פשוטוהכי חשוב,
את הפרצוף המתנשא, תמחקו מהר מהפנים
לא עשיתם כלום בשביל לקבל את המתנות שלכם
כלום
לא חושבת שהגיע לכם יותר ממני.
רק השם יודע למה ואיך
מסכימה עם כל מילהכאחת שמחכה כמה שנים
ושומעת מהצד הממתין את השאלה הזאת הרבה, "כמה ילדים יש לך?"
"איך את יוצאת לעבוד בערב?? איפה את שמה את הילדים??"
וכו וכו
רוצה להגיד לכם, אל תשאלו.
ואם כבר שאלתם, תתנצלו ותעברו הלאה
הדבר הכי הזוי והכי כואב זה אלו הטפשים, שמיד נותנים עצות....
או מספרים לי על גיסה / חברה / מכרה שחיכתה והלכה לרופא בשם.......
או שתתה הרבה מיץ ענבים...
או הלכה לקבר של ......
הלוווו
תאמינו לי שאנחנו יודעים, ומכירים, ומתיעצים, ועושים מה שצריך גם בלעדכם.
והכי חשוב,
כלום
רק השם יודע למה ואיך
אז בבקשה ממכם. אל תתפארו בדברים שלא קשורים אליכם ממטר
ועוד משהו - - - תזהרו ממש !! כמו מאש!!! מלהתלונן על הריון / בחילות / העמסת סוכר / לידה / חוסר שינה ומחירי המטרנה ליד נשים שמחכות
אין לכם מושג כמה היא יכולה להרגיש גרוע אחרי טיפול, וכן! יש לה בחילות, והרבה
ועולה לה המון המון כסף דברים שלא חלמתם עליהם
תחשבו לפני, תהיו רגישים
תהיו הגיוניים
ותקדישו דקה להתפלל על אלו שמחכים.
בנות רווקות חרדיות מרגישות יותר נוח עם דתיות לייט כי הן פחות מצומצמות !
אין ספק, ואין ספק שהחברות שלך חסרות טקט הזמנתן בחורה תתחשבו בנושאי שיחה. לא אומרת שצריך להטיל וטו על הנושאים שמעניינים אותם אבל גם לתת מקום לך. מה העניין להזמין ואז לתת לך להתייבש.אבל אין ספק שרגישות לזולת זה שם המשחק פה
אויי זה כל כך נכון, כל מילה זהב!!!כאחת שמחכה כמה שנים
ושומעת מהצד הממתין את השאלה הזאת הרבה, "כמה ילדים יש לך?"
"איך את יוצאת לעבוד בערב?? איפה את שמה את הילדים??"
וכו וכו
רוצה להגיד לכם, אל תשאלו.
ואם כבר שאלתם, תתנצלו ותעברו הלאה
הדבר הכי הזוי והכי כואב זה אלו הטפשים, שמיד נותנים עצות....
או מספרים לי על גיסה / חברה / מכרה שחיכתה והלכה לרופא בשם.......
או שתתה הרבה מיץ ענבים...
או הלכה לקבר של ......
הלוווו
תאמינו לי שאנחנו יודעים, ומכירים, ומתיעצים, ועושים מה שצריך גם בלעדכם.
והכי חשוב,
כלום
רק השם יודע למה ואיך
אז בבקשה ממכם. אל תתפארו בדברים שלא קשורים אליכם ממטר
ועוד משהו - - - תזהרו ממש !! כמו מאש!!! מלהתלונן על הריון / בחילות / העמסת סוכר / לידה / חוסר שינה ומחירי המטרנה ליד נשים שמחכות
אין לכם מושג כמה היא יכולה להרגיש גרוע אחרי טיפול, וכן! יש לה בחילות, והרבה
ועולה לה המון המון כסף דברים שלא חלמתם עליהם
תחשבו לפני, תהיו רגישים
תהיו הגיוניים
ותקדישו דקה להתפלל על אלו שמחכים.
ועוד משהו- כמה רשמו פה על הפרצוף המתנשא וכו וכו, אתן רושמות את זה ברצינות? אני פשוט לא מבינה מה יש למישהי להתנשא על הצלחה שלא תלויה בה, אלא במשהו שד' נתן לה.ואם נשתוק וננעל את הפה יהיה לזה מחירים אחרים
מחיר של ריחוק, של חוסר השתתפות, של זרות וקור.
מרוב שאנשים מתנהגים כאילו מי שעומד מולם עשוי מפורצלןזה מזכיר לי.......
לאחרונה נולד לי ב"ה בת. ואחרי כמה שבועות מהלידה אשתי הלכה לסעודת שבת אצל הסבתא וכולם התרגשו איתה............והתינוקת ישנה אז שינה מתוקה. אז סבתי אמרה שאף אחד לא יגע בתינוקת שלא תתעורר.........
אחרי עשר דקות הגיעו אחת מהדודות נכנסה לבית הסבתא והתיישבה בין בני המשפחה בלי להגיד מילה לאשתי "כאילו לא ראתה אותה" ואשתי חשבה אולי היא עושה "ברוגז" או אולי היא שכחה שהיא יולדת...............
אחרי חצי שעה בערך הדודה הנ"ל מסתובבת בחדר השינה ונתקלת בעגלה החדשה ובתוכו התינוקת.
ואז היא מייד ניגשת לאשתי ואומרת לה "מזל טוב" איך היה וכו'
ואז התברר שכשהיא נכנסה לבית וראתה איך שכולם יושבים ואף אחת לא מחזיקה את התינוקת או משחק איתה היא חשבה שמשהו קרה ל"ע [!] אז היא לא רצתה לדבר על זה והיא פיחדה לשאול את אשתי מה קרה?!
סתם באופן כללי,בתקופה האחרונה שהיתי בבית מלון חרדי, במשך הזמן פגשתי שם יהודי חביב ונעים לשיחה, וכמנהגם של יהודים שנופשים שוחחנו על דא ועל הא.
בתוך הדברים הוא סיפר לי שהיה לפני תקופה בנופש אחר משך כמה ימים.
שאלתי אותו היכן הילדים שהו משך זמן כה ממושך?
ואז הוא עונה לי ביבושת: "אין לי ילדים".
בירכתי אותו שיהיו לו ילדים בקרוב.
השאלה שלי היא: כיצד ניתן למנוע פדיחה דומה בעתיד, האם כדאי לי לשאול אותו האם יש לך ילדים, ואז - אם הוא משיב לחיוב אעבור לשאלה הבאה- היכן הם נמצאים וכו'? או שעדיף כמו שעשיתי.
או, אופציה שלישית: בכלל לא להיכנס לנושא הזה.
אשמח שתחכימו אותי בנושא, באופן אישי הרגשתי ממש לא בנוח עם התקרית הנ"ל.
תודה !!סתם באופן כללי,
אפתח קצת את ליבי...
במחילה, שום הצלחה בחיים לא תלויה בנו (חוץ מבעניינים רוחניים) הכל מתנות מהשם.ועוד משהו- כמה רשמו פה על הפרצוף המתנשא וכו וכו, אתן רושמות את זה ברצינות? אני פשוט לא מבינה מה יש למישהי להתנשא על הצלחה שלא תלויה בה, אלא במשהו שד' נתן לה.
מסכימה. ובנוסף, אולי חלק מזה זה גם פרשנות שנובעת מהכאב? אני אישית לא מכירה אף אישה עם ילדים שמתנשאת בכך או מרגישה מוצלחת יותר. וכן, אני מסתובבת בחיוך עם בעלי והבוגבו שלי כי ב"ה טוב לי איתם (ולא, החיים שלי לא מושלמים, כמו של א"א, יש לי התמודדויות מורכבות מאוד בנושאים אחרים,) אבל מעולם לא עלה בדעתי להרגיש "מתנשאת" או "מוצלחת יותר" מכאלה שאין להם! כל אחד וההתמודדויות שלו בחיים! אני לגמרי מודה לה' על המתנות האלה, אבל כמובן שלא עשיתי בשביל זה כלום, ואני גם חושבת שחלק מהחברות שלי שלא זכו עדיין למקום הזה מוצלחות הרבה יותר ממני.התחלתי לקרא חלק מהתגובות האחרונות ואני רק מסתבכת ומסתבכת.
דבר ראשון מאחלת לכל המצפים והמצפות את הישועה בקרוב ובקלות בע"ה.
דבר שני- אז על מה כן אפשר לדבר עם אנשים שאני לא מכירה אותם קודם?
לאחת זה יהיה ילדים לשניה זה יהיה נישואין לשלישית זה יהיה גירושין לרביעית זה יהיה יתמות לחמישית זה יהיה פרנסה ל"ע.
כמו שכתבו פה:
ועוד משהו- כמה רשמו פה על הפרצוף המתנשא וכו וכו, אתן רושמות את זה ברצינות? אני פשוט לא מבינה מה יש למישהי להתנשא על הצלחה שלא תלויה בה, אלא במשהו שד' נתן לה.
סליחה מראש אם אם פגעתי או הראתי חוסר הבנה. באמת חשוב לי להבין.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים