כללי ושוב, התנהלות מול לקוח. והפעם סוף מעשה במחשבה תחילה

• הוסף לסימניות
חברים, אני בדילמה.
כפי שנכתב כאן לא פעם הדרך הנכונה להתנהג בענין תשלום הלקוח על העבודה הינה 'יש כסף - יש עבודה'. וכך אני נוהג בד"כ לא משחרר עבודה לפני שמשלמים. סקיצות/עבודת דוגמא... בכיף (בד"כ אני לא לוקח ע"ז תשלום), עבודה מוגמרת - לאחר התשלום.

אלא.....
כעת אני עושה עבודה ליהודי חשוב (לכה"פ בעיני עצמו.... אבל גם בכלל...), ירא שמים, ראש כולל, וכו' וכו'. אני מכיר אותו אישית שנים רבות. אפשר לומר שהוא ידיד טוב. וכאן מתחילה הבעיה....
אם אני יגיד לו שאני לא נותן לו את העבודה לפני שהוא משלם, יכול להיות שהוא ירגיש פגוע שאני לא מאמין לו, אך מאידך גיסא יש לי חשש קטן שאולי הוא יסחוב אותי בתשלום, ויש לי על מה להסתמך.....
חשוב לי לציין שהיחסים הידידותיים שלי איתו מעולים וחשוב לי מאד לשמור על קשר טוב.
מה עושים ?

• הוסף לסימניות
המלחמה הזאת בין הלב והשכל הורגת כל חלקה טובה
אני מאמין שאתה תצטרך להחליט א. האם הכסף זה ללחם וחלב ב. מה היקף הפרוייקט גדול בינוני קטן ולפי זה להחליט האם זה סובל דיחוי או שלא.
המון הצלחות

• הוסף לסימניות
אומרים את זה בעדינות,

• הוסף לסימניות
תפיל את זה על אשתך (-:
תגיד שבגלל סיפורים שהיו לך עם לקוחות בעבר וגרמו לכם הרבה צער ועגמת נפש ומחסור כספי ובעיות בשלום בית,
היא מאוד מקפידה על זה שלא תשחרר עבודה לפני התשלום,
וזה בנפשה
(ואז תפטיר: נו, אתה יודע, שגעונות של נשים...)

וגרפיקאיות יקרות, לפני שאתם נעלבות,
אתן תעשו את זה הפוך בדיוק- תפילו על הבעלים.

• הוסף לסימניות
אכן עזר כנגדו

• הוסף לסימניות
אל תשחרר את העבודה ללא תשלום, חברים - לא בעסקים
וכמו שאמרו לומר בצורה מכובדת ויפה שככה אתה עובד וזה הנהלים, אפילו שאתה סומך עליו ואתה בוטח בו שישלם. (אנו מאמינים בישרותו של כל אדם, אבל יש נטיה לשכוח/ לדחות וזה גורם ליותר חוסר נעימויות מאשר לבקש את התשלום בזמנו ולגמור את הסיפור)

• הוסף לסימניות
נתק את נהלי העבודה שלך מהידידות האישית.
ככל שתציג את הדברים כנוהל עבודה ברור, פשוט ורגיל (כמו שמוכר בחנות לא "ישחרר" מוצר מבלי ששילמו עליו) כך זה בע"ה יתקבל.

• הוסף לסימניות
אני אומרת (לחלק מהלקוחות) שאני נוהגת לקחת שליש מקדמה, שליש כשמקבלים את העבודה להגהה, ושליש בסוף לפני הדפוס.
אם משדרים שכך נוהגים תמיד - הלקוחות לא לוקחים את זה אישי.
כמובן, זה תלוי בהיקף העבודה, אבל אם מדובר בסכומים גדולים הם יכולים להבין שנוח לי לפרוס את התשלום, וזה לא בגלל שלא סומכים עליהם.

• הוסף לסימניות
לא צריך להיות כ''כ קשה, מותר לחרוג קצת למען ידיד טוב. וגם אם הוא "יסחוב בתשלום" הוא הרי ישלם בסוף.

• הוסף לסימניות
ועל כך נאמר גיס זה גיס. וכיס זה כיס.

• הוסף לסימניות
אם הוא ירא שמים, הוא לא יעכב לך את התשלום, במיוחד שאתם ידידים והוא לא רוצה לפגוע בידידות שלכם...

• הוסף לסימניות
עדיף שתגיד לו שבגלל שאתה דפוק ושוכח הכל תמיד
אתה לא משחרר עבודה בלי כסף
אין לך די כסף לשים גובה כספים
אז בבקשה אח"כ אתה שוכח שיעשה לך ממש טובה
שישלם עכשיו אפילו בצ'ק דחוי אפילו לעוד חודש אבל רק לא להוציא את העבודה
מכאן בלי כסף
אפילו צ'ק פתוח וכשיהיה לו את הכסף הוא יצלצל אליך שתוציא את זה
ואם תוך חודש הוא לא מתקשר אז סימן שאתה יכול כבר להוציא את הכסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;476304:
מכאן בלי כסף

בקיצור,
בא אשלם לך כדי שתשלם לי...:)

ואני בעד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;476230:
תפיל את זה על אשתך (-:
תגיד שבגלל סיפורים שהיו לך עם לקוחות בעבר וגרמו לכם הרבה צער ועגמת נפש ומחסור כספי ובעיות בשלום בית,
וזה בנפשה

נכתב ע"י swiss;476304:
מכאן בלי כסף

בסוף תצא מפה בשן:D ועין:cool:

בעיות בשלום בית...:eek:

בנאדם דפוק עם אמנזיה/דימנסיה...:(

אבל לפחות תצא עם כסף:):):)

• הוסף לסימניות
צודקים בהחלט. תקשיב לבעלי ניסיון. כבר "חרשתי" אנשים חשובים ואםילו חברים טובים
ואחרי הפקת לקחים וסטירות מצלצלות (ומבטים נוקבים מהאישה שרוצה כסף למכולת ובדיוק בניתי על זה שהבטיח להגיע היום ולא הגיע...) -מקדמה (עד 50%) מינימום! ועם התקדמות העבודה - קבלת כסף וכמובן העבודה/הדיסק לא משתחרר ממני עד גמר כל התשלומים לחלוטין, בלי זנב של "שקל".
כשעושים זאת בעדינות אבל בנחישות ו"זה הנוהל שלי" - זה הולך (בלי עין הרע...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;476230:
תפיל את זה על אשתך (-:
וזה בנפשה

זה מה שאני עושה, קבוע "בעלי לא מסכים.."

• הוסף לסימניות
בכמה כבר כסף מדובר?????????????????.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי לעצמי כלל בחיים:
אני לא נותן הלוואה למי שיש לי ספק באשר ליכולת שלו להחזיר.
לכלל הזה יש יוצא מן הכלל:
אני מוכן לתת סכום שעליו אני מוכן למחול בגדר צדקה.

לדוגמה
פגשתי חבר מימי הנעורים, ידוע לי שמצבו הכלכלי אינו מזהיר. הוא מבקש הלוואה של 200 ש"ח. אני עושה חישוב מהיר ומגיע למסקנה שאני מוכן לתת לו 100 ש"ח לצדקה. אז אני נותן לו 100 ש"ח, מתוך כוונה שאם לא יחזיר, אני מוחל לו בלב שלם.
ואז, אם יחזיר, מה טוב, אך גם אם לא יחזיר, לא נורא.

זו האסטרטגיה שגיבשתי מלקחי העבר והיא מונעת ממני עגמת נפש. כי כל סכום שנגרע ממני, הוא בגדר סיכון מחושב שלקחתי מראש ואף עשיתי אותו לשם מצוות צדקה.

אותה שיטה מתאימה גם לעסקים. לא נותנים אשראי למי שיש חשש באשר ליכולתו לשלם.
אם אתה רוצה לחרוג מהכלל הזה, עשה זאת רק אם אתה מעוניין לתת לאדם הזה צדקה.

זו הגישה שלי, זה דבר אישי מאוד ויכול להיות שהוא לא מתאים גם לך, אבל כך אני מתמודד עם דילמות כאלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמירם יוסף;476396:
בכמה כבר כסף מדובר?????????????????.
כמה אלפים.
אבל בעצם.... דין פרוטה כדין מאה....
ותודה לכל המגיבים, אני חושב שאתם בהחלט צודקים. עסקים זה עסקים, אבל בכל אופן אני עדין לא שלם עם זה. בגלל שמסתבר לי שהוא ייפגע.
הרעיון לתלות את זה בבעל/אשה לא כ"כ נראה לי. או ישיר ובעדינות או בכלל לא. לשקר אין רגליים, והגיוני שהוא יריח שזה תירוץ והחוסר נעימות יהיה גדול יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;476496:
כמה אלפים.
אבל בעצם.... דין פרוטה כדין מאה....

דין פרוטה כדין מאה? אולי כלפי שמיא, אבל מבחינת המנהל בנק שלי, יש הבדל עצום בין פרוטה לכמה אלפים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה