מידע שימושי זהירות !!! כמו המיילים המטרידים יש עוד סוג שדרוש דיון

• הוסף לסימניות
מי שמתעניין בזה לאט לאט קולט את זה מכל מיני מקומות.

• הוסף לסימניות
אפשר גם לפתוח את תיבת הספאם במייל ולראות את מי גוגל זרק לשם, ומזה ללמוד מה לא לעשות...

• הוסף לסימניות
ונראה לי שאפשר להגיש תלונה על מי ששולח מייל בלי רשות.
רק מה, לא תמיד יודעים במי מדובר.
אבל אם זה ארגון או חנות ושלחת בקשה להסרה ולא הסירו - יש למי לפנות.

• הוסף לסימניות
ומה הם כבר יכולים להגיב ולעשות ?
לנו שלחו איזה מייל של הטרדה (שיש להם את כל התוכן של המייל שלנו, וכו'...)
ופנינו ליחידת הסייבר של משטרת ישראל.
הם אמרו שאפשר להגיש תלונה במשטרה,
וייתכן שנוכל לקבל על זה כסף....
מי שבעניין לדברים כאלה...

• הוסף לסימניות
(כל זה פשוט. אבל אני חושב להוסיף עוד נקודה: הפורץ לפעמים יכול להיות מספיק חכם בשביל למצוא מה השיח בינך לבין בעל המייל ואז לנסות להתחזות בצורה יותר טובה על ידי שיכלול במייל פרטים שמוכרים רק לך ולו כדי להוסיף לאמינות שלו. לא נתקלתי בכזה פורץ חכם, אבל אני מתאר לעצמי שיש כזה דבר. אבל על פי רוב הפורצים סתם שולחים קישור).
אתה נותן להם רעיונות....

• הוסף לסימניות
כל מילה.

ואני אוסיף: גם מיילים שמגיעים מאתרים כמו: פייפאל, בנקים וכד', עם בקשות לעדכון פרטי חשבון או כל דבר אחר - מומלץ לא להכנס דרך הקישור שבמייל. עדיף להכנס לאתר עצמו (דרך גוגל), ושם לראות אם באמת יש חדש, או צריך לסדר משהו.
כבר היו הרבה עוקצים דרך מיילים שהתחזו להיות מפייפאל, כשהקישור הוביל לדף שנראה ממש כמו האתר שלהם, אבל מכתובת שונה לחלוטין.

(אפשר גם לעמוד על הלינק בלי ללחוץ, ולראות לאן הוא מפנה, אבל זה למתקדמים :))
בפאג"י תמיד מפרסמים שהם לא שולחים הודעות אם קישור

• הוסף לסימניות
אני מקבלת מייל כל חודש חודשיים, מהודו, בפעם הראשונה כשנכנסתי למייל, ועשיתי תרגום של גוגל, התברר לי שיש לי חשבון בנק בהודו!!!
וואו, כנראה מהגלגול הקודם שלי.
שלחו לי 22 דפים-מסמכים לחתום עליהם כדי שיוכלו להעביר לי את הסכום האגדי, (לא זוכרת מהו) היום ישירות עף לספאם.

אגב, היה לי מקרה דווקא טלפוני, התקשרה אלי אישה שדיברה אנגלית במבטא כבד מאוד, היא אמרה לי שהיא מווינדוס ויש לה עידכון גירסא (עוד לפני הווינדוס 10) ושאתן לה את כתובת הIP שלי ואשראי כדי לגבות את התשלום על העידכון, בתחילה, עניתי לה באנגלית שוטפת, והיא לא הבינה אותי המסכנה, היא שברה את השיניים לדבר ואני שברתי את האוזניים להבין מה היא רוצה בכלל.

כששאלתי אותה מאיפה היא מדברת, השיחה התנתקה, התקשרתי לאבא שלי, הוא אמר לי שאם הם יחזרו אלי שוב, שאני אאיים עליהם בפניה למשטרה.
הם חזרו אלי אחרי שבוע, בשבת, ואח"כ שוב ביום שני, דיברתי עם הנציגה רגוע, היא ביקשה את הפרטים שלי, אמרתי שלפני הכל, אני רוצה לדעת עם מי אני מדברת ומי המנהל שלה, היא השתתקה, ואז אמרתי לה שאני מגישה תלונה למשטרת ישראל, היא סיננה קללה אולי בהודית, וניתקה

מאז לא התקשרו יותר:)

(באמת הגשתי תלונה עם המס' שהתקשרו, במשטרה אמרו לי שהם מעבירים לדרגה גבוהה יותר לטיפול)

• הוסף לסימניות
מי בכלל פותח מיילים שהוא לא מכיר?
אם אני מקבלת מייל מנמען לא מוכר- הוא הולך לפח לפני שאני מסתכלת עליו.

שום הזדמנות חיי לא תגיע ממייל אנונימי
זה בטוח חד משמעית!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה