לגמרי.ואולי גם מי שלא יכול ללכת מרגיש ככה?? וזה כואב לו לראות את כולם הולכים??
כנראה זה נכון גם לגבי נכה או מוגבל פיזית או נפשית
ואולי גם מי שלא יכול ללכת מרגיש ככה?? וזה כואב לו לראות את כולם הולכים??
הלוואי שהעולם בחוץ היה מסתכל ככה על אנשים.וכאן אנחנו מגיעים למה שכל אדם רוצה וצריך - בכל מצב שהוא - עוד לפני ההבנה של מה שהוא עובר.
1. שיראו אותו עצמו כאדם, עם כל מה שזה כולל, ולא יראו אותו רק דרך הקושי שיש לו.
בין אם אין לו עדיין ילדים, בין אם עדיין לא התחתן, בין אם יש לו מגבלה כזו או אחרת.
שהקושי שלו לא יתפוס את כל שדה הראיה שלנו, ולא יהפוך להגדרה שלו.
2. שלא יתנשאו עליו, וגם לא יאשימו אותו.
שיתייחסו אליו בגובה העיניים ובכבוד.
לספר בעיניים בורקות על הבעל המושלם לחברות לא נשואות
לא לספר בעיניים בורקות על הבעל המושלם אף פעם לאף אחד.מצד שני- לעולם לא נדע מה עובר על הסביבה שלנו כדי לדעת על מה לא לדבר
ברור, לכן מעלים למודעות ואלו שיכולים לשנות את עצמם עושים זאתהלוואי שהעולם בחוץ היה מסתכל ככה על אנשים.
המציאות היא שאי אפשר לשנות אנשים
אפשר רק לשנות את עצמינו.
וואו את מדהימה איך שהתייחסת אליה ונתת לה את הלב שלך לא כולם היו מגיבות ככה.יוהו הייתי באיזה תור עם התינוקת שלי על הידיים
ומאחורי אישה מקסימה לא הפסיקה לשחק ולצחוק איתה
אמרתי לה כזה "יוהו איזה מתנות ב"ה"
אז היא עונה לי - אני מחכה למתנה הזו כבר 12 וחצי שנים
התאבנתי ממש !!!
חיבקתי אותה וביקשתי את השם שלה (היתה בעניין..)
מאז היא לא יוצאת לי מהלב.
ברור שיש אנשים שמתמודדים פחות...ממרום גילי אני חושבת שאין, אין בן אדם שלא מתמודד בתקופה כלשהי בחיים עם אתגר/נסיון/קושי,
רק שיש נסיונות שקופים ויש אטומים- שלא רואים אותם..
ויש סוגים של התמודדויות
שהמתמודדות מרגישות (וגם אומרות) חד משמעית
שמי שלא חווה את מה שהן חוות- לא יודע התמודדות מהי...
ובערך "יושב על איזה ענן קסום עם גביע של קצפת"
(תיאור אמיתי של מאותגרת פוריות על אחיה על אחיה שהתחתן בקלות ותוך 10 חודשים נעשה לאב
זה לא הוגן כלפי הציבור הרחב- שמתמודד כל אחד עם קשייו שלו
וסה"כ - לרוב, היהודים שסובבים את המתמודד הפרטי הם אנשים טובים שאוהבים אותו ורוצים בטובתו
ואולי רק צריכים הכוונה קטנה איך לעשות את זה....
ממש ממש לא מסכימה!ברור שיש אנשים שמתמודדים פחות...
אין סימטריה...
מה שבטוח, שאנחנו לא יודעים כלום
לא אמרתי שיש משהו שלא מתמודדממש ממש לא מסכימה!
זה שאנו לא יודעים מה השני עובר זה לא אומר שהוא מלקק דבש
אף אחד לא נמצא בפיקניק
"אדם לעמל יולד"
באנו לעבוד - וכל אחד קיבל את המסלול הכי מורכב שהוא מסוגל לעבור...
כן!!!!סליחה על השאלה, אבל האם שיחה שהובילה אדם לומר: "אין לי ילדים", היא פוצעת ומכאיבה?
ב"ה שאין לי ניסיון בזה, אבל זה לא כתם.
אדם שמתמודד עם קושי, לא תמיד יחביא אותו, לפעמים ישמח לקבל הזדהות מהסביבה, לא?
כל מילה פנינה.נראה לי שכשפוגשים אדם לא צריך לשאול אותו מידי שאלות. לא על ילדים, לא על עבודה, ולא על גיל (שאלה נפוצה ששואלים רווקים ורווקות) לא על דירה ולא על בן זוג, ולא על שאר דברים אישיים.
מה כן? אפשר לדבר קודם כל על מה שמשותף בהווה - במקרה הזה המלון וכו'. או בלימוד או להבדיל פוליטיקה וכו'.
אם רוצים יותר היכרות, אפשר פשוט לספר על עצמו: היה קשה לי למצוא מקום להשאיר את הילדים. אני לומד/עובד במקום זה וזה וכדו'. ואם הבן אדם השני ירצה, הוא ישתף מעצמו!
(או לחילופין, אם האדם השני פתח נושא, ודאי אפשר לזרום אתו).
זה אולי נשמע ממש ללכת על ביצים, אבל זה לא ככה בפועל. כיוון שאם מספרים על עצמו, באופן טבעי האדם השני משתף גם הוא. ואם קורה שלא - סימן שיש לו סיבה שהוא לא רוצה.
זו יכולה להיות סיבה ספציפית כגון שאין לו ילדים ולא בא לו לדבר על זה עם כל אחד, או שהוא לא גאה בכולל או בעבודה שלו, או שכללית הוא לא אוהב לשתף בפרטים אישיים.
כששואלים שאלות ישירות - אדם שלא מעוניין מרגיש בחקירה וצריך ללכת על ביצים כדי להתחמק מצד אחד, ולא לפגוע מצד שני, או שהוא מרגיש מוכרח לענות מה שהוא לא רצה. האם זה כן טוב לתקשורת בריאה וזורמת?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים