קורונה ואלה יעמדו על הברכה. בעלי אולמות שהחזירו את הכסף למשפחות.

• הוסף לסימניות
מבחינה הלכתית הם צריכים להחזיר את הכסף??? בכלל לא בטוח, הכסף מוחזק אצלם.

• הוסף לסימניות
זה אולי כשר. אבל מסריח.

יתכן ובדיני אדם לא ניתן להוציא מהם את הכסף, אך מדוע שאדם ישלם על אירוע שלא עשה?

• הוסף לסימניות
נאות השמחה במודיעין עילית החזירו דמי מקדמה.
ובאמת מגיעה להם על זה הערכה גדולה!!
שירבו כמותם...
כל הכבוד!
אני מתרגש לשמוע זאת מהם ומחן/פרידמן ילמדו וכן יעשו. (אעריך גם מי שיתקשר ויתנצל ויבקש דחיה לפרעון אם קשה לו וכד').

• הוסף לסימניות
אינני רב, אך קשה להאמין שאם הזמנתי ממך חתונה והאולם נשרף. ולא סיפקת לי לא חתונה ולא אולם ולא כלום מה הקשר בין האונס שלך לדמי הקדמה שלי??
תזכורת, מוחזקות ותפיסה אינם מועילים אלא במקום שיש צד ספק!!

• הוסף לסימניות
זה אולי כשר. אבל מסריח.

לא חולקת
זה אולי כשר. אבל מסריח.

אוקי, אולי לא יפה מצידם אבל אם הולכים לפי ההלכה הם נוהגים כראוי, כמובן שיש לפנים משורת הדין וכל הכבוד למי שמחזיר על אף שלא חייב.
יש אולמות שהם בבעלות פרטית, גם ככה ההפסדים שלהן מרובים אז זכותם לא להחזיר מה שלא חייבים.

• הוסף לסימניות
אני רואה שמישהו שירבב את ארמונות חן לרשימת המחזירים מישהו יודע אם הם החזירו?

• הוסף לסימניות
אינני רב, אך קשה להאמין שאם הזמנתי ממך חתונה והאולם נשרף. ולא סיפקת לי לא חתונה ולא אולם ולא כלום מה הקשר בין האונס שלך לדמי הקדמה שלי??
תזכורת, מוחזקות ותפיסה אינם מועילים אלא במקום שיש צד ספק!!
כל מילה!!
גם אם נרצה את האולם, בעל האולם לא יכול לתת לנו אותו.
לא צריך כאן שום רב. בעל האולם אינו יכול לספק את האולם, ולא משנה בכלל מאיזו סיבה, שיתכבד ויחזיר את הכסף עד השקל האחרון. בנסיבות רגילות הוא היה צריך לשלם פיצוי על אי אספקת האולם. אבל לגבי הכסף ששולם אין כאן שום שאלה.

• הוסף לסימניות
מי שהחזיר - יפה מאוד.
אבל מי אמר שלפי חוק ודין הם צריכים להחזיר. יש כאן עניין של 'כח עליון' ויש בזה חוקים/דענים אחרים.
הרי בעל האולם גם ניזוק מכך. בעקרון בחוזה צריך להופיע סעיף על עך. תראו מה חתמתם. (באותה מידה רעידת אדמהוכו')

• הוסף לסימניות
מה כל הרעיון של מקדמה
בדקתם פעם?
אם יומיים לפני חתונה החתן לא מוכן להתחתן והחתונה בוטלה האולם גם צריך להחזיר תמקדמה?
אני לא בשום צד רק מעוררת שאלה

• הוסף לסימניות
מה כל הרעיון של מקדמה
בדקתם פעם?
אם יומיים לפני חתונה החתן לא מוכן להתחתן והחתונה בוטלה האולם גם צריך להחזיר תמקדמה?
זה לא דומה למקרה דנן, כאן החתן והכלה רוצים להתחתן. היו מאוד רוצים להתחתן באולם אבל אי אפשר.

• הוסף לסימניות
מה כל הרעיון של מקדמה
בדקתם פעם?
זה לא אותו דבר כמו כאן- במקרה שלנו מדובר ב'מכת מדינה' ובכל חוזה נורמלי כתוב שאם קורה דבר כזה שלא בשליטת אף אחד מהצדדים-
ויותר מכך- הם אפילו מצטערים שקרה דבר כזה וכן מעונינים לקיים את האירוע-
אז לאף צד אין התחיבות לטוב ולמוטב.
ע"כ

• הוסף לסימניות
אני כתבתי את זה
כי אני חושבת שמקדמה זה בטחון לבעלי עסקים שגם אם יקרה משהו הם לא יפסידו הכל
אבל ברור שלפנים משורת הדין צריך להחזיר
השאלה אם חיייבם

• הוסף לסימניות
זה לא אותו דבר כמו כאן- במקרה שלנו מדובר ב'מכת מדינה' ובכל חוזה נורמלי כתוב שאם קורה דבר כזה שלא בשליטת אף אחד מהצדדים-
ויותר מכך- הם אפילו מצטערים שקרה דבר כזה וכן מעונינים לקיים את האירוע-
אז לאף צד אין התחיבות לטוב ולמוטב.
ע"כ
יש אופני אונס שפוטר למשל אם אני חוכר שדה והיתה מכת מדינה בשדה באופנים מסויימים אינו מקבל את השכר. אבל שימו לב אמנם שם קרה משהוא לבעלי השדה, מכל מקום כיון שהאונס, אמנם אונס פרטי שלו, מנע מהחוכר לעבוד אינו מקבל שכר. אבל במקרה דנן אני שילמתי על משהוא שלא קיבלתי הכסף הוא שלי. זאת כאשר היה לבעלם האולם אונס. מסיבה זו עליו להחזיר כי האונס קרה אצלו, ויתרה מזו מבחינה הלכתית יש מקום לומר שאם האונס הוא בתנאי השטח לו הוי אומר שהאונס קרה בגללו. כך או כך פורס ביתד מכתב שלם של דייני בבי"ד של ר' ניסים שבו היו כל מיני פרטי דינים ופשרות בענייני חו"מ, לא בכדי לא הוזכר הענין הזה שם, ומיסבה פשוטה כי ככל הנראה אין צד לפטור את בעל האולם

• הוסף לסימניות
מענין לשמוע פסק של מורה הוראה.
לכאורה אין לאולם סיבה לא להחזיר.
הביטול הוא מצד האולם.
אם לאולם יש הפסד,
המדינה מחויבת לפצות כיון שהיא סגרה.
אגב אין לו הפסד כרגע מפני המזמינים
רק לא רווח.
לא התחיל להערך לארוע..

• הוסף לסימניות
לפני שדנים לחובה את אלו שלא מחזירים.
מכירה בעל אולם שאין לו מאיפה להחזיר.... אם גם בסיון תמוז בעונת החתונות עדיין לא יחזרו לשגרה, הוא מכריז על פשיטת רגל....

• הוסף לסימניות
יש אולם במודיעין עילית שלא החזיר מקדמה על אירוע בחודש אדר, וכעת כאשר מזמינים אצלו אירועים לחודשים הקרובים מבטיח שאם הקורונה תימשך הוא כן יחזיר, לשאלת המזמינים על אירועים באדר שלא מחזיר טוען שהם נתנו את המקדמה לפני הקורונה, יצויין שהוא לא מסכים להחזיר את דמי המקדמה למרות שרב העיר הרב קסלר הורה לו באופן אישי להחזיר והוא מצפצף, לגבי הטענה שיקח להם הרבה זמן להתאושש אני לא בטוח שהטענה שווה לגבי כל האולמות כאשר יש בעלי האולמות שהרווח שלהם הוא רווח די נקי בפרט כאשר האולם ממוקם על שטחי ציבור, וד"ל. ודו"ק.

• הוסף לסימניות
לפני שדנים לחובה את אלו שלא מחזירים.
מכירה בעל אולם שאין לו מאיפה להחזיר.... אם גם בסיון תמוז בעונת החתונות עדיין לא יחזרו לשגרה, הוא מכריז על פשיטת רגל....
משום מה מזכיר מנהלים שונים שטוענים שהמוסד שלהם במצב קשה, לא הייתי מצפה שיטען שהמצב שלו טוב, אולם זה לא גמ"ח מותר לו להרוויח אבל לא להיות גזלן על חשבון הקורונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה