מידע שימושי ואז הוא עונה לי ביבושת: "אין לי ילדים"! פדיחה לא נעימה שקרתה לי, איך מונעים את זה?

מקובל היום בחברה, שלהורי החטופים מותר הכל... מותר להם לחסום כבישים, לצעוק על שרים וחברי כנסת ולהשתתלח בהם, לדבר נגד מי שנגד העיסקה, וצריך להבין אותם ולהכיל אותם.

באיזשהו מקום, יש לי תחושה, בקריאת חלק מהתגובות, שאלו שמצפים, יש להם זכות על הרגש והכאב, ואסור לומר להם כלום.

ולכן אני לא יגיב כלום.

התגובות של הממתינים למיניהם
נראות לכם מוגזמות ומאיימות
מסיבה פשוטה
הכל מרוכז באשכול אינטנסיבי מאד
ותגובות אמוציאונליות משני הצדדים
עד כדי הרגשת עלבון...
בסה"כ מבקשים רגישות
ותודו שיש הרבה חסד בציבור שלנו
אבל אין מספיק רגישות
אני ב"ה לא מהממתינות (לא נפרט מה כן עברתי)
אז תוכלו להשתלח בי!☺

בלת"ק
לפעמים, אנשים פשוט נהנים להיות מעורב בשיחה גם אם זה עדיין לא נוגע להם
למשל: לבחור מבוגר לפעמים כואב הרבה יותר לראות איך שמעבירים שיחה בשביל שמדברים על ילדים וכדו'
זה הרבה יותר טוב לו שימשיכו לדבר, והוא ישוחח בנושא גם אם הוא לא שייך עדיין לזה, כך לשוחח כשמשקיף מן הצד.
ואני חושב שזה נוגע לנושאים אחרים
[אני אומר את זה מניסיון שהיה לי]

כאחת שמחכה כמה שנים
ושומעת מהצד הממתין את השאלה הזאת הרבה, "כמה ילדים יש לך?"
"איך את יוצאת לעבוד בערב?? איפה את שמה את הילדים??"
וכו וכו
רוצה להגיד לכם, אל תשאלו.
ואם כבר שאלתם, תתנצלו ותעברו הלאה
הדבר הכי הזוי והכי כואב זה אלו הטפשים, שמיד נותנים עצות....
או מספרים לי על גיסה / חברה / מכרה שחיכתה והלכה לרופא בשם.......
או שתתה הרבה מיץ ענבים...
או הלכה לקבר של ......

הלוווו
תאמינו לי שאנחנו יודעים, ומכירים, ומתיעצים, ועושים מה שצריך גם בלעדכם.

והכי חשוב,
את הפרצוף המתנשא, תמחקו מהר מהפנים
לא עשיתם כלום בשביל לקבל את המתנות שלכם
כלום
לא חושבת שהגיע לכם יותר ממני.
רק השם יודע למה ואיך

אז בבקשה ממכם. אל תתפארו בדברים שלא קשורים אליכם ממטר

ועוד משהו - - - תזהרו ממש !! כמו מאש!!! מלהתלונן על הריון / בחילות / העמסת סוכר / לידה / חוסר שינה ומחירי המטרנה ליד נשים שמחכות

אין לכם מושג כמה היא יכולה להרגיש גרוע אחרי טיפול, וכן! יש לה בחילות, והרבה
ועולה לה המון המון כסף דברים שלא חלמתם עליהם

תחשבו לפני, תהיו רגישים
תהיו הגיוניים
ותקדישו דקה להתפלל על אלו שמחכים.
וגם כשמאחרים לעבודה אז אל תתנשאו מה הגעת רק עכשיו.
יש מצב שקמה הרבה לפניכם והיתה בהרבה מקומות ורופאים לפני שהגיע לעבודה.
קרה לי

מקובל היום בחברה, שלהורי החטופים מותר הכל... מותר להם לחסום כבישים, לצעוק על שרים וחברי כנסת ולהשתתלח בהם, לדבר נגד מי שנגד העיסקה, וצריך להבין אותם ולהכיל אותם.

באיזשהו מקום, יש לי תחושה, בקריאת חלק מהתגובות, שאלו שמצפים, יש להם זכות על הרגש והכאב, ואסור לומר להם כלום.

ולכן אני לא יגיב כלום.
יש מושג ביהדות אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו זה פשוט מגיע משם

יש משהו בזה
שמול ממתינים לילדים נוצר יותר מעטה של רגישות סביב כל מילה או משפט
(מצד הסובבים)
לעומת רווקים
לדוגמא- האשמה, רוב האנשים השפויים לא יאשימו את הזוגות המצפים (לא מדברת על החופרים למיניהם שבטוחים שהם גילו את אמריקה עם עצות "מעשיות")
גם אם מישהו (בגדר הנורמה) יתענין אם מכירים את רופא X או ארגון Y זה יהיה כי הוא מאמין שהם עושים מה שהם יכולים

יש הרגשה שלרווקים מותר לומר דברים... עקיצות, הערות וכו ובכללי גם סוג של "האשמה" (גם לגרושים אבל זה כבר לאשכול אחר....) כאילו הם בניגוד למצפים לילד יכולים לעשות משהו...
(לדוגמא סיפור שהייתי עדה אליו, מישהי שמצפה לילדים שזרקה לחברה רווקה "פלא שאת עוד רווקה" בקטע טוב לחלוטין, הן צחקו ביחד וכו
אבל אחר כך הרווקה שאלה אותי- אם אני הייתי אומרת לה את זה?"

או מישהי בעבודה שאמרה לרווקה בצוות איתה- איך חשבתי עלייך בלילה שישנת כל כך טוב מתחת הפוך בלי לקום לאף ילד... כמה קנאתי בך"
האם למישהי שמצפה לילד היתה מעיזה לומר?
נקודה למחשבה

לא נכנסת חלילה להשוואות בין הכאב והסבל- לא להיגרר לשם
רווקים יכולים להיות יותר בודדים מזוגות מצפים וגם הם לא יודעים מתי יזכו להקים משפחה

בלת"ק

גם אל תשוו מי הכי מסכן, פליז...
כל אחד וההתמודדות שלו
ולא תמיד כל ההתמודדויות של האדם פרושות על העמוד הראשון של העיתון

אישית, אין לי בעיה שישאלו, אני שונאת שמרחמים, מפחדים לשאול, לא גנבתי כלום מאף אחד
ויש לי ב"ה ילדים ומשפחה ברוכה

הנ"ל נכתב אחרי שקרובה אמרה לי בזלזול על אישה אחרת שעברה לידה שקטה "אז פחות ילד אחד, מה יש? מה היא מתעקשת ללדת עוד אחד בגילה, כולה לידה שקטה"
הקרובה התנסתה בהמתנה לילדים, יש לה היום משפחה ברוכה
אז או שהיא לא זוכרת את הכאב של ההמתנה
או שהיא כבר לא במקום של כאב

כאחת שכן עברה לידה שקטה, אל תשאלו באיזה חודש זה קרה, למה זה קרה, או אולי זה היה בכלל תינוק חולה, למה זה משנה?

יש משהו בזה
שמול ממתינים לילדים נוצר יותר מעטה של רגישות סביב כל מילה או משפט
(מצד הסובבים)
לעומת רווקים
לדוגמא- האשמה, רוב האנשים השפויים לא יאשימו את הזוגות המצפים (לא מדברת על החופרים למיניהם שבטוחים שהם גילו את אמריקה עם עצות "מעשיות")
גם אם מישהו (בגדר הנורמה) יתענין אם מכירים את רופא X או ארגון Y זה יהיה כי הוא מאמין שהם עושים מה שהם יכולים

יש הרגשה שלרווקים מותר לומר דברים... עקיצות, הערות וכו ובכללי גם סוג של "האשמה" (גם לגרושים אבל זה כבר לאשכול אחר....) כאילו הם בניגוד למצפים לילד יכולים לעשות משהו...
(לדוגמא סיפור שהייתי עדה אליו, מישהי שמצפה לילדים שזרקה לחברה רווקה "פלא שאת עוד רווקה" בקטע טוב לחלוטין, הן צחקו ביחד וכו
אבל אחר כך הרווקה שאלה אותי- אם אני הייתי אומרת לה את זה?"

או מישהי בעבודה שאמרה לרווקה בצוות איתה- איך חשבתי עלייך בלילה שישנת כל כך טוב מתחת הפוך בלי לקום לאף ילד... כמה קנאתי בך"
האם למישהי שמצפה לילד היתה מעיזה לומר?
נקודה למחשבה

לא נכנסת חלילה להשוואות בין הכאב והסבל- לא להיגרר לשם
רווקים יכולים להיות יותר בודדים מזוגות מצפים וגם הם לא יודעים מתי יזכו להקים משפחה
א"א להשוות בין סבל לסבל ותמיד נדרשת רגישות גבוהה.
אבל כן צריך לדעת- זוגות שממתינים עוברים גם סבל גופני ממש תהליכים קשים ויקרים שעדיף לא לדעת.
ייתכן שבגלל זה רמת הרגישות שלהם גבוהה יותר

לדעתי כולם צודקים
גם מי שכתב שמי שלא בנושא אסור לו להגיב
לדעתי לכל סיטואצי'ה יש את הנוסחה שלה ולא תמיד מצליחים לעלות עלי'ה,
אבל תמיד צריך רגישות לדעת איך לצאת מהפלונטרים האלו,
כי לא תמיד אפשר למנוע את התקריות...

אבל כן צריך לדעת- זוגות שממתינים עוברים גם סבל גופני ממש תהליכים קשים ויקרים שעדיף לא לדעת.
או איך שאפשר לומר
על בחורה רווקה אפשר פחות או יותר להבין מה עובר עליה (הצעות שעלו וירדו וכו')
זוגות שממתינים לעולם לא תדעו מה עובר עליהם, אלו דברים שבשתיקה.

מאה אחוז
אם נכנס להשוואות לא נצא מהן
וברור שאסור להשוות
אני מדברת מבחינת האנשים סביב כמובן

או איך שאפשר לומר
הבחנה יפה..
תמיד חשבתי על זה מה יותר...(לצערי יש סביבי גם וגם)
אני חשבתי שרווק יש לו איזה תקווה שיום אחד זה יקרה
זוג שכבר כמה שנים לא הביא אז יש שאלה באויר "אם בכלל".
אבל איך אמרו לפני א"א להשוות...

או איך שאפשר לומר
ולכן מה?
ואם אתם חושבים שאתם יודעים מה עובר על בחורה רווקה או על בחור רווק אז מותר לנהוג כפי שכתבתי למעלה?
(מה באמת עובר על בחור רווק שמתקרב או עבר את גיל 30? שכשהבחורים המבוגרים של הישיבה קטנים ממנו בכמה שנים והוא בודד עד כלות.. שהוא קם לבקרים אפורים, בניגוד לבחורה שיוצאת לעבוד וללמוד ויכולה יותר לקבל הכרה ותפקידים בלי קשר להיותה נשואה או לא, לבחור רווק מה הסיכוי שיהיה בעל מעמד או סמכות תורנית?)
מה קשר בין זה ש"אנחנו יודעים מה עובר על רווקה (וזה ממש לא מסתכם בהצעה שעולה ויורדת"
לכן מותר להיות פחות רגישים?

הבחנה יפה..
תמיד חשבתי על זה מה יותר...(לצערי יש סביבי גם וגם)
אני חשבתי שרווק יש לו איזה תקווה שיום אחד זה יקרה
זוג שכבר כמה שנים לא הביא אז יש שאלה באויר "אם בכלל".
אבל איך אמרו לפני א"א להשוות...
כמובן שיש גם לצד השני דוגמאות של תקווה או חוסר...
אבל אני לא אעלה דוגמאות
כי זה פשוט מחריד ככה להחליט על סבל וכו

ולכן מה?
ואם אתם חושבים שאתם יודעים מה עובר על בחורה רווקה או על בחור רווק אז מותר לנהוג כפי שכתבתי למעלה?
(מה באמת עובר על בחור רווק שמתקרב או עבר את גיל 30? שכשהבחורים המבוגרים של הישיבה קטנים ממנו בכמה שנים והוא בודד עד כלות.. שהוא קם לבקרים אפורים, בניגוד לבחורה שיוצאת לעבוד וללמוד ויכולה יותר לקבל הכרה ותפקידים בלי קשר להיותה נשואה או לא, לבחור רווק מה הסיכוי שיהיה בעל מעמד או סמכות תורנית?)
מה קשר בין זה ש"אנחנו יודעים מה עובר על רווקה (וזה ממש לא מסתכם בהצעה שעולה ויורדת"
לכן מותר להיות פחות רגישים?
לא.
למה ככה הובן ממה שציינתי?
מי דיבר על להיות פחות רגישים. חלילה וחס.
רק ציינתי פחות או יותר במה הדברים אמורים, ולעולם לא נדון את חברינו עד שנגיע למקומם. ולמקומם לא נגיע.

ולכן אני לא יגיב כלום.
במחילה,
נראה לי שאת מאלה שהכי פחות הבינו את הסיטואציה

או איך שאפשר לומר
ממש ממש לא
ואלו שחושבים ש"פחות או יותר הם מבינים" הם אלו שהכי אבל הכי לא מבינים והתגובות שלהם בד"כ הכי מנותקות והכי גרועות.

נערך לאחרונה ב:
או איך שאפשר לומר
זה ממש לא נכון
לבחורה רווקה גם אין ילדים
אין לך מושג כמה היא כבר מחכה להם!!!
עצם הרווקות היא רקע וקושי נוסף על כל קושי
הרווקות תוך כדי כל ההתמודדות האחרות לא בנוסף
ומדברים כאן על ההתמודדות הרגשית- לא הפיזית כמובן

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה