל?

קיצור, שורה תחתונה.
הנוהל הזה חוקי או שוב פעם תעלול של חברת הסלולר? יש להם זכות חוקית כלשהי לגבות מראש על מנת להחזיר אם וכאשר יסתדר להם?

• הוסף לסימניות
אינני בקי בנבכי החוק אבל אינני רואה שום דרך שהמהלך הזה יהיה חוקי באיזושהי מדינה שאינה רפובליקת בננות (למה זה נקרא כך?)
לא יודע.
אני היחיד שנתקל בגביה כזו?

• הוסף לסימניות
נכון שזה לא הוגן אבל תשאל כל אדם אם הוא מוכן לשלם מחיר יקר יותר עבור שירות שכזה, ואם כן תפתח חברה מתחרה,
סיכום שלי הכל זה היצע וביקוש, אלו כוחות השוק והצציבור- בעיקר חרדי ישלם את ההכי זול ֱ

• הוסף לסימניות
נכון שזה לא הוגן אבל תשאל כל אדם אם הוא מוכן לשלם מחיר יקר יותר עבור שירות שכזה, ואם כן תפתח חברה מתחרה,
סיכום שלי הכל זה היצע וביקוש, אלו כוחות השוק והצציבור- בעיקר חרדי ישלם את ההכי זול ֱ
?
לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
א. מי מבינינו מוכן לשלם עבור הגבייה שתיעשה בצורה שבסוף חודש מתחיל להיווצר החיוב והלקוח [בוס] צריך לאשר כל שקל ,ולשלם על כך נגיד תוספת 20-50% מהסכום לתשלום... [עלות ההעסקה של נציגה כזו לפי השערתי]
ב. מי מעוניין לקבל חפירה באמצע החיים בשביל כמה שקלים לפה או לפה ובסוף לשלם על השירות גם יותר כסף ממה שחסכת..
ג. אם מדובר על סכומים גבוהים רוב האנשים ישימו לב גם ככה..
ד. היצע וביקוש, כדאי לפנות לחברה קטנה שבקושי שורדת ולהציע לה לנסות....

• הוסף לסימניות
אף אחד לא מעוניין בכזו דרך, ומאידך אף אחד לא מעוניין לדעת שהוא לא בעה״ב על חשבון הבנק שלו.

כל אחד יקח כמה שרוצה ויחזיר מתי שנראה לו אחרי שהפקידה תענה ותעביר את השיחה לנציג בכיר שיעביר את השיחה לאחראי משמרת שיעביר את השיחה למנהל בכיר שיעביר את השיחה להנהלת חשבונות שיעבירו את הפניה לקשרי לקוחות שיעמדו בקשר עם הלקוח, ויגידו לו לבדוק בחשבונית הקרובה וכשמתברר שהכסף עדיין לא חזר הוא יצטרך להמתין לפקידה שתענה ותעביר את ה....
העיקרון מובן

• הוסף לסימניות
המון חברות במשק מחייבות אותנו כמה שבא להם, בלי שום מאמץ, ישירות מהכרטיס אשראי. ככה בשלוף (תרתי משמע).
ואם לא נראה לנו? ואם יש חיוב יתר? ואם הגביה לא ממש מוצדקת?
בשביל זה לא משלמים באשראי.
רק הוראת קבע בנקאית בסכום קבוע.

ואז כשאתה נמצא בחול והם רוצים לגבות 100 שח "בטעות"
זה לא קורה.

• הוסף לסימניות
גולן טלקום הם החברה היחידה (חוץ מרמי לוי שלא ביררתי)
שלא מסכימים לקבל בהוראת קבע.

עברנו בפלאפון, פרטנר וסלקום. רק הוראות קבע.
עושים את זה בדקה דרך האתר או האפליקציה
עם מס' מוסד.

• הוסף לסימניות
גולן טלקום הם החברה היחידה (חוץ מרמי לוי שלא ביררתי)
שלא מסכימים לקבל בהוראת קבע.

עברנו בפלאפון, פרטנר וסלקום. רק הוראות קבע.
עושים את זה בדקה דרך האתר או האפליקציה
עם מס' מוסד.
לי היו צרות איתם (כתבתי על זה) וגבו 700 שקל יותר בגלל טעות שלהם.
לאחר המוני טלפונים התברר שהם חייבו לקוח אחר מחשבוני, ולא הסכימו לומר לי מיהו...
סוף דבר עברתי לפיפאל, ומאז הם לא יכולים להשתולל.

• הוסף לסימניות
לאחר המוני טלפונים התברר שהם חייבו לקוח אחר מחשבוני, ולא הסכימו לומר לי מיהו...
נראה לי שחוקית אסור להם. אבל לא בטוחה.
בכולופן, איך המידע הזה אמור לעזור?

סוף דבר עברתי לפיפאל, ומאז הם לא יכולים להשתולל.
זו אחת האופציות להתנהלות נכונה מול חברות גדולות.
להפוך את המושכות ולדאוג שהשליטה על התשלום תשאר בידיים של הצרכן.
ממה שראיתי, גם אם יש הוצאה חריגה ומוצדקת שהם לא מצליחים טכנית לגבות, כל עוד התשלום הבסיס הקבוע ממשיך לזרום אליהם - מקבלים רק מכתבים, אחרי חצי שנה תתקשר נציגה...

• הוסף לסימניות
רפובליקת בננות (למה זה נקרא כך?)
רפובליקת בננות הוא כינוי גנאי ומונח פוליטי המתאר משטר כושל ומושחת המאופיין בהיעדר דמוקרטיה, חוסר יציבות, הבדלי מעמדות קיצוניים, שחיתות, שימוש בצבא לדיכוי העם והתערבות חזקה של מדינות זרות.

מקור הביטוי הוא בתיאור רפובליקה בדיונית המאופיינת בשחיתות, והיעדר דמוקרטיה בשם "אנצ'וריה" בספר "כרובים ומלכים" של הסופר האמריקאי או. הנרי, אותו כתב בזמן שחי בהונדורס על פי חוויותיו משהותו במקום.

או. הנרי התבסס על ההיסטוריה של מדינות מרכז אמריקה של סוף המאה התשע-עשרה ותחילת המאה העשרים, ובראשן הונדורס. להונדורס היה אקלים ואדמה פורייה המתאימים לגידול בננות, אך הייתה זו מדינה מושחתת שנשלטה על ידי קבוצה קטנה של אליטות שנעזרו בכוחות צבא שהשליטו סדר פנימי. המיעוט בהונדורס שלט על אוכלוסייה ענייה ובלתי משכילה.

את העובדות האלה ניצל תאגיד מסחרי אמריקני בעל משאבים כספיים רבים וכושר ארגון בשם חברת הפירות המאוחדת. התאגיד רכש מעשירי הונדורס את הזכויות לעבד את הקרקעות הפוריות והקים מערכת ליצוא בננות. התאגיד השתלט באופן הדרגתי על כלכלת הונדורס ודיכא ניסיונות של העובדים והאיכרים להתארגן נגדו בעזרת כוחות ביטחון פרטיים.
מתוך:
https://www.hamichlol.org.il/רפובליקת_בננות

• הוסף לסימניות
על זה נאמר יוסיף דעת יוסיף מכאוב...
המונח הרבה יותר עסיסי ללא ההסבר המייגע.

• הוסף לסימניות
לי גם היה סיפור דומה.
נרשמתי ליום כלשהוא במלון ובקשתי בטלפון לשלם במזומן במקום. הם הסכימו אך ביקשו מספר אשראי לבטח את עצמם. הסכמתי. באותו יום אני מגלה שהורידו לי את הסכום מהאשראי. התקשרתי ובקשתי שיפקידו חזרה והם כל פעם שיגעו אותי בהלוך חזור של כל מיני אחראים על העסק(הנהלת חשבונות רבתית) לאחר רדיפה של חודשיים התברר שהיום הזה התבטל. ואחרי שבוע בטלו את העסקה - מה תאמרו על זה.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל התשלום לחברות הללו הוא באמצעות הרשאה לחיוב חשבון. את ההרשאה אתה הקמת ובעצם אישרת לחברה לחייב אותך בסכומי כסף.

מה שכן, אפשר להגביל את סכום ההרשאה וכך הם יוכלו לגבות עד סכום מסוים בחודש ולא מעבר.

• הוסף לסימניות
אפשר לשלם להם בפייפאל?
כן, זה נהדר.
אחרי שהיה לי איתם סיפור שהם גבו כמו שיכורים ושתו ממני כסף, עברתי לפאיפל ומאז שקט.
איכשהו הרבה יותר קל להם לשתות כסף מאשראי ישראלי (למרות שכאילו חברות האשראי מבטחות אותך בדיוק במקרים כאלו) מאשר מפאיפל.
בדרך כלל התשלום לחברות הללו הוא באמצעות הרשאה לחיוב חשבון. את ההרשאה אתה הקמת ובעצם אישרת לחברה לחייב אותך בסכומי כסף.

מה שכן, אפשר להגביל את סכום ההרשאה וכך הם יוכלו לגבות עד סכום מסוים בחודש ולא מעבר.
בתיאוריה:)

• הוסף לסימניות
לי גם היה סיפור דומה.
נרשמתי ליום כלשהוא במלון ובקשתי בטלפון לשלם במזומן במקום. הם הסכימו אך ביקשו מספר אשראי לבטח את עצמם. הסכמתי. באותו יום אני מגלה שהורידו לי את הסכום מהאשראי. התקשרתי ובקשתי שיפקידו חזרה והם כל פעם שיגעו אותי בהלוך חזור של כל מיני אחראים על העסק(הנהלת חשבונות רבתית) לאחר רדיפה של חודשיים התברר שהיום הזה התבטל. ואחרי שבוע בטלו את העסקה - מה תאמרו על זה.
במקרה כזה פשוט עושים הכחשת עיסקה בחברת האשראי, אתה מצהיר שנתת הרשאה רק לפיקדון ולא לגביה, ואז עוצרים מיד את החיוב והם ירדפו אחריך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה