התייעצות ויקיפדיה והמכלול - ושמאל וימין

• הוסף לסימניות
רציתי לברר:

ויקיפדיה, אני יכול להאמין, מוטית מן הסתם שמאלה כמו כל דבר... :)
אבל המכלול לא אמור להיות יותר אובייקטיבי? אני אתן 2 דוגמאות שנתקלתי בימים האחרונים:

1. האם לא ראוי לתת ערך נפרד לפרשיית הפצ"רית, ולא להכניס זאת כקטע עלוב בתוך פרשיית שדה תימן??? אפשר לתת אלף דוגמאות לכך שפרשיות שמסתעפות מתוך פרשיות אחרות, במיוחד אחת כמו זאת שהילד גדול מאביו, מקבלות ערך נפרד.

2. מהו לדעתכם משבר חוקתי? מצב בו החוקתיות במשבר, לא? למשל מצב בו הבג"ץ מורה לממשלה הוראה בנושא מהותי ציבורי בעל השלכות מיידות וישירות שלדעת הממשלה אינן חוקיות ואינן בתוקף ואין לציית להן, ולדעת הבג"ץ הן חוקיות ובתוקף ויש לציית להן. ואז יש פלונטר מעשי לכל פקיד ואולי לכל אזרח - למי לציית. בעצם מה החוק אומר - ואז יש אנדרלמוסיה. ומה כתוב במכלול? בערך שבטח מיובא כמו שהוא מויקיפדיה ונערך בטח על ידי שקמה כזו או אחרת: משבר חוקתי הוא מצב בו הממשלה מסרבת לקיים את החלטת הרשות השופטת ומפרה את שלטון החוק. קרי: עבריינית.

זה למה?

• הוסף לסימניות
תגידו, איך זה שאתם אינכם יוצאים מן הכלים?? יש למישהו גישה למכלול או לעורכיו בבקשה ליצור ערך נפרד: "פרשיית הדלפות הפצ"רית". מדובר בפרשייה שהיא לכל הפחות עם פוטנציאל של שינוי כל כללי המשחק ומאזן הכוחות בין השמאל לימין במדינה, כפרשייה שיכולה להיות מסומנת לדורות כתחילת התגלגלות כדור השלג של התמוטטות שלטון פקידות החונטה, וגם היום היא מרעישה ותופסת את הכותרות הפוליטיות במלוא מובן המילה וגורמת לסערה ציבורית-פוליטית-משפטית עצומה, והיא מוזכרת כקטע עלוב בתוך ערך "ההתעללות בשדה תימן", עם מעט מאוד אינפורמציה על תחילת הפרשה ותו לא. טוב אז שבויקיפדיה ימשיכו להסתיר את המציאות, אבל שלפחות במכלול יערכו קטע חדש.
ואגב בטח שבמכלול יש מלאאא ערכים "חרדיים" שלא מופיעים כערכים בויקיפדיה.

תודה על תשומת ליבכם לדבר הזה...

• הוסף לסימניות
יש המון דברים בעייתים במכלול, שאף אחד לא טורח לשנות...
בערכים שמיובאים מויקפדיה- יש אותו עיוות שאף אחד לא משנה, רק מוחקים קטעים ממש ממש בעייתים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה אכפת לי שמאל או ימין?
ממתי היהדות = ימין?
מי קישר ליהדות? אם בבנין שלך היה קשר חשאי של חונטה מתנשאת שמחליטה לבדה הכל בבנין, כולל את זה שבקומה X לא מנקים ולא מחליפים נורות, בקומה Z מתקינים מפיץ ריח וחימום תת רצפתי, ועוד ועוד שחיתויות על חשבון כל השכנים מקופת ועד הבית, ומי שמעיז לצייץ, מקבל למחרת "במקרה" רגל במדרגות ושובר את העצמות, וכך זה מתנהל שנים בהתנהגות בריונית ואלימה אבל גם צדקנית מאוד תוך שהם כל הזמן דואגים להסביר כמה שהם הצדק והיושר ומי שמעיז לחשוב אחרת הוא תת המוסר האנושי, לא היית שמח ורוצה שהדבר ישתנה?

הנ"ל לא גורע בכלל מהמצב החמור והבלתי ניתן להכלה בכלל בכלל ששני הצדדים וגם הצד המקופח לא מתנהג כמו שיהודי צריך. וגם זה לא גורע מכך שבכל זאת ש כאן גם ויכוח על ציר אמוני, ואכמ"ל...

בלי שום קשר, התיאור שלי משום מה הזכיר והציף לי את הספר "קוראים לי יוסי גרין..., זוכרים?

• הוסף לסימניות
מה אכפת לי שמאל או ימין?
ממתי היהדות = ימין?
ימין או שמאל זו לא רק דעה פוליטית זה ההבדל בין שמרנים לפרוגרסיבים, בין סוצייליסטים לקפיטליזם וכיוב׳
בהחלט. וההבדל בין שמרני לפרוגרסיבי קשור בקשר אדוק גם עם נושאים ביהדות כמו נישואין וכדומה.
ללא ספק, מדינה שבנויה על יסודות שמרניים טובה יותר ליהודים.
כמו כן אנשים שמזוהים עם הימין השמרני נוחים בהרבה לערכי היהדות
לא בכדי רוב רובם של אנשי הימין הם קשורים למסורת בשונה מאנשי שמאל.

• הוסף לסימניות
בהחלט. וההבדל בין שמרני לפרוגרסיבי קשור בקשר אדוק גם עם נושאים ביהדות כמו נישואין וכדומה.
ללא ספק, מדינה שבנויה על יסודות שמרניים טובה יותר ליהודים.
כמו כן אנשים שמזוהים עם הימין השמרני נוחים בהרבה לערכי היהדות
לא בכדי רוב רובם של אנשי הימין הם קשורים למסורת בשונה מאנשי שמאל.
וזה המצב לא רק ביהדות אלא גם בנצרות. הנוצרים האוונגליסטים נימנים עם הצד השמרני של המפה הפוליטית. כל מדינה שמרנית טובה יותר לאנשים דתיים ומדינה פרוגרסיבית השמה את זכויות הפרט במרכז לא טובה לאנשים דתיים.

• הוסף לסימניות
רציתי לברר:

ויקיפדיה, אני יכול להאמין, מוטית מן הסתם שמאלה כמו כל דבר... :)
אבל המכלול לא אמור להיות יותר אובייקטיבי? אני אתן 2 דוגמאות שנתקלתי בימים האחרונים:

1. האם לא ראוי לתת ערך נפרד לפרשיית הפצ"רית, ולא להכניס זאת כקטע עלוב בתוך פרשיית שדה תימן??? אפשר לתת אלף דוגמאות לכך שפרשיות שמסתעפות מתוך פרשיות אחרות, במיוחד אחת כמו זאת שהילד גדול מאביו, מקבלות ערך נפרד.

2. מהו לדעתכם משבר חוקתי? מצב בו החוקתיות במשבר, לא? למשל מצב בו הבג"ץ מורה לממשלה הוראה בנושא מהותי ציבורי בעל השלכות מיידות וישירות שלדעת הממשלה אינן חוקיות ואינן בתוקף ואין לציית להן, ולדעת הבג"ץ הן חוקיות ובתוקף ויש לציית להן. ואז יש פלונטר מעשי לכל פקיד ואולי לכל אזרח - למי לציית. בעצם מה החוק אומר - ואז יש אנדרלמוסיה. ומה כתוב במכלול? בערך שבטח מיובא כמו שהוא מויקיפדיה ונערך בטח על ידי שקמה כזו או אחרת: משבר חוקתי הוא מצב בו הממשלה מסרבת לקיים את החלטת הרשות השופטת ומפרה את שלטון החוק. קרי: עבריינית.

זה למה?
אתה רואה את הבעיה רק במכלול?
לי נראה ש כל החדשות מיובאים "מהשמאל"(לא דווקא הישראלי)
מעניין אותי לדעת מה עומד מאחורי זה

• הוסף לסימניות
לכל מי שבאמת מתעניין בנושא מומלץ לשמוע את הפודקאסט של דר׳ רועי יוזביץ׳: ״ויקיפדיה? זה פרוטוקול חדש של זקני ציון״ דר׳ שלומית אהרוני ליר מסבירה.

• הוסף לסימניות
ימין או שמאל זו לא רק דעה פוליטית זה ההבדל בין שמרנים לפרוגרסיבים, בין סוצייליסטים לקפיטליזם וכיוב׳
בגלל השמרנות אני מבין שצריך להעדיף את הימין
אבל למה בגלל הקפיטליזם צריך להעדיף את הימין?!
לחרדים עדיף סוציאליזם על פני קפיטליזם.

• הוסף לסימניות
בגלל השמרנות אני מבין שצריך להעדיף את הימין
אבל למה בגלל הקפיטליזם צריך להעדיף את הימין?!
לחרדים עדיף סוציאליזם על פני קפיטליזם.
לא הבנתי על מה אתה מלין. אתה יכול להיות ימני בדעות פוליטיות/מוסריות וכדו׳ כדי לשמר את השמרנות ומצד שני להיות ״שמאל״ בעינייני כלכלה.
ד״א אני שמרני מאוד בדעותי אבל בתפיסות עולם כלכליות ובהתנהלות כלכלית אני סוציאליסט אדוק.

• הוסף לסימניות
לכל מי שבאמת מתעניין בנושא מומלץ לשמוע את הפודקאסט של דר׳ רועי יוזביץ׳: ״ויקיפדיה? זה פרוטוקול חדש של זקני ציון״ דר׳ שלומית אהרוני ליר מסבירה.
המדובר על ויקיפדיה האנגלית.

• הוסף לסימניות
לפעמים המכלול כן משנים ערכים שיובאו מוויקיפדיה, אבל בערכים שיש בהם עדכונים תכופים, בדרך כלל לא מבצעים עריכות משמעותיות (למעט התאמות לקורא החרדי - בעיקר צנזור ולא עריכה בעלת משמעות) מחמת שהשינויים "נדרסים" בעדכונים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה