כללי ושיתוף - לוגו

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• פרזנטציה לוגו.jpg
    פרזנטציה לוגו.jpg
    KB 268.5 · צפיות: 54
  • פרזנטציה לוגו.pdf
    KB 675.7 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
אהבתי את ההגשה, ואת הסבר התהליך.
משום מה אני רואה מייד מכונית, וממש לא אבן.... :(

• הוסף לסימניות
לוגו חזק ומרומם.

וגם אם הוא מזכיר את מכונית החיפושית, ואולי זו אפילו האסוציאציה הראשונה זה לא מוריד, ואולי אפילו מוסיף, ונותן ללוגו מיימד קלאסי.

גישה מאד מתקדמת למיתוג חברה שעוסקת בטכנולוגיה (וזה כבר מונח בשם)

וכמובן שאופציה הראשונה!

• הוסף לסימניות
האופציה הראשונה!
רק תיקון אחד: להעלות את בסיס האבן מעל הבליטה הימנית של האות ב' כדי לבדל את הסמל מהשם. כפי שזה עכשיו, זה מתחבר בעין, מציק, ו'תוקע' את האות מ' לפני שם החברה.

• הוסף לסימניות
הלוגו נחמד מאד, אבל יש כאן נקודה למחשבה:
בתחילת הפרזנטציה את הצגת בריף מאד ברור ליעד של חידוש הלוגו - מצד אחד להזכיר את המורשת וההיסטוריה של המותג ומצד שני לתת לו חדשנות טכנולוגית של עשור קדימה.

המטרה הראשונה הושגה, (למרות שלא הצגת את הלוגו הישן שלהם, אני מניח שצורת הטיפוגרפיה והמלל והקוים מזכירים את הלוגו הקודם) והרעיון של האבן נחמד. אבל אני חושב שבמטרה השניה שהצגת וזו בעצם המטרה המרכזית של חידוש הלוגו, הטכנולוגיה, ההתקדמות, הלוגו עוד רחוק מלשדר את זה.

דווקא בגלל שהרעיון של האבן תופס את הנתח המרכזי מעיצוב הלוגו - הוא מכביד על המטרה החדשנית מעצם היותו היסטורי ובעל משמעות. דווקא באופציה השניה יש התקדמות יותר חיובית לכיוון, למרות שזה צריך עוד ליטוש.

מהניסיון שלי לדבר כזה 2 סקיצות זה רחוק ממספיק. צריך לחקור עוד אפשרויות ורעיונות עד שזה "מרגיש" שיש לך כמה אופציות שכל אחת ואחת מהן יכולה לשמש את הלקוח בהצלחה, רק שהיא תדגיש מאפיין אחר של העסק שלו.

אני הייתי מציע לך גם להתנסות בצבעים שונים, האדום והחום הם צבעים חמים יותר ומתאימים בדרך כלל לתעשיית האוכל, האופנה, הרכב, האמנות וכו'. דווקא גווני הכחול/ירוק בדרך כלל מופיעים בתעשיות טכנולוגיות, ואפשר לשדר בהחלט חדשנות טכנולוגית גם דרך הצבע.

אני יודע שתהליך המיתוג לפעמים יכול להיות מתיש.. יעידו על כך כל הסקיצות ששוכבות אצלי בסל המיחזור:)

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכם על התגובות המפורטות והבהירות!
מענין לראות שכל אחד מכם נגע בנקודה אחרת- שעלו גם אצל הלקוח....

התגובה הראשונה של הלקוח היתה- שזה מזכיר לו מכונית
ניסיתי להתקדם עם שינויים קלים, אבל בסוף ירדנו מזה.

עברנו עוד 2 אופציות ביניים, ולמעשה הלקוח התחבר לכיוון של אופציה ב'.

פרינס, אני מעריכה את הזמן שהקדשתם בשביל להגיב
אוכל לבקש שתפרטו מה ניתן לשפר- כפי שכתבתם שהוא צריך עוד ליטוש?
אגב, בקשת הלקוח המפורשת היתה- להשאר עם צורת האבן, ועם צבע כתמתם (שיזכיר את הלוגו הקיים)

מצרפת שוב את הסקיצה

תודה מאד!!!

צפה בקובץ המצורף 349162

קבצים מצורפים

• image003.png
    KB 10.4 · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י prince;2513713:
דווקא בגלל שהרעיון של האבן תופס את הנתח המרכזי מעיצוב הלוגו - הוא מכביד על המטרה החדשנית מעצם היותו היסטורי ובעל משמעות.

אני דווקא אהבתי את הגישה ההיסטורית והטבעית.
מאחורי הטכנולוגיה עומדים אנשים וזה מה שהלוגו מביע בצורה מאוד נבונה לטעמי.

מאכזב לשמוע שלקוח בחר באופציה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונתן ליפשיץ;2514917:
אני דווקא אהבתי את הגישה ההיסטורית והטבעית.
מאחורי הטכנולוגיה עומדים אנשים וזה מה שהלוגו מביע בצורה מאוד נבונה לטעמי.

מאכזב לשמוע שלקוח בחר באופציה....

אישית דווקא התחברתי לתהליך של הלוגו הראשון.
אבל מבחינת איכות לוגו. במה שלדעתי לוגו אמור לייצג.
הבחירה של הלקוח היא נפלאה.
הלוגו נקי, מצד אחד עתיק, ומצד שני מלא ברעננות.
יפהפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמולט;2514705:
תודה רבה לכם על התגובות המפורטות והבהירות!
מענין לראות שכל אחד מכם נגע בנקודה אחרת- שעלו גם אצל הלקוח....

התגובה הראשונה של הלקוח היתה- שזה מזכיר לו מכונית
ניסיתי להתקדם עם שינויים קלים, אבל בסוף ירדנו מזה.

עברנו עוד 2 אופציות ביניים, ולמעשה הלקוח התחבר לכיוון של אופציה ב'.

פרינס, אני מעריכה את הזמן שהקדשתם בשביל להגיב
אוכל לבקש שתפרטו מה ניתן לשפר- כפי שכתבתם שהוא צריך עוד ליטוש?
אגב, בקשת הלקוח המפורשת היתה- להשאר עם צורת האבן, ועם צבע כתמתם (שיזכיר את הלוגו הקיים)

מצרפת שוב את הסקיצה

תודה מאד!!!

צפה בקובץ המצורף 349162

אני מחלק את התשובה לשניים:

החלק הראשון זה הבחירה של הלקוח. הלקוח בחר באופציה ב' אבל לא מהטעם הנכון. הוא בחר בה כי מבחינתו זה מזכיר את מה שהיה וה"שינוי" לא כזה דרסטי.

בחירה כזו מתאפיינת אצל רבים מהלקוחות, יש להם כבר עסק קיים, עובד, מוכר, וקיים בתוכם איזה פחד מכל שינוי שיכול גם להשפיע לרעה. אם נחשוב על זה טוב, לכולנו יש פחדים כאלו בתחומים שונים של החיים.. מעדיפים כמה שפחות לסכן דברים שקיימים ועובדים ומשתדלים לשמר ככל הניתן.

החסרון במחשבה הזו, שככה מגיעים לידי קיבעון ולא מצליחים להתקדם כשצריך.. הפחד מן החדש גם מוביל לדריכה במקום. בשביל זה בעל העסק שוכר איש מקצוע שאינו מעורב רגשית בעסק שינחה אותו, שיגיד לו מה נכון בשבילו ומה יכול לקחת את העסק שלו קדימה. התשובה שלנו על בחירת לוגו כבעלי מקצוע צריכה להיות נטו מקצועית - מה מייצג נכון יותר את העסק, ויכול למשוך אליו קהלים חדשים ולקדם אותו.

אני יודע שבמקרים רבים אנו נתקלים בקיר אטום. הפחד גדול מדי, והם פשוט רוצים משהו ממש דומה עם איזה טוויסט קטן.. בעוד שאנו כיוצרים מנסים לחשוב על הדבר המהפכני ביותר, המגניב ביותר, הם לפעמים משאירים אותנו עם הסקיצות ביד..

מה שאני נוהג לעשות במקרים כאלו הוא כך: אני מכין גירסה אחת כמו שהלקוח ביקש. הוא בסופו של יום משלם, הוא זה שחי עם הלוגו ואני צריך לעשות כרצונו. אני מכין גם גירסה כמו שאני חושב שהעסק צריך לייצג את עצמו, ומסביר ללקוח בצורה חדה למה כדאי לו לקחת את הסיכון וללכת על לוגו שיתאים לו יותר מבחינה מקצועית. אני חושב שחלק חשוב מהעבודה שלנו הוא לדעת "לשווק" ללקוח את הרעיונות והמחשבות שלנו, ואיך הוא יכול להפיק מהם תועלת.

לפעמים זה עובד, לפעמים לא. אבל אני יודע שגם במקרה שהלקוח לא היה מוכן לקחת את הסיכון, אני כאיש מקצוע הנחתי בפניו את האופציות, הנחיתי אותו בדרך המקצועית שבה צריך לקחת את הלוגו - ומכאן והלאה ההחלטה שלו, ואני לוקח את שכרי במצפון שקט.

בכל מקרה מומלץ לספק הדמיות עם הלוגו. הדמיה על ניירות, על שילוט, על כל דבר שיקל על הלקוח "לעכל" את המראה החדש. אם מדובר בעסק פיזי לפעמים כדאי לקחת צילום של המקום, ולהחליף בפוטושופ את הלוגו הקיים בחדש.. וכו'. לפעמים זה מאד עוזר ללקוח להתרגל ולקבל את הרעיון שלנו. אני משתדל בכל לוגו לתת כמה הדמיות מוחשיות.

החלק השני זה לגבי הסקיצה השנייה:

העין אוהבת סימטריה, והדבר הראשון שקופץ עם העיצוב של האבן הזו זה חוסר הסימטריה. כמובן שזה כל הרעיון בעיצוב של האבן וזה בסדר גמור. אבל במקרה הזה היות ואת מעמידה אותו מימין לטקסט והוא גדול ממנו, ומתחת יש עוד טקסט קטן יש פה חוסר סימטריה אחד גדול שנוטה לימין.

את צריכה שחוץ מהאבן הזו, הכל יהיה סימטרי לחלוטין - והאבן היא הדבר היחיד שבולט. אני הייתי שם את האבן מעל הטקסט וממרכז מתחת את שני הטקסטים (השם והתיאור שם). בנוסף צריך להתנסות עם עוד פונטים בקווים יותר "זורמים" ופחות ריבועיים (טכנולוגיה=זרימה) וקצת לרווח את כל העסק שיהיה יותר מרווח נשימה ( White Space ).

אני אומר שוב.. צריך פשוט להתנסות. לעשות הרבה אופציות עם כל הצורות והאפשרויות - להניח את כולם אחד ליד השני ואז להשוות ולהשוות.. לצמצם את הרשימה, ושוב להשוות (מתיש לגמרי..) עד שזה מרגיש מספיק נכון.

מקווה שעזרתי, ומתנצל מראש על המגילה שחפרתי :(-
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה פרינס.
הקדשתם לי הרבה זמן ומחשבה
מעריכה מאד!!

שלחתם אותי לעבר משימות לא פשוטות...
בס"ד אחרי פסח אנסה להתקדם
(נורא קשה לעצב לוגו כשהשם קצר כ"כ, ושורת התיאור ארוכה כלכך...)
אשמח לקבל את עצותיכם המחכימות גם בהמשך!

שוב תודה
והצלחה בכל מעשיכם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי נאה;2515123:
אישית דווקא התחברתי לתהליך של הלוגו הראשון.
אבל מבחינת איכות לוגו. במה שלדעתי לוגו אמור לייצג.
הבחירה של הלקוח היא נפלאה.
הלוגו נקי, מצד אחד עתיק, ומצד שני מלא ברעננות.
יפהפה.

גם אני חושב שהלוגו השני יפה אבל לא מתקרב באיכותו לראשון.
ומכמה סיבות:
הבולטות הצורנית שלו פחותה.
הפיתוח שלו למיתוג כולל מוגבל יותר.
האמידות שלו ב"פגעי הזמן" נמוכה יותר.
הוא פחות מביע חדשנות ומקוריות ומעביר תחושה מוסדית יותר שמתאימה ליחידה עילית במשרד הבטחון. ואולי לשם הלקוח מכוון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה