- הוסף לסימניות
לא משנה מי מחליט, יש מספיק ישיבות לבחורים חלשים.....בעברית פשוטה, מהיום ההורים מחליטים, ולא ראש הישיבה של הבחור. הבנתי.
לא משנה מי מחליט, יש מספיק ישיבות לבחורים חלשים.....בעברית פשוטה, מהיום ההורים מחליטים, ולא ראש הישיבה של הבחור. הבנתי.
אולי לא היית כאן בשנה האחרונה.תכלס כרגע לא נשמע שיש כאן בשורה מיוחדת.
כנראה שזה יותר פוליטי הן בחרדי והן בכללי
א. אני מסכים איתך ברעיון לגמרי!כלומר, אלה שכתבו בעיתון את הכתבה, פשוט מדומיינים לשיטתך.
מאיפה זה??? יש לך מידע פנימי?מי שירצה יוכל להמשיך לקנות מכשירים וסים עם ההכשר הקיים של וועדת הרבנים, ומי שחושב שלילד שלו בישיבה מותר שיהיה מצלמה ו-SMS יקנה מההכשר החדש.
לא הייתי ממהר לצטט את הנבל הזה ואת צהלות השמחה שלו. הוא לא ממש דאג לנו לתחרות ובחירה חופשית.שר התקשורת יועז הנדל על הכוונה להקים ועדת רבנים ליטאית חדשה לעניני תקשורת: הפלא ופלא. למרות הגידופים של העסקנים. כשמחילים חוק וסדר בכל מקום ויש תחרות ובחירה חופשית, הצרכנים מרוויחים. יש תחרות בשוק הכשר והחברה החרדית מרוויחה.
וואו סורי, נראה שאתה אחד מהעסקנים של הוועדה החדשה, ואנוכי לא ידעתי, ולא התכוונתי ח"ו לכלום,מאיפה זה??? יש לך מידע פנימי?
או שהשרלטנים שעשו כראות עיניהם וחוששים מאיבוד הכוח והכסף כבר מתחילים את הקמפיין?
לא עסקן ולא נעליים, קראתי על זה לראשונה אתמול אחר חצות.וואו סורי, נראה שאתה אחד מהעסקנים של הוועדה החדשה, ואנוכי לא ידעתי, ולא התכוונתי ח"ו לכלום,
אני אדם פשוט "בתוך עמי אנוכי יושבת" וזה מה ששמענו בשנים האחרונות.
בבקשה לא לתקוף, אני די פחדן בטבעי....
זה קצת מעצבן שמישהוא שהתרגלנו לשנוא (סליחה, הרגילו אותנו לשנא) אומר דברים נכוניםשר התקשורת יועז הנדל על הכוונה להקים ועדת רבנים ליטאית חדשה לעניני תקשורת: הפלא ופלא. למרות הגידופים של העסקנים. כשמחילים חוק וסדר בכל מקום ויש תחרות ובחירה חופשית, הצרכנים מרוויחים. יש תחרות בשוק הכשר והחברה החרדית מרוויחה.
איזה דברים נכונים?זה קצת מעצבן שמישהוא שהתרגלנו לשנוא (סליחה, הרגילו אותנו לשנא) אומר דברים נכונים
נכון?
אוף!!
דיינו שיאשרו מכשירי נוקיה חסומים כהוגן, ולא יפסלו משום "הרחק מן הכיעור..." אפי' שחסום לגמריצר לי לאכזב אתכם אבל ככל הנראה זה לא מה שהולך לקרות, וככל הנראה השינויים בין הועדות יהיו מינורים עד בלתי מורגשים (מקסימום מי האחראי על חסימת קווי תוכן הבעייתיים ומה מוגדר בדיוק בעייתי) ואם עד היום חשבו שסמס ומצלמה זה לא דבר שראוי אז גם היום זה לא ישתנה.
קחו לדוגמא, בהרבה ישיבות הכניסו עכשיו פלאפונים כשרים עם נגן תחת חותמת מיוחדת של הישיבה וחייבו את כל הבחורים להחזיק רק טלפון כזה, אבל אני לא חושב שיאשרו כזה דבר לציבור הרחב, הרעיון בזה זה שהישיבות מרוויחות שני ציפורים במכה אחת -גם פיקוח על הטלפון וגם על הנגן, אבל לציבור לא חושב שיש בזה כל כך רווח ולכן אין סיבה שישנו את המצב הקיים.דיינו שיאשרו מכשירי נוקיה חסומים כהוגן, ולא יפסלו משום "הרחק מן הכיעור..." אפי' שחסום לגמרי
למה עלינו לרכוש ב400 ש"ח מכשיר סיני שנועד לחיות שנה וחצי כשפעם במחיר הזה קנו 208 ל5 שנים?!
גם עד היום רוב הרבנים חשבו שסמס ומצלמה זה דבר שאין בו שום בעיה, ורק חוג אחד התעקש לאסור את זה, מה שגרם לכך שהרבה מאד אנשים עברו למכשיר שאינו כשר.ואם עד היום חשבו שסמס ומצלמה זה לא דבר שראוי אז גם היום זה לא ישתנה.
ברגע שאין ועדה ואין זיהוי לפי המספר ואין מכשיר אחד מוכר - כל אחד יעשה מה שהוא רוצה.קחו לדוגמא, בהרבה ישיבות הכניסו עכשיו פלאפונים כשרים עם נגן תחת חותמת מיוחדת של הישיבה וחייבו את כל הבחורים להחזיק רק טלפון כזה, אבל אני לא חושב שיאשרו כזה דבר לציבור הרחב, הרעיון בזה זה שהישיבות מרוויחות שני ציפורים במכה אחת -גם פיקוח על הטלפון וגם על הנגן, אבל לציבור לא חושב שיש בזה כל כך רווח ולכן אין סיבה שישנו את המצב הקיים.
זה בדיוק הטענה שבאתי לשלול.גם עד היום רוב הרבנים חשבו שסמס ומצלמה זה דבר שאין בו שום בעיה, ורק חוג אחד התעקש לאסור את זה, מה שגרם לכך שהרבה מאד אנשים עברו למכשיר שאינו כשר.
זאת מנין לך?זה בדיוק הטענה שבאתי לשלול.
זה תחושה או רכילות אבל כנראה לא באמת המציאות.
מצאו לזה פתרון עם קידומת רק למספר יוצאברגע שאין ועדה ואין זיהוי לפי המספר ואין מכשיר אחד מוכר - כל אחד יעשה מה שהוא רוצה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים