נכתב ע"י נחמולט;2514705:
תודה רבה לכם על התגובות המפורטות והבהירות!
מענין לראות שכל אחד מכם נגע בנקודה אחרת- שעלו גם אצל הלקוח....
התגובה הראשונה של הלקוח היתה- שזה מזכיר לו מכונית
ניסיתי להתקדם עם שינויים קלים, אבל בסוף ירדנו מזה.
עברנו עוד 2 אופציות ביניים, ולמעשה הלקוח התחבר לכיוון של אופציה ב'.
פרינס, אני מעריכה את הזמן שהקדשתם בשביל להגיב
אוכל לבקש שתפרטו מה ניתן לשפר- כפי שכתבתם שהוא צריך עוד ליטוש?
אגב, בקשת הלקוח המפורשת היתה- להשאר עם צורת האבן, ועם צבע כתמתם (שיזכיר את הלוגו הקיים)
מצרפת שוב את הסקיצה
תודה מאד!!!
צפה בקובץ המצורף 349162
אני מחלק את התשובה לשניים:
החלק הראשון זה הבחירה של הלקוח. הלקוח בחר באופציה ב' אבל לא מהטעם הנכון. הוא בחר בה כי מבחינתו זה מזכיר את מה שהיה וה"שינוי" לא כזה דרסטי.
בחירה כזו מתאפיינת אצל רבים מהלקוחות, יש להם כבר עסק קיים, עובד, מוכר, וקיים בתוכם איזה פחד מכל שינוי שיכול גם להשפיע לרעה. אם נחשוב על זה טוב, לכולנו יש פחדים כאלו בתחומים שונים של החיים.. מעדיפים כמה שפחות לסכן דברים שקיימים ועובדים ומשתדלים לשמר ככל הניתן.
החסרון במחשבה הזו, שככה מגיעים לידי קיבעון ולא מצליחים להתקדם כשצריך.. הפחד מן החדש גם מוביל לדריכה במקום. בשביל זה בעל העסק שוכר איש מקצוע שאינו מעורב רגשית בעסק שינחה אותו, שיגיד לו מה נכון בשבילו ומה יכול לקחת את העסק שלו קדימה. התשובה שלנו על בחירת לוגו כבעלי מקצוע צריכה להיות נטו מקצועית - מה מייצג נכון יותר את העסק, ויכול למשוך אליו קהלים חדשים ולקדם אותו.
אני יודע שבמקרים רבים אנו נתקלים בקיר אטום. הפחד גדול מדי, והם פשוט רוצים משהו ממש דומה עם איזה טוויסט קטן.. בעוד שאנו כיוצרים מנסים לחשוב על הדבר המהפכני ביותר, המגניב ביותר, הם לפעמים משאירים אותנו עם הסקיצות ביד..
מה שאני נוהג לעשות במקרים כאלו הוא כך: אני מכין גירסה אחת כמו שהלקוח ביקש. הוא בסופו של יום משלם, הוא זה שחי עם הלוגו ואני צריך לעשות כרצונו. אני מכין גם גירסה כמו שאני חושב שהעסק צריך לייצג את עצמו, ומסביר ללקוח בצורה חדה למה כדאי לו לקחת את הסיכון וללכת על לוגו שיתאים לו יותר מבחינה מקצועית. אני חושב שחלק חשוב מהעבודה שלנו הוא לדעת "לשווק" ללקוח את הרעיונות והמחשבות שלנו, ואיך הוא יכול להפיק מהם תועלת.
לפעמים זה עובד, לפעמים לא. אבל אני יודע שגם במקרה שהלקוח לא היה מוכן לקחת את הסיכון, אני כאיש מקצוע הנחתי בפניו את האופציות, הנחיתי אותו בדרך המקצועית שבה צריך לקחת את הלוגו - ומכאן והלאה ההחלטה שלו, ואני לוקח את שכרי במצפון שקט.
בכל מקרה מומלץ לספק הדמיות עם הלוגו. הדמיה על ניירות, על שילוט, על כל דבר שיקל על הלקוח "לעכל" את המראה החדש. אם מדובר בעסק פיזי לפעמים כדאי לקחת צילום של המקום, ולהחליף בפוטושופ את הלוגו הקיים בחדש.. וכו'. לפעמים זה מאד עוזר ללקוח להתרגל ולקבל את הרעיון שלנו. אני משתדל בכל לוגו לתת כמה הדמיות מוחשיות.
החלק השני זה לגבי הסקיצה השנייה:
העין אוהבת סימטריה, והדבר הראשון שקופץ עם העיצוב של האבן הזו זה חוסר הסימטריה. כמובן שזה כל הרעיון בעיצוב של האבן וזה בסדר גמור. אבל במקרה הזה היות ואת מעמידה אותו מימין לטקסט והוא גדול ממנו, ומתחת יש עוד טקסט קטן יש פה חוסר סימטריה אחד גדול שנוטה לימין.
את צריכה שחוץ מהאבן הזו, הכל יהיה סימטרי לחלוטין - והאבן היא הדבר היחיד שבולט. אני הייתי שם את האבן מעל הטקסט וממרכז מתחת את שני הטקסטים (השם והתיאור שם). בנוסף צריך להתנסות עם עוד פונטים בקווים יותר "זורמים" ופחות ריבועיים (טכנולוגיה=זרימה) וקצת לרווח את כל העסק שיהיה יותר מרווח נשימה ( White Space ).
אני אומר שוב.. צריך פשוט להתנסות. לעשות הרבה אופציות עם כל הצורות והאפשרויות - להניח את כולם אחד ליד השני ואז להשוות ולהשוות.. לצמצם את הרשימה, ושוב להשוות (מתיש לגמרי..) עד שזה מרגיש מספיק נכון.
מקווה שעזרתי, ומתנצל מראש על המגילה שחפרתי

-
בהצלחה!