קורונה ה-צ-י-ל-ו פחד פחדים נורא נוראות

עדיין קיימים דברי חז"ל "אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו", או כמו שאמר מישהו "אל תדון את האדם".

עדיין קיימים דברי חז"ל "אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו", או כמו שאמר מישהו "אל תדון את האדם".
נכון.
שאלת מאיפה זה בא, אז קיבלת תשובה.
אתה מציע לנו להתעלות על מידותינו ולמחול למסכני חיינו.
רעיון טוב בסך הכל.

לא דנה.
מתקשה להבין את מי שעדיין ממשיך בעקשנות לנופף בכך שמותר לו להגיע להורים כי ככה וככה.
גם אם הסיבה שלכם מוצדקת (ולדעתי היא לא)
התכבדו נא ועשו את המעשה הנואל הזה בשקט. די. נמאס.

"אל תדון את האדם".
ואידך זיל גמור...

יש עוד היבט למצור המתמשך שנכפה עלינו בבידוד ובסגר - ככל שהוא מתארך, המצב הכלכלי של יחידים ושל הציבור יושפע לרעה בגינו. חל"ת ניתן למשך זמן מוגבל, וגם אז מדובר במשכורת חלקית. יש אנשים שפוטרו, והם אינם מעטים. כוח הקנייה קטן, גם העצמאים ניזוקים מאד. מי התיר לאנשים לרושש את החברה? לגרום לאנשים לרעב?

לא רוצה להתבכיין, אבל גם כשהתעלמתי מהמצב הכלכלי ורציתי לרכוש מוצרי בסיס לחג, הרבה מהמוצרים אזלו מהמדף. משטר המזון אצלנו קצוב ביותר. למה נגזר עלינו לסבול רעב?

זו אנושיות זו, כשאדם רואה רק את עצמו?

עדיין קיימים דברי חז"ל
"אל תרצח את חברך שמתבודד בגללך במקומו"

בגלל אותם רוצחים
כולנו נצטרך להישאר יותר זמן בבידוד
וגם הכלכלה תתרסק עוד יותר

אני מה זה מקווה שיבואו חשבון עם מפירי החוק. זה רק צודק שכל אחד מהם ישלם קנס נכבד, כפול כל נפש (כלומר זוג יקנס בעשר אלף שקל, זוג וילד חמש עשרה, וכו'), כדי להחזיר ולו במעט למשק את ההפסד מהגרעונות המטורפים שהוא יסב לו.

אני מה זה מקווה שיבואו חשבון עם מפירי החוק. זה רק צודק שכל אחד מהם ישלם קנס נכבד, כפול כל נפש (כלומר זוג יקנס בעשר אלף שקל, זוג וילד חמש עשרה, וכו'), כדי להחזיר ולו במעט למשק את ההפסד מהגרעונות המטורפים שהוא יסב לו.
והפעם
גפני וליצמן ופינדרוס ומי לא
לא יוכלו לבטל את הקנסות האלו

התרגלו כולם שגפני יסדר
אז לא
הפעם הוא לא יסדר

אדרבה, כשיבואו לילל לעסקונה, שהקהילה תקנוס אותם שוב. על חילול ה', העצמת המחלה בקרב מחננו, ועל הטפשות. כי על טפשות משלמים. זה מה סבתא שלי תמיד אמרה.

הציבור מוזמן להפגין מול הבית של שכנה שלי, אלמנה, שהולכת רח"ל לליל הסדר לבת שלה שגרה במרחק 30 מטר ממנה, ותשב שם במרחק מכולם עם מסכה.

אדרבה, כשיבואו לילל לעסקונה, שהקהילה תקנוס אותם שוב. על חילול ה', העצמת המחלה בקרב מחננו, ועל הטפשות. כי על טפשות משלמים. זה מה סבתא שלי תמיד אמרה.
הנה מי שדואג לבטל את הקנסות...
עיתון 'הפלס' הבוקר:
עצני.PNG

הציבור מוזמן להפגין מול הבית של שכנה שלי, אלמנה, שהולכת רח"ל לליל הסדר לבת שלה שגרה במרחק 30 מטר ממנה, ותשב שם במרחק מכולם עם מסכה.
חבל על המאמצים שלה.
אם היא כבר שם, היא יכולה לשבת באותה מידה גם בלי מסכה.
זה מדבק אותו דבר גם דרך הקשתיות של העיניים.

הזוגות הצעירים שהולכים להורים הם בסיכון אפסי להגיע למוות
ומה לגבי להרוג אחרים?
(לא רק ההורים, אלא אלו שידבקו מהמשך מעגל ההדבקה)

אפילו שאני בטוחה במאה אחוז שיש כאלה שהולכים סתם, ואולי אפילו הרוב, למרות שאני לא יכולה להאמין לזה, עדיין, אני מתחננת, תשתדלו לדון לכף זכות עכשיו, כי כבר לא יעזור למחות, וכן יעזור לעמ"י שכל אחד ישתדל לדון לכף זכות ולא לקטרג.
ותתפללו גם שלא יהיו לכם סיבות שתצטרכו לשאול מה דוחה מה.
ואני ליטאית ושאלתי רב (גדול, וגם התבטא חמורות נגד כאלה שמתפללים במנין, ויוצאים סתם לקניות ולא משתדלים לקנות כמה שיותר מרוכז ומראש, וגם אמר להמון אנשים לא ללכת והנחה איך להישאר בבית. לכל מי שחושש שהוא לא מבין את החומרה) מה לעשות, וקיבלתי גם תשובה, והתשובה כללה גם הנחיות איך ומה ולאן לנסוע אם נצטרך, אה, וגם איך לשמור אח"כ ולהיזהר שח"ו לא ינזקו אחרים.
מי שיראה אותנו, יכעס, יאאלה, מפונקים, לא יכלו לעשות פסח לבד וכו'.
אז לא. לא מפונקים, וגם הכנתי פסח ומקוה שלא נצטרך לנסוע.
אממה, היה שאלה מה דוחה מה. ושאלנו. כי אנחנו אמונים על דעת תורה.
ובטוח לי שאני לא היחידה.
כן. אני חושבת שבכלל לא צריך לספר אם הולכים, וצריך להשתדל ללכת בצנעה, כמו כל מיני דברים שאנחנו צריכים לעשות אבל לא עושים בפרהסיה.
אבל בשבילינו, בשביל כלל עמ"י, בעיקר אלה ששומרים חזק על ההוראות, וגם לאלה שלא שומרים, כי הם עדיין אחים שלנו, שהמגפה משתוללת פה, עכשיו ודאי, אבל גם תמיד, יעזור מאוד לדון לכף זכות גם אם נראה שמישהו מפר בגסות את 'ונשמרתם' וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה